sobota 26. srpna 2017

Kosmetický Miš Maš X.

Krásný den přeji!

Netrvalo to dlouho a je tu další Kosmetický Miš Maš, tentokrát už nesoucí číslo deset. Ty jo, tento typ článků se mi tu kupí, to je šílené. Ale může za to spousta kosmetiky, co vyzkouším a málo prostoru na články. Asi byste si oči učetli a já ruce upsala, kdyby mělo mít vše svůj článek, takže je fajn to občas takto sesumírovat.


Pěnivá koupel Mýdlový sen - Alverde

Oficiální popis: Dlouhotrvající pěna s jemnými tensidy, mořskou solí a bio aloe vera poskytuje Vaší pokožce příjemný pocit z koupele. Osvěží vaše smysly díky ovocným výtažkům z bio jablečné máty a bio ostružin. Vegan a suroviny z kontrolovaného biologického zemědělství.

Na tenhle pytlík, který má být snem, jsem se hodně těšila. Čekala jsem moře pěny a třeba nějakou silnější přírodní vůni (klidně bych brala citrusovou nebo levandulovou). Nakonec jsem byla spíše zklamaná. Pytlík obsahuje tekutý gel, který se při kontaktu s vodou mění na pěnu. V podstatě zbytečné popisovat, funguje to jako pěna do koupele. Pokud čekáte intenzivní vůni, tak vás zklamu. Vůně je velmi slabá a nenápadná, hodně mi připomíná prací prášek nebo nějakou aviváž. Není to nepříjemné, ale ani nijak okouzlující. Pěnu sice nadělá, ale žádnou extra hustou, která by vydržela. Je jí ve vaně pomálu a jen chvilku. Možná je trochu znát zjemnění pokožky, ale také žádný zázrak, natož výrazná hydratace či výživa. Jednoduše spíš silně průměrná, možná až podprůměrná záležitost, kterou znovu nutně mít nepotřebuji. Balea soli do koupele se mi zdají mnohem příjemnější a to stojí ještě míň. Seženete v DM drogériích, cena je, 24,90 Kč za 25 ml.




Šumivá tableta do koupele Mandle & květ pomerančovníku - Yves Rocher

Koupel ještě jednou, tentokrát pár slov k šumivé tabletě. Nečekala jsem nic moc, ale tady jsem se dočkala přesně opačného překvapení. Tabletka jak je malinká, tak byla účinná. Rychle se rozpustila, příjemně lehce provoněla. Nic silného a vtíravého, ale v koupelně to vonělo a pokožka po umytí trochu voněla též. Hlavně byla pokožka zjemněná a příjemně hebká, což se mi vážně líbilo, i když namazat bylo potřeba. Ale proč vlastně ne, znovu si ji plánuji v budoucnu pořídit třeba v nějaké další vůni. Na výběr jich mají opravdu hafo a jedna tableta stojí cca 30 Kč.





Tělová emulze s vůní letních květů a ovoce - Balea

Oficiální popis: Jemně pečuje o vaši pokožku a chrání ji proti vysoušení. Hodnotné složení s bavlníkovým a slunečnicovým olejem a vitaminem E hydratuje a zanechává ji hebkou. Emulze se snadno roztírá a rychle vstřebává.

Letní edici cestovního krému jsem si rozhodla vzít na paškál za čerstva. Balení je v tomhle případě jednoduché. Krém najdete v pytlíčku, celkem pevném, takže se nemusíte bát, že by se jen tak roztrhl. Je to celkem praktické, nejen díky skladnosti, kdy se vám vejde do každé tašky a netáhnete zbytečnou váhu navíc v podobě lahvičky, ale také aplikace je rychlá a jednoduchá. Vymáčknete do posledního zbytku. Vůně je velmi jemná, sladká, květinová. Přesně vám ji nedefinuji, protože je to nějaká chemická úprava čehosi, ale příjemná je, o tom žádná. Emulze má velmi lehkou a dobře vstřebatelnou texturu. Po chvíli je krém vstřebaný, pomalu o něm ani nevíte a netrápí vás žádný nepříjemný mastný pocit. Hydratace je tedy průměrná a sušší pokožce to asi stačit nebude, ale pro normální až mastnější to bude akorát. Ideál na léto, kdy nechcete, aby jste se přilepili ke všemu s čím přijdete do kontaktu. Za mě fajn, takhle na léto někde na cestu, ale že by mne to ohromilo natolik, abych si to koupila znovu, to asi ne. Seženete v DM, cena je tuším 49,90 Kč.





