čtvrtek 15. září 2016

BB Cream + Quatro oční stíny - Avon

Krásný čtvrteční podvečer!

Dvě "letní" novinky od Avonu, bych vám ještě ráda představila. S jednou novinkou jsem čekala vyloženě na horké léto, hned v následujícím odstavci vám povím proč. A na druhou věc jsem trochu pozapomněla, stydím se.



BB Cream se zkrášlujícím účinkem

Oficiální popis: BB Cream se zkrášlujícím účinkem má SPF 15 a obsahuje komplex Active Seed. Je lehký a působí v několika oblastech. Odráží světlo a dodává pleti bezchybný vzhled. Tónovací složení pomáhá zakrýt nedokonalosti a dodává pleti sjednocený, přirozený a zářivý vzhled. Vhodný i pro citlivou pleť. Hypoalergenní. Neobsahuje parabeny.

S tímto BBčkem mi to chvíli trvalo. Je to už nějakou chvíli, co jsem měla naposledy BB v ruce a až na ty asijské, jsem si s žádným moc nesedla. Proto mě ani nebolelo tyhle krémíky opustit a vrátit se zpět k make-upům. Tenhle tu mám asi po roce. Rozhodla jsem se mu dát šanci, jenže ta naděje splaskla hned ve chvíli, kdy jsem zjistila, že odstín Light pro mě pořád není úplně light. Momentálně, když mám nejtmavší barvu v roce, mi je odstín horko těžko. Ještě o odstín světlejší by se mi hodil :D Takže chápete, proč jsem tak dlouho s článkem otálela. No ale nakonec jsem se rozhodla ho prubnout, přeci jen BB se v těchto parných dnech hodí nejvíc, odstínově nejpříhodnější situace, takže hurá do toho. BB je krémové, trochu tekutější konzistence. Je lehoučké, krytí je nízké až slabě střední. Spíš jen lehce ztónuje a dodá vaší pleti přirozený šmrnc. Rozhodně nečekejte zakrytí všech nedostatků na vaší pleti. Co mi ale vadí, kromě toho odstínu, je ten finiš. On je krém sice lehoučký, ale šíleným způsobem se lesknu. To je fakt hardcore, diskokoule je oproti tomu břídil. Asi uznáte, že to je zrovna věc, kterou v těch parných dnech potřebujete ze všeho nejméně.. protože co si budeme povídat, člověk se leskne i bez pomoci BBčka.. Na druhou stranu, pokud máte suchou pleť, tak vám tohle asi neublíží.. Naopak to spíš vaší pleti prospěje, to pečující krémové zastoupení tam je. Výdrž je potom dost slabá, jako zvládne tak 6 hodin, poté se nenápadně vytrácí. Což je pro mě prostě málo. A ještě zmíním vůni, která mi je sice příjemná (lehce květinová), ale je poměrně intenzivní na podobný produkt, takže bacha na to, nemusí to vyhovovat každému.




Sečteno podtrženo: ani toto BB mně nijak neohromilo. Prostě na asijská BB nic nemá. Tohle je slabý tónovací krém, který je sice ideální na léto, ale chybí k tomu vhodný odstín a saténově matný finiš.. Pro normální až mastnou pleť tohle není. Takže za mě ne a jdeme o dům dál... Najdete ho zde, cena je 159 Kč za 30 ml.



Paletka očních stínů Quatro True Colour - Rose Awakening

Oficiální popis: Čtyři skvěle se doplňující odstíny pro neodolatelný pohled. Profesionálně sestavená paleta očních stínů díky snadnému návodu ve 4 krocích umožní bezchybné nalíčení. Poskytuje syté barvy v jediném tahu. Stíny vydrží celý den. Velmi snadné nanášení. Sametově hebké složení umožňuje snadnou a pohodlnou aplikaci. Intenzivní a syté barvy, které vydrží po celý den a nerozmazávají se.

