úterý 30. května 2017

Moje rutina v péči o vlasy

Krásný úterní den vám přeji!

Tak jsem si tak nedávno říkala, že by možná nebylo od věci po šesti letech blogování a pěti letech intenzivního psaní o kosmetice a všem okolo beauty světa, připravit nějaký komplexní článek na téma mojí pečující rutiny. Začneme pro dnešní den vlasy a do budoucna vám chci povyprávět i o péči o pleť. Ale zpět k těm vlasům.. Video je trochu delší, ale pojala jsem to komplexně a mluvím tam o všem, co a jak na vlasy používám. Tak snad vás to bude zajímat.





No a pro ty z vás, kteří videa nemají rádi, se to tu pokusím ve zkratce i popsat. Používání vlasových přípravků jsem v poslední době hodně omezila. Vesměs používám jenom to nejnutnější. Při mytí nyní používám pouze dvě věci - klasický šampon k umytí a bezoplachovou péči. Aktuálně už se snažím vyhledávat šampony přírodnějšího charakteru, to už jistě víte, zmiňovala jsem to již několikrát. Následující péči v podobě kondicionérů a masek na vlasy jsem se rozhodla úplně vynechat, jediný produkt, který mi tu zbývá je na fotce - pytlík s minutovou kúrou na vlasy Balea.


Když jsem mluvila o bezoplachové péči, měla jsem na mysli tyhle sprejíky, které aplikuji po vysušení vlasů ručníkem. Mám tuto variantu kondicionérů mnohem raději, nejen, že se s tím nemusím zdržovat ve vaně, ale navíc jsou odlehčenější a mé vlasy v malém množství nijak nezatěžují.


Jelikož mé vlasy vydrží fresh pouze dva dny, třetí den (občas i čtvrtý) bez mytí přežívám se suchými šampony, které jsou mými věrnými společníky. Asi není třeba představovat Batiste, jak můžete vidět, ty jsou u mě stálicemi a vesměs už několik let jiné nepoužívám. Nedávno jsem udělala výjimku a pořídila si jeden od Aussie, který není úplně špatný a svoji práci jako sucháč celkem zvládá, ale na rozdíl od Batiste vlasy i slepuje a nevoní tolik jako ony, takže ho do budoucna asi znovu pořizovat nebudu.


Styling je pro mě skoro sprosté slovo :D Jak víte, moc mu nedám. Důvodů je hned několik. Mám obě ruce levé a s tím se těžko pracuje. Mám tak jemné vlasy, že mi ani hodinu nevydrží lokny či rovné vlasy. A proto mě i nebaví cokoliv zkoušet, když za hodinu jsou výsledkem zase rovné a zplihlé vlasy. Jediné, co používám a to každý den, je lak na vlasy. Potřebuji vždy aspoň trochu dostat pod kontrolu všechny ty poletující vlásky. Moji stálici, zelený Taft znáte, ukazuji ho každou chvíli. Nově ho doplnil ještě tenhle modrý Balea, který má sedmičku fixaci. To jsem potkala v drogérce poprvé, tak jsem ho vzala, abych zjistila, jestli zvládne pořádně zafixovat nebo ne.. Nedávno jsem psala článek přímo o hřebenech Tangle Teezer (zde), takže vás odkážu na podrobnější článek, kde jsem se hodně rozkecala.. Tady řeknu jen tolik, že se už dlouhé roky ničím jiným nečešu.. :)


Na samotný závěr ještě technická stránka úpravy vlasů, když už se rozhodnu s nimi něco sem tam udělat. Nejsem vůbec technicky založená, takže všechny novinky v této oblasti jdou mimo mě a používám úplně základní kousky. Fén jsem dostala před pár lety k Vánocům od rodičů a je to Philips Essential Care, který má takovou tu ohebnou rukojeť, dva teplé stupně a jeden studený. Žehlička na vlasy je také Philips a to Maximum Protection Ultimate Shine. Tu používá častěji ségra, já po ní sáhnu jednou-dvakrát za měsíc, když už to je fakt neúnosné. Nejnovějším přírůstkem je poté kulma na vlasy Rowenta Respectissim Precious Curls. Do té doby jsem měla ještě starou po mamce, což byl docela hardcore :D Tohle je jiná, nahřívá se a stydne velmi rychle a má různé stupně teplot podle typu vlasů..


