pátek 7. října 2016

Pleťová kosmetika Pharma Hyaluron

Krásný páteční den!

Po více jak čtvrt roce, co tuto kosmetiku vlastním, je čas vám ji trochu přiblížit. Možná tuto značku a tyto produkty ještě neznáte. Ovšem brzy ji určitě poznáte a to nejen z tohoto článku, ale brzy se na ni můžete těšit i na pultech našich lékáren. Tam totiž kosmetická řada Pharma Hyaluron od Pharmatheiss Cosmetics míří. A já měla možnost ji exkluzivně otestovat nějakou chvíli předem. Na otestování mi dorazilo celkem pět produktů - tři pleťová séra, denní krém a noční krém. A tak jsem se postupně opřela do testování..



Aktivní koncentrované sérum Hyaluron proti vráskám s hydratačním účinkem, které mne zaujalo nejvíce, jelikož k mému typu pleti mělo nejblíž, jsem začala používat jako první. Trochu mi připomínalo Modrý pramen, kdo viděl Kameňák, tak ví :D Ale pít jsem to nezkoušela, nebojte :D

Oficiální popis: Hyaluron je účinný koncentrát proti vráskám s hydratačním účinkem, který intenzivně hydratuje pleť a redukuje vrásky. Obsahuje hydratační komplex a kofein. Okamžitý účinek je klinicky prokázán. Hydratuje po dobu až 24 hodin. Mírní pocit pnutí a zvyšuje odolnost pokožky. Denně ráno a večer naneste několik kapek z pipety na obličej, krk a dekolt.



Sérum přijde v krabičce, ve které potom objevíte skleněnou lahvičku i s dávkovacím kapátkem. To je moc šikovná věcička, naberete si toho akorát a jednoduše ho z lahvičky dostanete. Dokonce skoro do poslední kapky. Tahle hydratační varianta se mi zamlouvala na léto nejvíce. Tohle sérum mělo nejtekutější konzistenci, resp. já bych to popsala jako tekutější gel. Lehce se rozetřelo a asi je vám jasné, že se ihned vstřebávalo. Vůně je takhle při čichnutí k lahvičce poměrně intenzivní a dost těžce specifikovatelná, takže tu vám bohužel blíže nepopíšu. Každopádně mi přišla právě tady ze všech nejintenzivnější a možná bych řekla, že maličko zaváněla snad i alkoholem. Ale není nijak zvlášť nepříjemná, to vůbec. Na pleti se pak hodně rozprostřela, takže jste ji nijak zvlášť nepostřehli. Sérum se vpije a poté zanechá pleť připravenou pro aplikaci krému. Minutku mírně lepí, ale brzy to přejde a poté je pleť připravená pro krém, který si krásně sedne a k pleti přilne a díky tomu dá pleti přesně to, co potřebuje. Sérum společně s krémy hezky spolupracuje (a nejen s tím stejné značky, ale i s Andělskou tváří od Havlíka si seděly) a dohromady tvoří skvělé kombo. Navíc se mi zdálo, že pleť vypadala zdravěji a byla taková vypnutější a pružnější. Možná opravdu dosáhlo i té větší hydratace. Jaký vliv to má na vrásky, vám přesně nedokážu říci, to asi chápete, ale jako prevence se určitě hodí nějaký krém či sérum používat.



Aktivní koncentrované sérum Hyaluron proti vráskám se zklidňujícím účinkem, jsem začala používat jako druhé a jsem s ním spokojená víceméně stejně jako s hydratačním.

Oficiální popis: Zklidňuje a uvolňuje podrážděnou pokožku s reparačním komplexem a pantenolem. Mírní zarudnutí a posiluje kožní bariéru. Redukuje vrásky a intenzivně hydratuje.


Séra jsou zabalena všechny stejně, takže i tady najdete skleněnou lahvičku s pipetou. Aplikace tedy celkem příjemná a bezproblémová. Zklidňující varianta se mírně liší, ať už na první pohled barvou - světlounce růžová, tak konzistencí, která je oproti modrému séru krémovější. Pořád se jedná o gel, který se lehce roztírá a rychle vstřebává, ale je o něco takový.. "těžší" než u hydratačního séra. Vůně je o něco lehčí a příjemnější. Je jemnější a alkoholem nezavání. Na pleti ji potom nijak výrazně necítíte. A vlastně ani sérum samotné, protože se rychle vstřebá, nijak nelepí a zanechá pleť připravenou pro aplikaci krému. Zároveň mi ale vyhovuje, že je tahle verze trochu více pečující, takže nyní na podzim, při rychlé změně teplot, chrání pleť více. Hydratační sérum mi náramně vyhovovalo v létě, kdy ji dodalo dostatek hydratace, nyní ale pleť potřebuje víc, kromě hydratace i trochu výživy a je super, když kromě krému trochu té péče přidá i sérum. Takže i tohle sérum za mě opravdu uspělo a v kombinaci s nočním krémem mi nadmíru vyhovuje. Pleť je vypnutá a opečovávaná, jak potřebuji. Možná jen maličké mínus má a to je rychlejší úbytek, díky krémovějšímu složení se mi zdá, že mizí o něco rychleji než modrý kolega.



