sobota 1. dubna 2017

Španělský kolagenový zázrak? Kosmetika Xhekpon

Krásný den přeji!

Už je to nějaký čas, co se mi doma objevila španělská kosmetika Xhekpon (zjistila jsem, že se to čte Čekpon), která obsahuje hydrolyzovaný kolagen, který má vaší pleti prospívat. Zejména zlepšuje pružnost a pevnost pokožky/pleti, má revitalizující a vyživující účinky a zabraňuje ztrátě vlhkosti. K tomu vyhlazuje a zároveň udržuje pleť mladistvou. No a já tu mám hned několik produktů s touto zázračnou složkou, které poctivě již několik měsíců podrobuji testování.



Regenerační krém na obličej, krk a dekolt Xhekpon Crema

Oficiální popis: Xhekpon Crema je regenerační krém na obličej, krk a dekolt, který zamezuje tvorbě vrásek a pomáhá ke zpevnění namáhané pleti. Za účinností krému stojí speciální koktejl tří účinných látek - hydrolyzovaného kolagenu, pupečníku asijského a aloe vera.



Můj společník přes zimu, společně ještě s kolegou níže. Krém mi přišel zabalený v krabičce, ve které se skrývala kovová tuba. Trošku jsem měla obavy, protože o této kosmetice jsem dosud ještě neslyšela, ale nastavila jsem svoji tvář novému a nepoznanému a nebylo to úplně špatné. Krémová konzistence, bílá barva a lehká nevtíravá a hlavně těžce specifikovatelná vůně. Nechtějte ji po mně popsat, tohle vážně nezvládnu. Ale nebyla nijak nepříjemná, taková velmi nenápadná a ideální pro krém na obličej. Krém měl příjemnou texturu, která se bez potíží rozetřela a během krátké chvíle se vstřebal. Neměl vodovou konzistenci ani extrémně mastnou, takový zlatý střed. Na tváři zanechal velmi příjemný, lehoučký pocit, bez ulepení či umaštění. Tvářička byla po jeho použití spokojená - hezky jemná, dlouhodobě v dobrém stavu. Krásně vyhlazená a poměrně i vypnutá, i když samozřejmě vrásky nezmizí. Co ale musím uznat, že výživa nebyla občas dostačující, během těch tužších mrazů potřebovala pleť o trochu více péče. Sem tam jsem našla v okolí nosu či na bradě vysušená místa, kterým bylo třeba dodat něco výživnějšího a proto přišel na scénu kousek č. 2.




Crema de Mahiou 

Oficiální popis: Mahiou je vysoce ochranný krém pečující především o pokožku: citlivou na mráz a vlhkost, trpící křečovými žilami, v oblastech kloubů. Krém výrazně zvyšuje hydrataci pokožky a podporuje kožní mikrocirkulaci. Chrání před nepříznivými vlivy vnějšího okolí (chlad, odření či nadměrná vlhkost) a vytváří na pokožce ochrannou bariéru.



Tenhle kousek je něco na způsob univerzálních krémů a coldcreamů, které se doma nikdy neztratí. Můžete ho použít na ruce, nohy, lokálně na suchá místa jako třeba lokty a nebo i obličej. Prubla jsem komplet všechno a ve všech případech jsem byla nadmíru spokojená. Mahiou je znatelně hutnější než Crema. Trochu mastnější, ale zároveň ne natolik, aby to bylo pleti či pokožce nepříjemné. Spíše než mastný film vytvoří "ochrannou" vrstvu, kterou se snaží krém na rukou udržet a zároveň se snaží o pokožku postarat. Není nijak těžký ani na obličeji, což je super a proto jsem ho občas ráda použila i na něho. V tomhle případě je mi i daleko sympatičtější vůně, kdy poznávám tak nějak modifikovanou vůni citrusů. Nebo mi to tak alespoň přijde :D Není natolik intenzivní, aby překážela a postupně se vytrácí, není třeba se jí obávat. A co je pro mě nejdůležitější je jeho funkčnost, které nemám v nejmenším co vytknout. O pokožku/pleť se krém opravdu krásně stará, vyživuje ji nejen navenek, ale opravdu i zevnitř, takže po pár použitích máte hezky vyživeno a nemusíte se dalšího vysušování obávat. Za mě moc příjemný kousek, který doma používám nejen já, ale i M. a dokonce ho na pacinky zkusila i Jully a všichni jsme nadmíru spokojeni.




