neděle 26. února 2017

To nejhorší z kosmetiky za rok 2016

Krásný den vám přeji!

Tak jsem tak přemýšlela, že když se objevil článek (a video) na téma nejoblíbenějších produktů za rok 2016, možná by to chtělo i opačnou kategorii alias kosmetické propadáky. Původně jsem myslela, že z toho také udělám video, ale jelikož většinu z produktů doma již nemám a nebylo by vám co ukazovat, zdálo se mi to zbytečné a proto vám přináším toto téma alespoň formou článku, kam vám přidám fotky a odkazy na jednotlivé recenze.




Víte co mne samotnou překvapilo? Že ač jsem kosmetiky vyzkoušela velkou spoustu, myslím si, že s přehledem na dvě stě produktů, tak mizerných věcí jsem potkala málo. Dala jsem dohromady celkem třináct kousků, které mi opravdu nesedly. To není tak moc nebo jo? Vybírala jsem za mě opravdu nefunkční produkty nebo takové, které měly nějakou vlastnost, která mi bránila v tom je používat, jak jsem chtěla. Samozřejmě než začnete číst, tak upozorňuji, že jsou to čistě mé dojmy. Neznamená to, že když nesedí mně, bude to tak i u zbytku světa.

Suchý šampon Argile Extraordinaire Elséve - L'oréal Paris

Je asi nejnovější kandidát mezi tuhle desítku. Mluvila jsem o něm v posledním Spotřebovánu a článek tu byl také nedávno, takže to nechci omílat pořád dokola. Ale za mě prostě nefunkční kousek, který sice příjemně voní, avšak tu hlavní schopnost - zbavit vás mastných vlasů a oddálit tak mytí, úplně nezvládá. Ať ho dáte do vlasů kolik chcete, tak mastné pramínky zůstávají, což je to co pomocí sucháče potřebuji změnit..


Hedvábný olej v krému Elséve - L'oréal Paris

Ne, tak tohle taky ne. Vypadá to, že jsem snad proti Elséve zaujatá, ale věřte mi, nejsem :D Kdyby to fungovalo jak má, tak neřeknu ani. Jenže tenhle krém mi dělal na hlavě pořádnou paseku. Obsahuje oleje a asi to bude ideál pro opravdu suché a poškozené vlasy. Ale na těch mých nadělal binec, až jsem z toho byla otrávená. Vypadal neškodně, protože má krémovou konzistenci a po použití nemá člověk pocit, že by to mohlo vlasy zatěžovat, ovšem opak je pravdou. Vlasy jsou v podstatě ihned po umytí zplihlé a seskupují se do mastných pramínků. Prostě je to otřes a já už se budu tomuhle kousku rozhodně vyhýbat.


Tělové želé Balea

Jeden z přešlapů z tělové péče. Jako tohle fakt ne. Vím, že mnoho z vás si tenhle produkt chválilo, ale u mě želé nepochodilo. Z počátku příjemná vůně se po chvíli přeměnila na chemičárnu nejvyššího kalibru. Po rozetření gelu/želé jste nepříjemně ulepení pomalu až do druhého dne a jako bonus hydratace nula nula nic. Možná dobře, že už tohle v obchodech nenajdete..


Hedvábný tělový olej pro jemnou zářící pokožku Goodness - Dove

Zklamáním je naneštěstí i tělový olej Goodness. Jak olej ve verzi Uplifted miluji, tak tenhle mě nijak nenadchl. Ač je vůně hezká, tak se vám brzy přesytí díky celkem vysoké intenzitě. Olej lehce rozjasní díky obsahu zlatých částeček, ale zase se nemusíte bát žádného velkého lesku či třpytu. Ovšem čeho jsem se kromě rozjasnění dočkala je nepříjemný umaštěný pocit do druhého dne. Fakt otřesně to drželo, pyžamo se na vás díky tomu lepilo a já jsem se cítila taková.. zapatlaná. Vůbec mi nesedl a znovu ho určitě kupovat nebudu.


