úterý 6. června 2017

Spotřebováno: Květen 2017

Krásný úterní den vám přeji!

Asi nemusím dlouze představovat můj dnešní počin, že? ;) Ve volné chvíli jsem zase jednou vlezla před kameru a natočila Spotřebovance za květen. A ani tentokrát jich není úplně málo, takže se na to pojďme mrknout.





Ve formátu tohoto videa nastává menší změna, rozhodla jsem se produkty vytahovat přímo z krabice zcela nahodile, protože se mi s tím před kamerou pracuje o mnoho lépe. Možná se tak díky tomu vyhneme tomu neustálému padání z rukou, přehrabování a ohýbání se pro lahvičky.. a s tím i zbytečného stresu :) Takže ve videu to bude dost miš maš, ale na fotkách už to potom najdete vždy roztříděné.


Základ tělového mléka - Cosmetic Kitchen - o této kosmetice jsem vám psala nedávno, bylo na toto téma i video, takže pokud vás zajímá, jak to funguje, odkážu vás na recenzi. Samotný základ je bez vůně i barvy a do něho si přidáváte tyto ingredience dle svých potřeb. Je to ovšem základní stavební kámen, bez kterého by to nešlo. Mléko je konzistencí lehký krém, který se krásně roztírá, rychle se vstřebává a zároveň zanechává pokožku skvěle hydratovanou. Za sebe jsem s ním byla spokojená a celkově se mi tenhle nápad moc líbil, i když akutně to znovu mít nemusím. Hodnocení: 4/5.

Tělové mléko do sprchy Skin So Soft - Avon - jsem už v nabídce na stránkách Avonu nenašla, takže jsem recenzi ani nepřipravovala. Po dlouhé době jsem měla tento typ produktu a byly dny, kdy se mi na vaně opravdu hodilo tohle mléko mít. Nepoužívala jsem ho denně, ale často jsem po něm sahala. Mléko je svými vlastnostmi hodně podobné tomu Niveáckému. Od vůně přes konzistenci až po použití. Trochu rozdílné jsou akorát ve výživě, kdy mám pocit, že tohle vyživuje o něco méně. Ten pocit heboučké pokožky prostě není tak dokonalý. A trochu zbytečně rychle mizí. Pro ty lenivé dny však fajn kámoš. Hodnocení: 3,5/5.

Pedikúrní změkčovač pokožky - Cuccio - čirý gel, který změkčoval ztvrdlou kůži na patách. Zvládal to tak bravurně, že po aplikaci se mé paty zbavovaly kůže ještě několik dalších dní :D Takže doporučuji nakládat s ním opravdu velmi opatrně a používat pouze na určená místa. Jelikož jsem před rokem dostala strojek od Schollu, tak na tohle jsem úplně zapomněla a proto mi tu prošel expiračkou. Nedá se nic dělat, musí jít, používat tenhle kousek prošlý si vážně nerisknu :D Hodnocení: 3/5.

Krém na ruce s vanilkou a makadamiovým ořechem - Creightons - tenhle krém má jednu naprosto neodolatelnou vlastnost a tím je dokonalá vůně! Já v tom cítím vanilkové sušenky, mňam! Takhle úžasně vonící krém jsem ještě neměla, s každým namazáním se mi sbíhaly sliny :D Ta vůně navíc i dlouho vydrží. Samotný krém se rychle vstřebává, nezanechává ruce ulepené ani mastné. Hydratace je lepší průměr. Není to žádná pecka, ale špatná taky není. Za mě fajn krém, který si budu muset pořídit znovu už jen kvůli té vůni. Hodnocení: 4,5/5.


Parfém La Vie Est Belle - Lancome - byla moje mnoholetá společnice, která se mnou prožila poslední čtyři roky minimálně. Naše začátky byly těžké, protože první chvíle mi vůbec nevoněla, spíš naopak, smrděla mi. Jenže do ní člověk prostě doroste. Vůně je sladká, mírně kořeněná a hodně těžká. A taky vážně oblíbená, je to snad jedna z nejčastěji potkávaných vůní ve městě. Ale nedivím se. Hezky voní, evokuje ve mně sebevědomou a krásnou ženu. A navíc dlouho vydrží. Je jednoduše dokonalá a klidně bych ji brala znovu :) Hodnocení: 5/5.

