neděle 16. července 2017

Značky, které jsem poznala díky blogu..

Krásný den vám přeji!

Dneska to bude dlouhé.. a povídací. Nedávno jsem se zapřemýšlela nad tím, co všechno jsem díky blogu poznala a jak mi to všestranně rozšířilo obzory. Nejdříve jsem přemýšlela o lidech, které jsem měla možnost potkat, potom o různých zážitcích, které jsem díky blogu prožila. A pak mě napadlo, že vlastně i spoustu kosmetických značek jsem měla možnost poznat a prozkoumat právě díky němu. Ať už jsem produkty k vyzkoušení dostala nebo se mi značka poprvé vryla do podvědomí díky blogování (a čtení či sledování ostatních blogerek). Jsem si jistá, že bych některé poznala určitě i bez psaní, protože kosmetika mě baví a ráda objevuji nové věci, ale mám pocit, že by to nebylo v takovém měřítku :D Tak mě napadlo zkusit si tu sepsat, co všechno jsem měla možnost blíže poznat a může za to opravdu tenhle virtuální svět. Výběr jsem tedy ještě zužovala o značky, od kterých jsem vyzkoušela víc než jednu věc a nebo to do budoucna určitě plánuji a nejsou to takové ty běžně dostupné věci, které seženete bez nejmenších potíží. Třeba vás některá značka zaujme natolik, že omrknete recenze a sami zatoužíte po tom se s ní seznámit :)



- 100% Pure - neznám nijak důkladně a dosud jsem od nich měla pouze lak na nehty, ale je to značka, která mě láká hodně. Jen by mohly být ty ceny trochu příznivější..

- Alessandro - nehtařská značka, která mě absolutně nalákala svým lakem, který lakuji zas a znovu a dodnes se ho nemůžu nabažit. Je mi jasné, že tak krásných barev mají daleko více, takže musím časem také prozkoumat blíže.

- Annabelle Minerals - tuhle značku poznat pro mě byla opravdu čest, protože mi zajistila ten nejlepší make-up pod sluncem. Miluji jejich minerální make-upy a bude to moje stálice, dokud nás něco nerozdělí :D

- Barry M - jeden čas byl kolem Barry M velký povyk, já zkoušela jak laky, tak třeba i paletky očních stínů, které jsou designově opravdu roztomilé. Vlastnostmi už méně, ale ty laky to vynahrazují :)

- Beauty So Clean - důležitý milník, protože tohle není kdejaká kosmetika, ale čistící a desinfekční kosmetika, která udrží vaše dekorativní miláčky ve formě. Takových značek a produktů moc není, takže tohle určitě oceňuji.

- Beauty UK - od Beauty UK tu bylo kousků několik a ač věřím, že bych si jí všimla i bez blogu, díky němu jsem měla možnost vyzkoušet toho o něco více. Jejich tekutou matnou rtěnku mám ráda!

- Biofficina Toscana - jeden z nejzajímavějších objevů, za který jsem opravdu vděčná. Poprvé jsem o ní slyšela bez spojení s blogem, ale díky němu mám šanci produkty zkoušet. Tahle toskánská značka je mi strašně sympatická až sama nechápu, kde se ta obrovská náklonnost k ní vzala. Do budoucna ji chci určitě poznávat stále více.

- Bodyography - značka dekorativní i pečující kosmetiky, která se orientuje na profesionální vizážisty a seženete ji pod záštitou studia Make-up Group. I díky nim jsem mohla pár věcí vyzkoušet a jsem moc ráda.

- Cosm'etika - tohle je jedna z výjimek v tomto článku, od které jsem dosud zkoušela pouhou jednu věc, ale dobře vím, že není poslední. Jedná se o přírodní dekorativní kosmetiku a mám od nich jeden matný oční stín, který je však mým nepostradatelným pomocníkem a používám ho téměř denně. I díky němu vím, že není posledním u mě doma. Hodně, ale opravdu hodně mne tato kosmetika láká.

- Couleur Caramel - a to samé platí i u CC. Opět přírodní dekorativní kosmetika. Mám od nich rtěnku, kterou mám velmi ráda a také po ní sahám často a určitě to není poslední věc u mne doma.