Kolagenové tonikum Xhekpon Flash

Oficiální popis: Kolagenové tonikum je zklidňující, víceúčelový přípravek ve spreji na tělo, pleť a vlasy. Přináší rychlou a šetrnou úlevu namáhané, citlivé a podrážděné pokožce. Působí jako skutečný balzám, pomáhá pokožku zklidnit a normalizovat zarudlá místa. Zvláště účinný je na podrážděnou kůži, např. po nadměrném slunění, po depilaci, holení, apod; na roztřepené konečky vlasů a na pokožku trpící ekzémy.



Upřímně s tímhle kouskem jsem úplně nevěděla, co si počít. Na podrážděnou pokožku tu mám již oblíbený Serozinc a naštěstí (ťuk ťuk ťuk) nemám s podrážděnou pokožkou problémy tak často, abych tu potřebovala tolik pomocníků. Zkoušela jsem ho na vlasy, ale nezaznamenala jsem žádný výsledek. Tak jsem ho zkoušela místo krému na nohy po jejich holení/depilaci. Ač na velká podráždění nohou netrpím, tak přeci jenom po holení nohy mírně začervenalé jsou, tak jsem si řekla, že ho zkusím využít tímto způsobem, když má zklidňovat podráždění. No, jestli má pomáhat si úplně jistá nejsem, protože jsem měla po použití pocit ještě nepříjemnější a nohy mne i lehce štípaly, což se mi jinak moc často nestává. Čím je mi ale sprej ještě nepříjemnější je jeho vůně. Z tohoto důvodu odpadl i způsob použití na obličej, kde jsem tu vůni opravdu nesnesla. Jestli se ptáte, jak to voní, tak já z toho normálně cítím kmín :D Ano, drcený kmín mi to připomíná. Ugh. To mi fakt není úplně po chuti. Nakonec jsem se tedy rozhodla tonikum používat po ránu na osvěžení pokožky. Vcelku úspěšně jsem se naučila ho používat pravidelně a to i přes odpor vůči parfemaci. Tonikum je vodové konzistence, ovšem po aplikaci chviličku lepí než se úplně vstřebá. A dlouho to je cítit. No a jako bonus nemám pocit, že by to něco extra dělalo. Pochválit můžu akorát balení, které je praktické - hezká, jednoduchá bílá lahvička s rozstřikovačem, což je dobré k aplikaci na postižená místa. Ale to je asi vše, tento produkt tedy u mne zůstane nepochopen a určitě ho doma znovu nepotřebuji.



Ochranný krém na ruce Manos

Oficiální popis: Ochranný krém na ruce s hydrolyzovaným kolagenem a glycerinem pro každodenní péči o vaše ruce. Zlepšuje pevnost a pružnost pokožky, udržuje dokonalou hydrataci a dodává rukám jemný a sametový vzhled.



Posledním testovaným produktem je krém na ruce Manos, který používám ještě nyní. Opět kovová tubička, původně v papírové krabičce. Tyhle balení mám u krémů moc ráda. Vůně svěží a jemná. Zase neumím blíže specifikovat, ale v tomhle případě se mi líbí. Je celkem intenzivní a z rukou je cítit pěknou chvíli. Jde o krém s příjemnou texturou, který se bez potíží rozetře a velmi rychle vstřebává. Na rukou zanechává fajn pocit namazaných rukou, ovšem bez nepříjemného filmu, který by vám měl bránit v jakékoliv činnosti. Ruce jsou vážně heboučké a přitom hezky opečovávané. Hydratace je dobrá. Nebudu tvrdit, že nejlepší, jakou jsem kdy zažila, ale momentálně mým rukám naprosto dostačuje, takže jsem spokojená a po krému sahám velmi ráda. Baví mě, že nemám nepříjemný ulepený ani umaštěný pocit a během chviličky můžu dělat cokoliv mě jen napadne. Takže jo, tenhle krém je fajn.




