neděle 9. října 2016

Baví x nebaví za září 2016

Krásný nedělní den vám přeji!

Po týdnu nové video! Momentálně se fakt snažím pravidelně točit, mám tu pro vás dokonce další dvě videa do zálohy, hahaaa! :) Tentokrát si dáme Baví x nebaví za měsíc září, kdy se toho dělo tolik, že o tom mluvím zase skoro dvacet minut. Mrkněte se, pokud vás to zajímá a případně zase pár slov pod videem.



Z kosmetických oblíbenců tu mám tři, ale za to naprostý topky! Samotnou mne překvapilo, jak hodně jsem si zamilovala Tekutá mýdla Aroma Ritual od Dermacolu. Jako že miluji jejich sprcháče žádná novinka není, ale ta mýdla.. to je teprve něco. Krásně voní a ta vůně dlouho vydrží, nevysušují a stačí k mytí nanést opravdu malé množství. Baví mě a fakt hodně a myslím, že budou v naší domácnosti věrnými společníky. Ještě větším oblíbencem je Oční krém s kofeinem od slovenské značky Dulcia. Jak možná někteří víte, tak Dulcia kope za tým přírodních značek, což je mi čím dál tím sympatičtější a obzvlášť tehdy, když je krém opravdu skvěle funkční. Krém je tekutější a mastnější, ale krásně voní po kávě a hlavně perfektně vyživuje oční okolí, které je pak krásně zdravé a vypnuté a k tomu částečně redukuje i kruhy pod očima, takže za mě naprosto skvělý kousek. A poslední kousek, který pochválím, je od Gabrielly Salvete a to řasenka Xpress Volume Aqua, která mne ohromně překvapila. Umí totiž s řasama divy - krásně je natočí, prodlouží, rozdělí a zvýrazní. Prostě vše, co od řasenky chci. Však mrkněte na fotku sami zde.


Ovšem i nějací ti neoblíbenci se našli a to rovnou dva. U Gabrielly Salvete ještě chvíli zůstaneme, protože tu mám i jeden přešlap a tím je pro mě Extra Volume Lipgloss - lesk na rty. To je tak trochu flashback, protože mi fakt solidně připomíná lesky z mého mládí, tj. cca deset let zpět. Růžová barva s obsahem třpytek a shimmeru, který zalézá do vrásek, dokonce i stejné balení a vůně, jaké mívaly lesky před lety.. V dnešní době tohle působí fakt staromódně.. Druhý kousek je od L'oréal Paris, z dílny Elseve a je to Extraordinary Oil Jemný výživný krém. Použiju-li ho jako klasický kondicionér, tak sice nevím, jestli udělá nějakou výraznou službu vlasům, ale dá se tak použít. Pokud to ale udělám podle návodu bez opláchnutí a to na jakýkoliv způsob (za mokra, před fénováním, za sucha), tak vlasy se příšerným způsobem mastí, plihnou, těžknou a shlukují do mastných pramínků, což fakt nevypadá vzhledně. Za mě tedy tohle zase jednou zklamání..


A jdeme na nekosmetické tipy. Z Youtube kanálů tu mám jeden, který mne baví i přes to všechno, co se momentálně na YT scéně děje a tím je kanál veselé a upovídané NotSoFunnyAny. Youtube scéna mne v poslední době moc nebaví, ale pár kanálů sleduji s nadšením dál a tohle je jeden z nich. Any má dokonale propracovaná videa, je praštěná a ukecaná, je vidět, že si s videi (na rozdíl ode mě) dává práci. Prostě se mi líbí.  Film tu mám jeden jediný a docela solidní retro! Ale víte, na jaký film jsem se v září dlouho těšila..? Na Kokosy na sněhu! :D Dávali ho nějak v půlce září, měla jsem ten večer doma klid, tak jsem si uvařila čajíček, zapálila svíčky a lámala se u toho smíchy.. Skvělá komedie! :) Sérialy/pořady tu mám dva. Mordpartu jsem nakousla už v minulém videu a ano, baví mě to! Ty případy mají zajímavé, dějová linie je super a možná jsem fakt spokojená i s obsazením. A tak se každý týden těším na nedělní večer na nový díl. Stejně si užívám i každý nový díl MasterChefa. Tentokrát mi to přijde fakt drsná série, kdy na ně mají vymyšlené pěkně těžké úkoly. Mám tam své favority a i když ve středu (už po natočení tohoto videa) vypadla moje favoritka, koukám dál. Hudební vložka tu tentokrát také bude. Minule jsem ji opomenula, tak to dnes napravím! Jako další bod tu mám tu totiž rovnou čtyři oblíbené písničky.