- Cuccio - značka věnující se zejména péči o tělo a nohy, vyrábějící profi kosmetiku přímo pro pedikérky. Pár věcí jsem měla, většina byla příjemná.

- Dainty Doll - znám díky e-shopu Galaxie přání a přišla mi hrozně zajímavá. Nechápu, proč se neprodává víc a jinde, těch pár produktů, co jsem měla, nebylo vůbec špatných. K tomu příjemná cena a krásné obaly.

- Dermokil - pečující kosmetika pocházející z Turecka, která je ve všech případech vyráběná s obsahem jílů, které nedávno ve velkém zaplavily svět. Takže možná by mnohé zajímala. Zkoušela jsem pleťové masky, které byly moc příjemné a šampon na vlasy.

- Dermedic - poměrně nedávno objevená pleťová péče, kterou jsem zkoušela díky e-shopu Elixi.cz. Sérum jsem zrovna včera dodělala a ve výsledku jsem pokrok zaznamenala, takže hodnotím vcelku pozitivně a proč ne, do budoucna klidně ráda poznám víc.

- Diet Esthetic - opět pleťová kosmetika od které jsem zkoušela dva produkty. Micelárka stála za prd, ale naopak dračí sérum bylo skvělé! A víte co? Taky bezedné!

- Dulcia - další z výjimek, která se tu objevuje už po jednom vyzkoušeném produktu. Ale Dulcii do budoucna určitě poznávat budu, protože je to za 1) přírodní, za 2) má spoustu zajímavých věcí a za 3) budu znovu nutně potřebovat jejich Oční krém s kofeinem, který jsem milovala.

- EBD - laky na nehty, o kterých jsem neměla vůbec zdání, že existují, do té doby, než mě s nimi seznámila Nikča. V tomhle případě jde o velmi příjemné poznání, protože laky EBD se staly v mnoha situacích mojí volbou číslo 1. A díky jejich stále se rozšiřující nabídce, se obávám, že při další lako-mánii (to je období, kdy bych nakupovala všechny laky, co potkám) jim neodolám..


- Ecotools - odborník na eco friendly výbavu k líčení. Určitě znáte jejich štětce, případně čističe štětců či konjak houbičky.

- For Life & Madaga - moje oblíbená značka pleťové kosmetiky. Dělá i spoustu jiného, ale ta jejich pleťovka u mne zatím rozhodně vede!

- Frais Monde - momentálně i používám a jedná se o příjemnou, přírodnější značku z Itálie, která nabízí velkou spoustu voňavých pečujících produktů. Jejich parfémové olejíčky jsou naprosto TOP!

- Freedom - můžu rozhodně doporučit přes paletky, které má opravdu povedené a za příjemnou cenu. A já jsem rozhodnutá brzy udělat nálet na Tetu, kde tuto značku seženete a nyní i levněji!

- Hakuro - kolem jejich měkkých štětců byl jeden čas obrovský hype, dnes už o nich nikdo nemluví, co? Ale já je mám pořád na svém (nekonečném) seznamu a možná budu muset brzy objednat, protože aktuálně používané štětce nějak stárnou.. Každopádně jejich stipple brush je můj nejoblíbenější a po jiném téměř nesahám.

- Havlíkova přírodní apotéka - také se o ní jeden čas hodně mluvilo a tak jsem ji i poznala. A do dneška se stále snažím po troškách prozkoumávat sortiment této původem české a k tomu přírodní značky. Jejich krém Andělská tvář byl naprosto úžasný a teď tu na mě čeká Hydratační osvěžující pleťová voda.

- Herbalife - značka zaměřující se na pleťovou péči se vším všudy. Zkoušela jsem několik produktů a vesměs skvělé dojmy.

- Jordana - opět díky některým blogerkám velký hype. Zkoušela jsem jen pár kousků, takže nemám ucelený názor, ale něco mě bavilo a něco zase vůbec.. Asi budu muset omrknout další sortiment. Za ty peníze mi nedělá problém tuto značku více prozkoumávat.


- La Roche-Posay - za objevení a možnost prozkoumání této značky jsem moc ráda, protože jsem díky tomu narazila na moji oblíbenou anti-pupínkovou péči Effaclar Duo +.

