sobota 3. prosince 2016

Zimní koupel s t: by tetesept - soli a pěny do koupele

Krásný podvečer vám přeji!

Podzim se nám pomalu překlenul v zimu a víte co si myslím? Že je nejvyšší čas představit si pomocníky, kteří vám tohle chladné období pomůžou přežít. Co by vám mohlo zpříjemnit večer víc než plná vana obohacená o sůl nebo pěnu do koupele? Přemýšlejte a určitě na nic lepšího nepřijdete ;) Takže se zaměříme na značku t:by tetesept a jejich soli a pěny do koupele.


Soli seženete v běžné nabídce ve dvou variantách Porce lásky a Porce štěstí. Nyní ve vánočním balíčku objevíte ještě třetí a to Porci přátelství, takže pokud nevíte, co kamarádce k Vánocům, takový tip pro vás. Tu jsem ale nezkoušela, takže se dnes zaměřím na tyhle dvě vyzkoušené.



Porce lásky.. Roztomilost už jen podle názvu. Balení tomu dodává šmrnc, krásný barevný pytlíček. Něco trochu lákavějšího pro mladší ročníky než ty obyčejné zastaralé pytlíčky. V drogérii si můžete i přivonět, protože balení těchto solí má naschvál udělanou dírku, přes kterou tak ucítíte jejich omamnou vůni. Porce lásky je kombinace černého rybízu a šampaňského. Jestli vám to zní divně, tak bez obav. Je to naopak velký luxus. Je tam cítit vůně rybízu, jemně "kyselá" a zároveň díky tomu šampaňskému trochu "uhlazená". Moc se mi ta vůně líbí a navíc je alespoň z počátku silně intenzivní a provoní celou koupelnu. Postupně tedy vyprchává, ale možná dobře, jinak by z toho byl bolehlav. Jako bonus se dočkáte fialové vody, pokud si na podobné hračičky potrpíte.




Porce štěstí je potom to samé - barevný pytlíček, který naláká i mlaďochy. Opět můžete přivonět, v tomto případě k broskvi a vanilce. Nemusím moc tyhle sladké vůně, takže Porce lásky mne zaujala víc, ale užila jsem si i tuhle variantu. V tomhle případě dominuje vůně broskve, která je ke konci ještě trochu sladší díky vanilce. Je snad ještě intenzivnější než fialová verze, ale i v tomto případě ta vůně pomalu vymizí. Tentokrát se místo fialové vody dostavuje výrazně oranžovo-žlutá. Nechám na vás, jestli se vám tahle barva ve vaně bude líbit nebo ne :D




Ani v jednom případě nečekejte žádnou pěnu, dočkáte se spíše jen té obarvené vody. Sůl se rozpouští poměrně rychle a bez potíží. Nijak se neusazuje a na zadku vás nedře :D Ve vaně se v klidu porochněte, při mytí je to fajn. Škoda jen, že po umytí už ani nevíte, že jste se vykoupali ve voňavé soli a tělu to kromě uvolnění nic víc nedá. Brala bych ještě trochu víc hýčkající pocit.

Seženete v drogériích DM či na Kupkosmetiku.cz. Cena v drogérii je 54,90 Kč, na e-shopu 45 Kč za 50 g soli.


Na pěny do koupele jsem se těšila možná o chloupek víc, protože jsem hodně dlouho žádnou neměla. Tak nějak jsem plynule přešla na všechny možné druhy solí, perliček a olejíčků a na pěny úplně zapomněla. A tak jsem se jednou zase vrátila do dětských let, kdy mi mamka každý víkend, většinou v sobotu, napustila vanu plnou pěny a já se v ní rochnila, dokud jsem neměla na rukou i nohou varhánky (jak jsme tenkrát říkali: harvánky :D). Zjistila jsem, že plná vana pěny je pořád stejně příjemná. A budu si ji dávat i teď, když je mi o patnáct let víc :) Měla jsem tu na vyzkoušení verzi Odpočinek a Pro mě.



Varianta Pro mě je mi trochu bližší, líbí se mi totiž kombinace vůní fíkového mléka a jojobového oleje. Jestli si to neumíte představit, tak běžte raději očichat, voní to totiž vážně naprosto luxusně. Vůně je sladší, ale zároveň ne nijak nepříjemně, není vtíravá a je jemnější než druhá pěna. I přesto je ale intenzivní a koupelnu vám provoní. V tomhle případě je té vůně prostě tak akorát, abyste si ji užívali. Pěna má v obale takovou zvláštní růžovo-oranžovou barvu a ve vaně je potom jen velmi lehce narůžovělá.




