středa 10. května 2017

Spotřebováno za duben 2017

Zdravím vás, moji milí!

Hádejte co? Měsíc s měsícem se sešel a proto opět začínám psát tyto řádky k uvedení dalšího Spotřebována. Při přípravě videí a těchto pravidelných rubrik obzvlášť, si vždy uvědomím, jak strašně ten čas letí.. Vždyť před pár dny jsem psala/natáčela o minulém měsíci! A teď už tu máme duben. Je to vážně šílené.. 




A ještě šílenější je ta obrovská spotřeba. Když se to sejde, tak je to vážně hukot a ať se pak snažím sebevíc, nejsem schopná představit vám to v rozumném čase. Proto zase více jak dvacetiminutové video.. Omlouvám se! :D 


Sprchový gel Mystic Spell - Oriflame - pokud máte rádi velmi jemné, nevtíravé květinovo-pudrové vůně, tak jste na správné adrese. Vůbec netuším, zda jde o limitku letošní nebo ještě loňskou, protože Oriflame má nějakou každou chvíli. Spousta jich je voňavých jako třeba nedávno pralinková. Ale tahle byla trochu slabší. Vůně velmi nenápadná a jemná, cítit nebyla při sprše ani na těle. Jednalo se údajně o krém, ale byl to za mě úplně obyčejný sprcháč. Asi ho nepotřebuji nutně znovu. Hodnocení: 2,5/5.

Sprchový gel Aroma Ritual Rebarbora a jahody - Dermacol - tuhle vůni naopak miluji! Ta rebarbora s jahodou v pozadí je naprosto dokonale osvěžující! Můj velký favorit a řadí se na druhé místo nejoblíbenějších vůní hned za Irskou kávu. Během sprchy hezky osvěží, dobře umyje a nemám ani problém s vysušováním. Za mě je to ověřená klasika se spoustou skvělých vůní, ke které se ráda vracím. A k tomuhle se vrátím určitě! Hodnocení: 4/5.

Tělový olej Argan - Inecto - je za mě velmi povedený! Nádherná jemná vůně arganového oleje, trochu voní až oříškově. Celkem vychytané balení, i když trochu i pozor, ať si ho nenastříkáte i tam, kam nechcete :D Samotný olej je kombinací suchého a klasického "mastného", což ve výsledku znamená, že se velmi rychle vstřebává a nezanechává žádný extrémně nepříjemný umaštěný pocit. Co ale přináší je vyživenou a dlouho provoněnou pokožku. Bavil mě a hodně! Hodnocení: 4,5/5.

Šumivá tableta do koupele Mandle + květ pomerančovníku - Yves Rocher - velmi příjemné překvápko! Od takové malé tablety jsem nečekala žádné zázraky, ale ona byla neskutečně fajn. Krásně provoněla nejen koupelnu, ale i vodu a následně lehce i pokožku. Její rozpouštění byla zábava (hrozně se mi efekt šumivých tablet/balistik líbí!). Vodu lehce zabarvila do zelena. A ač ne úplně dokonale, tak koupel příjemně zjemnila pokožku. Takže za mě povedené a půjdu si určitě koupit i další voňavé varianty :) Hodnocení: 4/5.

Tělový a masážní olej Mojito - Saloos - pokud máte rádi mojito, tak tohle nevynechte! Tenhle olejíček totiž voní naprosto věrohodně jako tenhle legendární drink. Ba možná ještě líp! Provoní na dlouho dobu a k tomu perfektně vyživí. Můžete ho použít jako tělový olej nebo si ho nechat na masáže, které si díky tomu luxusu budete náramně užívat. Je mastnější než kolega Argan výše, lepší tedy počítat s trochu umaštěnou pokožkou. Ale na masáže zase ideál. K tomu přírodní složení. Já ho můžu, co vám budu povídat. Hodnocení: 5/5.


Barva na vlasy Oleo Intense, 4-18 Hnědá moka - Syoss - tuhle barvu už znovu nechci. Barva mi hůř chytala a velmi rychle se začala vymývat. Už asi po dvou-třech umytích byl odstín jiný než měl být ten původní. Zejména mi vadí ty šíleně zrzavé odlesky :D Takže ne, tuhle si znovu nekoupím. Hodnocení: 2/5.

