čtvrtek 2. února 2017

Olejové koupele s Kneipp

Krásný den vám přeji!

Je něco, co máte na zimě rádi? Já jo, kromě pálení svíček a choulení se v teplé dece, miluji také horkou vanu s něčím voňavým. Tuhle zimu jsem se fakt rozjela a vanu si dávám i několikrát do týdne. V kombinaci s pěnou, solí nebo olejem je to parádní relax, kde mi občas stihnou rozmrznout i ty věčně zmrzlé nohy :D No a jelikož tenhle týden jsem si dávala vanu s Oleji do koupele značky Kneipp, dnes se na ně zaměřím..



Měla jsem dárkovou sadu se třemi olejíčky - Mandlový olej, Tajemství krásy a Hluboké uvolnění. Základem olejů je přírodní rostlinný olej a silice, které se v teplé lázni uvolňují a zaručují dokonalý zážitek z koupele pro tělo i mysl. Bez konzervantů, parafínů, silikonů a minerálních olejů.



Tajemství krásy je vyvážené spojení čtyř druhů olejů - arganového, marulového, ricinového a olivového. To napovídá, že tahle kombinace bude skutečně výživná a pokožce prospěšná. Koupel je opravdu olejová, takže pokud vám vadí mastnější složení, tak tohle není úplně pro vás. Věřte ale, že pro vaši pokožku to bude bomba! Péče naprosto dostačující, že již není potřeba se po koupeli o pokožku starat. Co mi ale uchvátilo ještě víc, je ta nádherná "olejová" vůně. Je krásná, čistá, lehká a hodně těžce popsatelná. Ale za to prostě může ten arganový olej, ten vždycky provoní všechno :D Hodně mi to připomíná olejovou řadu péče Garnier - Beauty Oil, takže pokud znáte tuhle vůni, tak tohle je hodně podobné. Za mě velmi povedený olejíček, který bych klidně brala v nějakém daleko větším balení!


Hluboké uvolnění má příjemně uvolnit nejen tělo, ale i mysl a to díky obsahu santalového dřeva. Tahle varianta je moje nejoblíbenější, co se týče vůně. Podobné smyslné dřevité parfemace já můžu. A tahle zaručí, že se opravdu uvolníte a vanu si užijete. Já jsem si neskutečně vyčistila hlavu. Vůně je v tomhle případě ta nejvýraznější vlastnost, protože oproti předchozímu oleji je tenhle o poznání méně výživný. Namazání krémem po koupeli jsem se nevyhnula. Ještě asi zmíním i barvu, protože jak můžete vidět na fotce níže, můžete očekávat fialovou vodu :) Barva se ale na vaně ani na těle nechytá, to se nemusíte bát. Jde tedy o opravdu relaxační a smyslnou variantu, kdy si užíváte chvíle pohody úplně naplno. Za mě nejlepší z olejíčků! :)



Mandlový olej má potom hydratovat a je vhodný pro suchou a citlivou pokožku. Olejíček doprovází velmi nenápadná a méně intenzivní vůně mandlového květu. Je příjemná, to bez debat, ale musíte se hodně snažit, abyste ji cítili a to jak v lahvičce, tak poté ve vaně. Nebyla vůně, tak jsem čekala aspoň pořádnou výživu pokožky, když už obsahuje 94% mandlového oleje, ale já vám nevím. Nemůžu si pomoci, ale ten olej jsem v té vaně nenašla :D Oproti žlutému olejíčku jsem tady žádné výrazné vyživení nezaznamenala. Určitě je pokožka vláčnější a olejíček ji svědčí, ale neměla jsem pocit, že by odvedl opravdu dobrou práci. Takže z tohoto oleje jsem asi nejvíce zklamaná, protože neohromil ani vůní ani vyživujícími schopnostmi.



