čtvrtek 17. listopadu 2016

Tvářenka, tužka a oční stíny Dermacol + podzimní MOTD

Krásný sváteční den vám přeji!

Jak jsem naznačovala už ve videu o přírůstcích za říjen, dostalo se ke mně několik dekorativních pomocníků od Dermacolu, se kterými jsem měla zkusit vykouzlit podzimní look. A tak jsem se snažila a všechny kousky testovala, abych vám je dnes mohla představit včetně pár fotek líčení.


Čím začít? Začnu asi tím nejlepším, což je pro mě Tvářenka s rozjasňovačem. Doma už dva odstíny (03 a 06) mám, takže to byla tak trochu sázka na jistotu. Ve zlatém obale objevíte tvářenku a rozjasňovač. Odstín 01 je hodně zajímavý a celkem jsem byla zvědavá, protože tahle varianta je hodně lesklá a třpytivá záležitost. Tvářenka je cihlovo-růžová, obsahuje výrazný stříbrný shimmer, což vypadá a možná i zní děsivě. V reálu to vypadá poměrně hezky, shimmer mi nepřijde nijak extrémně výrazný a pokud se na tvářenku vyloženě nezaměřím a nesleduji zblízka, ani ho nevidím. Musím podotknout, že tvářenka je o něco více zapečená, takže se aplikuje na štětec trochu hůř. Je třeba štětcem přešmrdlat víckrát, ale nanést na tvář už poté není problém a samotná pigmentace je velmi dobrá. Možná až moc, dá se to s ní přehnat, takže lepší nanášet po menších dávkách :) S výdrží nemám nejmenší problém, jak ji ráno nanesu, tak ji víceméně večer sundám. Tedy pokud si zrovna nešmrdlám celý den rukama po obličeji, což je u mne celkem běžné.. Jenže to nezůstane žádná tvářenka neposkvrněná. Rozjasňovač je nejlepší, na jaký jsem dosud u těchto duo paletek narazila. Je do zlatova, máslové konzistence, nepráší a na pleť ihned chytá a drží. Pigmentace je naprosto úžasná, stačí štětcem přejet dvakrát a máte vystaráno. Efekt je výrazný, ale přesto mi nepřijde nepřirozený a nepříjemný. Takže ani tentokrát nebudu na tento produkt nadávat. Já jsem z nich nadšená a používám všechny tři odstíny, které mám, velmi ráda.




Pokračovat budu tužkou na oči Matic Eyeliner v odstínu 3. S tužkami této značky nemám tolik zkušeností, měla jsem asi dvě klasické ořezávací kajalové a moc mne nezaujaly. Tohle je ale první vysunovací, kterou doma od Dermacolu mám, takže jsem se do testování s radostí pustila. Vysunovací mechanismus funguje bez potíží, tak snad to vydrží. Tužka je tmavší šedá až lehce do černa. Je krásně měkká, skvěle pigmentovaná a kreslí v podstatě sama. Není třeba na ni nijak tlačit, takže na víčku se s ní kreslí jedna báseň, žádné vydřené díry. Tužka je parádní k rozmazávání na smokey eyes, díky měkčí struktuře jde lehce rozetřít. Zase ale tužkou nedáte dohromady tenkou a dlouhodobě držící linku. Jako linku ano (viz fotka), ale ne tenkou a s ostrými rysy. Vždycky to udělá takový ten rozmazaný dojem. Postupem času se na oku ještě více rozlézá a rozmazává. Sama od sebe. A zároveň i ztrácí na intenzitě. Po pracovní směně mám na očích rozmazané něco, co nelze mezi stíny identifikovat. Na waterline je nepoužitelná, po pěti minutách je fuč. Výdrž tedy opravdu žádná pecka, spíš nic než moc. Z tužky tedy nejsem nijak odvařená a viděla jsem už mnohem lepší kousky. Kreslí se s ní lehce, ale mizivá výdrž člověku moc neučaruje. Za mě tedy spíš ne. Občas po ní sáhnu, když potřebuji rychlé líčení na krátkou chvíli, ale celonoční párty bych s ní neriskovala.