Lak na vlasy Taft - Schwarzkopf - tohoto zelenáče tu vidíte už asi postopadesáté. Používám ho pořád dokola a nemám tendence ho za jiný lak na vlasy měnit. Teď jsem tedy při nákupu sáhla i po jiném, ale k tomuto se budu vždy ráda vracet. Fixace pět mi skvěle zafixuje vlasy, zároveň je ale neslepuje ani nezatěžuje. Výsledek je stále přirozený a stojí kolem 70 Kč, takže vás jeho koupě nepřivede na buben :) Hodnocení: 5/5.

Maska na vlasy Advance Techniques - Avon - poslední kousek z řady s marockým arganovým olejem, který mi tu zůstal. Tahle maska mě bavila z celé řady nejvíce. Vlasy nezatěžovala, takže se zbytečně rychle nemastily ani neplihly. Zároveň ale svoji práci odvedla a vlasům dodala potřebnou výživu. Bavila mě a ráda jsem po ní jednou za čas sáhla. Vlasy také provoní, vůně není špatná, ale mrzí mě, že je totožná pro celou sérii Advance Techniques.. chtělo by to nějakou unikátní. Hodnocení: 4/5.


Aktivní hydratační krém po holení - -417 - skvělý pomocník v naší domácnosti! Z počátku jsem ho používala já na nohy, následně jsem ho po troše remcání přenechala M., protože mívá daleko více podrážděnou pokožku než-li já. On totiž skvěle pomáhá proti zarudnutí a pupínkům způsobených holením. Ne vždy vás jich zbaví úplně, ale z velké části je eliminuje, což je naprosto super. K tomu nádherně pánsky voní. Pánské vůně já můžu a tahle je top! Vážně uvažuji o jeho opětovném pořízení. Hodnocení: 5/5.

Antiperspirant Original - Dove - mezi mé oblíbené patří určitě sprejové antiperspiranty od Dove, které používám denně, ale teď jsem po dlouhé době měla i tenhle tuhý. Krásně pudrově voní, tím tahle řada Original vyniká. V podpaží je velmi příjemný, ale nesmíte ho dát v tlusté vrstvě, pak nadělá paseku. Nejen, že ta bílá hmota tak nějak úplně zakryje a "zadusí" vaše podpaží, ale navíc zanechává bílé fleky na černém oblečení. A to opravdu obrovské mapy, které jdou velmi mizerně dolů. Zase ale nemůžu říci, že by nefungoval. Pocení zabraňoval a zápachu taky, což je pro mě důležité. No, jsem z něho stále na rozpacích. Maximum Protection je dozajista lepší.. Hodnocení: 2,5/5.

Krém na nohy - For Life & Madaga - o tom tu byla řeč předevčírem. Mega plus dávám za vytuněné balení. Z toho by si měla vzít spousta značek příklad, je to vážně super praktické, kdy spotřebováváte krém až do samého konce a nikde vám neulpívá. Má i velmi příjemnou svěží vůni a fajn konzistenci. Skvěle se roztírá a rychle se vstřebává. Jenže nohy bohužel dostatečně nevyživuje. Po pár minutách vůbec nevím, že jsem si nohy mazala a moje paty po pár dnech začaly opět tvrdnout. Škoda. Jinak by byl božský. Hodnocení: 3/5.


Pleťová maska Soft & Clear - Balea - měla jsem její půlku, druhou použila ségra, které maska absolutně nesedla. A musím říci, že i mně ta jedna polovina stačila. Maska je gelová, černé barvy, na pleť stačí pytlík tak akorát. Zrovna nazbyt ji tam není. Velmi rychle zasychá a to opravdu důkladně! Při schnutí to začíná úplně tahat obličej a co teprve, když to jdete loupat! Řeknu vám, kam se na tohle hrabe vosková páska :D Jako fakt mi to na obličeji ztuhlo natolik, že jsem si přitom i depilovala celý ksicht. Ještě že jsem minula obočí, jinak bych byla i bez něho.. Až slzy v očích jsem chvílemi měla a to mám slupovací masky ráda. Nedovedu si ji úplně představit na zánětlivé pleti, loupat si takhle přicuclou masku na pupíncích asi není nic moc. Nutně ji znovu nepotřebuji. Hodnocení: 2,5/5.

