pondělí 20. března 2017

Granátové jablko - Weleda

Krásný den vám přeji!

Zaměříme se opět na pár produktů přírodní kosmetiky značky Weleda, kterou mám velmi ráda a hodně si s ní rozumím. Nedávno se Weleda zaměřila na propagaci Regenerační řady Granátové jablko, jejíž ambasadorkou se stala Olga Šípková. U mne doma přistály rovnou čtyři kousky: dárková sada sprchového krému s olejem a dvě tužky pečující o mé nehty.




Dárkové sady jsou sice oblíbenu záležitostí zejména v období Vánoc, ale jelikož je Weleda nabízí celoročně, není až takový problém, představit vám je až nyní. Sady se dají sehnat zde za zvýhodněné ceny. V té, kterou jsem doma přivítala já, jsem našla Sprchový krém a Regenerační olej.

Granátové jablko regenerační sprchový krém

Oficiální popis: Krémově hebký nepěnivý sprchový krém regeneruje Vaši pokožku během sprchování. Jemné cukerné tenzidy myjí kůži obzvlášť šetrně a chrání ji před ztrátou vlhkosti. Základem přípravku je olej ze semen granátových jablek, který napomáhá obnově buněk a chrání pokožku před projevy stárnutí. Po umytí je pokožka hladká a hebká na dotek.



Sprchové krémy této značky jsou příjemnou záležitostí samy o sobě. Jestli jste je dosud nezkoušeli, tak nevíte, o co přicházíte! Jejich krémy jsou opravdu báječné a sprchu si s nimi nesmírně užijete. Každá řada této značky má svoji barvu a díky nim je snadno rozeznáte. Barvou granátového jablka je červená, takže tubu i obaly dalších produktů této řady naleznete v této barvě. Tuba je klasicky plastová, dávkování je bez potíží a jelikož krém má příjemnou texturu, v tubě nezůstává a hezky stéká k víčku. K té textuře - je velmi příjemná, krémová s náznakem gelu. Je to s tímhle krémem zážitek. Sprcha je hned příjemnější a ta péče krému je evidentní. Potřeba je akorát krém opláchnout důkladně, párkrát se mi stalo, že mi na těle ulpěl a jen proudem vody se mi ho nepodařilo smýt. Po umytí máte krásně hebkou a provoněnou pokožku, možná by ani nebylo potřeba se mazat, protože ten příjemný pocit péče tam je. A vůně? Jste-li fanoušci přírodnějších vůní, tak se vám tahle bude líbit. Jen netuším, jak vám ji přiblížit. Samozřejmě je tam cítit granátové jablko, ale v takové krásně přírodní verzi.. Prostě paráda.

Za sebe mohu sprchový krém rozhodně doporučit. A to nejen tento s granátovým jablkem, ale jakýkoliv, protože dle mého to nikdy není krok vedle. Jsou příjemně krémové a k pokožce neuvěřitelně jemné a ten pocit péče tam skutečně je. Seženete je buď v drogériích DM nebo e-shopu Weleda zde za 229 Kč / 200 ml.



Regenerační olej Granátové jablko

Oficiální popis: Podporuje obnovu buněk, intenzivně regeneruje pokožku a napomáhá předcházet projevům stárnutí. Podporuje elasticitu a pevnost pokožky, při správném používání se dobře vstřebává a nezanechává na pokožce mastný film. Při pravidelné péči tímto regeneračním olejem zůstává pokožka vláčná a hebká na dotek. Přírodní éterické oleje ze santalového dřeva, davany a červeného pomeranče dodávají přípravku smyslně ženskou vůni.



