sobota 21. ledna 2017

Oválný štětec + Petra Lovelyhair štětec na pudr

Krásnou sobotu vám přeji!

Jsem si tak říkala, že by možná bylo fajn konečně tady zmínit dva poslední přírůstky z řad štětcovitých. Tak nějak náhodou jsem na ně narazila ve foto archivu. Možná si někdo vzpomenete, že jsem si někdy v září koupila štětec Petra LovelyHair a dosud jsem ho tu nijak nezmínila, takže je čas to napravit. Druhým kouskem je potom oválný štěteček, který jsem dostala od kamarádky.


Petra LovelyHair štětce jsou (nebo možná už byly?) dostupné v drogériích Rossmann a já po nich pokukovala celkem dlouho. Pak jsem si jednoho dne řekla, že teda půjdu a jeden si domů odnesu. Původně jsem šla sice pro štětce na oči, ale nakonec jsem odešla s BASIC štětcem na pudr B02. Brala jsem si ho na tvářenku, kterou by mohl dokázat skvěle aplikovat a zároveň rozblendit do ztracena..




Štětec má syntetický chlup, dřevěnou rukojeť a samozřejmě kovový spoj. Chlup je velmi huňatý, má spodní část hnědou a vršek bílý. Bílá, vrchní část chlupu je pak neuvěřitelně jemná, takže na tváři je štětec na dotek skutečně příjemný. Štětec byl zabalen v plastovém obalu, do kterého se tedy dalo dostat i v obchodě, takže první, co doporučuji, je vyčistit alespoň desinfekcí. Štětec obstojně drží tvar, i když musím uznat, že po vyndání z pouzdra pár chlupů do stran trčelo, jak byly "přeleželé". Po vyprání se to naštěstí srovnalo. Z vrchu je chlup zastřižen perfektně, nikde nic netrčí a neodstává. Zároveň dosud ani chloupek nevypadl a to ani při používání ani při praní. Co by pro někoho mohl být trošičku problém je ohebnost chlupu. Chlup je poměrně dlouhý, takže se už při menší tlaku začíná ohýbat. Je tedy třeba jednat s ním hodně lehkou rukou. Máte-li tvářenku v obalu trochu více slisovanou, tak sáhněte raději po jiném chlupáči. Stejně tak potřebujete-li něco opravdu zapracovat. Na druhou stranu s ním uděláte na obličeji velmi jemnou a lehkou vrstvu, nic výrazného. Pudr se s tím nanáší jedna báseň, protože díky lehké ruce to bude vypadat přirozeně, jen nenápadný poprašek a žádná silná nepřirozená vrstva. U tvářenky to záleží na situaci, chci-li něco nenápadného, tak po něm ráda sáhnu nebo na rozblendění tvářenky ho beru všemi deseti, ale mám-li v plánu výraznější tváře, beru si raději štětec se silnějším chlupem.





Každopádně, co tím vším chci říct je, že štětec není špatný, jen si musíte ujasnit na co ho chcete. Jako takový je fajn a žádný závažný nedostatek jsem neobjevila. Pere se v pohodě, chlup drží a na tváři je příjemný, takže za mě spokojenost. Seženete v drogériích Rossmann nebo u Petry na e-shopu, cena je 199 Kč.


Oválné štětce zažily nedávno obrovský boom a zaplavily kosmetický svět, takže byla otázka času, než se jeden takový podívá i ke mně :D Jeho testování mi zajistila kamarádka Eliška, který mi jeden menší kousek sehnala na Aliexpressu či kde :) Je to tedy nějaký no name kousek, ovšem ani mne to nijak netrápí. Musím uznat, že vybrala parádní velikost, protože se dá tenhle mrňous použít jak lokálně, tak na celý obličej. Zkoušela jsem ho na make-up i korektor a v obou situacích je to fajn.