Třetí sérum se mi zdálo pro moji pleť nejméně vhodné, takže jsem verzi Hyaluron proti vráskám s vyhlazujícím účinkem věnovala své kamarádce, která si ho se svojí o něco starší pletí dokáže užít více. Ale předtím než jsem ho poslala dál jsem ho alespoň očichala a zkusila konzistenci, která byla ještě o stupeň krémovější a zároveň voňavější než tyto dvě, která jsem vám tu představila :) Takže doufám, že Ilče sérum vyhovuje a dělá dobrou službu :)


Ale co by to bylo za péči o pleť bez krémů, že ano. Takže vám představím ještě dva pleťové krémy, resp. Hyaluron v čisté farmaceutické kvalitě + Hyaluron-aktiv-koncentrát alias denní a noční krém.



Denní krém se mi z celé pečující řady zamlouvá asi nejméně. Z části za to může určitě i fakt, že nejsem zvyklá běžně používat denní krémy, takže tenhle kousek není na nejvyšších příčkách mých preferencí.

Oficiální popis: Intenzivně hydratuje. Redukuje vrásky. Intenzivně podporuje produkci tělu vlastní kyseliny hyaluronové. Účinkuje v horních epidermálních vrstvách pokožky. Pokožku dlouhodobě hydratuje a podporuje přírodní faktory udržující přirozenou vlhkost pokožky. Pharma Hyaluron denní krém hydratuje pleť a redukuje hloubku vrásek. Obsažený Duo-Hyaluron-komplex s kyselinou hyaluronovou ve farmaceutické kvalitě s hyaluron - aktiv - koncentrátem vyrovnává ztrátu tělu vlastní kyseliny hyaluronové a podporuje její tělu vlastní tvorbu. Pokožka je intenzivně hydratovaná a vypínána zevnitř. Určeno pro normální až suchou pokožku.


Jak jsem psala, tak denní krémy moc nepoužívám. I když by pravděpodobně mé pleti nijak výrazně neuškodily, často mi to přijde jako zbytečná vrstva navíc a ráno při tom spěchu na to nejsem schopná myslet, takže krém vynechávám. Ale občas se snažím, fakt, jako třeba teď. Ale nejde mi to. A prostě mi to nesedí. Mám pocit, že mi na krému make-up nesedí tak dobře, jak potřebuji a s některými se mi při aplikaci i hůř pracuje. Takže tak. Přiznávám se tedy, že na rozdíl od zbytku produktů v této recenzi, tenhle krém nepoužívám pravidelně a s takovým nadšením. On přitom není špatný a jsou-li dny, kdy se třeba vůbec nelíčím a nebo mám čas a vzpomenu si, tak po něm sáhnu, ne že ne. Krém je zabalený v krabičce, i s příbalovým letákem. Lahvička s krémem obsahuje pumpičku, takže aplikace je rychlá a jednoduchá. Jen by bylo možná o chlup lepší, kdyby byla lahvička průhledná, abych viděla i obsah, ale to je jen nepatrný detail. Konzistence krému je lehká, příjemná, krém jde mírně do gelu, takže se krásně roztírá a ihned vstřebává. Nedělá žádný mastný film a když mu dáte chvíli na vstřebání, tak o něm pomalu ani nevíte. Ale v kombinaci s make-upem mi krém nevyhovuje. Použiji-li make-up, tak se mi na něm trochu hůř roztírá a dokonce v případě Revlonu či mastnějšího kompaktního make-upu Essence začínají make-upy dělat hrudky. A celkově mi přijde, že krém s make-upem spolu moc nesedí, proto je dohromady moc často nepoužívám. Když ho použiji samostatně, tak pleti ta péče navíc určitě neškodí, dá ji jenom o něco hydratace navíc. Vůni má příjemnou, zdá se mi z počátku dost intenzivní, ale na obličeji po rozetření nijak výrazná není, takže mi nic nevadí.

