pondělí 5. září 2016

Shine Burst rtěnky - Avon

Krásný den vám přeji!

Letní prázdniny jsou za námi a na řadu přichází podzim.. Ale než se do něho ponoříme úplně a já vás začnu zasypávat ponurými odstíny a podzimními novinkami, představím vám ještě tyhle skvělé letní lesklé rtěnky (pro mě rtěnkobalzámy) Shine Burst od Avonu.




Podobné kosmetické vychytávky na rty mě neberou jindy než v létě, protože i já, jsem jinak naprosto propadla matným kouskům. Pro tropické dny to ale chtělo změnu, takže jsem tyhle roztomilé tyčky uvítala. K vyzkoušení mi dorazily tři odstíny - Calypso, Nude Shine a Strawberry Blush.



Když jsem rtěnky rozbalila ze zatavené černé fólie, kterou jsou po obdržení chráněné, vykoukly na mě tři krásné lesklé obaly. Každá barvička má svůj originální barevný obal, který vypadá nejen krásně, ale navíc slouží k okamžité identifikaci odstínu. Jsou umělohmotné, ale poměrně pevné a cestování v kabelce bez potíží zvládají. Po prozkoumání odstínů jsem zjistila, že dva jsou se shimmerem, jeden odstín je čistá krémovka. Jsou to tenké tyčinky, takže je lepší ji nijak zbytečně nevysouvat, abyste si rtěnku nezlomili. Konzistence je krémová až gelová a po rtech klouže sama. Pigmentace rtěnek je nižší, takže se dá intenzita velmi dobře korigovat. V jedné vrstvě máte na rtech spíše barevně nenápadný balzám. Ve dvou vrstvách už to začíná být zabarvený balzám a asi při čtvrté vrstvě už jde o rtěnku. Pokud nemáte rádi třpytky, tak se opravdu věnujte výběru odstínu, protože třpytky jsou u některých hodně výrazné. Například Nude Shine je na nich založený. A Strawberry Blush jich má taky dost. Každopádně ať sáhnete po jakékoliv verzi, po aplikaci se dostaví lesk jak blesk. Jsou na rtech příjemné a velmi hydratační. Díky tomu ale nemají tendenci vydržet dlouho a po hodince - hodince a půl, začnou mizet od středu rtů. Takže to chce sem tam obnovit. Krémová Calypso mizí rovnoměrně a celá, Strawberry Blush též jakž takž normálně, i když pár třpytek na rtech nechá, ale pozor na Nude Shine, protože tam mizí lesklá barevná vrstva, avšak třpytky zůstávají ve vráskách. A poslední, co jsem chtěla zmínit, je jeden zvláštní problém, který se objevil snad poprvé v životě. Je to zvláštní a už jsem se ptala i dalších lidiček, kteří rtěnky vlastní a prý s tím ten problém nemají, tak nevím, proč já zas musím mít něco extra :D Ale u mě se chvíli po aplikaci začala objevovat hořká pachuť v puse. Zní to hrozně divně, ale prostě si rtěnku nanesu a postupně, jak se mi rtěnka od středu rtů dostane do pusy, tak mě pronásleduje hořká chuť. Ještě zvláštnější je, že odstín Nude Shine to nedělá a je to specialitka těch zbylých dvou.. Tak jako já teda fakt nevím :D


Nude Shine je lehce do hněda, barvou velmi přirozená, ale třpytek je v ní opravdu hodně a zalézají do vrásek už po aplikaci. Za mě kvalitou nejslabší článek, i když aspoň není hořký.. :) :D


Krémová Calypso mě ale hodně baví. Je to krásná jemná růžová, která vypadá přirozeně a dodává rtům lehký nádech. Rty vypadají šťavnatě a ten lesk k tomu.. jsou doslova k nakousnutí a to se k létu prostě hodí.


Nejvýraznější odstín je rozhodně Strawberry blush, což je prostě jednoduše jahodová s obsahem stříbrných třpytek. Je krásná, ale třpytek je tam na můj vkus zbytečně moc, ovšem zase jich není tolik jako v Nude Shine, takže je o něco nositelnější.


Sečteno podtrženo: líbí se mi lesklý efekt a skvělá hydratace. Líbí se mi i odstíny, i když uznávám, že s menším množstvím třpytek by byly ty dva odstíny ještě o něco lepší. Zase jsou ale třpytky natolik jemné, že na rtech neškrábou, takže když to sem tam přejedu další vrstvou, není problém. Výdrž není nejdelší, ale ani jsem to nečekala. Od začátku tyhle rtěnky beru jako gelové rtěnky až balzámky, které budou lehoučké a hydratační, na léto ideální a v tom mne nijak nezklamaly. Rtěnky najdete tady, cena je 99 Kč / ks (18 g).

*PR produkty zaslané zastoupením Avonu

14 komentářů:

  1. Obal je uzasny, libi se mi posledni dva odstiny :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Obaly jsou rozkošný, hrozně mě baví :)

    OdpovědětVymazat
  3. obaly su perfektne aj farby vyzeraju skvele len skoda ze ja mam odpor k lesklim veciam pre mna rozzhodne len matt aspon na zatial
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám matné kousky taky raději, ale fakt musím uznat, že mě tyhle rtěnky teď přes léto bavily! :)

      Vymazat
  4. Já jsem si objednala odstín Tangerine Gleam, ta pigmentace mně právě trošku překvapila, v jedné vrstvě je to na nic, tak jich musím nanášet víc, abych viděla efekt, který chci, ale budiž, barva je to hezká a rtěnka je na rtech příjemná, taková jakoby pečující. Teď se mi ještě zalíbil odstín Calypso, tak nejspíš přiobjednám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pigmentace je slaboučká, ale zase třeba v práci jen tak na přejetí se mi to hodí, aspoň to nemusím moc hlídat :)

      Vymazat
  5. Krásné obaly! To s hořkou pachutí se mi ale taky občas stane, třeba dneska s Revlon rtěnkou, ale kvůli odstínu jí to odpustím a snažím se moc neolizovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já je taky budu používat dál, ale je to trochu nepříjemný :D

      Vymazat
  6. Já musím říct, že teda obaly i odstíny jsou povedené! :) Ikdyž já Avon nemám v lásce, ale jejich produkty na rty jsou celkem fajn, tak tohle se jim opět povedlo :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zase Avon čím dám tím radši, nemůžu si pomoct :)

      Vymazat
  7. Wau.Nádherné obaly aj ba ruže.Avon vie robiť dobré produkty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak co, ale rtěnky patří zrovna mezi povedené :)

      Vymazat
  8. Mám strawberry blush a máš pravdu, říkala jsem si, co mi na ní vadí a je to ta stříbrná třpytivost. A konzistence mi připadá taková gelová, malinko vysušující bohužel. Výdrž zas lepší než u krémových, ale jde do ztracena, zatímco krémovou snim najednou :)Už bych do ní asi nešla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta čistá bez shimmeru je prostě nejlepší :) tu používám fakt moc ráda, mizí nenápadně a vypadá přirozeně, což je na cesty na rychlé přemáznutí fajn :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)