Pěna nesoucí název Odpočinek je mi svojí vůní asi nejméně sympatická. Je to kombinace orchideje a ylang ylang, což si asi dovedete představit. Obě složky jsou květinové a intenzivní a dohromady to tvoří neuvěřitelně moc silnou, sladkou a květinovou vůni. A jelikož já na podobné sladké vůně úplně nejsem, nepatřím mezi cílovky. Navíc je opravdu hodně hodně hodně provoní, až je mi to v té naší malé koupelně trochu nepříjemné. Barvu má tentokrát fialovou. hodně podobnou soli Porce lásky.




Obě pěny plní to, co od nich asi čekáme, což je pořádná pěna. Musí se jí dát tedy trochu víc (cca dvě až tři víčka) a potom v ní budete zavaleni. Nějakou tu chvíli (cca čtvrt hodinku) ve vaně vydrží, ale nevydrží věčně, což asi nikdo ani nečeká, že. Vanu pěna nijak neobarví, nemusíte se bát. A po umytí na vás čeká vcelku příjemný pocit. Nejen, že jste odpočatí a uvolnění, ale i pokožka je hezky jemná a a připravená na další péči. O zajímavém barevném obalu ani nemluvím, pěnu si můžete dávkovat buď přes víčko a nebo lít klasicky ihned, to je na vás.

Pěny se mi celkem líbí, variantu Pro mě určitě chci do budoucna znovu, ta vůně se mi hodně zamlouvá. Odpočinek se mi tolik nelíbí parfemací, ale pro změnu vlastnostmi (minimálně intenzitou vůně) se mi zdá zase o něco málo lepší. Pěny seženete buď v DM drogérii, cena je tuším 149 Kč za 420 ml a nebo na e-shopu Kupkosmetiku.cz za 119 Kč.

A co vy? Máte rádi pěny do koupele? Nebo raději soli? Máte s těmito nějaké zkušenosti?

*PR produkty zaslané zastoupením t:by tetesept

18 komentářů:

  1. Týý jo budu to muset napravit a jednu pěnu si koupit a dopřát si ten relax :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to všechno fakt voňavé kousky.. :) hned mě ta vana baví víc :D

      Vymazat
  2. Všechny produkty vypadají krásně. Hned bych si něco pořídila, ale musím teď hlavně kosmetiku spotřebovávat, tak si nechám zatím zajít chuť :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny výrobky vypadají dokonale. Kdybych měla vanu, tak mám toho spousty, nejvíce mě asi zaujaly pěny. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla dřív ten problém, že chyběla vana.. :D tak teď si to poslední rok vynahrazuji :)

      Vymazat
  4. Moc se mi líbí jakou dělají vodu :D škoda jen že máme jenom sprchu. Jinak bych těhhle věciček a různých bomb měla nespočet :D :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já jsem dřív taky měla jen sprchu a ač jsem si to nějak nepřipouštěla, tak mi to chybělo :D :) Taky se mi líbí, jak to hezky barví, ale ta žlutá je taková.. no, pofidérní :D

      Vymazat
  5. Teď jsem viděla ty pěny ve vánočním balíčku, takže je asi pořídím, protože vypadají dobře :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom vánočním balíčku jsou dvě jiné vůně, které jsou u nás limitované právě jen na ty balíčky :) ale měla jsem možnost přičichnout a voní skvěle, takže bych se jim taky nebránila :D :)

      Vymazat
  6. Já jsem větším příznivcem pěn do koupele, čím víc utvořené pěny, tím líp:-) Až budu v dm, tak omrknu a až se mi utvoří na vaně nějaké místo, tak určitě koupím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já můžu obojí, ale teď jsem si na ty pěny docela zvykla a ta pěna mě taky baví :D :)

      Vymazat
  7. soli do kúpeľa ja osobne veľmi nemusím, ale peny by som hneď brala :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem v poslední době používala jenom soli, ale pěny mě začaly hodně bavit, mají něco do sebe :)

      Vymazat
  8. Já mám radši, když je vana plná pěny :) A líbí se mi ty názvy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já jsem od pěn nějak uhnula, ale zase se k tomu pomalu vracím :D Je to fajn, když jsou kolem bublinky :) Názvy mají fakt vymakané! :)

      Vymazat
  9. Ách! Óch! Šup s tím na seznam "nutně potřebuji" - minimálně sůl do koupele. :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)