pondělí 20. února 2017

Jasmínový dárkový set - Frais Monde

Krásný den vám přeji!

Už v minulém článku jsem mluvila o tom, jak moc si přeji, aby konečně přišlo jaro, takže to dnes nechci opakovat. Jenomže už ho vážně postrádám a to natolik, že i v kosmetice jsem se vrhla na používání kousků, které mi to jaro připomínají. Takovými kousky myslím například výrobky z dárkového setu Jasmine značky Frais Monde.

Tahle trojka se dá zakoupit v dárkové krabičce a skládá se z Pěny do koupele, Tělového krému a Tělového spreje. Krabička je papírová, produkty mají v krabičce přesné místo, kam zapadnou. Je v příjemných jarních barvách.. No kdy jindy se to hodí víc? Oku to lahodí a za mě rozhodně fajn dárek například ke Dni žen, který máme za rohem :) Jediné, co mi trošku vadí je absence českého popisku. Popisky jsou pouze v italštině a jen název ještě v angličtině, díky čemuž aspoň vím, co s tím :D




Pěna do koupele

Oficiální popis: Jemná pěna pro relaxační koupel, která zanechává na pokožce příjemnou vůni jasmínu. Obsahuje extrakty z heřmánku.

Na vaně s voňavými produkty v posledních měsících ujíždím, takže jsem si ani tuhle pěnu nemohla nechat ujít. Pěna má v obale poměrně tekutou konzistenci, což při prvním použití vedlo k tomu, že jsem do vany nechtěně nalila pomalu půlku obsahu. Takže lijte opatrně! :D Musím ale říct, že větší množství neškodilo, protože jsem si poté alespoň užila bohaté pěny. Napodruhé jsem se jí snažila dát méně, ale nepěnila tak, jak by se mi líbilo. Zase ale musím říct, že koupel byla provoněná. Po umytí vůně sice nevydrží, ale když nic jiného, tak je pokožka po umytí velmi hebká, bez známek vysušení či pnutí. A k té vůni. Jasmínová vůně v tomto podání je velmi zvláštní. Je květinová, zároveň ale není nijak nepříjemně sladká. Když jsem si přičichla poprvé, cítila jsem závan trávy, který potom lehce přešel do jasmínu. Vcelku jemná, nevtíravá vůně, která se víc než jiná hodí k přechodu ze zimy na jaro.



Tělový krém

Oficiální popis: Tělový krém pro hebkou pokožku bohatý na výživné látky - obsahuje máslo karité, makadamový olej, meruňkový olej a extrakty z měsíčku. Ideální po koupeli nebo sprše pro obnovení hydratace pokožky celého těla. Dodává dlouhotrvající vůni jasmínu.

Tělový krém je příjemná záležitost. Má lehkou texturu, která se perfektně roztírá a velmi rychle vstřebává. Nezanechává žádný nepříjemný těžký, ulepený či umaštěný pocit, ba naopak je pokožka velmi hebká a na dotek příjemná. Hydratací bych řekla, že jde o průměr. Pokožka není vysušená, ale žádná hydratační bomba to taky není. Vůně je v tomto případě trochu jiná, příjemnější a více květinovější. Jasmín se v ní "rozlévá" trochu víc a je o poznání intenzivnější. Na pokožce vydrží ještě dobrou hodinu po namazání. V tomhle případě mi přijde trochu nešťastnější balení. Jde sice o klasickou tubu, ale ty já prostě u krémů moc nemusím. Díky lehčí textuře se ke konci velmi špatně z tuby doluje a dost krému tam zůstává, takže je fajn tubu ke konci rozříznout. A ubývá nějak nebezpečně rychle, to vám teda povím.






Parfémovaná voda

Oficiální popis: Sprej hydratuje a tonizuje pokožku. Dodává jí svěžest s kouzelnou vůní jasmínu.

Sprej je fajn záležitost na občasné osvěžení. Má klasickou stričku a jednoduché umělohmotné balení. Není to nic světoborného, ale jde o praktickou záležitost, klidně i do kabelky, kde nehrozí rozbití lahvičky nebo samovolné vylití. Parfemace je velmi podobná té u krému, jen se zdá být ještě o něco intenzivnější. Píši, že se zdá být, ale přijde vám to jen z počátku, protože ve chvíli, kdy na sebe sprej nastříkáte, tak o něm nevíte. Já mám pocit, že bych ho na sebe musela nastříkat litr, abych ho cítila. Používám ho tedy jen na osvěžení a když chci fakt lehce pocákat, pro lepší pocit. Rozhodně to za mě není parfémovaná voda v pravém slova smyslu, jak si ji představuji. Lehce osvěžující sprej by bylo asi lepší pojmenování :) Za mě slabě průměrná záležitost.




Sečteno podtrženo, sada se mi zdá být krásná na pohled a vhodná jako dárek. Jednotlivé výrobky už za mě tak úžasné nejsou. Některé jsou příjemné, ale nebudu v žádném případě tvrdit, že by byly úžasné. Pěna do koupele je velmi jemná a rozhodně použitelná, stejně jako krém, ale ani jedno není u mě doma nepostradatelné. Sprej mne ničím neuchvátil. Věřím, že ho během jara zvládnu využít, ale znovu ho určitě nechci. Celkově bych tedy hodnotila jako průměr a vím, že Frais Monde to umí i lépe. Sadu najdete zde za 849 Kč. Množství je 200 ml u krému a pěny do koupele, 125 ml u spreje.

A co vy a Frais Monde? Máte s touto značkou zkušenosti?

*PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Parfémy Elnino.cz

8 komentářů:

  1. Zkušenost nemám, ale už jsem o téhle značce nejednou slyšela. Sada vypadá moc hezky, ale asi to nebude nic, bez čeho bych nemohla být. I když věřím, že ta vůně by se mi zalíbila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je to příjemná, i když já radši jiné.. Mám tu ještě malou sadu s vůní třešňového květu a ta mi přijde hezčí, tak jsem zvědavá, jaké budou výrobky :)

      Vymazat
  2. Škoda, že tě to až tak moc neuchvátilo. Já tyto jejich sady mám velice ráda. Tuto jsem ještě sice neměla. :)
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony jsou krásné, ale produkty zrovna z této mě neoslovily no :) Ještě tu mám maličkou sadu s třešňovým květem, tak třeba mě uchvátí víc :)

      Vymazat
  3. značku nepoznám a tá vôňa by asi nebola veľmi pre mňa :) ale súhlasím, ako darček vyzerá byť fajn :)

    Sabi z blogu Beautiful savage - GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě taky raději jiné parfemace, tak jsem zvědavá na další sady a výrobky, které tu mám :)

      Vymazat
  4. Říkala jsem si, že by to nemuselo být špatné na zkoušku, ale cena mě kapku odradila. :D Květinové vůně obecně mě trošku děsí, moc mi nikdy neseděly. Ale je pravda, že poslední dobou, nějak moc často kupuji výrobky, kde je psáno, že to má vonět jako orchidej. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na zkoušku je to celkem drahé :D Já květinové vůně taky nemusím, ale tohle je naštěstí celkem jemné a i příjemné :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)