středa 9. listopadu 2016

Podzimní update Essence část 1.

Krásný den vám přeji!

Je na čase si dát zase něco z dekorativky a možná by to chtělo i shrnutí produktů Essence z letošního podzimního updatu. Asi bude lepší rozdělit to na dvě části, protože těch věcí tu mám přeci jenom dost. Takže dnes mrkneme na make-up, korektor a výrobky na rty, protože i tak bude povídání delší a příště omrkneme stíny, hm? :)


Začneme tím nejlepším, ať nekazím vlny hned na úvod :D Omrkneme nejdříve 2in1 Lipstick & Liner alias tužka se rtěnkou v jednom. A ještě matná. Odstín 02 Make some noise! je krásná tmavší červená s příměsí růžové. Absolutně vůbec vám neumím barvu slovy přiblížit, ale myslím si, že obrázky mluví za vše. Je to velmi příjemný kousek, který lehce klouže po rtech, díky tvaru do špičky lze z počátku vykreslit i kontury, ale obávám se, že to nebude asi věčná možnost. Jakmile si špičku vykreslíte, tak už to tak jednoduché nebude. Každopádně, zatím to jde, takže si můžete nanést rtěnku opravdu precizním způsobem. Krémová konzistence je parádní, na rtech není rtěnka téměř vůbec cítit a je to jedna z nejpříjemnějších rtěnek, jakou jsem kdy měla. Očekávejte matnější výsledek. Možná by bylo lepší říct sametový finiš než matný, není to to samé jako u různých matných lip creamů. Rtěnka vydrží na rtech v mém případě dvě až tři hodinky, poté je třeba barvu doplnit. Mizí od středu rtů, nejdéle zůstává viditelná kontura. Ale doplní se velmi snadno a rychle a na další hodiny je zase nositelná. Vrstvení rtěnce nevadí, do vrásek nezalézá a nedokonalosti nezvýrazňuje.

Z počátku jsem byla k tomuto kousku asi nejvíce skeptická, ale paradoxně mě zaujal nejvíce ze všech. Příjemná manipulace, krásná barva a hezký výsledný efekt hrajou pro. Cena je 74,90 Kč a seženete v regálech Essence v drogériích.






Druhým kouskem na rty tu mám BB Beauty Balm Lipgloss s bambuckým máslem. Ten mi přišel z počátku hodně zajímavý, protože nic podobného jsem ještě neviděla. Mám odstín č. 05 Heartbreaker, což vypadá v obale jako sytě rudá barvička. Po první zkoušce jsem přišla na to, že barva nebude úplně taková, jak vypadá v tubě, ale půjde spíše o zabarvený lesko-balzám. Barva je na mých rtech růžová v jedné až dvou vrstvách, ve více je potom stále červenější. Rudé barvy však nedosáhnete, takže tohle je fajn kousek pro ty, kteří se pigmentovaných a intenzivních barev bojí. Trochu tedy flekatí, zalézá do vrásek a nenanáší se úplně rovnoměrně, takže to chce rty minimálně promnout a raději i očíhnout v zrcátku. Baví mě konzistence, je krémová a příjemná, něco mezi balzámem a leskem. Asi minutku lepí, ale rychle to ustává. Do rtů se postupně vpije a hydratuje je i zevnitř. Hydratace je opravdu obstojná a proto je to můj oblíbenec ve dnech, kdy nemám chuť rty nějak výrazně líčit, nejsou úplně ve formě a nebo spěchám a chci je pouze něčím lehce zvýraznit. Výdrž je slabší, není to nic, co by drželo dlouhé hodiny a nebo jste s tím mohli bez potíží jíst a pít. Většinou necelé dvě hodinky a poté jím zase lehce rty přejedu.

Jednoduše není to nic, bez čeho byste asi nemohli žít, ale pokud se klasických rtěnek bojíte nebo máte sušší rty a potřebujete něco hydratačnějšího, není to úplně špatné. Cena za 12 ml je 59,90 Kč.








