neděle 26. března 2017

Masky na obličej Love Nature - Oriflame

Krásný den vám přeji!

Že poslední měsíce ujíždím na maskách víte, takže vás asi nepřekvapí, že jsem stihla v posledním měsíci vyzkoušet zase další tři. Jo, rovnou tři. A to masky Love Nature od Oriflame. Z pleťovky Oriflame jsem byla nedávno poměrně nadšená, takže jsem neváhala a když jsem objevila tyhle masky za pár kaček, rozhodla jsem se je objednat a zkusit. Vzala jsem na vyzkoušení všechny tři, které měli - s ovsem, okurkou i lopuchem. Každá je sice určena pro jiný typ pleti, ale proč ne, zkusit se má všechno.




Masky jsou v malých pytlíčkách o množství 10 ml, což je ideální buď na dvě použití v menším množství nebo na jedno ve větším na obličej i krk.

Krémová pleťová maska s ovsem

Oficiální popis: Zklidňující a vyživující krémová maska s přírodním ovsem zkonější pleť. Výtažek z ovsa je bohatý na vitaminy B, které zanechají pleť hebkou a pružnou. Vhodná pro suchou pleť.

Složení: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Dimethicone, Butyrospermum Parkii Butter, Xanthan Gum, Parfum, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Ceteareth-20, Tetrahydroxypropyl Ethylenediamine, Isohexadecane, Lactic Acid, Propylparaben, Polysorbate 80, Avena Sativa Kernel Extract, Sorbitan Oleate, Potassium Sorbate, Sorbic Acid, Phenoxyethanol, CI 15985, CI 16035, CI 42090

Po ovesné vyživující jsem sáhla jako první ještě během února, kdy bylo trochu chladněji, což se odráželo i na pleti, která byla trochu sušší než nyní. Tahle maska je krémová, ale drží na obličeji a nikam nestéká. Má velmi lehoučkou vůni, nic nepříjemného a vtíravého. Přímo oves bych v tom nehledala, ale příjemná svěží vůně to je. Krémová varianta je na obličeji velmi příjemná, na obličeji nezasychá, opláchnete ji bez nejmenších potíží. Za celou dobu, co masku máte na obličeji se nedostavují žádné nepříjemné reakce - svědění, pálení ani začervenání pleti. Po opláchnutí je pleť hebká a velmi příjemně vyživená. Samozřejmě to po jednom použití nedělá zázraky, ale měla jsem pocit, že se o pleť postarala velmi hezky. Za mě ano a nevadila ani normální (až mastnější) pleti.



Jílová pleťová maska s lopuchem

Oficiální popis: Jílová maska s lopuchem vyrovnává a čistí pleť. Zvláčňující extrakt z lopuchu je bohatý na rostlinné taniny, které zbavují pleť nečistot. Vhodná pro mastnou pleť.

Složení: Aqua, Kaolin, Butylene Glycol, Bentonite, Glycerin, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Imidazolidinyl Urea, Parfum, Citric Acid, Methylparaben, Helianthus Annuus Seed Oil, Propylparaben, Ethylparaben, Arctium Lappa Root Extract, CI 77891, CI 77491

Čistící maska je ale přeci jenom pro moji pleť vhodnější a tak jsem po ní sáhla nedlouho po té vyživující. Jestli moji pleť něco trápí, tak jsou to černé tečky a ucpané póry. A tak víte co, tyhle masky se hodí. I proto jsem se zásobila dalšími čistícími maskami. Zpět ale k této. Konzistencí je to něco mezi krémem a bahnem. Pokud ale čekáte nějakou "bahenní" vůni, tak jste na omylu, tohle má velmi příjemnou květinovou vůni, která se mi neskutečně líbí. Maska na obličeji lehce zasychá, takže dostat ji poté z obličeje chce pořádnou dávku vody a důkladnosti. Pleť je po použití důkladně vyčištěná, jemná a hebká a částečně zbavena černých teček. Není to zázrak, který by dokázal zamávat s tímhle nešvarem kompletně, ale trochu jich ubylo, ne že ne. Možná kdybych jich měla v záloze víc, tak bych se jich časem zbavila úplně. Zároveň ale v tomto případě nečekejte žádnou výraznou výživu pleti, takže doporučuji rozhodně spíše mastnější pleti a nebo používat lokálně :)



Gelová pleťová maska s okurkou

Oficiální popis: Osvěžující chladivá gelová maska s přírodním výtažkem z okurky revitalizuje pleť. Okurka je bohatá na vitamin C, pomáhá hydratovat a povzbudit pleť. Vhodná pro smíšenou pleť. Dermatologicky testováno.

