neděle 9. července 2017

Paletka očních stínů Carli Bybel - BH Cosmetics

Krásný den, moji drazí,

vítám vás u nového článku, který zasvětíme paletce, která se velmi rychle zařadila na top příčky mých oblíbenců z této kategorie. Podrobněji vám přiblížím paletku BH Cosmetics, kterou tato značka vydala ve spolupráci s youtuberkou Carli Bybel. Přiznám se, že tu slečnu vůbec neznám a nesleduji, jen jsem o ní párkrát slyšela, ale jestli je její tvorba tak kvalitní jako paletka, tak bych se asi měla podívat. Tenhle kousek totiž vážně stojí za to!





Paletku mi nabídl k vyzkoušení e-shop Pinkdot.cz a nedalo se odolat. Už když jsem ji viděla poprvé na jejich webu, zalíbila se mi a těšila jsem se na ni. Ale až když jsem ji viděla v reálu, opravdu jsem se zamilovala. Je naprosto nádherná už svým jednoduchým balením, které je v šedo-bílé barvě. Balení je z pevného kartonu (něco jako bývají obaly Benefit), které bez potíží zvládá i cestovat, navíc je výhodou že je paletka opravdu lehoučká. Po otevření na vás vykoukne z druhé strany víčka velké zrcátko, u kterého se zvládnete nalíčit a pak deset očních stínů a čtyři větší "rozjasňující" stíny.



Oficiální popis: Tato všestranná paletka 14 stínů, s jejíž pomocí snadno vykouzlíte dramatický i vzrušující look, byla navržena beauty blogerkou a youtuberskou hvězdou Carli Bybel. Carliina záliba v rafinovaném sofistikovaném vzhledu a moderní eleganci ji inspirovaly ke zvolení barev v neutrálních zemitých tónech, švestkově zbarvených odstínů hnědé a čtyř rozjasňovačů, které zalichotí všem odstínům pleti. Je vegan, bez parabenů, klinicky testovaná a testovaná na alergie.


Oční stíny jsou v menších chlívečcích, i když samozřejmě to nevylučuje použít jako oční stíny i ty větší rozjasňující. Ba možná při těch tmavších rozjasňujicích odstínech je to aji lepší využití. Paletka obsahuje pět matných očních stínů a pět třpytivých, což je pro mne ideální kombinace. Matnými stíny lehce vykonturujete víčko, třpytivé potom hodíte na pohyblivé víčko a tadá, můžete vyrazit. Nebo si naopak můžete vyhrát s tmavšími třpytivými a udělat hezký glam look a tak dále. Sama bych nevěřila, kolik různých možností paletka s podobnými zemitými tóny nabízí. Tak nějak vás ta paletka skutečně inspiruje sama :) Jediné menší mínus tady vidím ve výběru některých stínů, protože například ty dva do vínova vpravo nahoře vypadají na víčku totožně a to je myslím škoda, zbytečně zabrané místo, které se dalo využít pro nějakou další zajímavou barvu.. 



Rozjasňovače jsou ve využitelnosti trošičku na štíru, protože asi sami uznáte, že čtvrtý odstín už nemá pro náš typ pleti s rozjasňovačem nic moc společného :D Zase ale chápu, že paletka má obsáhnout odstíny pro všechny typy pleti, takže i pro ty snědší, které ty tmavší barvy uvítají. Každopádně pozor, ať se zdá sebevíc nemožné je využít na tvář, tak se použít dají i na nás, běloby. Zejména ten nejtmavší totiž vypadá velmi dobře jako bronzer. Vždy nejdříve použiji svůj matný bronzer a pak jen lehoučce (tady slovo lehoučce nabírá na významu!) jím přes něho přejedu. A vypadá to naprosto famózně! Na léto je to fakt pecka a já to tak používám velice často. Trošičku hůř je využitelný ten třetí rozjasňovač, protože ten je hodně dozlatova a obsahuje více shimmeru, takže se leskne až nepřirozeně. Ale ten je pro změnu fajn jako oční stín. Čili využitelnost paletky 100%.

Jenže hezkými odstíny to v tomto případě nekončí, paletka totiž vyniká i naprosto skvělou kvalitou! Ty stíny jsou bezvadně pigmentované. Bez přehánění, stačí jedna jediná vrstva pro krásně intenzivní barvu. Nemusíte jimi šmrdlat sem a tam, jen lehce hrábnete a přenesete na oko. A mluvím nejen o těch třpytivých stínech, které jsou intenzitou přímo famózní, ale i těch matných, které ji mají také více než dobrou! O příjemné konzistenci, která je u matných příjemně sametová a u třpytivých lehce máslová ani nemluvě. Práce s nimi naprostá pecka. Stíny nepráší, na oko ihned chytají, perfektně se ztrácí a mezi sebou skvěle spolupracují. Pecka, pecka, pecka. A výdrž? Zase mi nezbývá než vychvalovat do nebes, naprosto bez potíží vydrží po celý den a to i bez bází či jakékoliv podpory. Nevydrží tedy akorát extrémní vedra, kdy se potím jako to čuně a ony se v těch litrech potu slijí, ale to je asi normální a to snad nepřežijí žádné stíny, takže tím si hlavu až tak nelámu. Za mě vlastnostmi prostě bomba a upřímně, tahle paletka trumfla všechny paletky, které doma vlastním a to i můj milovaný Sleek nebo Čokoládku od Too Faced. Jakože od té doby, co ji mám, jsem po jiných paletkách nesáhla :( :D