Sečteno podtrženo, tahle kosmetika není úplně marná a rozhodně jsem ráda, že jsem mohla zase vyzkoušet něco nového a rozšířit tak své kosmetické obzory. Za sebe mohu jednoznačně doporučit Crema de Mahiou, který je super na zimní období a rozhodně se vám doma neztratí. Můžete jím namazat nejen sebe, ale i celou rodinu, jako já :D Velmi příjemnou záležitostí je i krém na ruce Manos, který zajistí hebké a zároveň i příjemně hydratované ruce. Krém na obličej byl rozhodně použitelný, ale nebyl ideální na zimní období, protože jednoduše svojí péčí nestačil. Ale mám takový pocit, že třeba v teplejším období by mi mohl vyhovovat více. Nezaujal mne však natolik, abych mohla říct, že ho potřebuji znovu. Co za mě bohužel neprošlo je Flash sprej, kterému jsem jednoduše nepřišla na chuť.. 

Produkty seženete na e-shopu Xhekpon. Crema je zde, cena je 239 Kč za 40 ml, což je poměrně příjemná cena. Flash 150 ml najdete tady za 299 Kč. Manos na ruce je tu, 40 ml za 159 Kč. Zaručeně skvělá je cena Mahiou - 139 Kč za 75 ml krému, omrknout můžete tady.

Znáte tuto španělskou kosmetiku? Zkoušel jste někdo?

*PR produkty zaslané zastoupením Xhekpon

20 komentářů:

  1. Měla jsem kdysi ten první krém, myslím, že to byl on a byl úžasný. Mám suchou plet a hydratoval naprosto božsky a krásně voněl :D
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pleť mastnou, ale přes zimu pro mě byl tenhle krém fakt málo, co se výživy týče :D Ale jinak byl příjemný, o tom žádná :)

      Vymazat
  2. Dostala jsem od tebe ten první krém jednou v giveaway a je fakt super. V zimě jsem i s ním měla taky troch sušší nos, ale jinak bomba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já právě měla ten samý problém :) ale myslím si, že kdybych ho používala v nadcházejícím období po oteplení, tak budu asi nadmíru spokojená :D

      Vymazat
  3. Já se svou normální / místy suchou pletí jsem s tím prvním krémem naprosto spokojená! Ten Mahiou je pro mě spíš tak na noc, je hodně hutný. Taky jsem ráda, že jsem si s Xhekponem rozšířila obzory, něco mi sedlo, něco ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já krémy používám většinou jenom na noc, takže na to je Mahiou ideál :)

      Vymazat
  4. Tuhle značku si pamatuju ještě z Ladyboxu a moc se mi líbí ty kovové tubičky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam byla? :-O Ty jo, to si ani nepamatuji :D Ty kovové tubičky jsou fajn, já je mám daleko radši než všechny ty umělohmotné. Jsou praktičtější, když se tam neudržuje vzduch a trochu lépe, dle mého, i vypadají :)

      Vymazat
  5. Tyjo, žiju ve Španělsku a značku jsem tady nikde neviděla, nicméně se po ní určitě kouknu a zkusím vyzkoušet nějaký krémík. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem si na Tebe, Jani, vzpomněla :D Říkala jsem si právě, jestli to budeš znát nebo ne :)

      Vymazat
  6. Vzhledem ke složení mě moc nezaujala :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pro fanoušky přírodní kosmetiky to není no :)

      Vymazat
  7. Zaujal mě ten regenerační krém. O značce jsem zatím neslyšela ale je dost zajímavá :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o ní do testování také neslyšela, ale jsem ráda, že jsem si zas mohla trochu rozšířit obzory a doufám, že trošičku je rozšířit formou recenze i vám :)

      Vymazat
  8. Mno.....recenze jako vždy krásná, ale produkty u mě moc důvěry teda nevyvolaly...:(.

    http://www.blogbylena.cz/2017/03/3-rychle-kroky-pro-dokonale-ruce.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Leni :) Já ráda objevuji dosud neobjevené, tak mě testování i bavilo :) špatné to úplně není, takže spokojenost.

      Vymazat
  9. Dlouhodobě jsem používala od nich krém na obličej. Cca 2 roky, pro info je mě už 46. byla jsem opravdu moc spokojena . A kdyby cena nebyla na mě tak vysoká , tak koupím znova. Jen škoda že jsem nikdy neviděla v obchodech, jen na netu. Rozhodně uhlazuje jemné vrásky a dodává pleti kolagen na pružnost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věřím, že dlouhodobě je pleti prospěšný, já s ním také byla vesměs spokojená :) Třeba se časem dočkáme nějakého bližšího proražení na náš trh :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)