- Lush - známe všichni, ani já jsem v době jeho rozkvetu neodolala a pár věcí měla potřebu vyzkoušet. Je to zábavná forma kosmetiky, kterou si užije snad každý. Oceňuji přírodní složení, příjemné designy, barvičky a vůně.. Jen moc nemusím tu cenu a ten boom kolem něho :D

- Makeup Studio - jedna z těch nedávno objevených, která nabízí nepřebernou škálu dekorativní kosmetiky. Něco bylo fajn, něco nestálo za řeč, ale ta nabídka všech možných produktů ve velké spoustě odstínů je skutečně zajímavá.

- Make-up Revolution - jedni milují, druzí nenávidí kvůli napodobování designů high end značek. Já tohle moc neřeším a pokud to nenese přímo název kopírovaného produktu, nevadí mi to. Mají vcelku kvalitní kosmetiku, což je pro mne důležité. A nabídka se každým dnem rozšiřuje, takže proč ne. Jo a miluji jejich konturovací trio a nedám ho z ruky!

- Milani - opět značka, která mne zaujala díky pochvalování od blogerek a taky hezkým desingům. Zase jsem toho nezkoušela moc, ale to co jsem měla bylo fajn a mám v plánu prozkoumávat dál.

- Missha - od té jsem nezkusila skoro nic kromě pár BBček, ale ty mi učarovaly natolik, že ji mám pořád v hledáčku. Jen jsem se k ní dosud nedostala. Sakra :D

- Models Own - nejdřív mne moc značka nezaujala, ale s novějšími kolekcemi se mi líbí čím dál tím víc. Zase jsem zaznamenala díky blogům a od té doby ji po očku sleduji a když jsem viděla v akci jejich paletku, musela jsem ji mít. MO je pěkná, i jejich laky, ale víte co? Cena se mi úplně nelíbí.


- MOJE - tuším, že česká firma, která se jeden čas také hodně objevovala. Když se objevila na našem trhu, moc mne zaujaly její nižší ceny a zajímavé odstíny a typy produktů, ale přiznám se, že dlouho jsem na jejich nabídku nekoukala.. Možná bych zas měla napravit?

- Nanshy - tak tuhle značku štětců jsem poznala jenom díky spolupráci, za což jsem moc vděčná, protože se staly mými každodenními pomocníky.

- Natura Siberica - jedna z prvních přírodnějších značek, které jsem díky blogům poznala. Zkoušela jsem toho pomálu, ale chci ji objevovat dál!

- Navia - kolem této slovenské značky není taková blogo-masírka, ale nebýt e-shopů, které díky blogům znám, tak ji neobjevím, takže sem vlastně patří. Přírodní kosmetika, kterou chci také dál objevovat.

- Nuxe - co napsat, každý tuto značku miluje nebo ne?

- NYX - asi největší blogo-masáž jakou jsem kdy zažila a funguje to! Protože snad neexistuje člověk, který by nezkoušel nebo aspoň nechtěl zkoušet :D

- Panier des Sens - jsem poznala relativně nedávno a nebýt blogu a spolupráce přes svíčky Village Candle, nepoznala bych ji. A byla by to škoda, je zajímavá a jejich krémy na ruce jsou úžasné!

- PAYOT - francouzská značka, která se orientuje zejména na pečující produkty a nabízí jich skutečně nepřeberné množství. Osobně jsem zkoušela dva produkty na mastnou pleť, ale hodně pochvalných recenzí čtu u ILoveMakeUp, takže mě občas zase začne lákat.

- Petra LovelyHair - této značky by nejspíš bez Pétina úspěchu na blogu a YT nebylo, takže sem rozhodně patří. Mám pouze jeden její štětec, který ale používám celkem ráda. Plánovala jsem ještě štětce na oči, ale kdoví, jestli to ještě stihnu než se všechny všude vyprodají.