Dvoufázová micelární voda 3v1 - Garnier

V oblasti pleťové péče jsem měla poměrně úspěšný rok, jedinou výjimkou je tahle dvoufázová micelárka. Jak ji mnozí milují, tak já jsem si k ní cestu nenašla. Je to jako bych používala na celý obličej odličovač očí, což je mi krajně nepříjemné, protože ten mastný pocit na tvářích úplně nemusím. A na očích mě pro změnu štípala. Po čtvrtině balení už jsem to nemohla vydržet a raději jsem ji přenechala ségře. Raději příště sáhnu po klasické růžové micelárce této značky, ta je o mnoho lepší.


Deodorant NEO - Garnier

A za mě má ne ještě jeden kousek od Garnier a to deodorant ve spreji s inovativním aplikátorem. Z počátku mi to přišlo jako super nápad, ale pouze do té chvíle než jsem zjistila, že to nefunguje jak má a z aplikátoru to spíše stéká než-li stříká do podpaží. Když už se vám povede nanést ho tam, kam chcete, tak po chvíli o něm ani nevíte, protože se dostavuje solidní odér a na závěr vám nadělá na oblečení ještě parádní fleky. Prostě vše, co fakt nechci. Ne, ne a ne, za stejné peníze seženete i o mnoho kvalitnější spreje!


Deo roll-on Sebamed

Tenhle deodorant je jedním z nejhorších, které se mi doma objevily, ač si obecně užívá obliby. Pro mě mínus už jen tekutou konzistencí. Kuličky nemusím, protože nesnáším ten mokrý pocit po aplikaci. Ale překousla bych, kdyby alespoň deodorant ovládl podpaží a zápach potu. To však nezvládá. Od deodorantu bych asi neočekávala zabránění pocení, ale aspoň s tím zápachem by mohl trochu hnout. Jenže nic. A jako bonus mi to dělá v podpaží bílé cucky. Tohle není pro mě. Jediné ocenitelné je příjemná vůně a obsah bez hliníků a solí.


GO korektor - W7

Vypadal celkem nadějně, na první pohled mi hodně připomínal oblíbený kelímkový Catrice Camouflage, ale po vyzkoušení jsem zjistila, že je mezi nimi podoba pouze v tom balení. Tenhle korektor je spíše gelového rázu a možná právě díky tomu si nedokáže na pleti sednout a po krátké chvíli cestuje. Zalézá do vrásek, dělá mapy a ve finále prostě zmizí. Krytí je také nižší, což není to, co člověk od korektoru chce, že.. takže ne, tohle fakt ne. Stál sice nějakých 70 Kč, ale i to byly zbytečně vyhozené peníze.


Fix na oči Precise Black - Dermacol

Ne, ne a ne. Z počátku to byla příjemná záležitost s tenkým hrotem a dostatkem barvy, ale to se během velmi krátké doby změnilo. Po pár dnech to byl horor v podobě roztřepeného hrotu, malého množství barvy v něm a z černočerné byla rázem šedá. Za skoro stovku to bylo na prd a seženete kvalitnější i v řadách o pár kaček levnějších fixů.


Kompaktní make-up Get Picture Ready! - Essence

Ufff, tenhle typ make-upů moc nemusím, asi za to může i fakt, že jsem dosud nenarazila na takový, který by stál za to. Tenhle za to tedy určitě nestojí, protože má prazvláštní hutnější krémovou konzistenci, která se nevstřebává, ale tak různě po pleti klouže a zanechává za sebou viditelné stopy. Zalézá do vrásek i do pórů a ten efekt je prostě nepřirozený. A že make-up nevydrží a klouže po celém obličeji už je jen třešnička na dortu.


Dlouhotrvající make-up Sephora

Tohle pro mne bylo asi největší zklamání z make-upů vůbec. Kupovala jsem si ho na základě poradenství s prodavačkou, o to víc mě pak naštvalo, že mi nevyhovuje odstín ani vlastnosti. Byla to samozřejmě moje chyba, to nemůžu říct, ale prostě ten vztek byl neovladatelný, když jsem si uvědomila, že jsem vyhodila pětikilo z okna :D Make-up by měl být dobře držící, ale stačilo jedno otření o cokoliv a make-up se stahoval. Na obličeji zalézal do pórů a vrásek, zvýraznil vše, co jste zvýraznit nechtěli a jednoduše nevypadal hezky..


