čtvrtek 13. října 2016

Kosmetický miš maš VI.

Krásný den vám přeji!

Dlouho tu nebyl kosmetický miš maš, kam řadím mini-recenze na produkty, na které se s článkem dosud nedostalo. Občas se to stane.. Buď nějak zapomenu, že jsem vám to chtěla ukázat nebo o tom není moc co psát, takže se tento typ článku jednou za čas hodí. Takže jdeme na to, mrkneme, co mi tu tentokrát zbylo..

Balzámy na rty SOS - Dermacol

Kdysi se tu objevily balzámy Love Lips a před nějakým časem se ke mně domů dostaly ještě tyhle kousky SOS Lips. Tyhle balzámky mne zaujaly hned na začátku svými vůněmi - Chocolate a Almond. Okouzlující vůně, nemyslíte? Jenže bohužel takovou vůni pouze ucítíte, nikoliv ochutnáte. Ne že bych si na balzámech běžně nějak pochutnávala, ale ta vůně se velmi výrazným způsobem změní na zvláštní, chemickou a docela intenzivní chuť/vůni, která mi fakt moc nešmakuje. Je to strašná škoda, protože mandli nebo čokoládu bych na rtech brala daleko víc. Balzámky jsou oba transparentní, nános na rtech je velmi nenápadný, což je super, jsou tedy použitelné kdykoliv a kdekoliv. Hydratace je potom průměrná. Jsou sice o něco výživnější a mastnější než Love Lips, ale úplně vysušené rty do pořádku nedají. Výdrž na rtech je potom cca hodinku a poté je třeba rty ještě jednou přetřít. A ještě poznámka k obalům, ač jsou hezky barevné a nepřehlédnutelné, tak praktičnost trošku pokulhává. Víčka se velmi snadno rozbijí (stejně jako u LL) a jeden balzám se i trochu hůře vysunuje, takže do kabelky, kam by se mi hodily nejvíce, to úplně skvělý kousek není.

Celkově mne nijak zvlášť nezaujaly a možná i proto se tu dřív nestihly objevit. Další balení si raději odpustím. Cena je 79 Kč za 3,5 ml a seženete buď zde nebo v drogériích(?).






Deo roll-on Sebamed

Tenhle kousek se bude zamlouvat těm, kteří nemají v lásce hliníkové soli a alkohol (myšleno v kosmetice, samozřejmě). Ale nebude se zamlouvat těm, kteří stejně jako já, potřebují stoprocentní ochranu podpaží. Samozřejmě je to deodorant, takže vyloženě chránit proti podpaží nebude, ovšem on nechrání ani proti zápachu. Ale k tomu se dostaneme. Osobně mám trochu problém už s tím, že jde o roll-on. Já je totiž moc nemusím. Nemám ráda ten pocit mokrého podpaží, který chvíli trvá, než to zaschne. Tenhle sice schne celkem rychle, ale minimálně ty tři minuty si pocit mokrého podpaží užijete. Pochválit musím vůni, protože ta je příjemná, to bez debat. Taková lehoučká trochu jako aviváž. Nijak mi nevadí a kdyby vydržela v podpaží právě tahle vůně, tak budu nadmíru spokojená. Jenže bohužel, už po slabé hodince cítím místo příjemné vůně svoji "vůni" a to teda jako nic moc, co vám budu povídat :D Prostě tenhle kousek mi vůbec nezabírá a já se velmi brzy po použití potím jako to prase a k tomu hlavně i smrdím. A ani to tomuhle pekelnému kousku nestačí, ještě se mi v podpaží nadělají bílé hrudky, které vypadají fakt nechutně.

Takže, ať chci sebevíc, tomuhle kousku kromě té vůně nemůžu přiznat ani jeden kladný bod. Fakt se mi dlouho nestalo, že bych se s nějakým antiperspirantem cítila tak "mizerně". Seženete v drogériích DM nebo zde, cena je 89 Kč.






Štětec na oční stíny - Sephora

Byl tak nějak spontánní nákup, kdy jsem potřebovala třetí kus značky Sephora k nákupu :D No a vzhledem k tomu, že štětců mám pořád nedostatek, jelikož je strašně nerada peru, tak bylo jasný, k čemu budou mé kroky mířit. Nakonec jsem si koupila tenhle štěteček pro nanášení pudrových očních stínů. Zdál se mi pěkně hustý a dostatečně huňatý na to, aby se jím dalo blendit. Na to jsem ho původně chtěla. Jenže.. Na to se úplně nehodí, ač je chlup poměrně hustý, tak je na blendění chlup moc krátký, takže to jde těžce. A problém je, že na aplikaci stínů na oko je zase huňatý moc. Je to prostě takový střed, což obvykle není špatné, jenže tady tak trochu nevím, co si s tím počít. Co mi ale vadí ještě víc, je jeho velmi krátká rukojeť. Je snad o třetinu kratší než ostatní štětce, takže ho mám věčně zapadlý mezi ostatními a úplně na něho zapomenu. Využitelnost je pro mě díky těmto dvěma věcem trochu nižší a proto nepatří mezi nejpoužívanější štětce, které doma mám. Chlup je ale velmi jemný, neškrábe a nekouše, zanechává jen ten nejpříjemnější pocit. Sestřihnutí by možná mohlo být o chlup spořádanější, ale špatné není. Sem tam nějaký chlup trčí, ale nic extrémně tragického. Hlavně prozatím drží pohromadě, za celou dobu nevypadl ani chloupek a praní zvládá bez problémů.