Jednoduše krém není špatný, ale já prostě ty denní krémy nemusím, přijde mi, že mi pleť víc zatěžují a jelikož už tak si toho patlám na obličej až až, tak jednu vrstvu oželím. Asi nedělám dobře, že prdím zrovna na tu pečující složku, ale zatím žiju a pleť si nestěžuje, tak to tak nějakou dobu ještě asi fungovat bude :D



Za to o Nočním krému budu mluvit pouze v dobrém, protože ten jsem si celkem oblíbila. Nočním krémům dám více, protože na noc je mi milejší si obličej mazat. Tady oceňuji dostatečnou výživu a péči a nevyhýbám se ani výraznějším, mastnějším kouskům.

Oficiální popis: Intenzivně hydratuje. Redukuje vrásky. Intenzivně podporuje produkci tělu vlastní kyseliny hyaluronové. Účinkuje v horních epidermálních vrstvách pokožky. Pokožku dlouhodobě hydratuje a podporuje přírodní faktory udržující přirozenou vlhkost pokožky. Noční krém regeneruje pokožku v průběhu noční výstavbové fáze, redukuje vrásky a intenzivně hydratuje. Pokožka je intenzivně hydratovaná a vypínaná zevnitř.


Krém má stejné balení jako krém denní, jen s rozdílem nápisu, takže to chce se při výběru soustředit. I když pokud sáhnete po tom druhém, tak se samozřejmě vůbec nic nestane. Opět lahvička s pumpičkou, kterou si vypumpnete požadované množství. Rozdíly jsou mezi krémy na první pohled nepatrné. Snad jen maličko v konzistenci, kdy denní krém je o něco gelovější než krém noční, který je o trošičku hutnější (ale fakt jen o trošičku). Vůněmi jsou krémy naprosto totožné, tam rozdíly nehledejte. Též se mi zdá vůně na krém intenzivní, ale na obličeji ji poté nevnímám, protože se hezky rozptýlí, takže je mi celkem ukradená, když to tak řeknu. Maličko rozdíl přijde po rozetření, kdy noční krém je mastnější. Vstřebává se rychle, převážná část se vstřebá během chviličky, ale krém zanechává na pleti slabou mastnější vrstvu. Není nijak nepříjemná či otravná a postupně se též vstřebává, takže ráno o krému pomalu nevíte, ale po namazání ji na dotek cítíte a víte, že namazaní jste. Důležitý je ale především účinek krému. A musím říct, že krém mé pleti svědčí. Pleť je spokojená, dostane se jí hydratace, kterou potřebuje a vypadá zdravě a svěže. Momentálně ji nemám extrémně mastnou, ale ani vysušenou, je přesně taková, jakou si ji představuji a jakou ji chci mít. Takže za mě je tenhle krém momentálně moc fajn a ráda ho používám. Mám ale takové neblahé tušení, že až začne mrznout a pleť bude dostávat zabrat víc než nyní, tak by možná mohl být krém slabší než bude potřeba a bude třeba sáhnout po něčem výživnějším. Pro sušší pleť to tedy nebude to pravé. Já však prozatím nemůžu vytknout nic, jsem s krémem spokojená.


Sečteno podtrženo, s touto péčí jsem poměrně spokojená. Nenašla jsem žádný produkt, který by mi byl vyloženě proti srsti. To, že nepoužívám denní krémy je čistě můj problém :) Séra se mi hodně líbí, noční krém mi také nadmíru vyhovuje, takže za mě velmi dobré a jsem ráda, že jsem měla možnost poznat zase něco nového, neokoukaného a nyní již i dostupnějšího. Krémy naleznete buď na e-shopu zde nebo v lékárnách. Cena za séra je 439 Kč za 13 ml, krémy potom mají 50 ml a stojí 549 Kč.

Co vy a Pharma Hyaluron? Znáte? Máte s touto značkou zkušenosti?

*Produkty mi byly zaslané zastoupením e-shopu Naturprodukt.cz

4 komentáře:

  1. Tak znacka me dost zaujala. Sera vypadaji bezvadne a zaujaly me i kremy. Ja si treba nedovedu predstavit, ze bych rano vynechala krem, ale je fakt, ze mam suchou plet a hydratovat musim.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji mám právě mastnější, takže mi přijde, že mé pleti stačí namazat pořádně na noc a pak už to nějak zvládá jen s make-upem, příp. bází pod make-up.. :) Ale třeba v zimě používám denní krém častěji, když vidím, že se vysušuji :D

      Vymazat
  2. parádna recenzia, mám rada, keď sa téme niekto poriadne povenuje a dá si záležať ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)