Kartáček, tak já tomu říkám raději, má černou umělohmotnou rukojeť, která dobře padne do ruky. Chlup má velmi jemný, extrémně hustý a seriózně střižený. Nikde netrčí ani jedna jediná štětina a je to naprostý ideál pro aplikaci tekutých a krémových produktů. Krémové produkty (make-up, korektor) jím důkladně zapracujete a stále to bude vypadat přirozeně. Samozřejmě musíte přihlédnout k velikosti, takže make-up chvíli trvá než jím zapracuji po celém obličeji, ale určitě se dají sehnat i větší "štětky". Baví mě hlavně ta jemnost, je to kromě zapracování make-upu také příjemná masáž obličeje k tomu, takže si použití celkem užívám. Čištění zvládl bez potíží, nevypadla ani štětinka a hlavně se mi z toho vymývá make-up o mnoho lépe než z klasického štětce. Štětiny jsou kratší a pevnější, neohýbají se, takže se drží produkt převážně na povrchu, jde tedy bez potíží vymýt.


Dlouho jsem těmto pomocníkům odolávala, ale musím uznat, že mají něco do sebe. Jako takhle, úplně jsem tomuto trendu nepodlehla, síla zvyku mne táhne více ke klasickým štětcům, ale sáhnu po něm velmi ráda, proč ne. Je to nadmíru příjemné a když si člověk zvykne, asi mu nic nestojí v cestě. Seženete všemožně po netu, tenhle kousek jsem dostala, takže vám přesně neřeknu cenu ani místo, kde se dá tenhle totožný kousek sehnat, ale Aliexpress i E-bay toho budou plné, takže umíte-li nakupovat v zahraničí, hurá do toho. Stačí na stránkách do vyhledávače zadat "oval brush" nebo něco podobného a vyjedou vám desítky prodávajících. U nás jsem tyto štětce viděla minimálně zde.

Tyhle dva nejnovější přírůstky ve své sbírce celkem nadšeně. Štětec PLH je vhodný na rozblendění a lehký nános tvářenky/pudru, přesně jak jsem potřebovala. Překvápkem a příjemnou změnou je oválný štěteček, který je tak nějak .. roztomilý a to jak vzhledově, tak při použití. Celkem se mi to zamlouvá a sahám po něm stále častěji, i když na klasické štětce stále nedám dopustit.

Co vy a tyto štětce? Máte s některým zkušenosti? Podlehli jste trendu oválných štětců?

26 komentářů:

  1. Oválné štětce jdou mimo mě, nevím co to je za trend, ale nelíbí se mi to. :D Od Petry štětce některé vypadají zcela dobře, ale podle mě jsou předražené :D
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já je taky vyloženě nevyhledávám, ale jsem ráda, že mi kamarádka umožnila aspoň jeden zkusit :) Není to špatný, není, ale klasické štětce jsou mi bližší :) Petřiny štětce nejsou nejlevnější, zrovna tenhle mi tedy přijde fajn (i cenově), ale ty na oči jsem tam za to necelé pětikilo s radostí nechala.. kvalita se mi nezdála úplně top za ty peníze a navíc složení té čtyřky se mi zdálo spíše nešťastné.. No takže tak :D

      Vymazat
  2. Já mám od Petry ten úplně první štětec, který kdysi prodávala na e-shopu, a dodnes jsem s ním spokojená. Používám ho při téměř každém líčení a je stále fajn :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, co jsem četla, tak to bylo hodně kus od kusu.. Já jsem s tímhle taky spokojená a jsem ráda, že jsem si ho nakonec vzala.. ale ty co jsem chtěla původně (štětce na oči), jsem tam s radostí nechala, ty se mi úplně nezdály..