Čistící gel Effaclar - La Roche-Posay - tenhle čistící gel už jsem kdysi měla a byla jsem vesměs spokojená, proto jsem nečekala jiný výsledek a celkem se na něho těšila. Jenže po nějakých dvou letech, co jsem ho neměla, se něco změnilo. I tehdy jsem psala, že jsem měla z počátku chvíli pocit napnuté pleti, ale že to cca po dvou týdnech používání ustalo. Tentokrát se to ale nezměnilo po celou dobu, co jsem ho používala a k tomu ten pocit byl intenzivnější. Pleť po vyčištění byla hodně napnutá a akutně jsem cítila potřebu pleť osvěžit, takže přišly na řadu termální vody a hydroláty. Je to možná změnou pleti, protože přeci jen mám méně problematickou pleť než dříve. Takže znovu už asi ne, i když vyčistit gel uměl. Hodnocení: 2,5/5.

Hydratační pleťový peeling Hydra Vegetal - Yves Rocher - za to tenhle kousek znovu ano! Peeling nádherně čistě voní, zrníček obsahuje tak akorát, aby skvěle vyčistil a zároveň nijak nevysušil a nepodráždil pleť. Po použití máte pleť skvěle vyčištěnou, ale bez nejmenšího pnutí či jakéhokoliv nepříjemného pocitu. Naopak mám dojem, že příjemně hydratuje. Hodnocení: 5/5.

Micelární voda 3v1 - Nivea - další příjemné překvapení. Micelárka odlíčí tvář bez nejmenších potíží a zároveň ji dočistí. Na oční make-up to není to pravé ořechové, i když zase plus za to, že neštípe. S make-upem jako takovým si ale poradí. Bez ulepení a s hydratací pleti. Vůbec není špatná a znovu se jí nebráním. Hodnocení: 4,5/5.

Minerální čistící jílová maska - Lirene - a maska taky nebyla špatná. Pleť vyčistila bez potíží. Na pleti lehce zaschla, ale poté šla jednoduše opláchnout přičemž jste to rovnou vzali i s peelingem, protože obsahuje i zrníčka. Výsledkem hezky čistá a zároveň jemná pleť. Zamlouvala se mi i tím, že částečně vyčistila od černých teček. Věřím, že dlouhodobě by pomáhala, takže narazím-li na další balení, sáhnu po ní. Hodnocení: 4/5.


Ochranný krém na ruce Manos - Xhekpon - fajnový krém na ruce, který zanechává ruce v hezky pěstěném stavu. Dostatečně hydratuje, ale zároveň ruce neumastí ani neulepí. Vstřebává se rychle, ale s pocitem, že o ručičky pečuje. Vůně lehká, nevtíravá a svěží. Jo, tenhle mě bavil. Hodnocení: 4/5.

Vyživující krém na ruce Mandle - Panier Des Sens - ale tenhle mandlový kousek v krásném balení mě bavil ještě více. Nádherná vůně mandlí, která zůstávala i dlouho po namazání. Tady na chvíli trochu pocítíte mírné ulepení, ale postupně se vstřebává, že po pár minutách jakákoliv nepříjemnost vymizí. Zůstává jen krásná vůně a hlavně - vyživené ruce. Moc fajn kousek do kabelky i na doma. Hodnocení: 4,5/5.

Regenerační balzám na rty - Ellie - pokud sháníte voňavý balzám vhodný na cesty i na doma, který zhydratuje rty bez potíží a je na nich lehký a nenápadný, tak je tu tenhle. Není to záchranář na opravdu suché a popraskané rty, ale pokud máte pouze pálivý pocit nebo jen chcete dodat vláhu přes noc, tak tenhle bude stačit. K tomu příjemně voní a je to taková ta běžná klasika, která se neztratí. Za mě jo, proč ne. Hodnocení: 3,5/5.


Tekuté oční linky HairPlus - FaceEvolution - sérum a linky dva v jednom. To je fajn vychytávka pro ty z vás, které používáte denně linky, protože kromě nich zároveň i používáte sérum. Jako linky to funguje skvěle. Jsou černočerné, rychle schnou, neobtiskávají se a na oku drží po celý den. Sérum je také fungující, nebudu tvrdit že ne. Používala jsem ho víc jak tři měsíce a dočkala jsem se parádních výsledků. První měsíc řasy vypadaly, následně se obnovily a to mnohem hezčí a delší. Jenže je tu problém jako s jakýmkoliv jiným sérem - po vysazení vám ty krásné řasy opět vypadají a vrátí se ty krátká košťátka. Jediné řešení je asi používat séra věčně nebo nevím :D Jako funguje, to bez debat, ale nečekejte trvalé výsledky. Tak teď nevím, jak to zhodnotit. Hodnocení: 4/5.

