sobota 18. března 2017

Enchanted Forest aneb kouzla a čáry od Sleeku

Krásný den přeji!

Ještě tu nebyla ani tahle krásná paletka Sleek, kterou jsem si kupovala během ledna a od té doby ji každou chvíli využívám. Enchanted Forest se mi líbila už strašně dlouho, a tak když jsem ji viděla o stovku levnější na již neexistujícím e-shopu MakeupFromLondon, rozhodla jsem se ji konečně lapit. Je kombinací všech možných i nemožných odstínů a barev. Jednoduše mě baví!




Jak bývá u paletek Sleek zvykem, paletku si zakoupíte v hezké papírové krabičce a v ní objevíte tu matnou černou, plnou těchto stínů. Asi je znáte, takže není třeba je zdlouhavě popisovat. Matný obal, uvnitř zrcátko přes celé víčko, součástí je i silikonový oboustranný aplikátor a hlavně těch důležitých dvanáct stínů. Jo a taky tam najdete fólii, kde jsou vypsány názvy stínů, které jsou v tomto případě naprosto luxusní a roztomilé! :) Takový Princ Krasoň, hmmm! :D



Tuto paletku bych nazvala "chaos", tak na mě působí ta barevná všehochuť, kterou v ní najdete :) 
Jsou tu stíny v teplejších i studenějších tónech. Třpytivé i matné. Výrazné i méně nápadné. Vykouzlíte z nich přirozené denní líčení i výrazné a barevné oči. Prostě všechno. A tahle paletka je také tak trochu záhadná a kouzelná, protože stíny ve skutečnosti vypadají na oku úplně jinak než když je takhle vidíte v krabičce!



Převažují třpytivé stíny v různých neobvyklých barvách a jelikož já jsem jak straka a zbožňuji všechno, co se (na očích) třpytí, nesměla jsem ji minout. Vesměs všechny třpytivé stíny v této paletce mají příjemnou pudrovo-máslovou konzistenci s čímž souvisí i jejich skvělá pigmentace. Nepráší, lehce se s nimi pracuje a neopadávají. Je tu i pár matných stínů, které mne nechávají ve většině případů celkem chladnou, i když mi ani ony nepřijdou vůbec špatné. Jejich pigmentace není nijak zlá, pouze v jednom případě je přímo žalostná, spíš bych viděla jejich menší mínus ve větším prášení. Používat se ale určitě dají, jen pro mne jsou favorité ty třpytky no :) Všechny stíny se pyšní skvělou výdrží, jako je u této značky zvykem. Ať si vezmu jakoukoliv paletku Sleek, tak mám jistotu, že jak stíny nanesu, tak je za několik hodin sundám. Prostě sednou a drží. Stíny se neztrácí, neslévají, neopadávají.. nic takového. A za to je miluji.



Zleva doprava:

Glass Sliper - Za mě jednoznačně nejslabší výkon, jak si můžete (nebo spíš nemůžete?) všimnout, tenhle stín je pigmentací hodně slabý. Na oku téměř neviditelný, vhodný maximálně tak na ztrácení stínů. Nevyužívám ho nijak často.

Pumpkin - krásná zlatá, trochu více do žluta. Intenzivní, silně pigmentovaná, hodně máslová. Baví mě!

Beatrice - matná vínovo-růžová. Velmi dobře pigmentovaná a intenzivní. Skvěle držící. I přes to, že matné nemusím, tak tuhle jsem si oblíbila. V kombinaci se zlatou je to moc pěkná variace!

Prince Charming - je matná petrolejová. Opět hezky pigmentovaná a intenzivní. Do paletky se hodí ke spoustě třpytivých stínů.

Happily Ever After - krásná, neobvyklá stříbrno-zelinkavá barva. Podobnou doma v žádné paletce nemám a proto se jí nemohu nabažit. Je perfektně pigmentovaná a prostě.. nádherná.

Perla - ještě raději mám ale tuhle krásku. Lehce stříbřitě-fialkovou. Stejně jako u stínu výše je krásně pigmentovaná, drží a je nevšední.


Anastasia - je matná a taky jedna z těch, co mě vůbec nelákají. Za mě v paletce naprosto zbytečná, protože se silně podobá stínu Beatrice. Jeden takový by v paletce úplně stačil. Oproti Beatrice je i méně pigmentovaná. Zbytečnost.

Fairy Godmather - tak trochu růžovo-zlatá aneb i tady se objevuje rose gold! Pigmentovaná, hezká a svěží barva, která se hodí ke každému druhému líčení. Skvělá na rozjasnění vnitřního koutku, jako rozjasňovač či na celé oční víčko na lehké svěží líčení. Velký oblíbenec!

Daphne - opět nádherný stín, řekla bych, že je to metalická verze Krasoně, i když tak na první pohled vůbec nevypadá! Intenzivní, skvěle pigmentovaný.