Hodně mne zaujal Rozjasňující korektor Get Picture Ready. První výhra byla už ve vybraném odstínu, protože č. 10 Ivory mi skvěle sedl. Není ani moc světlý, ani tmavý, ale opravdu naprostý ideál pro moji pleť a po zapracování není ani vidět. Což maličko souvisí s jeho krytím, které není úplně nejvyšší, řekla bych maličko lepší střední, ale rozhodně seženete i vyšší (víme o čem mluvím, že? Catrice Camouflage už zná každý..). Pokud tedy nepotřebujete ukrýt někam hluboko fialové kruhy, bude vám stačit. Já si s tímhle v lepších dnech vystačím, ale bohužel převládají ty horší dny, kdy je na moje kruhy tenhle korektor málo. O pupíncích už vůbec nemluvím. Krémová konzistence je však příjemná, hezky se rozetře a rychle a snadno se zapracuje. Balení je povedené, tubička na konci s takovou tou kulatou houbičkou. Tuším, že něco podobného existuje u Maybelline (neprodejné u nás v ČR). Není to asi nejhygieničtější záležitost, ale jelikož tím korektor jen lehce ťupnu na pleť a poté zapracovávám jinou houbičkou, nijak to závratně neřeším. Výsledný efekt je tedy pěkný za podmínek, jaké jsem říkala, tj. žádné výrazné kruhy. S make-upem se hezky doplní. Do vrásek nezalézá a nijak po obličeji necestuje, ale na druhou stranu na místě po celý den také nedrží. Kamsi během dne mizí, po cca šesti až osmi hodinách se vytratí a je v nenávratnu pryč.

Sečteno podtrženo nemohu říct, že by šlo o nějakou tragickou záležitost, ale není to ani to nejlepší, co můžete v drogérii sehnat. Z okna ho nevyhodím, ale že bych doma musela mít do budoucna další balení asi taky ne. 8 ml seženete za 89,90 Kč.




Na závěr dnešního vyprávění jsem si nechala Kompaktní dlouhotrvající make-up Get Picture Ready!. Z celé testovací zásilky mne zaujal možná nejvíce. Ovšem v tomto případě přišlo místo nadšení spíš velké zklamání. Líbí se mi jeho zajímavé balení. Vypadá jako pudr, balení v bílých tónech, otevírání je na zmáčknutí pojistky, takže by se v kabelce sám od sebe otevřít neměl. Dvoupatrové balení v sobě ukrývá zrcátko, make-up a ve spodním patře je uschovaná houbička. Ta není úplně špatná a použít se určitě dá. Já používám své zajeté, takže tahle jde mimo mě, ale určitě při používání to chce pravidelně čistit a prát. Odstín make-upu 10 Matt Ivory je opravdu světlý, takže i bleduli, jako jsem já, sedne. Make-up je tužší krém, ale na dotek má krém velmi jemnou a skutečně až takový pudrový konec, jak jen je to u krému možné. Potud jsem nadšená a viděla jsem to nadějně. Jenže, ve chvíli kdy jej aplikuji na pleť, tak ta maličko tužší konzistence začne dělat na mastné pleti neplechu. Při aplikaci na obličej se podivným způsobem přesouvá a táhne z místa na místo. Zkoušela jsem ho nanášet všemi možnými způsoby - štětcem, houbičkou, prsty.. Ani v jednom případě jsem nedosáhla přirozeného a nositelného efektu. Nedokáže si na pleti pevně sednout a držet. Zároveň ale silně zvýrazňuje póry a suchá místa, též zalézá do vrásek, takže ve větším množství vypadá nepřirozeně. Proto jsem s ním nakládala opravdu opatrně, takže vysoké krytí není možno. A čím déle na pleti je, tím je efekt horší, protože make-up cestuje a dělá příšerné mapy. Prostě je vidět po celou dobu a nevypadá to dobře. Na dotek je make-up příjemný, opravdu až pudrový finiš a nelesknete se, ale na bližší pohled je to děs.

Stručně a výstižně: tohle je opravdu dost nepraktická záležitost a nedovedu si představit, jakému typu pleti by to mohlo vyhovovat. Na mastné to cestuje, na sušší to pro změnu všechno zvýrazní.. Prostě ne, tohle se nepovedlo. I v drogérii naleznete v podobné cenové relaci kvalitnější kousky, takže doporučuji ohlédnout se jinde. V balení je 9 g za 120 Kč.