Rozjasňující korektor Get Picture Ready! - Essence - nebyl špatný, i když existují v drogérii i lepší. Je to něco mezi rozjasňujícím a krycím korektorem. Ideální spíš pod oči než na pupínky. Skryje menší nedostatky, výrazné velké kruhy nedá. Příjemně sjednotí, do vrásek nezaleze a s make-upem hezky spolupracuje. Ovšem nevydrží po celý den. Používala jsem ho spíš v těch lepších dnech, kdy jsem nepotřebovala nic extra. Využít se dal, ale znovu ho asi nutně nepotřebuji. Hodnocení: 3/5.

+

3 bylinky na odvodnění - Kneipp - docela jsem se těšila, že se trochu odvodním a budu se cítit po kúře lépe, ale bohužel jsem žádný výrazný efekt nezaznamenala. Problém jsem měla z počátku hodně s dávkováním. Tableta se má zapíjet před jídlem, což mi dělalo dost potíže a trvalo mi pár dní než jsem si na to zvykla. Otázkou zůstává jak dlouho před jídlem, to jsem se nikde nedočetla. Ale jo, zvykla jsem si nechávat si vždy tabletku před talířem, abych ji při jídle neminula a dalo se. Samozřejmě to nefunguje samo o sobě a je třeba to doplnit dostatečným pohybem, zdravou stravou a dodržováním pitného režimu. To vše jsem se snažila po celou dobu dodržovat! Výsledky jsem ale nezaznamenala ani tak, takže jsem ráda vyzkoušela, ale asi nutně nepotřebuji znovu..

Tak a máme to za sebou! Opět to bylo náročné, takže vyhazuji s klidem v duši všechny odpadky a sbírám zase nanovo :)

Máte s něčím z toho zkušenosti? Zaujalo vás něco?

10 komentářů:

  1. Klárko, Ty spotřebováváš jako drak, taková kupa věcí:-) Měla jsem micelárku Nivea, byla fajn, ale na oči jsem musela používat spešl odličovač, což mně moc nebavilo, jsem ráda, když micelárka zastane všechnu všechnu práci:-) Ale jinak byla fajn. A sprcháč s jahodou a rebarborou, ta vůně mně bavila, i když moje srdcovka zůstává taky Irská káva:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím, jinak bych se tu v tom utopila :D Ale teď je toho opravdu hodně, začne vždy docházet kupa věcí najednou.. :) Já právě micelárky na oči nepoužívám, takže v tomhle ohledu mě to netrápilo, jinak byla super :)

      Vymazat
  2. Pěkná várka, mě už se to taky kupí. Já mám ten peeling od Yves Rocher a taky jsem s ním spokojená. Od For Life Madagy jsem kdysi měla denní krém a ten byl super, asi záleží na produktu. Já mám taky problém s tvrdými paty a zatím neznám nic co by mi pomohlo. Zelený Taft je dobrý, měla jsem ho a teď mám Taft zlato stříbrný a taky není k zahození.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od FL&M mám také pleťové výrobky a ty jsou super :) Ale krém na nohy se s tím nedá srovnávat, bohužel nefunguje, jak bych si představovala.. Balea s ureou je lepší :)

      Vymazat
  3. Ja ted byla nucena koupit take novou barvu na vlasy, moji prestali vyrabet, tedy celou radu a jsem nestastna. Nekolikaleta stalice :( S novou nejsem spokojena, misto cernohnede je to spis hneda, hazi take odlesky a to zrzave a sedive :-/
    Jinak rebarboru tez miluji, uzasna vune.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tahle barva taky děs, čím víc se vymývá, tím víc mám zrzavé vlasy :D Budu to muset brzy vzít něčím jiným, už se na to nemůžu dívat :-/ :D

      Vymazat
  4. Zaujal mě ten olej od Inecto, ten si musím koupit. :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě tuto značku v Rossmannovi omrkni, mají kupu zajímavých věcí.. taky to chci prozkoumávat víc, hlavně kokosovou řadu! ♥ :)

      Vymazat
  5. Černá maska od Balea mě také nezaujala, přišlo mi, že vůbec nic nedělá, sprcháč od Dermacolu jsem měla taky, ale nezaujala mě vůně, mám nejradši hrozny s limetkou a grep, Nivea micelárka byla také fajn :)
    Kriss

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo mně to kromě depilace s pletí taky nic nedělalo :-/ :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)