čtvrtek 17. srpna 2017

Letní (Ne)Oblíbenci 2017

Krásný den vám přeji!

Pár dní bylo všude mrtvo, ale dnes už se cítím líp, takže to zase trochu rozproudíme, co říkáte? Video už mám pro vás chvíli připravené, ale házím až dnes. Dlouho tu nebyli (Ne)Oblíbenci, tak zase jednou mrkneme, co mě baví a nebaví v posledních měsících. Rozhodla jsem se tuto rubriku trochu omezit a natáčet ji čtvrtletně. No a jelikož je léto v plném proudu, kdy jindy si představit letní vychytávky? Mám jich tu dost. A překvapivě tu mám dost i věcí, které mi úplně nesedly, takže máte-li rádi i ty negativa, přijdete si na své. Na závěr vás pak čekají tři nekosmetické tipy - dvě knížky a jedna písnička.





Mezi typicky letní oblíbence patří tři věci - termální vody, osvěžující spreje a opalovací přípravky. Termální vodu tu mám ještě z loňského roku od Vichy. Letos v těch neúnosných vedrech se náramně hodí, na dovolené to byla vážně nepostradatelná věc! Michal nejdřív kroutil očima, co to taháme a jak se mu v těch čtyřicítkách hodila :D Osvěžující spreje jsou u mne další sezónní záležitostí. V létě odhazuji těžké parfémy a ve velkém se cákám právě podobnými kousky. Doma mi dělá společnost tenhle s vůní kokosu a starfruit od Avonu, v práci pak Jasmín od Frais Monde. Opalovací přípravky v létě využívá asi většina z nás. Já jsem na to dosud byla lajdák, ale letos jsem se fakt snažila. Věděli jste, že vaše pokožka si celý život pamatuje každé vaše spálení? Ne? Tak teď už to víte. Proto je třeba se před škodlivými paprsky chránit. K tomu mi tohle léto dopomáhaly rovnou dva kousky, z toho jeden je tu, druhý se objeví o pár řádků níže. Ten, který mě bavil, byl Transparentní ochranný sprej od Dermacolu. Celkem příjemná vůně, na pokožce nenápadný film, který neotravuje. Nejste ulepení ani umaštění a rychle a jednoduše se aplikuje. Jo, spokojenost. Posledními oblíbenci z fotky jsou nové Sprchové pěny, které má na svědomí Nivea. Za mě jedny z nejlepších, jaké jsem vyzkoušela. Příjemné vůně (malina a rebarbora, citron a moringa), krásná našlehaná jemná pěna, která dlouho vydrží, příjemně umyje a provoní pokožku na dlouhou chvíli. Rozhodně doporučuji omrknout.


V posledním půl roce jsem objevila jednoho naprosto bezkonkurenčního oblíbence - arganový olej. Plánuji vám o něm natočit samostatné video, protože si to rozhodně zaslouží. Moje pleť si argaňák zamilovala a já následně taky. Takhle krásnou pleť k nakousnutí si ani nepamatuji. Aktuálně tu mám oleje dva, DermArgan od značky Smilargan používám už někdy od začátku roku a na něm jsem poznala taje tohoto zázraku. Nyní testuji Arganeol od Sagrada Natura, který je maličko jemnější a pro pleť se mi zdá vhodnější. Více o arganovém oleji už brzy a podrobněji. A jdeme na nehty. Začnu skvělým odlakovačem Odorless, který má na svědomí Dermacol. Po mém oblíbeném fialovém přichází značka s neparfémovaným kouskem, o kterém nebudete při používání ani vědět. To je možná z počátku až divný pocit, ale zvyknete si. Stejně jako fialový obsahuje oleje, nehty a jejich okolí tedy nevysušuje a odstraní laky naprosto bez potíží. Mám tu i oblíbené laky. Nejčastěji používaným lakem se stává top coat Fairy Spell od Maybelline. Už i já jsem podlehla duze a jednorozčům :D Tenhle top coat je prostě tak super, že se hodí úplně ke všem lakům a vždy udělá z obyčejné barvy úplně neobyčejnou. A barvy poté zafixuji Gel Top Coatem od L'oréal Paris, který se také velmi povedl. Dlouho jsem hledala kvalitní gelový top coat a vypadá to, že jsem ho konečně našla! Krásně vytvrdí, udělá na nehtech naprosto perfektní gel-efekt a hlavně prodlouží výdrž laků o další čtyři dny minimálně! Pecka! Oblíbeným make-upem je jednoznačně 24H Made To Stay od Catrice. Všichni milují HD Liquid, já ne, já miluji tenhle perfektně krycí a přesto na obličeji příjemný kousek. Pleť nezatěžuje, nedělá masku, neotírá se a na obličeji ho mám po celý den. Se prostě povedl, už chystám recenzi! Na závěr moje nejoblíbenější paletka posledního půl roku! BH Cosmetics udělala dobře, když se domluvila na spolupráci s Carli Bybel, mohla tak totiž vzniknout tahle univerzální paletka v krásných zemitých tónech se spoustou matných i třpytivých stínů a zajímavými odstíny rozjasňovačů. Už jsem vám o ní psala, tak mrkněte tady.