Serozinc - La Roche-Posay

Oficiální popis: Čistící, zklidňující a zmatňující sprej s obsahem sulfidu zinečnatého je speciálně navržen tak, aby působil proti hlavním známkám mastné pleti se sklonem k akné a proti známkám podrážděné pleti. Hypoalergenní, bez parfému, vhodné pro pleť se sklonem k akné.

Legendární Serozinc obsahující zinek asi znáte všichni. Ve světě je velmi oblíbený a asi tak před rokem si našel cestu konečně i do našich končin. Je to rozhodně krok správným směrem. Já jsem na něho byla zvědavá, sice se mi pleť v posledním roce celkem zlepšila, ale takový kousek mít doma není nikdy na škodu. Jedná se o sprej, který má rozprašovač s širokým záběrem. Dvěma dávkama postříkáte celý obličej. Sprej nepoužívám pravidelně, ale tehdy, když se vyskytne nějaké větší množství akné a nebo v období, kdy pleť šílí a mastí se extrémním způsobem. Občas po něm sáhnu i ve chvílích, kdy mám pokožku/pleť jakkoliv podrážděnou a ségře jsem ho půjčovala třeba i na urychlení hojení tetování. Sice se o něm píše, že je na obličej, ale proč nezkusit i jiné využití. Tam možná fungoval i mnohem líp. Sprej je bez parfemace, v podstatě to vypadá jako klasická termální voda, jen by měl být tenhle kousek o něco účinnější. Je tam to slovo "měl by", na které je třeba upozornit. Budu-li se věnovat jeho primárnímu účelu, tak já vám nevím, ale na pleti jsem nikdy žádné výrazné zlepšení nezaznamenala. Je sice příjemný a jedná se i o fajn osvěžení, ale že bych mohla říct, že se mi na základě jeho používání pleť zlepšila a přestala se mastit, to zase ne.. Naopak mám-li podrážděnou pleť/pokožku třeba od sluníčka, nějakou vyrážkou či něco podobného, tak tam mám pocit, že funguje. Krásně zklidní, ochladí a snad i hojí. Takže se ve výsledku vyplatí ho doma mít. Seženete v lékárnách, např. i tady, cena za 150 ml kolem 200 Kč. 






