čtvrtek 29. září 2016

Můj první (poníkový) šampuk

Krásný den vám přeji!

Tentokrát se vám pochlubím se svým dalším poprvé. V kosmetice, samozřejmě. Měla jsem totiž možnost zase jednou vyzkoušet pro mne něco neobvyklého - šampuk. To vůbec není žádná novinka, šampuky jsou na našem trhu už několik let, tuším, že prvně jsem je postřehla u Lushe. Ale pořád jsem tomu nějak nevěřila a běžně nemám ani moc možností se k nim dostat, takže to pořád čekalo. Až nedávno, kdy se mi ozval po delší době na spolupráci e-shop Nuspring.cz, kde mají spoustu zajímavých a přírodních značek, jsem se rozhodla jeden takový kousek konečně prubnout. A to od slovenské značky Ponio, kterou jsem do té doby zatím nezkoušela.



Po dlouhém rozhodování jsem zvolila nakonec variantu Pomeranč a eukalyptus - kopřivový tuhý šampon. Typově je určený pro normální a mastné vlasy, takže proto to vyhrál.

Oficiální popis: Svěží a povzbuzující vůně. Veganský produkt v eko balení. Krásně pění a přitom nezatěžuje vlasy. Reguluje tvorbu mazu. Pro zářivý lesk a poddajnost. Revitalizuje a hydratuje vlasy. Bez parabenů, silikonů, sulfátů SLS a SLES. 30 g tuhého šamponu vydrží jako 200 ml tekutého šamponu. Tuhý kopřivový šampon krásně pění a přitom nezatěžuje vlasy. Perfektně umyje vlasy, díky kokosovému oleji a díky přírodnímu glycerinu i hydratuje konečky vlasů. Citrónová šťáva spolu s kopřivou zase dodává vlasům sílu a lesk. Silice regulují tvorbu mazu pokožky. Jeho součástí je i panthenol, který chrání vlasy před poškozením a škodlivými účinky UV záření.



Pokud čekáte u všeho rozkošné balení a bez toho nemůžete produkty používat, tak vás v tomto případě asi šampuk nenadchne. Jde totiž opravdu o eko kousek, který vám přijde v papírovém pytlíčku. Vlastně rovnou ve dvou pytlíčcích, pro jistotu. Po otevření na vás vykoukne "placka", která krásně voní do dáli. Hodně jsou cítit citrusy, ale nic proti, vůně se mi líbí. Konzistence je... tuhá. Absolutně vůbec netuším, jak vám ji přiblížit. Pokud jste někdy měli šampuk, tak asi víte, že je to prostě tuhá hmota, trochu jako balistika, jen samozřejmě není založený na soli. Naopak na omak je to trochu mazlavější. A jak se tedy používá? Velmi jednoduše. Namočíte si vlasy, poté jednoduše vlasy přetřete několikrát šampone, a už myjete, jak jste zvyklí. Je tedy třeba trochu víc na šampuk přitlačit. Poté ale klasicky masírujete vlasy a objeví se pěna jako jste zvyklí u běžných šamponů. Tedy, není ji tolik jako u šamponů z drogérií, ale je jí dost a i proto se mi s šampukem myje příjemně. Poté klasicky opláchnout a.. je to fajn. Vlasy jsou hezky čisté a na dva dny svěží. Jsou opravdu umyté, odmaštěné a jemné. Avšak nečekejte žádné zázraky jako velký objem nebo třeba výrazný lesk. Myslím si, že ani velkou výživu pro sušší či poškozené vlasy nesmíte očekávat. Vlasy jsou prostě a jednoduše umyté a lehké, ale není tam žádný efekt, kterého byste si hned všimli.. Co mě mrzí je to, že po umytí vlasy nevoní. Škoda, zrovna tuhle citrusovou vůni bych ve vlasech brala. Jo a pokud se bojíte jako já, že vám šampuk rychle zmizí, tak se nemusíte vůbec ničeho obávat. On totiž mizí opravdu pomaloučku, polehoučku. Používám ho už víc jak šest týdnů (a to si myji vlasy každý 3. den) a zbývá mi ještě asi poloviční placka, což se mi vůbec nezdá špatné. Co říkáte?


Za mě tedy ano, líbí se mi myšlenka přírodního šamponu, i toho tuhého skupenství. Jsem nadšená, že pění a jsem ráda, že mám vlasy čisté. Po umytí tam není žádný výrazný efekt, ale vím, že vlasy umyté mám, takže jsem spokojená. Asi si i odpustím ten okamžitý efekt dokonalých vlasů, když vím, že do nich necpu žádné silikony a parabeny :) Takže, pokud by vás šampuk zaujal a nebo prostě chcete zase zkusit něco jiného, mrkněte na šampuk zde, 30 g koupíte za 109 Kč.

Co vy a šampuky? Máte s nimi zkušenosti? Baví vás?

*PR produkt zaslaný e-shopem Nuspring.cz,

9 komentářů:

  1. o takejto forme šampónu som ešte ani nepočula, no vyzerá skutočne zaujímavo :) keby som sa však mala rozhodnúť, asi by som ostala pri klasickej tekutej forme...

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ne? V poslední době jsou šampuky docela vidět :) Je to fajn změna a docela mě to baví a to jsem přitom dost konzerva :)

      Vymazat
  2. Taky o něčem takovém čtu poprvé a koukám jako blázen! Ale docela mě láká zkusit to! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zase něco jiného :D jako takhle, klasický tekutý šampon je o něco pohodlnější.. ale tohle taky není špatný :)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Mně už dost hrubě dochází šampuk od Lushe Honey I washed my hair a asi to obrečím! Naprosto ho miluju, lepší "šampon" jsem snad neměla. I když to je složitější na údržbu, tak chci další, tentokrát asi vyzkouším jiný druh :) Ani jsem nevěděla, že je dělají i jiné značky, a o této značce jsem už vůbec neslyšela. Takže díky za tip, Klári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :) Tohle je asi trochu levnější než Lush :) ale jestli i tak účinný nemůžu posoudit :D ale už budu muset nějaký ten od Lushe taky zkusit, když jsou tak chválené :)

      Vymazat
  5. Takový šampon bych klidně ráda vyzkoušela, ale pořád se toho bojím ze nebude tak dobrý :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako špatný není :) pro mě lepší než dobrá půlka drogeristických šamponů.. a ještě k tomu přírodní, tak může mít člověk lepší pocit :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)