Oblíbenců bylo dost, neoblíbenců je tu ale také požehnaně. Vrátíme se zpět k opalovákům, mluvila jsem už předtím o dvou opalovacích přípravcích. Ten druhý - Protect & Bronze od Nivei, se bohužel nachází zde. Nemůžu ho považovat za propadák, to zase ne, ale vadí mi na něm pár věcí a proto ho nepoužívám s nadšením. Proč? Ač se jedná o suchý olej, tak mně se moc suchý nezdá. Cítím ho na kůži dlouhou dobu. Jsem ulepená, umaštěná a to je pro mě docela diskomfortní. Ale tak dobrý, bych asi i přežila, co ale nepřežiju je jeho parfemace. Ježiši fujky, to smrdí jako ty odporné smradlavé repelenty, kterými mě jako malou mazali prarodiče, když jsem šli do lesa na houby :D Nivea ještě jednou, tentokrát v péči o pleť. Na dovču jsem si s sebou místo odličovačů vzala Čistící ubrousky 3v1 pro normální a smíšenou pleť. Jsem věřila, že zvládnou tu trochu make-upu, co jsem nosila, stáhnout. Ale teda vážně nic moc. S líčením očí to dost bojovalo, řasenku to vůbec sundat nechtělo, to jsem musela oči skoro dřít a navíc to v očích dost štípalo.. Takže ne, tohle ne. Pak jsou tu pásky na nos Balea a to rovnou ve dvou variantách - černé s uhlím a světlé Soft & Clear. Jsem o nich už psala, takže to nebudu pitvat znovu, ale ve zkratce - černé na nose ani nedržely, bílé se zase přicucly fest, ale výsledek v obou případech naprosté nic. Nevytáhlo mi to z nosu ani prd. Michalovi, který taky zkoušel, asi tak pět teček. Bída a škoda peněz. Více tady. Ani dekorativní kosmetika se neobejde bez nějakého toho přešlapu. Dva jsem objevila u Catrice. Velkým zklamáním jsou pro mě Voděodolné linky ve fixu. Vypadaly hodně nadějně, ale po týdnu jsem si to myslet přestala. Takhle brzo totiž přestaly kreslit intenzivní černočernou linku. Tak jsem otočila hrot a to samé - týden, maximálně dva intenzivní barvy a pak už jen slabá černá, kterou jste museli nejméně dvakrát obtáhnout, aby to vypadalo hezky.. po dvou měsících už nekreslí vůbec. Škoda. Velvet Matt Lip Cream taky nic moc. Blbě se to nanáší, navíc to nedělá hezkou souvislou vrstvu a ze rtů to velmi rychle mizí, což není u podobného výrazného odstínu žádané. Závěrem je tu paletka od L'oréal Paris La Palette Nude v barevné variantě Rosé. Jako vypadá  luxusně, odstínově něco pro mě. ALE stíny mají velmi slabou pigmentaci, nepracuje se mi s nimi úplně jednoduše, na oku splývají a vesměs všechny vypadají stejně (a to bohužel i ty matné s třpytivými). A navíc moc dlouho nevydrží. Tohle se prostě úplně nepovedlo a nechápu ten zkrat, protože tahle značka jinak stíny vážně umí!