- Pleva - nedávno objevená kosmetika, která pochází z mého rodného kraje, takže tu mám za úkol určitě prozkoumat blíž! Chystám se zajet přímo do jejich podnikového obchůdku, kde rozhodně nějaké produkty obsahující včelařské ingredience pokoupím :)

- Ponio - opět slovenská a přírodní výroba kosmetiky, kterou je třeba poznávat víc! Jejich šampuk byl příjemným společníkem, tak co já vím, třeba si časem pořídím další :)


- Real Techniques - je tomu už mnoho let, co štětce RT zasáhly blogo-svět. Já jeden čas odolávala, ale nějaké pořádné nářadí bylo potřeba, takže jsem časem našetřila a pořídila celý Starter set.. Ty štětce mám už přes čtyři roky, používám je denně a jsou stále v bezvadné formě. Za mě dosud nejlepší kousky v mé skromné štetco-sbírce a rozhodně investici doporučuji!

- Rituals - velká láska, kterou budu mít velmi brzy šanci prozkoumávat blíž díky celé dárkové sadě, kterou jsem od M. dostala. Nádherné vůně, krásná sofistikovaná balení, kvalitní složení a věřím, že tahle kosmetika bude mít i skvělé vlastnosti. Zatím mohu určitě doporučit jejich sprchové pěny, které jsou naprosto nejlepší na trhu!

- Skin 79 - zase ta asijská BBčka! Jedny z nejlepších, jaké jsem kdy zkoušela, byly právě ty od Skin79.. To mluví za vše :)

- Skin Food - a ještě jednou ta Asie! Mám pocit, že SF už seženete i v českých Sephorách, takže máte jedinečnou možnost vyzkoušet sami tuhle krasotinu :)

- Soaphoria - mám v oblibě čím dál tím víc a už tu na mě čekají další kousky této opět slovenské, přírodní a handmade kosmetiky. Já vám nevím no, prostě mě tyhle věci berou!

- Sparitual - asi znáte díky lakům na nehty. I já. Mají krásné barvy, hezké lahvičky a hlavně i dobré vlastnosti. Díky celodennímu workshopu s touto značkou jsem dokonce i pochopila, jak správně nehty lakovat. Jo, to se hodí!

- Swisso Logical - a teď zase na skok do Švýcarska! Kdybych to měla brát dle kosmetiky, tak jsem procestovala půlku světa! :D Zajímavá kosmetika, hlavně jejich suchý tělový olej byl naprosto famózní a dodnes jsem na něho nezapomněla! 

- Urtekram - netřeba představovat, protože vám o jejich Rasul šampónu vyprávím skoro pořád. Ale vážně ho neskutečně miluji! Jeden z blogo-objevů, za který jsem nejvíce vděčná, protože se o mé vlasy neskutečně stará! 

- Victoria's Secrets - to byl taky kdysi boom, co? Já vím, většina frčí spíše na prádélku. Já až nedávno zvládla spotřebovat jejich tělový sprej, který dokáže příjemně osvěžit a lehce i navonět.

- W7 - myslím si, že bez blogů by tato značka taky nebyla tak profláklá, jak je. Já jsem ji díky blogům poznala, od té doby jsem pak pár produktů na zkoušku koupila. Tady vás nemusí trápit vysoká cena. Bohužel jsem se ale většinou nedočkala ani vysoké kvality. Přesto mají ale spoustu produktů, barevných variací a hezkých obalů, že mě sem tam nalákají :D


- Weleda - opět příroda a i tentokrát naprosto famózní. Však ji ode mě znáte. Plánuji do budoucna vyzkoušet i jejich pleťovou péči, protože na ni slýchám obrovskou chválu.

- Xhekpon - jsem donedávna neznala, než mi milé české zástupkyně této španělské značky, trochu více kosmetiku obsahující kolagen představily. Není to vůbec špatné a dokonce mi jejich Crema de Mahiou chybí :D

- Zoeva - všichni známe jejich štětce a paletky, ne? Taky zažila obrovský hype. Já se na ní stále chystám a dosud mi dělají společnost pouze dva štětce na oči. Ty však používám denně a nedám na ně dopustit, i když by už pomalu asi potřebovaly vyměnit.