Jsou to vcelku neobvyklé barvy, ale proč ne. Když v květnu přišla, docela se mi to k tomu jarnímu období hodilo a tak jsem ji i celkem nosila. Paletka má hezké, jednoduché černé balení, součástí je zrcátko, které je nalepené z druhé strany víčka. Otevírání je na zmáčknutí, kterým se uzavírání povolí a poté paletku jednoduše otevřete, zase je to ale zabezpečené tak, že samovolně se vám někde třeba v kabelce neotevře. To se mi líbí. Co se mi taky líbí je označení stínů číslem, což má být jako návod k jejich používání. Ne, že bych se tím striktně řídila, ale pokud třeba nevíte, kam s jakým stínem, proč ne. Součástí je i klasický pěnový oboustranný aplikátor. Tři stíny z paletky jsou se shimmerem, jeden (nejtmavší růžový) je matný. Pigmentace paletky je průměrná. Nejlépe pigmentované jsou rozhodně světlé stíny č. 1 a 4, odstín 2 mírně vázne, nejslabší článek je potom matný č. 3. Není to nijak tragické, ale nejde ani o extra pigmentované kousky. Spíš mi přijde, že stíny maličko hůř chytají na oko. Pro intenzivní odstín je třeba minimálně dvou/tří vrstev (záleží na odstínu). Stíny jsou pudrové, ale velmi mile mne překvapilo, že téměř vůbec nepráší. To je paráda, aspoň nemáte růžovou všude kolem očí. Blendí se bez problémů, jdou rozetřít hezky do ztracena. A co vás bude asi zajímat k tomu je určitě výdrž. Ta není sama o sobě nejvyšší. Bez báze stíny vydrží intenzivní cca půl dne, poté dost ztrácí na intenzitě. S bází je to o něco lepší, zvládnou těch deset hodinek viditelné, ale ani tak to není to, co po nalíčení. Tohle je asi stránka stínů, která mne zklamala nejvíce.




Sečteno podtrženo: paletka není nejhorší, ale ani nejlepší. Řekla bych, že celkově je to průměrná záležitost, která nejspíš neurazí, ale ani výrazně nenadchne. Složení odstínů též není pro každého. Já mám růžové stíny ráda, světlé rozjasňující používám neustále, takže ty využiji nejvíce, ale růžovou asi nemusí úplně každý. Povedené je určitě balení i konzistence stínů, které díky ní nepráší. Mínusem je slabší výdrž. Pigmentace je tak napůl, není tragická, ale prostě ani výborná, takže záleží na tom, co po stínech chcete. Najdete je tady, momentálně ve slevě za 129 Kč.

Stíny v akci, použitý odstín č. 4 ve vnitřním koutku a č. 2 na celé víčko, doplněné o tmavší stín z paletky Gabriela Salvette.


No a nezbývá mi, než se vás zeptat: Máte s něčím z toho zkušenosti? Používáte BB Cream? 

*PR produkty zaslané zastoupením Avon

8 komentářů:

  1. Já jsem s BB vyloženě spokojená a to je moc nemusím. Krásně kryje, což mě překvapilo a krytí bych klidně označila za střední, úžasně hydratuje, takže i moje suchá pleť si chrochtá blahem a finiš se mi též líbí. Za mě naprosto super.
    Připomnělas mi, že bych už také mohla napsat recenze na produkty :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je přesně ono, já mám pleť mastnou, takže na mě působí opačně :) :D

      Vymazat
  2. Já z těch Quatro očních stínů mám pár paletek, ty jsem si kupovala proto, že mně zaujaly odstíny, ale k žádné jsem si cestu nenašla. A ten BB krém, tak ten zkoušet nebudu, máme stejný typ pleti, to by neklapalo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou takové "nemastné, neslané", ty paletky, co? Jako já neříkám, že ji už nikdy nepoužiji, ale je asi tisíc dalších, které prostě budu mít radši no :( :D

      Vymazat
  3. Já celkově Avon moc nemusím, ale BB vypadá dobře, líbí se mi i paletka, ale podle mě by mohla být více pigmentovaná :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by mohla :) Já Avon můžu, v poslední době mají celkem dost povedených produktů.. tohle byla zas po delší době nálož toho horšího :D :)

      Vymazat
  4. BB creamy nepoužívám, stačí mi jen korektor...a pro mě jsou růžové stíny nepoužitelné protože mě dělají ubrečené oči☺

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, šťastná to žena! :) Já si chci taky vystačit jen s korektorem! :-O :D Já růžové můžu, ale je fakt, že samostatně v téhle kombinaci by to fakt nešlo :D Doplňuji to o tmavší stíny z jiných paletek.. :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)