Od oleje jsem nečekala nic jiného než kvalitní péči a moje tušení se potvrdilo, protože tenhle olej je vážně něco! Není to první olej, který doma od Weledy mám, ale tenhle mne zaujal ze všech nejvíce. Příjemná vůně granátového jablka, santalového dřeva a červeného pomeranče je okouzlující a vážně dokáže povzbudit nejen tělo, ale i duši. Voní intenzivně i po namazání. Balení mají vychytané, taková jednoduchá, skleněná, zelená lahvička alá právě jsem utekla z lékárny, mi přijde vkusná. Je doplněná o dávkovací špunt, díky kterému si korigujete dávkování. Ale i přesto s ním doporučuji nakládat opatrně, protože otvory pro nalévání jsou poměrně velké a snadno si ho nalijete více než je třeba. Asi nebude úplným překvapením, když řeknu, že je olej mastnější. Tenhle se navíc zdá, řekla bych, trochu těžší. Teď nevím, zda to dává smysl, ale když se jím poprvé namažete, můžete mít pocit, že je zatěžující a hutnější, jak jen tekutý olej může být :D To je však pouze zdání, protože se dá hezky zapracovat a opravdu během krátké chvíle se vstřebá. Řekla bych, že se vstřebává nejrychleji, jak jsem dosud u podobného oleje potkala. Když si dáte práci s tím, že ho důkladně rozetřete, máte jistotu, že do pár minut o něm nebudete vědět a vyhnete se tak jakémukoliv nepříjemnému lepení či mastnému filmu. Za to ale poznáte, že olej pečuje o pokožku tak, jak má. Po hodně dlouhé době jsem poznala, že se jí dostává vše, co potřebuje, protože takhle nádherně vyživenou a na první pohled spokojenou pokožku, jsem dlouho neměla.

Rozhodně doporučuji, pokud máte sušší pokožku a chcete ji dopřát dokonalou péči, protože s tímhle ji dáte vážně maximum. Seženete například zde za 479 Kč. Možná si říkáte, stejně jako já, že cena je trochu vysoká. Určitě souhlasím, že není nejnižší, ale právě proto tu jsou ty zvýhodněné dárkové balíčky, kde v podstatě za cenu oleje naleznete ještě svěží sprchový krém, což už se celkem vyplatí!


Olejová tužka na zjemnění nehtové kůžičky

Oficiální popis: Změkčuje přečnívající nehtovou kůžičku a usnadňuje její odstranění. Zjemňuje a pomáhá jemně odstranit převislé kůžičky. Z pečlivě vybraných přírodních ingrediencí - bio oleje ze semen granátového jablka a extraktu z měsíčku lékařského. Olejovou tužku můžete používat každý den, i když máte nalakované nehty. Kůžička díky tomu zůstane jemná a neporušená, čímž eliminujete možnost jejího poškození.



Tahle tužka je za mě asi nejslabším článkem z této vyzkoušené zásilky. Má zjemňovat kůžičku, kterou by mělo jít poté lépe odstranit. Jedná se o tužku, která má z jedné strany rovně seřízlý hrot, do kterého stéká pečující a zároveň změkčující olej, se kterým pracujete, z druhé strany potom najdete tři náhradní hroty (něco na způsob korekčních per při lakování). Hned na úvod řeknu, že jste-li nerváci jako já a dělá-li si vaše kůžička co chce, tak se obrňte trpělivostí a připravte se na to. Ne že by byla manipulace s tužkou tak těžká, ale já jsem střevo nejvyššího kalibru a prostě si s ní úplně nerozumím. Hrot je napuštěný, že vaše nehty lehce "pokropí" olejíčkem, ale zároveň je na mě hrot dost tvrdý a zjemnění tímhle olejíčkem mi úplně nestačí, aby mi šla kůžička poté odstranit (resp. zatlačit) úplně bez potíží. Moje kůžička je totiž hodně spešl, zasahuje snad do třetiny nehtu, kde nehet potahuje takovou velmi slabounkou vrstvou a tahle vrstva dělá pořád potíže a nejde dolů.. a to ani s tímhle pomocníkem. A to se snažím tužku používat pravidelně, minimálně 2x do týdne. A nic, žádný výrazný pokrok a zjemnění kůžičky k jednoduššímu odstranění jsem nezaznamenala.

No, takže tenhle kousek mi úplně nepomáhá. Ale zase nemůžu říci, že by se s tužkou nedalo pracovat, jen mám pocit, že samostatně mi tenhle kousek nepomáhá, jak bych potřebovala. Bez této tužky se asi obejdu, její účinky mi nepřijdou nijak zázračné. Seženete zde, cena je 289 Kč.



Vyživující olej na nehty a nehtovou kůžičku

Oficiální popis: Intenzivní péče a ochrana nehtů a nehtových kůžiček. Chrání a intenzivně pečuje o vaše nehty a nehtovou kůžičku. Dodává vašim nehtům potřebné živiny. Hlavními složkami oleje jsou včelí vosk, bambucké máslo, výtažek z květů heřmánku a olej z granátového jablka. Všechny tyto ingredience se propojují v jedinečném účinku, který svým nehtům můžete dopřát klidně každý den.