      Vymazat
  3. Štětec od Péti vypadá super, ale pudr radši do pleti zatlačuji, a ten oválný štětec z ali mám doma taky a je super :-) Makeup zapracuje dobře a rychle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já používám fixační pudry a u těch jen lehce poprašuji, takže tenhle mi vyhovuje :) Oválný štětce jsou na make-up fakt dobré :)

      Vymazat
  4. tie oválne štetce by som hrozne rada skúsila, vyzerajú dobre :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oválné štětce jsou zajímavé, zas někdo něco vymyslel :D :) Ale stejně se raději vracím ke klasickým :)

      Vymazat
  5. Štetec od Petry vyzerá veľmi použiteľne :) ja som si kúpila oválny na tekutý makeup od Makeup Revolution ale stále dávam prednosť klasickému flat top od Hauro alebo Real Techniques Expert Face Brush. Tá aplikácia sa mi zdá jednoduchšia... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Použitelný určitě je, jsem celkem mile překvapená :) Na oválné jsem u MR taky koukala, mají myslím i celou velkou sadu, což vypadá dobře, ale jak píšeš, já se taky radši vracím k Hakuro flat topu :D :)

      Vymazat
  6. Oválny štetec som použila asi štyrikrát a potom sa zlomil. Už by som si ho nekúpila, zbytočné vyhadzovanie peňazí, radšej štetce alebo hubka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A sakra :D Tak to mně zatím drží :) ale zase si myslím, že se to může stát i u klasického štětce.. na šmejd člověk narazí všude :D

      Vymazat
  7. Štetce od petralovelyhair mám neskutočne rada a sú naozaj kvalitné.Nielen vzhľadom ale hlavne funkciou.Oválne štetce ma vôbec moc nezaujali takže tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem okukovala sadu čtyř štětců na oči a ty se mi až tak super nezdály, ale tenhle chlupáč je super :)

      Vymazat
  8. Já už mám svůj oválný štětec, taky nounejmácké značky na cestě, dost jsem se mu bránila, protože klasické štětce na které jsem zvyklá jsou mi bližší, ale na druhou stranu zvítězila touha vyzkoušet a porovnat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dej pak vědět, jak se ti zamlouvá :) Já jak jsem zvyklá na klasické, tak po nich taky sahám víc, ale tohle taky není špatný, je to prostě zase něco jiného :) ale třeba si nedovedu představit, že bych tím nanášela něco jiného než make-up a korektor :D

      Vymazat
  9. Od Petry mám ten stejný, jen z Master sady a jsem spokojená :))
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tímhle taky :) Master je ta bílá řada? Ta se mi líbí víc no, ale zase má tuším vyšší ceny, takže mě to nechává chladnou :D

      Vymazat
  10. štěpec od péti používám už dlouho a jsem moc spoko :))

    JANNIEBEL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s tímhle zatím také :) Uvidíme, jak dlouho vydrží.. u pár lidí jsem četla, že po pár vypráních začaly štětce pelichat, tak doufám, že to nebude zrovna můj případ :) :D

      Vymazat
  11. že se nestydíš podporovat tu podvodnici lovelyhair

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestydím, stydět bych se musela, kdybych objektivní recenzi produktu jako takového, měla ovlivněnou názorem na Petru.. Hodnotím štětec, ne ji.

      Vymazat
    2. nejde o kvalitu štětce, ale o to, že sis to od ní koupila - tj. jí podpořila svou koupí. kupujte štětce, už nebudou!!!!!

      Vymazat
    3. Ano, koupila, za své vydělané peníze! Mám pocit, že je do toho každému úplné ho*no, koho svými penězi podporuji.. Považuješ za lepší podporovat velké kosmetické koncerny, které v některých ohledech lžou neustále? Například klamavou reklamou? Tak to je potom dost smutné! Chtěla jsem zkusit její štětec, který by mi mohl posloužit, tak jsem si ho koupila, neshledávám na tom absolutně nic špatného..

      Vymazat
  12. Už delší dobu si chci pořídit nějaký ten štětec od Petry:) tak snad to někdy dopadne...nejraději bych asi blending brush, ale samostatně, né v sadě a to je možná ten problém, proč jsem si ještě žádný nekoupila!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)