První je Please Tell Rosie od Alle Farben. Hezká, veselá a energii dodávající písnička, kterou jsem si pouštěla na začátku září, kdykoliv jsem vyrážela do práce nebo kamkoliv ven a nebyla jsem úplně dobře naladěná.. tahle písnička mě vždy naladila :)


Druhou, která je přesným opakem a poslouchala jsem ji ve dnech, kdy jsem měla hodně pochmurnou náladu, je písnička Heathens od Twenty One Pilots. Asi znáte možná i díky filmu Suicide Squad v jehož soundtracku se objevila. Film jsem neviděla, ale na písničce opravdu ujíždím.


A ten, který mi vždy zlepší den, je tím posledním interpretem. Že miluji Bena Cristovao víte, takže vás asi nepřekvapí, že ho tu mám :D Momentálně poslouchám songů několik, ale hlavně teď valím dva. Penny - veselou, letní, která nenápadně navázala na loňský (nebo už předloňský?) hit Sweet Chilli. Líbí se mi, baví mě a to jsem ji ze začátku nemohla přijít na chuť :D

A druhá, mega luxusní a nejvíc motivační písnička - Asio. Kdykoliv si ji poslechnu, tak mám sílu lámat skály! A to se mi líbí! :D :)


No a v neposlední řadě je tu knížka. Rozečetla jsem si Dívku ve vlaku, ale nějak se do toho nemůžu zase dostat. Na chvíli jsem přestala číst a teď se ne a ne začíst znovu.. A přitom potřebuji číst jako o život, abych konečně mohla jít na film do kina! :D Tak až dočtu, řeknu vám víc.. :)


A to by bylo pro článek vše a jestli vás zajímá, co jsem v září dělala a jak jsem se měla, tak mrkněte na posledních cca 5 minut videa.. Je to zvláštní, protože většinou mi psaní pomáhá, ale dneska se mi nechce vypisovat všechno o tom, jak jsem se měla a jak mi bylo. Bylo to dost jako na houpačce, v jednu chvíli super, ve druhé chvíli krize největší a něco k tomu vysvětluji právě ve videu.. A tím tu končím :)

Co jste si v září oblíbili vy? Máte nějaké favority z těchto kategorií?

8 komentářů:

  1. Dermacol tekutá mýdla bych si ráda pořídila :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, číhej na akce (taky číhám) a pak do nich, jsou fakt skvělá! :)

      Vymazat
  2. Citronové mýdlo Dermacol už mám skoro na dně, ale v zásobě mám ještě to kávové a koupím i další, krásně voní:-) Teď ještě pátrám po jejich novém grepovém sprchovém gelu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci ty mýdla snad všechny, jen čekám na ty akce! :D Jinak ten sprcháč jsem ještě nikde neviděla, ale doporučuji, fakt voní luxusně! A to jinak grepy fakt nemusím :)

      Vymazat
  3. Ten oční krém od Dulcie mám už doma třetí balení a je to krém, který asi snad nikdy nevyměním. Jsem s ním velmi spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k němu budu také určitě vracet, je fakt bomba! :)

      Vymazat
  4. Na video mrknu až budu doma :-) Moc se na něj těším :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)