Korektor a make-up v akci:



Co tedy závěrem. Za sebe můžu jednoznačně doporučit rtěnku. Ta je mi na rtech velmi příjemná a díky špičce se dá precizně nanést. BB balzám není úplně špatný, ale myslím si, že bez něho dokážete přežít. Korektor je příjemná záležitost, které bych se vůbec nebránila, kdybych neznala lepší držáky. Čemu se ale zaručeně plánuji vyhýbat obloukem je kompaktní make-up.

Co vy a tyto novinky? Máte s nimi někdo zkušenosti?

20 komentářů:

  1. Ze všech novinek co ukazuješ mám jen BB balzám na rty a to rovnou ve dvou odstínech a oblíbila jsem si ho jak barvami, tak tím, že hydratuje, takže takový fajn bonus pro rty. Nad tím make-upem jsem váhala, ale teď jsem ráda, že jsem se nenechala zviklat ke koupi:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BB není špatný, občas jím přejedu rty ráda, ta hydratace mě celkem baví :) Make-upy na tento způsob nemusím, takže jsem se od začátku bála, že to nebude úplně pravé ořechové, ale že to bude tak nepohodlné a nepraktické jsem nečekala :-/ :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ta i je super! :) Ta lehoučká příjemná konzistence se mi moc líbí.

      Vymazat
  3. Take uz pomalu chystam recenze, BB jsem si naprosto zamilovala. Na make-up jsem se hodne tesila, bohuzel v tomhle odstinu vypadam jak mrtvola :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to pro mě je odstín dost přijatelný, ale ten efekt se mi moc nelíbí :D :( Příště se vrhnu ještě na všechny ty stíny na oči, to bude taky něco :)

      Vymazat
  4. Tak mě se nejvíc líbí ta rtěnka :)
    Můj blog: Beauty by K. + a na blogu probíhá soutěž!

    OdpovědětVymazat
  5. Ten první produkt na rty vypadá hodně dobře a nad tím jsme přemýšlela, jinak ostatní mě nezaujalo. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tentokrát se mi zdál ten update také trochu slabší než obvykle :( Zaujalo mne ještě face trio (bronzer/rozjasňovač/tvářenka), ale ještě jsem se nedostala k tomu ho pořádně v drogérce prozkoumat :D

      Vymazat
  6. Ta tužka a rtěnka v jednom vypadá moc pěkně, líbí se mi i odstín. Ale asi bez toho můžu žít :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bez debat :D :) I když já po ní sahám opravdu hodně často, ten jemňoučký efekt na rtech je super :)

      Vymazat
  7. Ještě jsem nic nezkoušela, ale ta rtěnka vypadá super :ú.
    BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
  8. No mna nezaujalo teda vobec nic. Najmenej asi ten ruzoleskobalzam, potom ten korektor, kedze nekryje tak dobre tak na moje kruhy stacit nebude, mejkap om v tomto prevedeni neholdujem. Ceruzka na pery sa mi paci odtienovo, ale ked sa vykresli spicka bude asi na nic. No nic, pockam si na dalsiu varku recenzii, zatial ma update nechava chladnou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle update je pro mě taky trochu slabší než obvykle :( ale věřím, že na jaře se to zase změní :) Korektor je příjemný na malé nešvary a barevné nerovnosti, hezky to sjednotí a rozjasní, ale fakt na fialové kruhy nedává no :-/ Tužka je super, jelikož já je jinak nepoužívám, tak budu ráda, až se trochu vykreslí a bude z toho normální "rtěnka" :D hlavně miluji tu její jemnou sametovou texturu na rtech, kterou ani necítím :)

      Vymazat
  9. Z žádným z produktů jsem se ještě osobně nesetkala. Alespoň ale na rtěnku se zajdu mrknout :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že asi bez většiny přežít dokážeš, Pavli, ale ta rtěnka za omrknutí zrovna stojí, ta jo! ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)