Balení olejíčků je v malých lahvičkách po 20 ml. Dávkování si můžete určit sami, samozřejmě ho nemusíte používat celý, ale za sebe doporučuji, protože to byl ideální poměr. V menším množství by mi koupel přišla o ničem. Zase ale chápu, že využít olejíčky do třech koupelí může být pro někoho plýtváním.

Sečteno podtrženo, olejíčky jsou příjemná změna po všech solích a spoustě pěn. Asi ze všech možných produktů dopřává olej opravdu neskutečný pocit uvolnění a relaxace. Ale to asi není nic nového, o olejích je tento fakt obecně známý :) K tomu vyživující péče o pokožku, v některých případech větší v jiných menší. Není to špatné. Za mě třeba ideální dárek pro rodiče či prarodiče, kteří určitě ocení chvíli relaxace se smyslnou vůní.



Seženete například na Krasa.cz za 195 Kč nebo i na Lekarna.cz za 99 Kč! K dostání jsou i jiné varianty setů s olejíčky nebo větší balení olejů. Více informací o kosmetice pak seženete na oficiálních stránkách Kneipp.

A co vy a oleje do koupele? Používáte? Zkoušeli jste koupelovou kosmetiku Kneipp?

*PR produkty zaslané zastoupením Kneipp

12 komentářů:

  1. No já vždy používala jen pěny do koupele a o olejích jsem tak nějak nevěděla, ale po těchto jsem se dívala naposledy v DM kdy měli vánoční balíčky a ty oleje mě právě zaujaly! :) Tak už vím, že jsem si je měla koupit. :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo ve vánočních balíčcích se v DMku objevily :) ale dlouhodobě jsou různě po internetu a třeba lékárny je fakt nabízí levně! ;)

      Vymazat
  2. Já používám koupelové oleje od Tetesept. Dostala jsem sadu miniatur všech jejich verzí pod stromeček. Z minulého roku mám ještě ve velkém balení eukalyptový olej a ten je teda vážně super, obzvlášť na zimu. od Kneippu jsem měla pouze sůl a byla fajn. Většinou se sprchuji ale když jdu do vany, vždy si dám něco do vody, aby to nebyla taková nuda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si dávám vždy něco do vody, já už bych se snad ani v samotné vodě cákat nechtěla :D :) Na ty olejíčky Tetesept jsem taky koukala, voní hezky? :)

      Vymazat
  3. S Kneipp a celkově ani s oleji do koupele žádné zkušenosti nemám, já jedu spíš na vlně pěn a občas nějaká ta sůl. Ale určitě se po nich podívám, strašně ráda zkouším a objevuji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já předtím koupelové olejíčky také neměla, jen občas cvrnknu do vany nějaký tělový olej :D :)

      Vymazat
  4. Vypadají moc pěkně. Já jsem si koupila oleje do vany od Alverde, ale zatím jsem je ještě nestihla vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuším, že byly taky ve vánoční nabídce..? :) Taky jsem na ně koukala, docela mě zajímá, jaké budou, že bych po nich příště sáhla :)

      Vymazat
  5. Olej do koupele jsem ještě asi neměla, ale horkou vanu přímo miluju, vždy skvělý relax pro tělo i duši. Už názvem mě nejvíc zaujalo Hluboké uvolnění. O značce jsem určo někde slyšela, ale doma jsme ji neměli myslím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hluboké uvolnění je skutečně takové, jak říkáš název :) Zkus někdy třeba i trochu tělového nebo masážního olejíčku cvrnknout do vany, je to taky fajn! ;) Já takhle využívám třeba olejíček od Weledy nebo Saloos Mojito! :)

      Vymazat
  6. Ja som si kupovala mandlový a potom ho prestávali v dmku predávať :/ Bola to neskutočná pecka, mala som ho riadne rada :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A třeba někde na internetu není? :) Mě zrovna ten mandlový zaujal nejmíň :( Ale těm ostatním bych se ve velkém vážně nebránila! :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)