Wake & Makeup Dermacol

A tohle bylo druhé největší make-upové rozhořčení v loňském roce. Nejdříve stáhli z prodeje Lanýžový make-up a pak uvedli na trh tohle. Za mě příšerný make-up. Má střední krytí, ale nedá se vrstvit, protože v takovém případě dělá hrudky. Na obličeji nedrží, dělá nepřirozenou masku, zalézá do vrásek a pórů a to strašným způsobem a ani odstín není úplně vychytaný. Ne, toto ne.


Oční stíny Bon Bon Dermacol

Tímhle si nejsem jistá, zda sem patří, protože se tu nějaké bonbonky objevily už předloni. Tedy v jiných odstínech, samozřejmě, ale byly tu. Osobně tenhle počin dost dobře nechápu, protože to jsou skutečně jedny z nejhorších stínů, jaké jsem doma kdy měla. Stíny jsou zapečené natolik, že je nebudete moci nabrat, já je většinou musela úplně seškrabávat. K tomu jsou slabě pigmentované a o intenzitě se nedá mluvit. Jako bonus během dne mizí z oka. Nic, co doma chcete mít a za stejné peníze seženete opravdu kvalitní kousky, stačí se podívat o regál vedle.


Tak a je to, veškerou negativitu a rozhořčení z kosmetiky za minulý rok nechávám za sebou :D Vzala jsem to opravdu stručně a uvedla jenom ty zásadní "problémy", které s věcmi já osobně mám. Doufám, že se svým seznamem nikoho nedotknu, ale myslím si, že když se tu objevují oblíbenci, je na místě tu občas ukázat i opačnou stranu, abyste věděli u čeho si dát trochu větší pozor :)

Máte s těmito produkty nějaké zkušenosti? Jaké propadáky jste v posledním roce potkali vy?

43 komentářů:

  1. Make-up od Essence se objevil i v mých propadácích :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No... ten se jednoduše řečeno nepovedl.. Teď tu mám tu matnou novinku, tak jsem zvědavá, jestli bude lepší :)

      Vymazat
  2. Ani jeden jsem si nikdy nekoupila, naštěstí :-) Jsem překvapená z make-upu od Sephory, většinou jsem četla dobré recenze. Halt, 100 lidí 100 názorů.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, mne ten make-up upřímně taky překvapil :D Koukala jsem, že ho má spousta holek ráda, ale já ho musela dát po pár použití pryč :)

      Vymazat
  3. Neo deodorant jsme také měla, za mě také hrozný propadák. Oční stín od Dermacol no mám jeden odstín a teda pigmentace žádná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si říkala, že u Dermacol stínů je to třeba otázka jen některých odstínů.. ale měla jsem už asi čtyři a vždy ten samý výsledek.. :-/

      Vymazat
  4. Musím souhlasit s deodorantem a micelárkou Garnier, tělovým želé Balea a sucháčem Elseve. Na všechny výrobky jsem se moc těšila a myslela jsem si, jak budu nadšená, ale opak byl pravdou. Ještě bych k propadákům přiřadila tělové mléko do sprchy od Avonu a make-up Selfie od Dermacolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neeee, tělové mléko do sprchy tu mám a těšila jsem se na něho :-O :D Selfie používám a jo, fakt to není žádná pecka.. nic mi nedokáže vysušit pleť a vytáhnout suchá místa, která ani nemám, jako právě tenhle make-up :D

      Vymazat
  5. Já mám v zásobách to tělové želé od Balei. Nějak po přečtení se už na něj vůbec netěším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale třeba ti sedne, protože tenkrát mi u recenze psala spousta holek, kterým vyhovovalo! ;)

      Vymazat
  6. Zkušenost mám pouze z dvoufázovou micelárkou Garnier a mně sedla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to nejsi určitě jediná :) Tahle micelárka rozdělila lidi na dva tábory: ti co ji milují a ti co ji nenávidí :D :)