Tělový sprej Amber Romance - Victoria's Secret - tohle byl taky pomalu nesmrtelný kousek. Doma jsem ho měla dobře dva roky, používala ho velmi často (poslední rok jsem měla sprej v práci a používala ho každý den) a on vůbec neubýval! Vůně je sladká, ovocno-květinová s nádechem lehkého orientálna. Rozhodně moc příjemná. Při aplikaci se zdá být vůně hodně intenzivní, ale bohužel rychle vymizí, takže se jí nedá nahradit parfém. Ovšem na takové to rychlé přecákání během dne jsem si ho užívala. Za mě příjemná záležitost a v tomto množství celkem nesmrtelná, takže to není až tak špatná investice. Hodnocení: 4/5.

Antiperspirant Cotton Soft - Dove - tyhle spreje tu potkáváte zas a znovu a jen tak to asi nepřestane, protože se jednoznačně zařadily mezi mé stálice. Ani tahle vůně není vůbec špatná, možná se řadí mezi nejoblíbenější. Krásná, lehká, svěží a čistá vůně, která nepřehlušuje parfém a skvěle funguje v kombu s Maximum Protection. Občas sáhnu jenom po spreji, když neočekávám velkou fyzickou zátěž a úplně mi v takových dnech stačí. Takže super, znovu se mu rozhodně nebráním. Hodnocení: 4,5/5.


Crema De Mahiou - Xhekpon - pokud potřebujete hutnější a výživnější krém, tak se nebojte sáhnout po tomhle kousku od španělské značky Xhekpon. Je univerzální a využít ho můžete na všechno od obličeje až po nožičky. Má jemnou parfemaci, řekla bych citrusovou, která není nijak obtěžující. Krém i přes mastnější složení se poměrně dobře vstřebává a výsledek? Vyživená pleť i pokožka. Super kousek, který se doma nikdy neztratí. Hodnocení: 4,5/5.

Micelární voda Angio Preventi - Dermedic -  v prvé řadě mi zmizela strašně rychle. Ve druhé řadě mi vadilo její lepení. Zase ale opravdu bezvadně odlíčila make-up a příjemně hydratovala. Je to tak půl na půl. Neurazí - nenadchne. Hodnocení: 2,5/5.

Denní krém PharmaHyaluron - Pharmatheiss - na denní krémy mne úplně neužije, i když bych je používat měla.. I tenhle jsem někdy v půlce balení poslala o dům dál a ségra ho dodělala. Fajn bylo balení s pumpičkou i lehká svěží parfemace. Zároveň má i lehkou konzistenci a na první pohled se úspěšně vstřebá, ale bohužel s make-upem nadělal spoustu neplechy. Make-up se na něm drolil a nedržel, takže jsem ho používala jen tehdy, když jsem se nelíčila. A tímhle tempem by mi doma ležel ještě tak rok, takže jsem ráda, že ho zužitkovala ségra. Ta si make-up nedává, takže u ní tenhle problém nehrozil a vůbec si na krém nestěžovala. Aby ne, hydratovat zvládal dobře. Hodnocení: 3/5.

3D masky na obličej - Dermacol - taky jsem o nich psala nedávno, proto to vezmu ve zkratce. Tvar masky mi absolutně nesedí, i díky tomu tento typ masek úplně nevyhledávám. Tyhle masky jsou silně napuštěné. Liftingová a Hydratační jsou napuštěné vyživující gelem, Čistící potom spíš nějakým tekutým sérem/tonikem. Mně přijde nejpříjemnější a pleti nejprospěšnější ta modrá (Hydratační a vyživující). Liftingová nepříjemně lepila, Hloubkově čistící sice hydratovala, ale žádné vyčištěné pleti jsem si nevšimla. Hodnocení: Modrá: 4/5, Červená 3/5, Zelená 3/5.