To je ve zkratce asi všechno, co svým vlasům dopřávám. Hodně lidí z okolí, se mě ptá, co dělám pro růst vlasů, protože mi rostou vážně pekelně rychle. Je to jednoduché. Nic zajímavého. Růst vlasů dle mého souvisí hodně s psychickým a fyzickým stavem celého těla. Ne že bych byla příkladem zdravého životního stylu, ale chce to určitě vyváženou stranu, hodně tekutin a hlavně dostatek vitaminů a minerálů. Vypomoci si můžete i doplňky stravy typu Biosil nebo Haar Vital Komplex z Dmka. Biosil mi mnohokrát pomohl v době, kdy mi extrémně padaly vlasy, takže ten za sebe mohu určitě doporučit. Kromě vlasů by měl pomáhat i na nehty či pleť ;) To jen tak na okraj. Stojím si ale za tím, že k délce a celkově kvalitě vlasů více než péče zvenčí přispívá ta "vnitřní" pohoda..

Ještě jsem se zapomněla ve videu rozpovídat o barvě na vlasy. Ovšem ono by stejně asi nebylo moc co říct, protože stále tu "svoji" barvu hledám. Nyní mám na hlavě Syoss, předtím jsem měla kadeřnické barvy Matrix, vše v odstínu Mocca. Barvím málo, cca jednou za čtvrt roku a možná i právě díky tomu nestihne barva na mých vlasech zanechat nějaké následky. A to už je vážně všechno, co mám na srdci. Takže se ptám:

Jak to máte s péčí o vlasy vy? 

6 komentářů:

  1. Klárko, s tím růstem vlasů to mám stejně, vidím to na melírech, abych si je věčně chodila ke kadeřnici chodila dobarvovat, protože vždycky nestačím koukat, jaký mám po měsíci odrosty:-( A to neberu žádné doplňky stravy nebo tak něco, nechci si představit jakým tempem by rostly pak:-D
    Jinak, já hodně experimentuji na poli šamponů a kondicionérů, pořád tolik novinek, tak je potřeba zjišťovat, jestli stojí za to:-) Plus se vracím k těm, co jsem už měla a seděly mi. Sem tam nějaká maska, ale co nevynechám nikdy jsou olejíčky na vlasy, nechápu, jak jsem bez nich ještě před pár lety mohla žít:-D A sem tam sucháč, ten po ruce být musí. Tepelné úpravě moc nedám, dřív jsem fénovala, žehlila, kulmovala pořád, teď už jen fakt občas a vlasům to tak svědčí, mi připadá. Díky za super video, budu se těšit na péči o pleť:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nezobu žádné doplňky za účelem růstu vlasů, ty spíš baštím kvůli imunitě a tak :) vlasy mi rostou i bez toho hrozně rychle.. občas se nestačím divit :D Jo to rozhodnutí, že už nebudu zkoušet žádné "běžné" šampony a kondicionery mne stálo hodně úsilí, to si nemysli :D ale říkala jsem si, že to zkusím.. zas nikdy neříkej nikdy, třeba se někdy k takové vlasové péči vrátím :D :)

      Vymazat
  2. Vlasy mám tiež jemné k sklonu masteniu ale môj obľúbený šampón bude vždy Pantene a vlasy mám od neho husté.Tiež nepoužívam žiadne kondicioneri ani masky skoro nikdy mi dobre neprispeli radšej preferujem buď vyživujúce spreje alebo oleje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pantene je super, však za mě je to taky fajn šampon! Ale zkusím žít i bez něho jenom s tou přírodní vlasovkou :D :) S tím Rasulem mám fakt pocit, že ty vlasy jsou lesklejší a takové "živější" :)

      Vymazat
  3. Hezky clanek. Rada ctu tvuj blog. A ohledne fenu - ja si ted poridila takovyto cestovni fen https://www.decodoma.cz/Cestovni-fen-na-vlasy-Agnes.html stoji par korun a vyhoda je, ze je opravdu maly. Takze kdyz jdu do posilovny nebo na squash, tak nezabere v tasce tolik mista a fouka hodne. Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty cestovní fény jsou super, takhle do tašky, jak píšeš se fakt hodí :) A děkuji za přízeň, moc mě těší! :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)