Magic Retouch Dark Brown - L'oréal

Tyhle "zázračné" spreje před nějakým časem obletěly svět. Tak jako všechny, mne zajímalo, co na nich je, takže jsem to nedávno musela prubnout také. Čekala jsem na vhodnou barvu, protože povětšinou mívám na hlavě světlejší hnědou. Ale ta poslední Intenzivní čokoláda se mi zdála vhodná, odrosty přišly velmi rychle, takže to byl správný čas tohle vyzkoušet. Jedná se o sprej s rozstřikovačem o obsahu 75 ml. V nabídce je tuším pět odstínů. Myslela jsem, že barva sedne, no pořád to na mě bylo trochu tmavé, ale tak na zkoušku jsem to použila a nebyl to až tak markantní rozdíl, aby se to nedalo použít. Ovšem můj závěr je jednoznačný: zbytečnost. Sprej vydrží pouze do prvního umytí. Obsah vám vydrží tak na tři použití, samozřejmě záleží hlavně na délce odrostů, ale je tam toho za ty peníze celkem málo. Funguje to tak, že nastříkáte na vlasy, ono to ihned zasychá a zanechává to postříkané vlasy matné a samozřejmě zabarvené dle odstínu. Počítejte s tím, že kromě vlasů si nejspíš zabarvíte i pokožku hlavy, takže to vypadá možná trochu podivně :D Teď ale pro mě asi nejdůležitější fakt a tím je, že barva pouští. Jakože doporučuji nesahat si v žádném případě do vlasů nebo budete jak čuně. Stačí prohrábnout a barva se otírá. Taky doporučuji používat opatrně, hlavně neaplikovat v bílém oblečení, protože to by mohlo taky špatně dopadnout. Možná lepší ten den bílé oblečení ani nenosit. No přijde mi to teda dost na prd, jednodenní barva, u které si musíte dávat bacha, takže víc starostí než radostí. Navíc za vysoký peníze. No moc mě to nechytlo. Já se za odrosty zase tolik nestydím, abych to musela maskovat podobnou vylomeninou. Zase chápu, že jako velká nouzovka k nějaké důležité příležitosti to může posloužit. Ale máte-li čas se do té doby obarvit, tak jděte radši do toho ;) Seženete v drogériích, cena je 179 Kč za 75 ml.







Ubrousky na čištění štětců - Ecotools

Oficiální popis: Pro rychlé čištění štětců, odstranění make-upu, oleje a nečistot. Pro lepší a jemnější aplikaci make-upu. Ubrousky jsou dermatologicky testovány. Nezpůsobují podráždění a jsou vyrobeny z rostlinných ingrediencí jako aloe a okurka.

Poslední propírané v dnešním mixu budou tyhle čistící ubrousky na štětce, které má na svědomí "štětcová" eco značka Ecotools. Už jste u mě kdysi mohli potkat jejich šampon na štětce i štětce samotné, před nějakým časem k tomu v drogérkách přibyly ještě tyhle vlhčené ubrousky. V balení jich najdete dvacet pět a jsou o velikosti 15 x 19,6 cm. Je to velikost akorát do ruky a balení ideální na rychlé čištění štětců například na cestách. Ubrousky jsou vlhčené. Nejsou vyloženě mokré, aby bylo poté potřeba štětce dlouhou dobu sušit, ale nejsou ani úplně suché. Řekla bych, že by možná mohly být navlhčené i víc. Po chvíli na vzduchu schnou a je třeba do nich štětce otírat opravdu rychle a hlavně pořádně. A jsme u toho základního kamene. Jak ubrousky čistí? Není to úplně dokonalé, co vám budu povídat. Myslím, že na takovou tu rychlovku a provizorní rychlé vyčištění se využít dají, ideálně ihned po jejich použití, ale nečekejte od nich důkladnou očistu. To fakt ne. Abych ze štětce dostala tmavší stín, tak jím musím opravdu šmrdlat a to zase taky není pro ty štětce úplně dobrý. Možná je to tím, že ty ubrousky prosychají postupně i v tom obalu, protože z počátku se mi zdály lepší. S postupem času se mi zamlouvají míň a míň. Možná je čas je pomalu spotřebovat. Za mě ale rozhodně nic, co by mne uchvátilo a musela bych si je kupovat znovu. Bohatě mi postačí čistič štětců ve spreji, který je vydrhne lépe a poté šampon, který čistí stonásobně líp. Seženete v drogériích DM či na e-shopu Kupkosmetiku.cz, cena se pohybuje za 25 ks kolem 170 Kč.







Tak a tady to opět ukončím a další kousky si ukážeme zase jindy. Pořád tu mám další produkty, které jsem zařadila právě do této rubriky, takže to nebude trvat dlouho a objeví se tu pokračování..

