pondělí 21. listopadu 2016

Baví x nebaví za říjen 2016

Krásný pondělní den, moji nejdražší!

Po týdnu je tu nové video a dneska se mrkneme na (ne)oblíbence za říjen. Něco málo se mi tu opět sešlo, tak pojďte, jdeme na to.



Z kosmetických oblíbenců tu mám tři kousky. Iconic Trio od Makeup Revolution je starý známý a používám ho už víc jak rok, ale rozhodla jsem se vám ho po nějaké době opět ukázat. Tenhle produkt opravdu stojí za tu pozornost, takže mu ji mileráda dopřeji. Od té doby, co tohle trio mám, mu jsem stále věrná a pořád mě neuvěřitelně baví. Testuji spousty dalších produktů, ale jestli se k něčemu zas a znovu vracím, je to právě tohle trio. Skrývá v sobě tvářenku, bronzer a rozjasňovač. Existuje tuším ve čtyřech odstínech minimálně, já mám variantu Rave, která mi svými odstíny nadmíru vyhovuje. Zejména bronzer a rozjasňovač mi sedí jako hrnec na pr..l. Neříkám, že tvářenka ne, ale díky trochu výraznější růžovo-oranžové barvě to není záležitost na každý den. Každopádně takhle třeba na cesty je to ideální kousek. Nejen, že v balení máte tři produkty, ale součástí je i velké zrcátko přes celou vnitřní stranu víčka a navíc je balení bytelné, takže se nemusíte bát vzít ho kamkoliv s sebou. Za mě prostě top a dokázala bych o tomhle triu básnit hodiny :D Takže přejdeme hned na další kousek, kterým jsou od prvního použití oční stíny Scarabeo od značky Trend It Up. O té už jste asi mnohé slyšeli, protože přišla na trh s velkým haló. Ale nebudu tvrdit, že si to nezaslouží. Minimálně o těchto stínech se zaslouží mluvit, protože jsou naprosto peckové. Ta pigmentace je něco ohromujícího, jedna z nejlepších, jakou jsem kdy viděla. Jsou lehce zapečené, ale práší minimálně. Na oční víčko skvěle přilnou a drží tam dlouhé hodiny. Za mě opravdu něco neskutečného a u tohoto odstínu (č. 50) nezůstane. Poslední kousek je z kategorie pečující kosmetiky a je to Tělové mléko Original od značky Indulona. Asi opět není třeba představovat, Indulonu znají snad všichni :) Tohle tělové mléko mne překvapilo, protože mi sedí ze všech tělových produktů asi nejvíce. Myslela jsem si, že vím, jakou vůni mohu očekávat, ale pletla jsem se, tohle je krásná, čistá, lehká a jemná vůně, daleko příjemnější než třeba u krému na ruce. Také hodnou chvíli vydrží. A navíc mi přijde tato varianta nejvíce hydratační. Prostě je to příjemný kousek, který mě baví.


Jsou tu však i dva neoblíbenci. Prvním je za mě Kompaktní make-up od Essence Get Picture Ready!, který patří mezi vůbec nejhorší, jaké jsem kdy doma měla. Bohužel. Ač vypadá balení roztomile a je včetně zrcátka a houbičky celkem praktické, ve výsledném efektu jsem neměla na pleti snad nic horšího. Tenhle make-up se strašně špatně zapracovává a ani po několika minutách snažení nevypadá výsledný efekt hezky. Na pleti si pořádně nesedne a pořád cestuje, zároveň ale zvýrazní veškeré nedokonalosti, dobře si sedne akorát tak ve vráskách a pórech, kam zaleze. Vytáhne i suchá místa, o kterých na tváři ani nevíte a podobně.. a po několika hodinách se slije do ošklivých map. Jednoduše tohle fakt ne, děkuji. A bohužel to samé ne má za mě i Suchý šampon Elseve od L'oréal Paris. Byla jsem na sucháč docela zvědavá, ale po pár použitích jsem přišla na to, že tohle nepůjde. Šampon má jednu výhodu a tou je krásná a příjemná vůně. Opravdu voní intenzivně a moc příjemně a to i z vlasů po delší době. Ovšem tím jeho výhody končí. Šamponu můžete spotřebovat klidně půlku najednou, ale žádný efekt "umytých" vlasů se nedostaví. S vlasy nedělá vůbec nic. Prostě jak kdybych nic nepoužila, stále mastné vlasy beze změny. Sice voní, ale to je vše. A kvůli vůni si suchý šampon nekupuji, že.


