sobota 3. června 2017

Oční linky, stíny, make-up a rtěnka - Maybelline

Krásný den vám přeji, moje milé!

Jsem zvědavá, zda někdy dospěji do bodu, kdy vám nebudu mít co představit v recenzích.. Neustále vám totiž něco ukazuji a stejně mi to tu vůbec neubývá.. Jak je to možné? :D Dnes se tedy mrkneme na celou řadu produktů Maybelline, které jsem v posledních měsících vyzkoušela.



Přemýšlím, čím začnu. Jsou tu fajn kousky, ale i takové, které stojí za prd. Tak ať nezačneme špatně, jdeme na příjemné překvapení a tím je určitě make-up. Po několika make-upech této značky, které mne zklamaly na plné čáře, jsem už žádná vysoká očekávání neměla. Ovšem tentokrát se žádné zklamání nekonalo! Make-up Dream Velvet je matující a zároveň hydratační, což zní jako zajímavá kombinace. Zase ale mívám u matujících make-upů často pocit, že pleť mírně vysušují a zejména na pleti zvýrazňují, co nemají. Jako třeba póry, vrásky nebo i běžně neviditelná suchá místa. Tenhle ale na tom vůbec není špatně.

Make-up má zvláštní konzistenci, je to krém, ale hodně našlehaný. Bez potíží se však roztírá a štětcem lze krásně zapracovat. Vráskám nevadí a nezalézá do nich. Lehce zalézá do pórů, které mám teď opravdu dost rozšířené, takže mě to ani nepřekvapuje. Ovšem není to nic drastického, co by bylo vidět z metrové délky, vidíte to pouze tehdy, zkoumáte-li si obličej z pár centimetrů, což mi samozřejmě nikdo nedělá kromě mne samotné, že :D Konečný efekt je vskutku matný, ale ne nijak nepřirozený, ba naopak. Make-up působí velmi lehce, zajistí přirozené zmatnění a velmi hebkou, přirozeně vypadající pleť. Navíc skvěle spolupracuje i s fixačním pudrem, který ho zafixuje a matný efekt ještě prodlouží. Výsledek je jednoduše parádní a moc se mi líbí. Trochu jsem se bála jeho odstínu, o čemž jsem mluvila v novinkovém videu, ale stačilo párkrát vylézt na sluníčko a světe div se, sedí. On na první pohled vypadá daleko oranžověji, než jaký ve skutečnosti je. Pořád si ale myslím, že na nejsvětlejší odstín to není úplně vychytané a klidně by nabídka zvládla ještě jeden světlejší. Krytí make-upu je lehčí až střední. Není to krytí mega velkého rázu, které by schovalo vše, ale pleť sjednotí bez potíží a udělá ji prostě krásnou. No a co se týče výdrže, tak ta mne velmi mile překvapila, protože je naprosto perfektní! Oproti spoustě make-upů, které jsem v posledních měsících měla, tenhle sedí jako přibitý a to od rána do večera. S aktuálními teplotami se sice začnu po půl dni lesknout, ale ten make-up tam pořád je a večer ho odličuji téměř celý. Za sebe tedy můžu doporučit a jsem moc ráda, že jsem mu dala šanci!







Mým druhým oblíbencem z této čtyřky je rtěnka Vivid Matte Liquid. Tyhle rtěnky jsem okukovala v drogérii už tolikrát, že to ani nespočítám, ale nikdy jsem si nebyla jistá odstínem, takže jsem je tam nakonec vždy nechala. A tak jsem ráda, že si ke mně tenhle jeden brouček našel cestu. Dokonce i v tom nejzajímavějším odstínu. Odstín 50 Nude Thrill je, jak název napovídá, tak trochu nude. Zároveň je tam ale patrný podtón do oranžova, který mnohé z nás nevyhledávají, ale řeknu vám, že na léto mi trochu oranžové nevadí. Zase není ten oranžový prvek tak výrazný, aby třeba zuby vypadaly moc žluté nebo neslušel bledulkám. Rtěnka má jednoduché, umělohmotné balení. Jak můžete vidět, je tu pěnový aplikátor, který je poměrně široký, ale aplikovat se jím barva dá. Konzistence rtěnky je mi dosud záhadou. Není to tekutá barva ani krémová, spíš bych to opět popsala jako našlehaný krém. Maybelline si v tom šlehání nějak libuje :) Na rtech je to velmi příjemné, nezasychá to na nich stoprocentně, ale zůstává to krémovější, trochu spíš sametový finiš. Je to příjemné pocitově, ale na druhou stranu se mi zdá, že se nenanáší rovnoměrně a místy má tendence se shlukovat. Zejména tedy u středu rtů. Zase na druhou stranu jsou rty skvěle hydratované a vyživené a po celý den s ní na rtech nemám pocit, že by nějakým způsobem strádaly. Ráda po ní sáhnu, když cítím, že rty potřebují trochu větší péči. Výdrž je průměrná, vím o ní cca dvě hodinky, poté je potřeba rty opět přetáhnout. Napití zvládne, jídlo bohužel ne. Když to vidím takhle napsané, tak nemůžu říci, že by to byla nějaká velká pecka, jedná se spíše o průměrnou záležitost, ale vcelku často po ní v poslední době sahám. Líbí se mi odstín i příjemný pocit, který na rtech zanechává.