Nekosmetická část potom bude krátká, nebojte! :) Dvě knížky za celé léto. Slabé skóre, stydím se! Prvně jsem dočetla Písečného muže. Duo vystupující pod pseudonymem Lars Kepler mám ráda a tohle je už asi třetí knížka, co jsem četla a zaručeně je dosud nejlepší. Napínavé od začátku do konce a ten konec? Jakože nechápu! :-O Druhou knížkou je Poslední dopis od tvé lásky od nyní oblíbené autorky Jojo Moyesové. Hodně dlouho jsem se nemohla začíst a četla to po troškách, protože dobrá půlka mě moc nebavila, ale do té druhé jsem se zakousla a přečetla ji jedním dechem. Je to těžká romantika, co není pro každého, ale příjemně napsaná. Konec dobrý, všechno dobré (už jsem ji stihla dočíst). Fajn oddychovka. A úplně nakonec tu mám písničku. Hodně se nad ní rozkecávám ve videu, takže jen ve zkratce. Že mám ráda Bena Cristovao víte. Převážně však poslouchám ty rychlejší, veselejší songy než ty zaláskované cajdáky. Ovšem písnička Poslední mě zlomila! Naprosto dokonalý song plný citů, že vám z toho bude až mdlo. Napoprvé se mi nelíbil ten začátek, ale napodruhé jsem se zaměřila na text a úplně mě odbourala! Dokonalost a klobouk dolů, protože dokázat vyjádřit tolik v jedné písničce je vážně umění. 


A jsme na konci. Myslím, že musíte být rádi, co? :D Gratuluji těm, kteří to dočetli až sem :)

Co patří mezi vaše (ne)oblíbence za léto? Co vás zklamalo nebo naopak překvapilo? 

10 komentářů:

  1. Musím se naučit používat termální vodu. Každý si je vychvaluje a mě se doma válí už pěknou dobu jedna od Avéne a nedokážu pro ni najít využití. Stříkat ji jen tak během dne na obličej mi nepřijde příjemné, ale budu se snažit :D Opalovák se smradem repelentu jsem letos kupovala od Sun Dance, to byla katastrofa :D

    Poslední dopis od tvé lásky jsem ještě nečetla, ale mám ho v knihovně a určitě se chystám. Jojo Moyes mám moc ráda.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já jsem je dřív taky moc nevyužívala, ale poslední dva roky jsem si na ně celkem zvykla :) Nepoužívám je celoročně, ale takhle v těch hicech se fakt hodí :) Sun Dance má taky smradlavý opalováky jo? :D Tak aspoň vím co nekupovat :)

      Vymazat
    2. Tohle byl transparentní sprej. S mlekama jsme byli spokojeni :)

      Vymazat
    3. Jo, vím který myslíš :D já jakožto celkem ignorant opalování jsem skoro nic nezkoušela, tak aspoň vím, co případně nebrat :D a to zrovna ten transparentní sprej bych brala, kdybych potřebovala :-/ :D

      Vymazat
  2. Top coat od Maybelline je úžasný, lituji, že jsem si měla koupit ještě jeden. Já patřím k fanouškům HD Liquid Coverage od Catrice, ale tím větší chuť mám vyzkoušet i další make-up od téhle značky, jestli bude taky tak dobrý:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si říkala, že ještě jeden do zásoby by se asi hodil, vzhledem k tomu, jak rychle tenhle mizí :( :D Já budu muset časem ten HD taky zkusit, nedá se svítit :D Ale pořád se trochu bojím, že na mě bude moc suchý.. tenhle je fakt tak příjemně krémový, že udělá daleko lepší efekt než ty extrémně matné.. :)

      Vymazat
  3. Odlakovač Dermacol jsem zatím měla jen v té původní variantě, která mi celkem dost sedla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten původní zbožňuju, tenhle taky není vůbec špatný :) Možná je trošičku víc olejový a je zvláštní, že je bez jakéhokoliv zápachu..

      Vymazat
  4. Ty brďo, ty voděodolné linky Catrice jsem Ti doporučovala já na tom eventu? :-O já jsem je totiž měla ve své sbírce a teprve nedávno jsem je vyhodila po hrozně dlouhé době. Měla jsem je fakt věky a kreslily krásně černě téměř do jejich konce.

    Maru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, já ani nevím, jestli jsem si je brala na doporučení či jen tak :D Každopádně jsem čekala, že mi teda vydrží dýl.. fakt docela bída :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)