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

* Serozinc, Magich Retouch a Ubrousky Ecotools mi byly zaslané k testování

18 komentářů:

  1. Klárko, díky za tip na ten Serozinc, mám teď ve Francii v plánu prozkoumat LRP trochu víc a tohle se mi zdá jako fajn produkt, který by mi mohl trochu pomoct s pletí, která se mi na rozdíl od té tvojí dost zhoršila. Jinak nemám zkušenost s ani jednou věcičkou z tohoto článku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Docela mě zaujala tabletka od Yves Rochera, ani nevím že něco takového prodává. S ubrousky a podobnými čističi nemám dobrou zkušenost, přijde mi že štětce to stejně neumyje do hloubky. Za mě vítězí šampon nebo obyčejné mýdlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají je ve spoustě voňavých variant, určitě na ně mrkni :) Já tam mám v plánu teď zajít a pokoupit jich několik :D Od ubrousků bych snad hloubkové čištění ani nečekala, jak píšu, je to dobré spíš na rychlo-očištění či na cesty ;)

      Vymazat
  3. Balea má skvělé nápady, to se musí nechat. Zpočátku jsem si myslela, že se jedná o takovou tu kapsičku s rozmixovaným ovocem pro děti :-D ale ono ne, ona je to emulze. Musím nové produkty v DMku omrknout.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejsi jediná, když nám to přišlo jako novinka, div jsme to nenarvaly do regálu s přesnídávkami! :D ;)

      Vymazat
  4. Tu telovu emulziu od Balei som mala tiez. Podla mna super, lebo telovych mliek/masiel atd. v baleni 100 ml je strasne malo a to je presne to mnozstvo, ktore mne vystaci na tyzden, cize na dovolenku. Jasne, mozem si zobrat dve 50 ml ale uz su to zase dve flasticky a ked cestujem len s prirucnou, tak velke si nevezmem. A balenie perfektne, prakticke, spotrebovavanim sa postupne zmensuje, takze fakt vymyslene na cestovanie. Uvitala by som do buducna viac verzii. Obsah klasicka Balea, ale pri cestovani mi je jedno, cim sa nakremujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já píši, že balení je fajn a přesně jak píšeš třeba na týdenní cestu naprostý ideál ;) :)

      Vymazat
  5. Telová emulzia vyzerá perfektne! :) Skvelé produkty :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn kousek třeba takhle na týden k moři :) Docela se jim tenhle letní kousek povedl!

      Vymazat
  6. Mám tu tělovou emulzi Balea, moc mně nebaví to balení v pytlíčku, pokaždé totiž vychrstnu produkt i někam mimo:-D A ještě k tomu byl tělový sprej ve stejné vůni, ten mě baví o hodně víc:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak taky se mi to stalo, ne že ne :D Ale zase mi přijde pytlíček super na cesty! :) Tělový sprej jsem očichávala, ale úplně mi to nevonělo a navíc mám voňavých věcí doma dost, takže jsem si ho nechala ujít :)

      Vymazat
  7. Tablety do koupele od Yves Rocher jsem nějak v jejich krámcích nepotkala... A zdá se, že to je hodně velká chyba, už si píšu na seznam. Teď jen najít nějaký super důvod ke koupi. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důvodem může být krásně provoněná koupel ;) Mají těch tablet kupu vůní, jdou myslím ruku v ruce jednomu typu těch jejich sprcháčů :)

      Vymazat
    2. Že tu těch sprcháčů mám ale málo... ehm :D Už se vidím, jak zas budu mít kupu věcí, to ne, musím šetřit, škola už pomalu začíná... A budou Vánoce, už je určitě ve všech obchoďácích výzdoba... Ale tak jednu koupit musím, na zkoušku, že jo. :D

      Vymazat
    3. Hele výzdobu jsem zatím nezaznamenala, ale nebude to dlouho trvat, neboj :D Taky už začínám šetřit, ty Vánoce jsou peklo! :D Ale jedna tableta za 30 Kč to nevytrhne ;) Já se tam chystám taky zajít a pokoupit :D

      Vymazat
  8. Balea má toto leto veľmi pekné vône :) za mňa asi najkrajšie doteraz :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mne úplně nenadchla, ale špatná zas taky není :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)