Odličovací ubrousky - Linteo - jsem tu měla hodně dlouho a už ani netuším, kde se tu vzaly. Používala jsem je zejména na swatche. Na odlíčení jen v případě nutnosti, například na cestách. Ony totiž při odličování nebyly úplně příjemné. Byly málo mokré a k tomu make-up spíše než odlíčily nepříjemně rozšmrdlaly. Na očích taky nic moc. Znovu je určitě nepotřebuji. Hodnocení: 2/5.

Remineralizující a reparační lak na nehty - Sililevo - tohle je něco pro ty, kteří stejně jako já, mají potíže s lámáním a třepením nehtů. Lak používáte jako base coat pod běžné laky nebo úplně samostatně, pokud nelakujete. Zasychá rychle, není na nehtech téměř vidět. Co se týče výsledků, tak jsem i po spotřebovaném balení na rozpacích. Po prvních třech měsících jsem měla pocit, že mi pomohl. Nehty se mi lámaly o něco méně a zejména se netřepily. Ovšem teď ke konci i při pravidelném používání před lakováním, mám nehty stejné jako na začátku. Roztřepené a polámané, hrůza děs. Nevím tedy, jak zhodnotit, udělám tedy to, co jsem dosud neudělala, nechám bez hodnocení.

Sérum pro uhlazení vlasů - Biofficina Toscana - bezoplachová séra/kondicionéry jsou moji favorité a ani u tohoto to není jinak. Sérum krásně uhladí a nezatěžuje ani jemné vlasy. Navíc se po něm hezky rozčesávají a jsou hydratované. Díky střičce se do vlasů i lehce aplikuje. Jediné, co mi výrazněji vadilo byla parfemace. Trochu mi to připomínalo kmín, což si úplně nechci dávat do vlasů :D Hodnocení: 4/5.

Tak a máme to pro tentokrát za sebou, opět trochu prostoru v krabici a uvidíme, čím ji zaplníme za měsíc.

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

14 komentářů:

  1. Dove deodoranty jsou taková osvědčená klasika :))

    OdpovědětVymazat
  2. Sama přemýšlím, že bych si nějakýb parfém od Lancome pořídila, protože při poslední návštěvě v Sephoře mě hodně variant zaujalo. A antiperspiranty Dove používám teď i já, okurku a verzi original, oba voní krásně a svoji funkci plní

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony je mají vážně skvělé, mým snem byla hrozně dlouho Trésor Midnight Rose :) Dove antiperspiranty jsou super, nedám na ně dopustit :)

      Vymazat
  3. Také mě trápí třepivé a lámavé nehty, já to vyřešila gellakem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když já tohle všechno odstartovala právě gellaky, takže do toho už jen tak nepůjdu :-/

      Vymazat
  4. Už dlhšie ma zaujímali telové spreje VS, takže ďakujem za info, po tvojich slovách už nebudem nad kúpou niektorého z nich váhať :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je omrkni, ony se u nás prodávají sice za cca 300 Kč, ale vydrží fakt věčnost :)

      Vymazat
  5. Měla jsem tělové mléko do sprchy od Avonu, mně připadlo, že nedělalo vůbec nic, asi jsem moc náročná. Když už tělové mléko do sprchy, tak tmavě modré od Nivei, to mi ještě připadá ze všech nejlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však píšu, že Nivea je výživnější a lepší :) taky jsem s ní měla lepší pocit.. tohle byla taková nouzovka, když jsem byla líná :D

      Vymazat
  6. Avon tělové mléko do sprchy mám v zásobě, ale moc šancí jsem mu nedávala, hned mám lepší pocit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako není nejhorší :) Je pravda, že já od těch mlék do sprchy nemám extra požadavky, používám to sem tam jako "nouzovku", když se mi nechce mazat, takže nějakou mega výživu ani nečekám, spíš to používám pro lepší pocit :D

      Vymazat
  7. Pekna zbierka spotrebovanych produktov, mala som dove, ale uplne mi tiez nestaci v niektorych zatazovych dnoch.
    LIFE IN PICTURES BY LU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K těm sprejům je pak lepší mít nějaký krémový (Maximum Protection) nebo tuhý deodorant, pak se cítím stopro chráněná :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)