sobota 19. listopadu 2016

Jak udržet štětce čisté - Ecotools, Ebelin

Krásný den, moji nejdražší!

Doma mám víc jak čtyřicet štětců. A to chce trochu údržby. Jenže jestli něco nemám v oblasti kosmetiky ráda, tak právě praní těch mých chlupáčů. Ale to víte, pokud mne nějaký čas sledujete :) Nedávno jsem se rozhodla být v čistotě štětců důslednější a pravidelně se o své štětce starat, protože za ty čáry, co občas dovedou, si trochu té péče zaslouží. No a dnes vám představím dva pomocníky, kteří mi je udržují ve formě.


Čistič štětců od Ebelin zná asi každý z vás, protože obletěl snad celý (nejen) blogový svět. Dlouho jsem mu odolávala, pak jsem na něho pravidelně v drogérii zapomínala a nakonec se jeho úspěch natolik rozmohl, že kdykoliv jsem do drogérie přišla, byl vyprodaný. Ale teď už si na mě nepřijde! :D Jeden jsem si konečně donesla domů a zvědavě hned po ranním líčení vyzkoušela. V krabičce se skrývá umělohmotná lahvička s nafialovělým obsahem. Lahvička je zakončená rozstřikovačem, což je pro každodenní rychlé využití určitě praktické. Já tedy vždycky čistič stříkám z malé vzdálenosti, aby mi ho uvízlo co nejvíce na štětci a ne všude okolo. Ale s menšími ztrátami určitě počítejte. Stačí nastříkat cca tři dávky (stříkám více, aby byl štětec dostatečně mokrý a špína rychleji pustila) a poté jednoduše štětec otřít do kapesníčku/tamponku/vaty. A máte hotovo. Takhle jednoduché to je! Opravdu musím říci, že nic víc k čistotě většiny štětců potřeba není. Tou většinou myslím štětce na oční stíny, tvářenku, bronzer či pudr. Se všemi těmito štětci se čistit bez potíží popere a po tom jednoduchém kroku, který jsem vám před chviličkou popsala, jsou opravdu čisté a připravené na další použití. Jediné štětce, které důkladně vyprat nezvládne jsou bohužel štětce na make-up. Není to nepochopitelné, vyplývá to z podstaty make-upu, který je krémovější a mastnější, takže se drží na štětci o poznání víc. Na ten tedy tenhle kousek nemá a stáhne spíš jen tu nejvrchnější vrstvu, na zbytek je třeba větší péče. Každopádně, to mi nedokáže zabránit tenhle kousek milovat, protože ty čisté štětce po každém použití, jsou úžasným výsledkem! Trochu jsem se bála třeba nepříjemného alkoholového odéru, který některé čističe doprovází, ale v tomhle případě se toho bát nemusíte. Naopak je čistič celkem příjemně a silně parfémovaný, možná až zbytečně moc, protože po nějaké době vás pravděpodobně přestane vůně bavit. Já ji jsem po půlce balení již převoněná. Avšak je snesitelná, nemusíte se bát.



Tenhle kousek mne tedy opravdu hodně zaujal a bezesporu se zařadil mezi moje stálice. Takhle čisté štětce jsem dloooouho neměla! :D Několik čističů jsem už dříve měla, ale upřímně, žádný z nich mne nedonutil používat ho pravidelně po každém použití. Nejen, že mi třeba nevoněly, ale hlavně mne nepřesvědčily o funkčnosti a se špínou si nedokázaly tak skvěle poradit. To tenhle kousek to bez potíží zvládá a to ho seženete za 89,90 Kč / 100 ml v DM drogérii.



Na důkladné praní jsem však nezanevřela, to se nemusíte bát. Jednou za čas vezmu štětce pořádně vodou a šamponem. A v této pravidelné očistě mi už nějakou chvíli pomáhá Šampon na čištění štětců od Ecotools. Dosud jsem nepoužívala nic zvláštního, buď jsem využívala k čištění svůj šampon na vlasy nebo běžné tekuté mýdlo, takže na speciality si nepotrpím. Ale myslím si, že je fajn, že se podobný produkt dá nalézt běžně už i v drogériích a ráda jsem ho testování podrobila. Šampon v hezké zelené lahvičce s "cvakacím" uzávěrem se jednoduše nalévá, množství si můžete lehce korigovat, protože nalévací otvor je vcelku malý, abyste si šamponu nevylili zbytečně moc. Má tekutější gelovou konzistenci jako běžný šampon a dokonce je podobný i vůní! Připomíná mi citrónový šampon a fakt odpřísáhnu, že jsem něco s podobnou vůní měla. Vůně je vcelku sympatická, to bez debat. Trochu šamponu vždy naliji do malého kelímku nebo přímo do umyvadla a do něho potom dávám štětce odmočit. A takhle to funguje bez potíží. Tenhle kousek tedy dotáhne to, co čistič štětců od Ebelin nezvládne, to znamená, že skvěle vyčistí i nejodolnější špínu ze štětce a houbičky od make-upu. Bez potíží. Stačí nechat chvíli působit. A poté štětce nechat uschnout a jsou opět jako nové. Možná mi přijde trochu víc pěnivý, než bych u čističe přímo na štětce čekala. Je potřeba důkladně vymýt mydlinky :D Bacha na to!