Do třetice (a čtveřice) všeho dobrého a zlého. Přicházíme do pekla. Stíny Bon Bon jsem už kdysi doma měla. Tuším, že též dvě barvy a už tenkrát jsem z nich nebyla odvařená. Od té doby uplynulo dost vody a já je tu mám znovu. No a jelikož jsem u jedné slavné blogerky slyšela na tyto stíny chválu, nechala jsem se videem ukecat a řekla si, že to tedy opět zkusím. Třeba to bude s jinými odstíny lepší. Tím lepší myslím trochu méně zapečené a trochu více pigmentované. Ne trochu, ale o dost více. Ovšem omyl největší. Ač je odstín č. 67 krásná hnědá se zlatým shimmerem a teplým podtónem, naprosto ideální na podzim, nestačí to. Stejně jako u krásného zeleného odstínu se stříbrným shimmerem č. 64. Tak hezké barvy by to mohly být. Kdyby se dalo se stíny pracovat. Ony jsou bohužel tak fest zapečené, že se vám stín nepodaří nabrat ani tím nejtvrdším štětcem, který doma najdete. Ani prstem. Prostě ničím. Je to jak beton. Abych té barvy alespoň trochu nanesla, musela jsem si ho seškrábnout nehtem :D A ani potom to nebyla žádná výhra, protože ta pigmentace je sama o sobě strašně, ale strašně slabá. Jedná se snad o nejslabší pigmentaci jakou jsem kdy viděla a to už jsem doma měla stínů celkem dost. Pro líčení, které je na fotkách níže, jsem musela použít snad pět vrstev minimálně, to je fakt něco. Na mastnějších víčkách, které mám já, navíc stín ztrácí poměrně rychle na intenzitě (cca tři hodinky) a nenápadně se "vpíjí" do víčka. Nebo to tak aspoň vypadá. Prostě už z tak bídné pigmentace se stává po pár hodinách ještě bídnější. Za mě tedy největší NE pod sluncem. Bohužel.




Všechny produkty:


Líčení jsem dělala hodně jednoduché a nositelné na běžný den, jak to mám nejraději. Kromě těchto produktů jsem použila i pudrový stín na obočí a řasenku UltraTech této značky (recenze). Na rtech mám potom jenom balzám na rty Love Lips (recenze).




Takže, tohle testování bylo úspěšné jen z části. Tvářenka s rozjasňovačem se mi i v tomto odstínu osvědčila a stala se mým oblíbencem. Další fajn přírůstek do sbírky. Tužka na oči se použít dá, ale je to dost slabý výkon. Každopádně neúspěch tužky byl překonán stíny. Těm se, prosím, všichni vyhněte. Děkuji.

Co vy a tyto dekorativní kousky? Máte s nimi někdo zkušenosti?

*PR produkty zaslané zastoupením Dermacol

24 komentářů:

  1. nejvíc mě zaujala tvářenka s rozjasňovačem, to je fakt pecka!
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž :).

    OdpovědětVymazat
  2. Sluší Ti to:-) Já už jsem od Dermacolu měla nějaké oční stíny a nestály taky za nic. Ale docela se mi zalíbila ta tvářenka s rozjasňovačem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Je to jen taková denní klasika, která teda dala dost práce vzhledem k vlastnostem stínů :D :D

      Vymazat
  3. Tvářenku s rozjasňovačem mám také, ale uplně tu nejsvětlejší a také si ji chválím :) Jinak vypadáš skvěle.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že žádným odstínem se člověk nebude mýlit, použít se dají určo všechny :)

      Vymazat
  4. zaujímavá kombinácia tieňov, pekné líčenie :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný líčení Klári :). Já jsem od Dermacolu měla jen řasenku a lak na nehty, jinak tuto značku moc prozkoušenou nemám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Veru! :) Je to jen taková denní klasika, nic extra :D Stačí říct, já tu mám od Dermacolu věcí.. :D Klidně ti půjčím i ty stíny, ať si to s nimi zkusíš sama :D

      Vymazat
  6. Tyhle mono stíny jsou fakt peklo. Naposledy jsem ho koupila někdy na jaře a ted´ jsem tomu chtěla zas dát šanci, ale díky tvému článku jsem si ušetřila jedno nasrání:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No já je taky asi bohužel uložím někam hluboko..

      Vymazat
  7. Tvářenka super, ale ty stíny nemám ráda jsou celé špatné.

    OdpovědětVymazat
  8. Ty stíny jsou celkem na prd, ale ty zelené ti vyloženě sluší! zbytek jsem nezkoušela, ale juknu na to. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! A já se přitom v zelených moc necítím, modré mám radši :D :)

      Vymazat
  9. Teda tohle líčení ti barevně vážně jde, brunetko :-) osobně mám zelenou moc ráda :-) já si teď koupila díky slevě na Dermacol nějaké minerální oční stíny, ale ty nejsou špatné, tak třeba narazíš příště na lepší :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Peti! :) Já mám zase ze zelené respekt a radši volím modrou :D Jako nemají všechny špatné, taky už jsem měla některé fajn, ale tyhle neee :( :D

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Jej, děkuji! :) To je díky pudrovému stínu v tužce právě od Dermacolu, je boží! :)

      Vymazat
  11. Ahoj,
    nemám ani jeden z těchto kousků a ani si je neplánuji pořídit. Stíny vypadají v kalíšku moc pěkně, zelenou bych chtěla, ale ta pigmentace je fakt tristní. Takováhle tužka na oči je úplně naprd. Tvářenku si nepořídím, protože jsem jiný barevný typ a tolik shimmeru mi nesvědčí, leze mi do pórů.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvářenky mají i v jiných odstínech a jsou stejně super jako tahle ;) Jinak asi fakt nic, co by člověk potřeboval..

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)