sobota 24. září 2016

Péče o nehty Sililevo

Krásný sobotní večer vám přeji!

Je to pár týdnů, co se ke mně dostaly pečující laky Sililevo. Možná si někteří pamatujete, že byly časy, kdy jsem měla své nehty opravdu dlouhé, pevné a zdravé.. Jenže to už je několik let zpět. V posledních měsících jsem měla spíše naprosto opačný problém - nehty krátké, měkké a lámavé. Bohužel. Snažila jsem se (na své poměry) hodně ruce mazat, upravovat alespoň trochu kůžičku, promašťovat a tak dále, ale prostě pořád málo. Na jednu věc jsem totiž kašlala, na jakékoliv vyživující laky. No a tak když přišla nabídka na vyzkoušení právě tohoto kousku, rozhodla jsem se s tím dělat víc a opravdu se o ty nehty starat.


Oficiální popis: Zdravotnický prostředek vyvinutý speciálně pro remineralizaci a obnovu struktury nehtů postižených deformacemi, křehkostí či bolestivostí nebo k běžnému použití na posílení a ochranu nehtů. Sililevo hydratuje nehty, zvyšuje tvrdost nehtů, zvyšuje jejich pevnost a pružnost. Kombinace přírodních složek s patentovanou technologií hydroxypropylchitosanu pomáhající v léčbě narušené struktury nehtů a jejich vzhledu.


Hydroxypropylchitosan:
 - hydratuje a tím snižuje lámavost nehtů,
 - vytváří bariéru proti vnějším vlivům,
 - urychluje růst nehtů,
 - pomáhá transportu všech složek laku do nehtové ploténky.

Přeslička rolní:
 - remineralizuje nehet zvýšením obsahu křemíku ve formě křemičité soli,
 - obnovuje strukturu nehtu a zvyšuje jeho pevnost a pružnost.

Metylsulfonylmetan:
 - přírodní, biologicky dostupná forma síry,
 - stabilizuje vláknité proteiny, a tím zvyšuje pružnost nehtu,
 - zesiluje vazby mezi vrstvami nehtu a tím zvyšuje jeho tvrdost.

Aplikace: Lak se aplikuje jednou denně na čisté suché nehty (případně před každým lakováním). Lak velmi rychle zasychá a na nehtu zůstává neviditelná vrstvička bez jakéhokoliv zápachu, která chrání a stabilizuje nehet. Vrstva je rozpustná ve vodě a proto by měl být přípravek aplikován po umytí a uschnutí nehtů, nejlépe večer před spaním. Pro dosažení co nejlepšího výsledku se doporučuje používat přípravek pravidelně alespoň po dobu tří měsíců.


A tak už testuji téměř tři měsíce, jak se to podle návodu má. Pravidelně, před každým nalakováním (cca každý třetí den), se snažím používat tenhle pidi láček, na ty svoje momentálně krátké nehty. Lak je menší velikost (3,3 ml), což vás možná maličko po otevření krabičky překvapí, ale mělo by vám to minimálně ty tři měsíce každodenního použití dát. Není to moc, ale za zdravé nehty to stojí, ne? Já ho budu mít určitě déle, když ho nepoužívám denně, myslím, že možná i dvojnásobek. Jde o čirou neparfemovanou vodičku. Brzy po aplikaci lak zasychá. Chce to nechat tak dvě minutky zaschnout úplně. Poté už můžete lakovat jak chcete nebo se věnovat i čemukoliv jinému. Jenom se vyhněte namáčení rukou, protože tím si lak spláchnete. No a pak už jen pravidelně používat, čekat a po pár týdnech možná uvidíte první výsledky. U mě jsou výsledky znatelné hodně pomalu, protože díky tomu, že ho nepoužívám denně, to trochu vázne. Ale první výsledky byly viditelné po cca čtyřech týdnech. První měsíc jsem ho používala častěji a nehty se lepšily výrazně rychleji. Jelikož mi nehty odrůstají poměrně rychle, tak to bylo znát. V posledním měsíci jsem to trošičku flákala a přijde mi, že na pár nehtech už to zase není ono a maličko se to opět horší, dva nehty na pravé ruce u těch nejnamáhanějších prstů, se mi zase začaly více třepit, ale slibuji, že se zlepším a budu se snažit ho používat pravidelně. A věřím, že to pomůže. Možná i přemýšlím, že si dám chvíli pauzu od lakování a budu denně používat jenom tuto péči a uvidíme, jak nehty za pár týdnů budou vypadat.


Takže, myslím si, že určitou pomoc péče poskytne, pokud ji budete používat pravidelně, jak je doporučeno. Já jsem po celkem krátké chvíli zaznamenala zlepšení, ovšem chce to opravdu v používání péče vydržet. Jakmile povolíte před úplným uzdravením, zase se to po.. :D Já to musím určitě napravit, abych dosáhla opět krásných nehtů. Každopádně, berte to jako mé dojmy po třech měsících, až dodělám celé balení, tak se určitě dočkáte editu (pokusím se o tom dát vědět nejen ve Spotřebovánu, ale i tady). Více o něm najdete zde. Seženete v lékárně, cena je cca 300 Kč.

Co vy a tenhle pomocník? Máte s ním někdo zkušenosti? Pomohl vám?

8 komentářů:

  1. Tak jsem tedy zvědavá na konečný verdikt po těch třech měsících. Jinak bych to určitě taky vyzkoušela. Nehty mám sice pevné, ale v určité délce se mi vždycky lámou. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verdikt bude asi ještě déle, ale určitě se objeví, až budou mé nehty vyléčené! :D :)

      Vymazat
  2. Měla jsem a moc efekt jsem nezaznamenala :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :( Mně to přišlo právě lepší, ale musím fakt vydržet dlouhodobě! :-/ :D

      Vymazat
  3. prípravok vyzerá super, ale ja by som asi nemala toľko trpezlivosti používať ho pravidelne :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě to je mírně i můj problém :D ale já se nedám a budu bojovat! :D

      Vymazat
  4. Tiez mi nechtiky odchadzaju a netusim preco.. skusam teraz Diamond od Sally H, ci pomoze tak uvidime. Mam aj vodicku od Avonu, ktora sa ma pouzivat kazdy den po dobu 7 dni, ale nepomohla. Som zvedava, na tvoj konecny verdikt! :)

    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, už něco fakt nutně potřebuji! :-/ Dneska jsem si zlomila další nehet kvůli tomu, jak se mi třepí.. :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)