No a jak mne nezaujala tužka výše, tak se mi líbí tenhle kousek. Tohle je pro změnu moc příjemný olejíček v peru. Tentokrát se skrývá pod víčkem štěteček, do kterého se vymačkává olejíček pomocí pootočného mechanismu na druhé straně pera. Olejíček se tak dostává postupně do štětečku a vy s jeho pomocí můžete aplikovat na nehtové okolí a tomu tímto způsobem dávat dostatečné vyživení. Olejíček krásně voní po granátovém jablku stejně jako zbytek řady. Je to příjemný olejíček, který lehkými krouživými pohyby můžete vmasírovat. A pokud se tomu budete věnovat pravidelně, např. 2 - 3x týdně, odměnou vám bude krásné vyživená kůžička a nehtové lůžko. V poslední době trpím na suché ruce, což se samozřejmě dotýká i kůžičky, která má poté tendence se různě třepit a přesušovat a následně se mi dělají i záděrky. Ať mažu ruce jak chci, tak na ty kůžičky potřebuji něco víc, což mi zajišťuje tenhle olejíček. Používám ho pravidelně několikrát týdně, vezmu si ho prostě večer k filmu, trochu ho vymačkám a poté vmasírovávám. A jednoduše mě baví. Hned jak jsem začala olejíček používat, tak začaly potíže se suchým nehtovým okolím mizet a díky tomu se lépe pracuje i s kůžičkou, takže zastupuje celkem obstojně funkci tužky výše.

Za mě tenhle olejíček určitě ano, protože dokázal během poměrně krátké doby zázraky s mými jinak ošklivými nehty :D Manipulace s olejíčkem je příjemná a za mě skvěle funguje. A už teď vím, že až mi dojde, což bude doufám za dlouho, budu si olej muset pořídit znovu. Najdete ho zde za 259 Kč.


Sečteno podtrženo tahle řada je za mě vážně povedená. Můžu doporučit tělové produkty, moc mě bavil jak sprchový krém, tak hlavně tělový olej. Ten za mě patří mezi ty nejlepší tělové oleje, jaké jsem doma kdy měla. Z tužek na nehty je mým favoritem vyživující olejíček v peru, který se díky štětečku skvěle aplikuje a díky jeho vlastnostem mi skvěle pomáhá s kůžičkou. Pro změnu pero na nehtovou kůžičku asi doma nutně nepotřebuji. Nefunguje za mě stoprocentně a do budoucna se bez něho asi obejdu.

A co vy a řada Granátové jablko? Máte někdo vyzkoušeno? Čím vyživujete nehtové okolí vy?

*PR produkty zaslané zastoupením značky Weleda

12 komentářů:

  1. Ten olejíček je můj objev a svatý grál. Měla jsem ho zatím jen v malinkém provedení, ale věděla, že musím mít celý. Nikdy jsem neměla pleť lepší než s tímto zázrakem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho používala tedy jen na tělo, ale můžu potvrdit, že je vážně super! Taky mi nadmíru vyhovoval a obávám se, že si ho budu muset časem taky pořídit znovu :D :)

      Vymazat
  2. Olejíček je perfektní!! a z této řady miluji i parfém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně super, je to něco, co mé nehty neskutečně potřebují :) Parfém by nemusel vonět špatně, celá tahle řada je příjemně voňavá :)

      Vymazat
  3. Nejvíc mně zaujal ten regenerační olej, hlavně přes zimu mám věčně suchou pokožku, tohle by jí mohlo pomoct:-) Tak ti děkuji za další skvělý tip:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Olej je vážně skvělý! Miluji na něm hlavně to, že fakt nejsem nijak dlouho umaštěná a přitom výsledky jsou evidentní.. prostě bomba :)

      Vymazat
  4. To pero na nehty bych ráda vyzkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sprchový krém už mám dopotřebovaný a byl dokonalý, momentálně používám olej a ta jeho vůně je dokonalá. :) Strašně mi pomáhá ted v zimě. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dneska sprchový krém taky dodělala, achjo :( :D Asi si ho budu muset koupit znovu, je vážně úžasný! :)

      Vymazat
  6. Ten regenerační olej mě zaujal, moje suchá pokožka po zimě by ho určitě uvítala :) A i to pero na nehtovou kůžičku vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, to si piš, že uvítala! Je vážně super a po dlouhé době mi bylo opravdu líto, že jsem něco spotřebovala (i když mám zásoby na x měsíců :D) A to pero je super, snažím se dát dohromady ty svoje ošklivé kůžičky, tak snad to zachráním :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)