      Vymazat
  7. Ty jo, ten make-up od Sephory mě dostal a zarazil. Myslela jsem, že za takové peníze mají pořádnou kosmetiku. Ale je pravda, že vše je individuální :) Mně třeba nepomáhá žádný pudr, abych byla matná a pod očima se mi maže i voděodolná řasenka :D

    http://elle-cullen.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-upy jsou hodně individuální (tedy asi jako všechno :D).. znám dost lidí, kterým tenhle sedne, ale u mě fakt nepochodil.. Třeba není tak špatný, jen bych asi musela mít jiný typ pleti a nebo jinej ksicht, nevím.. :D Za mě vyhozené peníze :-/ Jinak s pudry to mám podobně, používám fixační, který mi na celkem hezkou dobu pleť zmatní a make-up udrží, ale není to na celý den, po pár hodinách se zas lesknu jak psí kulky :D a s voděodolnými řasenkami to mám z velké části dost podobně ;)

      Vymazat
  8. U mě propadl akorát olej na holení Balea, ptž je prostě nepoužitelný, okamžitě ucpe žiletky na strojku a nejde z nich vymýt. A taky Baby lips od Maybelline, barevné i nebarevné, jsou to taková patlátka jak pro děti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi napsala přesně s těmi Baby Lips, taky si ho kupují nejvíc děti :D :)

      Vymazat
  9. Tak já jsem přesně ten člověk, který tu Garnier dvoufázovou micelární vodu 3v1 miluje, už mám asi páté balení :D
    Ale s tím Dermacol fixem na oči souhlasím, za mě velké NE!

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, to určitě nebudeš jediná :) Ta micelárka rozdělila kosmetický svět na dva tábory: ti co ji milují a ti co ji nenávidí :D Dermacol fix je to samé.. půlka lidí na něho nedá dopustit a ta druhá je nas*aná :D

      Vymazat
  10. Já jsem byla s fixem taky nějakou dobu spokojená, ale konec hrotu se začal třepit a pigmentace pak taky nic moc. Mně překvapila ta micelárka, já jsem měla tu růžovou, byla super..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, růžovou mám taky ráda, ta je bomba! :) To jen tahle dvojfázová je na pytel :D

      Vymazat
  11. Tyjo, tak ten fix od Dermacolu mi přijde kus od kusu. Poprvé když jsem ho měla, byla jsem nesmírně spokojená, podruhé vydržel týden. Pokud víš, o nějákým fakt dobrým, třeba i levnějším fixu, byla bych ti velice vděčná za tip, už jsem zoufalá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, něco na tom bude! To mi psalo už pár holek, že těch fixů mělo víc a jednou tak a podruhé jinak.. to je docela blbé ale, protože člověk za to platí stejně :-/ :D Každopádně za mě super fix L'oréal a z levnějších si kamarádka moc pochvaluje ty od Miss Sporty :) Myslím, že se jmenuje Cat Eyes nebo tak nějak :)

      Vymazat
  12. Ale třeba ta klasická růžová Garnier vůbec špatná není, tu já ráda! :) Jen tahle dvojfázovka se za mě moc nepovedla.. obličej umaštěnej, v očích štípání jako k*áva a jak píšeš, pleť taková.. zarudlá.. nesvá.

    OdpovědětVymazat
  13. Uf, naštěstí jsem nic z toho nezkoušela! Lákalo mě to želé Balea, jak to jednu dobu bylo všude, ale jsem fakt ráda, že jsem si ho nekoupila :D Já teď marně přemýšlím nad tím, co mi hodně nevyhovovalo, taky toho rozhodně není moc na to množství produktů, co mi pod rukama za rok projde. Jo, oční krém s roll-on kuličkou od Balei - neskutečně štípe v očích, a to ho máš jenom pod očima žejo, tak hrozný to je. A ty gelový laky na nehty od Rimmelu, co stojí kus 170 Kč, mi nevydržely ani dva dny nikdy. Jejich klasický laky jsou o stopro lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to jsem ráda, že jsem si nekupovala ty laky! :D Jako těch 170 je dost darda, tak bych čekala, že vydrží.. bych si rvala vlasy kdybych si ho koupila a ono nic :-/ :D