Nevím, zda má smysl probírat jednotlivé odstíny, ale asi si to nějak popořadě vezmeme. Na všech swatchích je 1x přejeto :)

Horní řada stínů v paletce, zleva doprava.

Matný krémový je ideál na rozblendění, pod obočí a nebo i do vnitřního koutku. Podobné odstíny moc na víčko nepoužívám, ale v tomhle případě, s tou pěknou pigmentací, by to byl hřích nezkusit. Několikrát jsem ho měla i uprostřed pohyblivého víčka, protože v kombinaci s dalšími matnými z této paletky vypadá prostě dobře!

Třpytivý, jemný rose gold stín je moje jednička a patří mezi ty nejpoužívanější z celé paletky. Že miluji třpytky víte a že mám ráda podobné růžové stíny taky, takže je vám to asi jasné.

Teď přichází na řadu tři matné. Ten první (na fotce uprostřed) je momentálně nejčastěji používaný stínovací barva. Konturuji jím oční víčko a poté do něho lehce ztrácím ostatní stíny a je to nejvíc univerzální stín z celé paletky. Na oko lehce přilne a perfektně se blendí.

Další dva matné vezmu najednou, protože tyhle hnědo-vínové kousky si jsou pekelně podobné. Na oku mezi nimi nespatřuji žádné velké rozdíly, možná ten úplně napravo je o chlup tmavší. Oba krásně intenzivní, nepráší a na oku se s nimi pracuje jedna báseň.


Další trochu rose gold stín, dost podobný tomu předchozímu, možná trochu více do hněda. Sahám po něm také velmi často. Vypadá hezky sám o sobě i v kombinaci s dalšími stíny.

Zlatavý třpytivý je klasika, která mne nikdy neomrzí. Tenhle navíc není úplně typicky zlatý, ale je lehce studený, což se ke mně hodí víc. Opět skvělé vlastnosti, měkká textura, která perfektně přilne na víčko a drží.

Následují dva třpytivé hnědé. Ten první je trochu tmavší a studenější a mám ho o poznání raději. Je to jeden z těch nejlépe pigmentovaných stínů.

Druhý hnědý má teplejší podtón, řekla bych, že je až maličko oranžovo-hnědá nebo měděná. Ten mi nesluší tolik, ale nebrání mi to ho občas provětrat.

Na závěr je tu ještě jeden matný, takový hodně studený hnědý, který patří také k mým oblíbeným a překvapivě až díky němu jsem podlehla matným stínům na celém očním víčku. Většinou jsem jimi jen doplňovala různé barevné či třpytivé stíny, ale v poslední době se čím dál tím častěji přistihnu, že je používám na celé víčko a může za to právě tenhle krasavec.


Rozjasňovače na tom nejsou jinak svojí pigmentací a jejich barevná škála je ve velkém rozpětí. Taková klasika je pro mě světlý růžový se studeným podtónem. Asi nejvíce využitelný pro moji bledou tvář. Použitelná jako rozjasňovač je i ta druhá barvička, která je pro změnu trošičku šmrncnutá do zlata, možná zase trochu rose gold. Další dva už jsou jiná. O těch jsem psala výše. Třetí zlatý je pro mě spíš vhodný jako oční stín, využití na tvář v něm moc nevidím. Navíc je oproti ostatním méně namletý. O tmavém "rozjasňujícím" odstínu už jsem psala, takže se nebudu zbytečně opakovat, pro mě skvělá letní varianta bronzeru, která dodá tváři šmrnc.

Stíny v akci:




A tady první rozjasňovač a čtvrtý použitý jako bronzer:


A víc už nevím, co vám k ní napsat. Já ji miluju. Líbila se mi od první chvíle, kdy jsem ji rozbalila a od té doby tvoříme nerozlučnou dvojku. Líbí se mi kombinace třpytivých i matných stínů, díky čemuž si můžete každý den vybrat, jak bude vaše další líčení vypadat. Všechny barvičky jsou v zemitějších a přirozených odstínech, což mám nejraději. Ale naprosto beru, že každý z nás má jiné barevné preference. Kromě barev však paletka září i dalšími skvělými vlastnostmi. Jednoduše zastínila všechny ostatní, co mám. Najdete ji tady, cena je 489 Kč.