A dostáváme se pomalým tempem od pozitiv k negativům. Co mi až tak neučarovalo, jsou tekuté oční linky MasterInk v odstínu 11 Matte White. Linky vedu v podstatě jenom v černé barvě, takže vyzkoušet pro změnu bílé mne lákalo. Mají hezké balení a vcelku přitažlivý štěteček. Aplikátor je vážně tenký a skvěle střižený do špičky, takže by jím měla jít i ta nejtenčí linka. Problém mám ovšem s barvou samotnou. Barva je šíleně tekutá a špatně pigmentovaná, takže jedním přejetím dosáhnu velmi tenké a na stínech dost nenápadné a neviditelné linky. Pro opravdu intenzivní linku jako je například na fotce, jsem musela použít vrstvy asi čtyři a jak vidíte, ani potom to není úplně ono. Také díky konzistenci ve větším množství stékají až k řasám a díky té barvě je to vidět a to ani nemluvím o tom, jak dlouho zasychají. Sice se mi neobtiskávaly, ale chvíli schnou. A že by měly matný efekt, to se mi fakt nezdá. Naopak jsou spíš lesklé. To mi asi ani nevadí, možná se mi to líbí i víc. Uznat ještě musím, že když už je na oko dostanete, tak tam perfektně drží. Osobně se mi ale na oku nějak nelíbí. Asi jsem trochu přízemní, černá klasika mi přijde vzhlednější :D Za mě tedy nic moc, asi nutně nepotřebujete, pokud nejste zrovna přes nějaké ty líčící pokusy a k nim chcete bílé linky.. 






Naprosto největším zklamáním však byly Color Tattoo. Ano, čtete dobře. Několikery se tu už objevily a vesměs všechny mám moc ráda, ale odstín č. 101 Breathless mít ráda opravdu nebudu. Vypadá to jako krásná krémovo-zlatá, která by i sama o sobě mohla vypadat hezky. Jenže. To se bohužel nestane. Stíny totiž nejsou tak krásně krémové, pigmentované a jednolité jako jiné odstíny, ale jsou to spíše jen jemně namleté třpytky, které při aplikaci různě cestují. Nanést je rovnoměrně a dosáhnout s nimi intenzivní barvy je dost nemyslitelné. Barvu přemisťujete z jedné strany na druhou, místy máte stínu hodně, jinde zase průhledné díry.. No prostě otřes. A když už to nanesete aspoň trochu nositelně, tak to máte během hodiny slité. A nedrží to ani s pudrovým základem ani s bází pod oční stíny. Prostě ne, tohle fakt ne, jak mám CT ráda, tak tohle vyloženě nenávidím.








Sečteno podtrženo, make-up, kterého jsem se obávala, je nakonec nejmilejším překvapením.. a takhle to je. Máte nějaká očekávání a skutečnost je pak úplně jiná :D Občas je to testování vážně zajímavé! :) Kromě make-upu je velmi příjemná i rtěnka, baví mě. Linky mě naopak nechávají chladnou a asi se nestanou mým každodenním pomocníkem, ale v létě jim ještě chci dát šanci. Naprosté zklamání jsou potom překvapivě Color Tattoo. Všechny produkty můžete omrknout a sehnat v drogériích (DM, Rossmann, Teta?). Ceny jsou kolem 150 - 200 Kč.

A co vy a Maybelline? Zkoušeli jste z toho něco?

*PR produkty zaslané zastoupením Maybelline

10 komentářů:

  1. S tím make-upem jsi mně překvapila, uvažovala jsem o něm, ale nakonec jsem ho zavrhla a teď jsem si koupila radši ten nový Fit Me. Ale nasadila jsi mi brouka do hlavy, jestli bych neměla vyzkoušet i tento:-D Velká škoda je těch stínu CT, ale aspoň vím, že je vážně nepotřebuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten nový Fit Me tu mám taky, zkoušela jsem ho zatím tedy jen asi 2x, ale ten mi přijde méně krycí (a to ani tenhle není žádná síla) a víc neviditelný.. tenhle dělá hezčí výsledný efekt :)

      Vymazat
  2. Takhle samotny se mi ty linky taky nelibi, ale co je zkusit v kombinaci s cernymi? Udelat klasicky podel ras linku cerne a nad ni jeste jednu bilou, to by nemuselo vypadat uplne marne (i kdyz teda s tou vodovosti nevim nevim...) Jinak Color Tattoo vedu zcela nudne jen v cerne, ta je ok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem, ale vypadalo to ještě hůř než takhle :D Ono jak je ta pigmentace v jedné vrstvě na prd, tak ta černá prosvítá a ve více vrstvách se nikdy netrefím tak přesně, aby to vypadalo jako fakt dobře :D Já mám CT několik a všechny jsou fajn, jen s těmito se pracuje fakt na dvě věci :-/

      Vymazat
  3. Co se mi líbí jsou právě ty rtěnky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou příjemné, ale je celkem málo odstínu :(

      Vymazat
  4. Vím, že fotka může zkreslovat, ale i tak, takhle si taky nejsvětlejší odstín make-upu nepředstavuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No když jsem to viděla na ruce, čekala jsem to na ksichtě o dost horší, naštěstí stačilo vyjít párkrát na sluníčko a teď perfektně sedne.. Ale tak tři měsíce zpět bych vypadala jako mrkva :D Celkově mívám u Maybelline dost problémy s odstíny, většina i těch světlých je moc tmavá.. výjimkou je teď Fit Me a myslím ještě Affinitone, které mají ve stojanech širší škálu barev :)

      Vymazat
  5. Ten make-up mě docela zaujal, na léto by mohl být fajn! :)

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem příjemně překvapená.. když jsem viděla odstín a texturu poprvé, tak jsem si říkala, že to fakt nepůjde a ono ejhle, celkem parádička! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)