A jdeme na nekosmetické kategorie. Seriály tu mám dva. Opět po roce začíná nová řada zombie seriálu The Walking Dead. Těšila jsem se, protože jsem čekala nějaký velký zvrat, ale to, co přišlo.. to bylo až moc. Nechci spoilerovat, takže nebudu nic prozrazovat, ale tohle na mě bylo hodně silné kafé a po tom dílu jsem se zařekla, že to přestanu sledovat. Michal mě tedy ukecal i na další díl, ten byl pro změnu úplně nudný, no tak uvidíme. Každopádně ztratila jsem chuť to dál sledovat a už mě to nebaví ani z poloviny tolik jako dřív.. Tak nějak se z toho seriálu ztrácí to kouzlo.. zatímco v seriálu dřív byli problémem světa zombíci, teď to jsou další skupiny lidí.. Trochu divné no. Druhý seriál, který jsem během října sledovala je Polda. Začali ho dávat na Primě místo Mordparty, každou neděli. A musím říci, že mě fakt baví. Koukla jsem ze zvědavosti a ten černý humor, kterého je seriál plný, mě chytl. Doporučuji kouknout. Mám tu i filmy. Tentokrát hned několik a je to samá romanťárna. Nevím proč, ale na podzim jsem vždycky nějak zamilovaná a na podobné filmy koukám nejradši :D Za všechno může spisovatel Nicholas Sparks, na kterého jsem si náhodně vzpomněla. Číhla jsem tedy, jestli nemá nějaké další knížky zfilmované kromě těch, které jsem dosud viděla a objevila jsem tři nejnovější. Takže netrvalo dlouho a dokoukala jsem všechny. Teď to byl Bezpečný přístav, kde hraje herec Josh Duhamel, kterého celkem můžu. Pak Nejdelší jízda, kde hraje ten nejkrásnější herec pod sluncem a celou dobu jsem u obrazovky slintala :D Poslední pak byl film Co s láskou, který se mi líbil asi ze všech nejmíň. Vím, že tyhle romantické filmy podle knih Sparkse jsou takové prvoplánové a vlastně o ničem, ale nemůžu si pomoct, kvůli něčemu je hrozně žeru :D Jinak na romantiku extra nejsem, ale tyhle žeru. A když už jsem byla v tom romantickém rozjímání, pustila jsem si rovnou i Terapii láskou. Ale to pro mě bylo pro změnu strašné zklamání. Vůbec mě to nebavilo, Jennifer ani Bradleymu jsem ty jejich role nevěřila.. Nevím proč, ale absolutně mě to za srdce nechytlo jako půlku světa. Knížku tu nemám žádnou, to se omlouvám, ale to si pro vás schovávám na příště ;) Písničku jsem si oblíbila jednu a asi vás nepřekvapí, že se jedná opět o hit Calvina Harrise. Vy víte, že ho miluji a nejinak je tomu i tentokrát v případě jeho nové písničky, kde opět zpívá on sám. Nemůžu si pomoct, ale jeho hlas mi přijde hrozně sexy a mohla bych ho poslouchat hodiny :)


Kanály na Youtube vám doporučím rovnou dva. Vůbec nevím, jak se to mohlo stát, protože obě holky sleduju už nějakou dobu, ale dosud jsem vám je nepředstavila. Mám tu kanál Veru-life alias kanál Verči Pařízkové, se kterou jsme se v průběhu října viděly osobně. Verča točí videa pravidelně kolem půl roku a za tu dobu jich vydala celkem dost. Jsou plná různých nákupů od beauty po sekáčové úlovky, ale třeba také dobrot nebo spotřebovaných produktů.. Baví mě, že jde o rozmanitou tvorbu a pokaždé se mohu těšit na něco jiného. Navíc už mohu potvrdit, že je Verunka obrovská sympaťanda se kterou se krásně povídá. A nejinak je tomu v případě druhém. Pokud hledáte kanál, kde vládne příjemná a vlídná atmosféra, tak Jáji svět je ten pravý. Má ho na svědomí ta nejmilejší osůbka pod sluncem a každé její video vám zaručeně zpříjemní den. Miluji její videa, ať už kosmetická (Spotřebováno nebo Nákupy), tak například i Yankee Candle záležitosti :) Ty normálně moc nemusím, ale v jejím podání jsem se do nich zamilovala a od teď čučím a zapisuji, co všechno potřebuji.. :D Prostě vám určitě doporučuji Jáji kanál navštívit, pokud máte rádi neafektovaný a přirozený projev a videa bez přehnaných blbostí a úprav. Za mě jeden z nepříjemnějších kanálů.

Tak a zbytek událostí se dozvíte z videa.. Něco málo se tam dozvíte o náročnějším říjnu naší Jully, kdy dostala dva kousance do zadnice :D a tak dále..

A jaký byl váš říjen? Co jste si oblíbili nebo naopak?

4 komentáře:

  1. Sparksove knihy sú hrozne prvoplánové, to súhlasím :D ale aj napriek tomu ma knihy aj filmy dokážu rozplakať ako malé decko :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesněěěě! :D Mě taky, vždycky je to taková dojemná slaďárna.. :D

      Vymazat
  2. Obě slečny, Jáju i Veru sleduji, těším se na každé jejich video:-) A na Tvoje videa taky:-) Tak jsi mi potvrdila, že nějaký z těch očních stínů si Scarabeo musím pořídit, teď už váhat nebudu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, to mě těší! :) :* Nerada někoho do něčeho nutím, ale Scarabeo musíš mít! :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)