A co vy a tahle paletka? Líbí se vám odstíny? Zaujala vás?

*PR produkt zaslaný zastoupením Pinkdot.cz

19 komentářů:

  1. Mě zaujala, ale teda zdá se mi, že ty matné stíny nemají zas tak valnou pigmentaci :/ mám doma paletky za pár kaček kde ty matný stíny na tom jsou daleko líp, takže do toho asi nepujdu, ale ty rozjasňovače jsou pecka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se mi spíš nepovedlo na fotky zachytit, foťák dost žere barvy :) jinak je v reálu opravdu skvělá! Paletek mám spoustu, levnějších i dražších se spoustou matných stínů, líbí se mi třeba i pigmentace paletek MUR nebo Freedom, ale tady je to ještě o dost lepší ;)

      Vymazat
    2. Jinak tady jsem teď mezi vařením vyfotila ty swatche horní řady ještě jednou, nevím, zda je to lepší, ale je to jednou do stínu hrábnuto a přejeto :) https://photos.google.com/album/AF1QipMe-yO0Jk-7DToBiWl1ExNKBYbk3CjRWrMp4E8B/photo/AF1QipNt5tI6GuEMCxFNouyNhhndUsXNS0iOOu3l0pK_

      Vymazat
  2. Tiež ju mám a myslím, že na denné líčenie je super :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, já poslední dobou moc neexperimentuji, takže tahle paletka je na denním pořádku :) :D

      Vymazat
  3. Tuto paletku mam doma a som s nou spokojna. Tiene su vazne super pigmentovane a ten prvy rozjasovac je absolutne skvely. Uvitala by som aj Deluxe edition jejto paletky, keby sa niekto rozhodol mi ju venovat 😁 Skoda, ze neurobila uplne novu paletku, ale len "doplnila" tuto povodnu verziu. Ale vazne tuto paletku odporucam 👍😉😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem koukala na tu novější verzi paletky, ale jak říkáš, je to jen doplněná tahle verze, což nutně nepotřebuji.. Mohla by být zas nějaká další barevná škála, pak bych si ji asi fakt pořídit musela :D

      Vymazat
  4. Vypadá nádherně, designem i odstíny, myslím, že bych ji plně využila, asi ji budu taky potřebovat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako pro mě je to jedna z nejvyužitelnějších paletek, mám podobné odstíny ráda, takže je na denním pořádku, že do ní hrabu :D :)

      Vymazat
  5. Mě se paletka líbí, hlavně ty třpytivé stíny vypadají dobře a jsou každý jiný, kdežto u těch matných mi přijdou poslední dva stíny na swatchy dosti podobné. Naprosto souhlasím že rozjasňovače se na nás běloby dají použít jako bronzery, to je fakt a docela se mi líbí ten třetí v paletce. Já momentálně sháním nějakou univerzální paletku, kde budou jak nude stíny tak i několik barevných.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo u těch matných jsou ty dva odstíny dost podobné, což je škoda, ale jinak naprosto skvělá paletka :) Jinak chápu tvé požadavky na uni paletku, já jsem svojí oblíbenou našla právě asi v této a celkem uni mi přijde ještě Chocolate Bar od TF, ale jinak je to peklo něco najít i přes širokou nabídku trhu :D

      Vymazat
  6. Já musím také uznat, že paletka vypadá naprosto skvěle a hodně mě láká! Hlavně ty odstíny, protože takové odstíny jsou prostě moje a jinačí nenosím! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo pro mne jsou tyhle taky přesně podle mého gusta :D :)

      Vymazat
  7. Velice zajímavá paletka. Poslední dobou se mi začaly hrozně líbit ty paletky, které mají papírový obal a ne plastový :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo také se mi ty papírové obaly líbí :) a většinou je doprovází ještě nějaký hezký design!

      Vymazat
  8. vyzerá pekne :) najviac sa mi zapáčil ten medený tieň, to je farba, pri ktorej sa mi od úžasu otvorili ústa :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On i spousta dalších jsou vážně krásné :) A ten měděný je ta v podstatě ještě jednou v tom rozjasňovači, takže jen tak nedojde ;) :D

      Vymazat
  9. Já už po téhle paletce koukala dávno, ale myslím, žes mě přesvědčila a budu do ní muset jít :D Fakt je krásná, ta pigmentace třpytivých stínů? No pecka! :)

    since-2015.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo pigmentace třpytivých stínů je naprosto úžasná, za mě jedna z nejlepších, ne-li nejlepší, jakou jsem kdy viděla! :) A ty matné jsou taky v úžasné formě, jako ono to na těch očích vypadá bídně, ale to spíš žere foťák a navíc jde o dost zemité tóny, které prostě vypadají na oku přirozeně :D Ve skutečnosti jsou ale naprosto skvělé!

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)