Šamponu tedy nemám co vytýkat, zdá se mi v pohodě a svoji funkci určitě plní. Štětec od make-upu vyčistí o chlup lépe než obyčejné tekuté mýdlo nebo šampon. Ale zase v tom nespatřuji ani žádný zázrak a není to nic, co bych musela bezpodmínečně mít. Možná si ho někdy znovu koupím, možná ne. Nebudu vám tvrdit, že bez něho nepřežijete. Seženete též v DM drogérii nebo tady, 177 ml stojí v obchodě cca 259 Kč, na e-shopu 209 Kč.




Dohromady fajn kombo, které udržuje moje štětce v hodně dobré formě. Sprej určitě doporučuji omrknout a vyzkoušet, i když většina z vás, už tak určitě i učinila ;) Šampon není špatný, ale pokud po něm vaše srdce vyloženě neprahne, asi ho nepotřebujete.

A vás se ptám: jaké čističe používáte vy? Máte s těmito zkušenosti?

*Šampon Ecotools mi byl zaslán zastoupením Ecotools a e-shopu Kupkosmetiku.cz

23 komentářů:

  1. Zkušenosti nemám, ale ráda bych vyzkoušela právě ten od ebelin :) Jinak štětce myji šamponem nebo mýdlem :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Káťo, jako bych to ještě před měsícem říkala já :D

      Vymazat
  3. Zatím štětce jenom Peru v obyč šamponu, Ebelin čistič se chystám koupit už asi půl roku:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to znám, taky jsem se ho chystala koupit pěkně dlouho :D

      Vymazat
  4. oba vyzerajú super, po tom z DMky sa asi poobzerám :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, určitě na něho mrkni, je vážně povedený :)

      Vymazat
  5. Ebelin je klasika...ale teď jsem na YT našla návod, jak si vytvořit vlastní čistič ( https://youtu.be/0PemtGqKGGA ) a ten funguje úplně stejne, takze zatím nemám duvod kupovat znovu Ebelin (přestože jsem s ním dlouhodobě spokojena)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha...odkaz nelze rozkliknout tak nevadi- YT kanál COSMETICS & cosmetics - video a názvem DIY make-up brush cleaner spray

      Vymazat
    2. Ahoj, Marti, díky za tip, to omrknu :)

      Vymazat
  6. Používám oba prodkty a jsem spokojená. Ale pro velké čištěsí se poslední dobou vracím k tuhému mýdlu od Barbary Hoffman :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, to zní zajímavě :) Myslím, že nějaké tuhé mýdlo přímo na štětce má i Sefiros, tak už jsem o tom také přemýšlela.. tak třeba příště :)

      Vymazat
  7. Já mám od Ebelin a na ten druhý se chystám :).
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž o voucher na 700 Kč :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ebelin je už taková klasika, říkám si, že mi to fakt dlouho trvalo, než jsem si ho pořídila :) A děkuji za pozvání!

      Vymazat
  8. Mam sprej od ebelin a ten je super ako pises, vona ma stale neomrzela a vonia mi :) sampon by som chcela vyskusat, teraz pouzivam detsky sampon od Johnsons baby :)
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dětský šampon je taková klasika :) Já vůni spreje snesu, ale už mi přijde po půl balení taková.. ohraná :D

      Vymazat
  9. Ja pouzivam Johnsons detsky sampon a Misha cistic, ktory je uzasny. Cisti dokonale aj stetce na make up a super vonia. Myslim, ze cenovo vychadza rovnako ako Ebelin, pretoze ma 2-nasobny objem. Len nema rozprasovac, takze si ho prelievam do prazdnej flasticky s rozprasovacom z Ebay ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, díky za tip, určitě ho do budoucna omrknu! ;)

      Vymazat
  10. Zatiaľ som používala ten od Ebelin, ale teraz, keď mám aj drahšie a kvalitnejšie štetce, tak by som chcela vyskúšať nejaký šampón, možno aj ten od ecotools :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Ebelin je super na to denní použití, já se jinak nedonutím prát štětce extrémně často, takže to vždy odfrknu právě tím sprejem a je to :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)