pátek 7. července 2017

Samoopalovací neplecha od Lirene

Krásný den vám přeji!

O tomhle kousku vám chci napsat přednostně, protože je ideální čas řešit samoopalováky, pokud jste už samozřejmě nestihli nachytat nějaký ten "přirozený" bronz :) Já se třeba opaluji hůř, respektive opaluji se dobře, ale účelově se neopaluji vůbec a spíš jen tak lehce zhnědnu na cestách. To znamená, že opálené mívám maximálně tak ruce z tílek, obličej a výstřih :D Naopak nohy mám většinou bílé jako stěna a pak tedy občas zauvažuji, že sáhnu právě po samoopalovácích. Většinou z toho tedy vždy sejde a řeknu si, že mi to za tu námahu nestojí. Už jsem to totiž zkoušela několikrát a většinou to dopadlo mizerně a nebo třeba i dobře, ale mě prostě nebavilo se s tím babrat. Takže asi můžu říci, že se tomu spíše úspěšně vyhýbám a raději vystavuji své bělostně čisté nohy :D Každopádně, když už mi domů tahle Samoopalovací pěna na obličej a tělo od Lirene dorazila, bylo třeba ji vyzkoušet. A tak jsem spolkla své obavy a šla do toho naplno.




Oficiální popis: Užívejte si krásné a zdravě vypadající opálení ve spojení s intenzivně hydratovanou pokožkou. Samoopalovací pěna na obličej a tělo umožňuje rychlé a zlatavé opálení, které vypadá zdravě a přirozeně. Produkt má velmi jemnou konzistenci, snadno se nanáší a rychle se vstřebává, takže nehrozí zašpinění oblečení. Efekt rovnoměrného opálení se objeví zhruba za hodinu po aplikaci a vydrží až 6 dní. Pro-Bronze-Care komplex efektivně pečuje o pokožku, která je díky němu opálená, hydratovaná a jemná. Pěna obsahuje hydratační komplex, který pokožce poskytuje dlouhotrvající ochranu před ztrátou vlhkosti a před vysoušením. Pokožka je pružná, jemná, pevná.


Pěnu jsem doma dosud neměla, tak jo, šla jsem do toho. Měla jsem pocit, že by se mohla lépe rozetřít a fungovat. No ale to jsem se tedy šeredně spletla. Každopádně začíná to nevinně. Před použitím důkladně zatřepte. Poté na vás vybafne jemná a bohužel vcelku "vodnatá" pěna. Tím pojmem vodnatá mám na mysli, že se opravdu velmi rychle transformuje do tekuté formy, takže ani se nenadějete, nestačíte ji ani přenést z dlaně na nohy a už vám to kape všude okolo. Jako tohle jsem nežrala a vůbec nechápu, proč to není rovnou v tekuté formě jako sprej :D Barva pěny je bílá, tekutina je poté čirá, takže si říkáte, že to tak hrozný být prostě nemůže. Chválím za velmi rychlou vstřebatelnost a snadné roztírání, protože to je opravdu fofr a díky tomu jste uchlácholeni, že to prostě dobře dopadne. Je to navíc i lehce vyživující, takže to skvěle nahradí i běžnou tělovou péči. A navíc hezky voní. Tím ale definitivně končí její pozitiva a nyní vám prozradím to nejdůležitější a to je funkčnost jako samoopalováku. Když jsem se šla podívat ráno poprvé po použití do zrcadla a omrkla jsem nohy zepředu, říkám si: No, tak jako úplně přirozený odstín to není, lehce do oranžovat ten podtón má, ale dobrý, nevypadá to zle. Navíc se znatelné opálení objevuje hned po prvním použití. Údajně už po hodině, já na to koukala vždy po ránu. Jenže pak jsem se podívala důkladně, ze všech stran a úhlů a málem mě omyli :D Proboha, po celých lýtkách zezadu jsem měla opravdu velké fleky, což vedlo k tomu, že jsem pár dní nemohla vytáhnout nic kratšího než džíny. Byla jsem naštvaná, ale říkala jsem si, že to může být i moje chyba špatnou aplikací, takže jsem nedělala úplně unáhlené závěry a rozhodla se to vyzkoušet znovu. Dala jsem do té aplikace úplně všechno, nejdříve jsem použila peeling, pak si dala práci s roztíráním a snažila se to aplikovat maximálně rovnoměrně, v rukavicích, nechala jsem to důkladně vstřebat a tak. A i přesto mne čekaly zase fleky. Jednou na stehnech, zase na lýtkách, pak kolem kotníků a velká bílá čára na nártu.. Vrcholem bylo, když jsem se rozhodla to při čtvrté aplikaci sjednotit a namazat se tím celá a objevily se mi malé flíčky v celém výstřihu :D Já nevím, jestli se to prostě takhle nerovnoměrně vstřebává nebo kde je chyba, ale je to jakože opravdu horor a po čtyřech aplikacích jsem z toho unavená a znechucená a rozhodnutá určitě to znovu nepokoušet. Vážně budu mít radši ty nohy úplně sejratý než být jako dalmatin. Naštěstí pokud se nerozhodnete pěnu používat opakovaně, tak to oranžové zbarvení během pár dnů zmizí. Podpořila jsem to ještě drhnutím peelingy, takže po třech dnech po pěně nebylo ani památky a hned se cítím lépe.