Grand Duke - je jedním z mých top a největší chameleón z paletky! V paletce vypadá jako modrý s lehkým fialovým nádechem, ale na víčku je to potom hodně fialová. Skvěle doplňuje světloulinkou Perlu. Opět platí stejné kvality jako u všech metalických stínů této paletky.

Lady Tremaine - další chameleón paletky. Vypadá jako tmavší vínová s hnědým nádechem a ona to je ve výsledku tmavě hnědá. To mě ale neurazí, protože ke hnědé se ve finále stejně vracím nejčastěji.

Drizzela - ani tenhle není o nic menší měňavec, i když v tomto případě mne to spíš trošičku mrzí. Vypadal totiž jako olivový stín, který snad ve své sbírce dosud nemám. Nakonec to ale na víčku působí spíše jako taková středně hnědá a není to úplně ono. Zase ale ani v tomto případě není nijak špatný svojí kvalitou, takže aspoň že tak.



V prvním případě jsem použila Happily Ever After a Prince Krasoně. U druhého Perlu a Grand Duke.

Sečteno podtrženo, ani u téhle paletky nemůžu být jinak než nadšená. Paletky Sleek jsou u mne stálice, které mne nikdy nezklamou a vím, že se na ně mohu kdykoliv spolehnout. Je to moje třetí a mám ji neméně ráda než předchozí dvě. Do další paletky této značky jdu vždy na jistotu. Vím, že se dočkám kvalitních, pigmentovaných a skvěle držících stínů ve všech možných i nemožných odstínech a vyjde mě to na pár kaček. Složení odstínů této paletky se mi hodně líbí, je tu spousta neobvyklých barev, které jsou ale sestaveny tak, že se mezi sebou dají skvěle kombinovat. A kdybych si ji za těch 200 Kč nevzala, byla bych hloupá! :) Za tuto cenu ji bohužel již neseženete, ale pokud by vás zaujala, tak za 329 Kč jsem ji našla například zde nebo za příjemnějších 279 Kč pak tady a nejlevněji ji má potom paní Lucie na tady.

A co vy a Sleek paletky? Máte je rádi? Máte někdo také tenhle "Začarovaný les"? :)

19 komentářů:

  1. Ahoj,
    taky jsem využila na stejném eshopu tuto akci a pořídila si tu samou paletku:-) Mám doma celou hromadu Sleeku a mám ho moc ráda. Krásné barvy a většinou superpigmentace:-)
    Hanka z www.ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, Hani :) Navíc ty paletky fakt krásně vypadají a jejich (i běžná) cena je na tu kvalitu super :)

      Vymazat
  2. Ahoj, paletku mám doma skoro rok a mám ji moc ráda, odstíny jsou opravdu krásné :-) Celkově mám Sleek paletky hodně v oblibě, hlavně díky složení paletek a kvalitě stínů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, já také.. však jich doma mám hned několik a určitě to nejsou poslední :)

      Vymazat
  3. Sleek paletky mě už dlouho lákají a i tahle vypadá vcelku hodně dobře, jenom bych se bála, že bych právě nevyužila všechny odstíny. Líčení se ti povedlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak upřímně, já asi u žádné paletky nevyužívám úplně všechny odstíny :D Ale překvapivě tady jich používám fakt hodně, ani jsem to nečekala :) třeba ta vínová matná mi donedávna nic neříkala..

      Vymazat
  4. Pigmentace je krásná, já od Sleeku ještě žádnou paletku nevyzkoušela. U této by mi asi nesedly barvy, ale na pohled jsou i tak překrásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, mají na(ne)štěstí i spoustu dalších paletek v různých barevných variacích, takže si vybere vážně každý :)

      Vymazat
  5. Wau paletka vyzerá skvele a farby sú veľmi lákavé.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji moc, to mě neuvěřitelně moc těší! :) ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Ty odstíny jsou naprostá nádhera, Sleek má velmi lákavý výběr paletek a zrovna tahle je jedna z těch, které mně lákají nejvíc, takže do budoucna plánuji nákup:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je můžu doporučit, za mě to jsou jedny z nejkvalitnějších paletek za příjemné ceny :)

      Vymazat
  8. Ještě žádnou paletku od Sleeku nemám, ale po tvých pozitivní recenzích si už konečně nějakou musím pořídit. Já mám nejraději zemité tóny, ale vím, že mým tmavým očím sluší nejvíce lahvově zelená.BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doporučuji paletku Garden of Eden, ta je plná krásných zelených tónů! :)

      Vymazat
  9. Princ Krasoň, no to mě... :D
    Barvičky vypadají krásně, a pokud opravdu drží, tak je to nebe na zemi <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně opravdu drží, nemůžu si je vynachválit :) A prostě Princ Krasoň no, pecka! :D

      Vymazat
  10. Paletky od Sleeku jsou fajn. Sama doma jednu mám a musím říct že i tahle má nádherné odstíny. Obzvlášť ty vínové a "rose gold" :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paletky jsou super, kéž bych nepotřebovala "nutně" další.. ale těm jejich barevným variantám paletek se těžce odolává :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)