Tedy, nejsem z něho odvařená, avšak použitelný je, zase nemůžu říci, že ne. Znovu bych však za něho těch 190 Kč nedala.. V klidu se dají za tyto peníze sehnat hezčí a lepší štětce. Seženete v Sephoře.





Opalovací mlha Anthelios - La Roche-Posay

Asi trochu s křížkem po funuse, takže to vezmu jen takhle rychle, protože pár slov si tenhle kousek určitě zaslouží. Nějak jsem se přecenila a myslela jsem, že vám ji stihnu představit ještě v létě :D No, nevadí. Že jsem na opalovací prostředky lajdák už víte, opakuji to každý rok, takže vás asi nepřekvapí, že jsem nebyla schopná za celé léto spotřebovat ani tenhle malý sprej :D Ale snažila jsem se ho používat, fakt že jo! Bavilo mě to totiž mnohem více než klasické krémy, spreje, oleje, atd. Opalovací mlha? Jestli nevíte, co si pod tímto pojmem představit, tak si představte velmi nenápadný sprej, který pomalu na kůži ani necítíte. Trochu jako termální voda, nastříkáte se jí, ale nebýt toho, o ní skoro nevíte. Není mastná, nelepí, nijak vaši pokožku nezatěžuje. Je ideální i na obličej. Víte o ní jenom díky tomu, že celkem intenzivně voní. A chrání vaši pokožku. Takže super, jestli já něco nesnáším, tak ty nepříjemné lepivé a mastné produkty. Navíc je aplikace super rychlá a jednoduchá, takže to prostě občas použiji i já. Za mě tedy ano.

Mínus možná můžeme spatřovat v trochu vyšší ceně, kdy těch 75 ml stojí kolem 250 Kč. Najdete ho například zde za 241 Kč nebo v našich lékárnách.






Sprchový gel s peelingem Citron & Zázvor - Yves Rocher

Je potřeba ho ještě ukazovat? Ale jo, dáme si ho ještě jednou, alespoň takhle krátce v tomto souhrnu, abych skončila co nejvíce pozitivně. Vlastně ho potkáte ještě ve Spotřebovánu a pak už vám s ním dám pokoj, slibuji :) Ale proč nevypíchnout něco, co je vážně tak super? Tenhle sprchový gel obsahuje i peelingová zrníčka. Nejsou tak hrubá, aby plnohodnotně nahradily peeling, ale jsou tam cítit a příjemně to v kombinací s vůní osvěží. Na konec léta to bylo prostě skvělé. Vůni vám popíši velmi jednoduše - citron a zázvor. Nic víc, nic míň. Krásná kombinace. Trochs koření se svěžestí citrónu je naprosto super. Obvykle vůni citrónů moc neholduji, ale s tím zázvorem je to jiná, je lepší, příjemnější a snesitelnější. A navíc - vůně vydrží i pěknou chvíli po umytí! Baví mě to, líbí se mi to a nemám tenhle sprcháč určitě naposledy.

Seženete v obchůdcích Yves Rocher za 99 Kč. Snažila jsem se ho najít i na e-shopu, ale tam bez úspěchu. Tam najdete jen druhou variantu (na fotce za citrónem) Mátu a malinu.






A to by snad pro dnešní souhrn stačilo, co myslíte? Sešlo se toho dost a další produkty tu budou zase na příště, tak snad to dám zase brzy dohromady :)

Máte s něčím zkušenosti? Zaujalo vás něco?

10 komentářů:

  1. Se žádným výrobkem nemám zkušenost, ale nejvíce mě zaujal sprchový gel s peelingem od YR. Jejich sprcháče mám ráda, tak příště zkusím koupit nějaký s peelingem. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich klasické sprcháče jsou super a tohle je ještě o stupeň lepší! :) Doporučuji! A doufám, že bude i nějaká zimní limitka, kde se objeví třeba nějaké další vůně.. :)

      Vymazat
  2. Bleh, ten deodorant nevypadá vůbec dobře, jsem na tom s přípravky proti pocení jako ty. Nesnáším roll-ony kvůli tomu lepkavému pocitu v podpaží a jediné, co mě dokáže stopro ochránit, jsou Maximum Protection od Rexony / Dove. A ten sprcháč od YR už si kvůli tobě fakt koupím, vážně vypadá skvěle a jak ho furt chválíš... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Sebamed deo - mám s ním podobné zkušenosti jako ty. Byl úplně k ničemu.
    Zaujaly mne sprchové gely Yves Rocher.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že nejsem jediná, kdo s ním má horší zkušenost.. za mě fakt hrůza :(

      Vymazat
  4. Ten peelingový sprchový gel by stál za hřích, malinu a mátu jsem měla ve sprchovém gelu a voněl hezky, teď mně ještě láká tenhle citron a zázvor:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem ten balzám od Dermacolu oranžový a ještě ho mám někde hozený v šuplíku, podle mě je na nic nehydratoval už bych si ho nikdy nekoupila, sice jsem ho koupila ve výprodeji :D Jinak hodně jsi mě nalákala na sprcháč s peelingem od Yves Rocher :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No znám také lepší balzámy, tenhle nosím jako takovou "nouzovku" v kapse u bundy :D :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)