A jsme na konci! Pěkný seznam, co? :D Poctivě jsem procházela všechny značky, které se tu kdy objevily a tenhle výběr sem určitě patří. Samozřejmě jsem toho zkoušela mnohem víc, ale jak jsem psala v úvodu, značky jako Nivea, Essence, Dermacol, L'oréal, Garnier, Ziaja, Yves Rocher, Avon, Oriflame a další, které znají určitě i vaše kamarádky, maminky či babičky jež blogy nenavštěvují, jsem do seznamu necpala. Spíše jsem se zaměřila na ty, které znají zejména kosmetičtí nadšenci, jako my, co se tu scházíme ;) :D

Je ve výběru něco, co jste dosud neznali? Jaká ze značek by vás lákala k vyzkoušení?

20 komentářů:

  1. Ja som spoznala natura Siberica, Milani a Hakuro :-)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Natury toho chci časem poznat víc, docela chválené jsou jejich šampony, tak uvidíme :)

      Vymazat
  2. Wau, tak to je riadna kopa. Ano blogovanim som aj ja spoznala a vyskušala množstvo značiek, no z tvojho zoznamu väčšinu nepoznám, alebo teda nemám ich odskúšané. Spoznala som akurát tak: Frais Monde, Makeup revolution, Ponio, Rituals, Soaphoria, Weleda...
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda je.. psala jsem si to původně jen pro sebe, takové připomenutí všech těch věcí, co jsem objevila :D a to tam nejsou takové ty značky, které jsou běžně k sehnání.. taky si kolikrát koupím něco v drogérii na popud ohlasů z blogů :D

      Vymazat
  3. Já poznala třeba skvělou ručně dělanou kosmetiku Shiro díky Brunwen :) Ale i takové věci jako Too Faced a Urban Decay jsem poznala díky blogům jiných holčin. Z vlastních zkušeností zmíním ještě česko-marocký Zahir nebo velmi příjemnou kosmetiku Laidbare či Trevarno Organic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo o shiro čítám často u tebe, Brunwen i třeba Agabruchy :) taky mě to láká, ale zatím se tomu vyhýbám :D TF jsem taky díky blogům poznala blíž, ale zase věřím, že bych si něco třeba koupila i bez blogů :)

      Vymazat
  4. Já jsem taky objevila spoustu nových značek hlavně kvůli blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty blogy fakt rozšiřují obzory (a taky úspěšně vyprazdňují peněženky :D)

      Vymazat
  5. Těch značek, které jsem poznala díky blogům je spousta, navíc jich pořád přibývá, to se mi právě líbí, jak se tenhle svět rozrůstá a že je pořád co objevovat a zkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to je pravda, taky to mám ráda.. a kolikrát se divím, kolik toho stále přibývá :D je to nikdy nekončící poznávání! :D

      Vymazat
  6. Tyjo, celkem dost značek neznám, to se dívím, když pořád tolik utrácím za kosmetiku ... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabčo, takových značek, co neznáme, ještě na světě je..! :D

      Vymazat
  7. priala by som si, aby bol Lush trošku viac rozšírený, lebo takto sa k ich produktom ťažko dostať :/ ja vždy zotročím kamošku, aby mi niečo doniesla z Londýna :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ho moc často nekupuji, ale kolikrát mě zase od nákupu odradilo jejich poštovné, které je stovka, což je dost :-/

      Vymazat
  8. Takový článek jsem ještě nečetla, skvělý Klárko :) Já bych ráda vyzkoušela štětce od Zoevy. Z Tvého seznamu slyším tak minimálně o 7 značkách poprvé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Veru :) Štětce chci taky a nejen chci, ale už je nutně potřebuji! :D

      Vymazat
  9. Panejo, to je článek:))) Payot je největší luxus pro péči o pleť, vše skvěle funguje, zbožňuju tu značku..
    Já tedy jestli se mohu vyjádřit také, tak jsem se nad tím zamyslela a já asi moc značek dekorativky s blogem neobjevila, páč jsem přeci jen starší ročník a mám něco za sebou:-D, ale co jsem teda díky blogu objevila, je právě ta péče a pečující produkty a značky, to jako fakt musím uznat, že díky blogu jsem o pleť začala konečně pečovat, za to jsem moc ráda.
    Nyx je všude no, ale tak alespoň vidíme, jak ty produkty fungují nebo nefungují, takže je to vlastně docela fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych asi spoustu značek objevila i bez blogu, ale přeci jenom díky němu jsem toho poznala podstatně víc a za kratší dobu, těch informací je díky blogům spouuusta :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)