Za mě tedy tahle pěna fakt ne. Blbá konzistence vás naštve hned na začátku, pokračuje to nevhodným odstínem "opálení", kdy vypadáte lehce mrkvovitě a vrcholem všeho je hlavně nerovnoměrné "opálení", kdy vás třeba stejně jako mě při použití potkají nějaké ty fleky. Pokud chcete důkaz nevhodného odstínu, tak doporučuji mrknout na poslední Novinkové video, kde je, myslím si, dobře vidět odstín opálení a to je po jedné aplikaci :D Vůbec si nedovedu představit, že to používám pravidelně. Myslím, že bych byla flekatá mrkva number 1. Zase mě akorát tenhle samoopalovací kousek přesvědčil o tom, že umělé opálení nutně nepotřebuji a než se nervovat, radši si budu užívat své vápenářské nohy :D Seženete v drogériích, cena za 150 ml je kolem 150 Kč.

A co vy a samoopalovací produkty? Používáte? Máte někdo zkušenosti s touto pěnou?

24 komentářů:

  1. Tak to je obrovská škoda, pěna mě celkem lákala. Já teď dopotřebovala tonovací mléko od Dove a na mě nedělalo snad nic. A teď nově zkousím Ziaju. Předtím jsem měla ještě sprej od Oriflame a ten byl fakt super.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já zase to mléko Dove (jestli myslíš Dermaspa Summer Revived) zbožňuji! Dodá opravdu spíš jen lehký nádech opálení, ale za to maximálně přirozený :) Ale dlouho jsem ho nepotkala v akci, tak jsem si ho raději odpustila :D

      Vymazat
  2. Kdykoliv jsem nějaký samoopalovák zkusila, tak jsem byla buď flekatá jako panda nebo jsem vypadala jako kdybych se živila jen karotkou, asi to s nimi neumím, tak je ani nevyhledávám, přes léto si nachytám vlastní bronz, do zimy mám vystaráno a tu zimu holt přetluču neopálená:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme dvě, za mě zatím jediné opravdu dobré, které nedělalo ani fleky ani ošklivý nepřirozený odstín, bylo Dermaspa mléko od Dove :) Ale nutně to nepotřebuji, radši se buď opálím přirozeně nebo budu sejr :D

      Vymazat
  3. Já jsem na sebe ještě žádnou věc na samoopalování nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  4. Uff, tak to je škoda. Tieto penové produkty su teraz celkom hitom penové mydlo, penové to a tamto. Tiež by som sa potešila, že je to pena, že super, no ale takéto učinky??? Dakujem neprosim. Ja neviem, ja som veľa samoopalovákov doteraz neskušala, no z tých čo som skušala ma asi ani jeden neohuril.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já třeba zbožňuji Sprchové pěny :D Moc se mi koncept pěn líbí, ale tohle tedy fakt neeee :(

      Vymazat
  5. Za sebe mohu doporučit samoopalovací sprej od Yves Rocher. Mám ho od loňska a na nohy (i jinam) je super a žádné crcani s ním není. Po každém holení nohou žiletkou je namazu mlékem, nechám chvíli vstřebat a nastrikam ten sprej, zlehka rozetru a je to ☺ otázka pár minut a fleky žádné, jen pozor na suchá kolena. V zimě byl fajn i na večírky na celé tělo 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, tak třeba se jednou zase odhodlám :) Teď jsem z toho taková..znechucená, ale třeba mě to zase popadne :D Děkuji za tip!

      Vymazat
  6. Já si zas už hodně let kupuji na nohy ten od Alverde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alverde a Sundance z DM jsou teď hodně vychvalované, tak jsem o nich také přemýšlela :) A udělá ten Alverďácký přirozený odstín? :)

      Vymazat
  7. Já samoopalováky nepoužívám a to co jsem vyzkoušela bylo vždy v nepřirozeném odstínu, do oranžova a dělaly se mi fleky, taakže mě tyhle produkty moc nelákají. To radši budu bílá jak stěna.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to mě mrzí, ale u tvého psaní jsem se nasmála :-D Já jsem minulý léto používala samoopalovací pěnu od St.Moriz a byla jsem velice spokojená :) Tak zkus tu :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. St.Moriz je hodně chválený, ale jak píšu, mě to k těm samoopalovákům nijak netáhne, takže nemám ani potřebu nějaké další zkoušet :D

      Vymazat
  9. No tak to jsem teda nečekala, že to dopadne až takto, je to celkem škoda. Já sice samoopalováky nikdy nevyzkoušela, nějak mě to neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je potřeba se samoopalováky nakládat opatrně a natírat fakt poctivě, ale i přes to všechno, jsem ty fleky měla, což mě štve :D Taky nemám potřebu tento typ kosmetiky nějak prozkoumávat víc :)

      Vymazat
  10. Ouuuuu........u mě čekal na svou chvilku slávy....ale jak tak čtu, tak se asi nedočká :(.

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, tak to zkus a pak dej vědět, jestli jsi byla úspěšnější :D Třeba to dopadne líp a je to jenom tím, jaké jsem jelito.. ale teda fakt jsem se úplně mega snažila! :D

      Vymazat
  11. Ten článek mě odboural. :D Jinak dle popisu s tebou vážně soucítím. Nikdy jsem samoopalováky nezkoušela. Ne, že bych o tom neuvažovala, ale při mém štěstí bych nebyla jako dalmatin, ale spíš zebra. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jako já fakt nevím, čím to je, protože všechny ostatní blogerky s ní jsou spokojené :D Ale prostě já skutečně nemohla několik dní vytáhnout sukni ani šaty, páč na to se koukat fakt nedalo :D Takže jsem ze samoopalováků na dlouho vyléčená :)

      Vymazat
    2. Záhada hlavolamu, prostě neřešit. Stalo se to a několikrát a konec. Třeba to bylo jediné podivné balení. :D

      Vymazat
    3. A nebo třeba mám strašně divnou kůži? :D :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)