      Vymazat
  14. Mám zkušenost akorát s linkama od Dermacolu, ale je to už delší doba. Každopádně já s nimi byla spokojená, tak nevím jestli se nezměnily. A pak jsem vyzkoušela tu micelárku od Garnier a já ji mám teda ráda :) Nepoužívám ji na pleť, to jsem měla stejný pocit jako píšeš, ale na oči mi nevadí a hezky je odličuje. Takže si ji kupuju jen na oči a to vychází fakt dobře, protože je to velké balení a díky tomu dlouho vydrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty linky od Dermacolu jsou snad kus od kusu.. jedni je chválí, druzí haní.. asi stejně jako tu micelárku :D Já bohužel nemohla tu micku ani na oči, páč mě nehorázně štípala :-/ Ale chápu, že jestli ti vyhovuje a očím nevadí, tak se vyplatí, to je pravda! :)

      Vymazat
  15. Mě hodně zaujala ta micelárka Garnier a želé Balea, ale jsem ráda, že jsem si nakonec nic z toho nekoupila. Nedávno jsem zainvestovala do zelené micelárky od Biodermy a jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, třeba by ti to sedlo :) Ale u té Garnier je to tak 50 na 50, jedni milují, druzí nenávidí :D

      Vymazat
  16. Já tedy za sebe mám (a naštěstí jen dobré) zkušenosti s tím hedvábným olejem, jinak s ničím...produkty které mě nezaujmou totiž většinou daruji :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak máš asi sušší pokožku, které to tak mastné nepřijde :D Já teda dopředu nevím, co mi sedne a nesedne, takže se občas stane, že se objeví i podobné "propadáky" :)

      Vymazat
  17. Z těchto kosmetických produktů jsem vyzkoušela jenom dvoufázovou micelárku od Garnier a za mě je to naopak to nejlepší, co se v našich drogeriích dá sehnat. Už jsem spotřebovala dvě balení a určitě si v budoucnu pořídím další. Tady je krásně vidět, jak moc je kosmetika individuální záležitost :) Jinak krásně sepsaný článek Klárko! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Péťo! :) U té micky je to 50 na 50, jedni milují, druzí nenávidí :D :)

      Vymazat
  18. Súhlasim s micelarkou Garnier, mne uplne upchala pory chytila som na nu alergicku reakciu na brade, v polovici balenia som ju musela prestat pouzivat, zistila som ze je to tymto produktom, za mna najhorsia micelarka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě taky po pár týdnech všimla, že mi to tak nějak ucpává pleť, takže jsem s tím rychle přestala a předala ji ségře.. ta si třeba zas vůbec nestěžovala :D Tak nevím, co to je :)

      Vymazat
  19. Garnier micelárka mi taky úplně nesedla, ale s tím suchým šampónem jsi mě moc nepotěšila - zrovna na mě čeká doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táni, já tu mám teď nově ten druhý sucháč Elséve, ten tmavší.. tak zvažuji, zda do toho půjdu a nebo radši pošlu dál :D :)

      Vymazat
  20. Linky mám doma, ale zatím jsem je nezkoušela - nějak mi chybí furt odvaha. :D Hedvábný olej od Elseve mi ale vyhovoval na mé poškozené vlasy byl skvělým pomocníkem. :)

    Ostatní produkty jsem nezkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo na suché nebo zničené vlasy bude ten krém asi lepší :)

      Vymazat
  21. Klári, já mám ty linky od Dermacolu ráda, mám je dlouho a stále pěkně kreslí, asi jsem měla štěstí na lepší hrot :) jinak deodoranty Sebamed u mně taktéž hrůza...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, ono je to co kus to jiná zkušenost, co jsem tak slyšela a četla.. tak jsi měla víc štěstí :D Sebamed v tomhle fakt zklamání :-/

      Vymazat
  22. Tu micelárku Garnier nenávidím, už se těším, až se dostanu na dno. Mně hlavně vůbec neodlíčí obyčejnou řasenku, když si po micelárce opláchnu obličej vodou, tak mám oči jako panda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si nejdřív říkala, že to taky dám a dobojuju s tím jedním balením, ale ne.. to prostě nešlo :D Schytala to ségra :D Jinak mi dělala s očním make-upem to samé a k tomu mě v očích štípala.. :-/

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)