Složení: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Polysorbate 20, Carbomer, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Imidazolidinyl Urea, Parfum, Sodium Hydroxide, Methylparaben, Benzophenone-4, Disodium Edta, Propylparaben, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Cucumis Sativus Fruit Extract, Ethylparaben, Sodium Chloride, Menthol, Sodium Hyaluronate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 19140, CI 42090.

Poslední vyzkoušenou je okurková maska. Konzistenčně jde o gel, řekla bych až trochu řidší/tekutější. Na celý obličej ji bylo potřeba méně než u předchozích masek, takže jsem ji měla na dvě použití. Gel je skutečně chladivý, po nanesení solidně zchladí vaši tvář a ten efekt chvíli trvá. A teď si představte, že si dáte obsah nejdříve do ledničky.. Tím si vytvoříte chladivou bombu ;) Tahle maska oproti ostatním velmi mírně štípala, ale ne tak, aby se to nedalo vydržet. Opláchnout šla jedna báseň. Pak už jen krásná osvěžená pleť. Taková jakože opravdu fajn na dotek. Hydratace je tam. Osvěží, rozjasní, zhydratuje. Moc fajn.



Takže jo, tyhle masky nejsou vůbec špatné. V podstatě mi seděly všechny tři a ani jedné nemám vesměs co vytknout. Možná jen bacha na tu čistící, pokud máte trochu sušší pleť, protože ta by nemusela dělat úplnou dobrotu. Jinak ale bez obav. Až je potkáte za 29 Kč v katalogu jako já, tak je klidně berte ;) Ovesnou masku najdete zde, jílovou masku potom naleznete tady a tu gelovou okurkovou tu.

Máte s nimi někdo zkušenosti? Zaujaly vás? Jaká je vaše nejoblíbenější maska?

16 komentářů:

  1. Masky nepoužívam na pleť pretože mám dosť citlivú pleť a nechcem aby sa mi od nich ešte niečo spravilo.Skôr preferujem domáce masky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu :) Já se už dlouho snažím dokopat k tomu, abych si taky zkusila nějakou vyrobit doma, ale zatím nic :D

      Vymazat
  2. Na tyto masky jsem se koukala snad do každého katalogu když tam byli, ale nakonec jsem je vždy nevzala. No pro příště snad je vezmu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych se jich nebála, za mě fajn a celkem příjemné překvapení! :)

      Vymazat
  3. Moje známá si je vychvaluje, oceňuji, že Oriflame netestuje na zvířatech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, hned se člověku nakupuje lépe, když ví, že na tom nikdo neutrpěl :)

      Vymazat
  4. Já jsem teď dopotřebovala melounovou hydratační masku z Oriflamu a byla skvělá. Taky jsem dopotřebovala čisticí masku z Yves Rocher a tak se konečně pouštím do Freemana. Masky na obličej mám ráda, přijde mi, že na pleti to pak jde fakt poznat. Super, že jsi nafotila všechny masky na obličeji Klári :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jelikož byla každá jiná, tak mi nic jiného nezbylo :D Na Freemana se chystám už strašně dlouho, jenže než se k němu dostanu, tak si vždy koupím něco jiného, achjo :D

      Vymazat
  5. Až se mi dostane do rukou katalog, tak se po nich podívám. Asi nejvíc by mně lákala ta okurková, na léto bych ji mohla ocenit:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako ta bude na léto vážně skvělá a fakt si dokáže představit, hodit ji v těch tropech na chviličku do ledničky a pak chlazenou na obličej.. to bude labůžo! :)

      Vymazat
  6. já masky používám a teď jsem měla textilní a byly moc pěkné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Textilní jsou teď velkým hitem :) Jedna další mi teď doma také přistála, tak už se těším, až ji vyzkouším :)

      Vymazat
  7. V katalogu 6 budou za 19,- Kč :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? No tak to musím dát echo mamce, aby mi je objednala :)

      Vymazat
  8. Já teď miluji plátýnkové a gelové masky od Missha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do budoucna o nich také uvažuji :) teď tu mám ještě nové Dermacol platýnkové, tak uvidíme :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)