neděle 28. srpna 2016

Suché šampony Batiste podruhé - Sweetie, Marrakech

Krásný nedělní večer vám přeji!

O suchých šamponech Batiste tu už bylo dost napsáno a hodně jsem o nich i mluvila v několika videích. Ale článek o nejnovějších variantách Sweetie a Marrakech, které už nějakou chvíli seženete v drogériích, vám napsat musím. Prostě musím, nedá mi to vám je neukázat.



Sweetie  

Oficiální popis: Dodejte svému účesu sladkou hravost s limitovanou edicí. Mísí se v něm lahodná vůně malin a vanilky, která zanechá vaše vlasy jednoduše neodolatelné. Ideální pro rychlou úpravu účesu mezi mytími. Jednoduše nastříkejte do vlasů pro čistý a svěží pocit z vašich vlasů s přidaným objemem a texturou.



Jak název napovídá, tady jde o slaďárnu. Pokud vám nevadí opravdu sladká ovocno-květinová vůně, tak tohle se vám bude líbit. Složení se skládá například z vanilky, smetany, santalového dřeva, růže, jasmínu, malin.. Ale najdete tam i známku ananasu, melounu a granátového jablka. Mně ne že by úplně vadila, ale jsem spíše na jiné parfemace, takže tuhle jsem si díky tomu nedokázala úplně stoprocentně vychutnat. Vlasy provoní na delší chvilku, což je super, když vám vůně sedne. Opět bílý prášek, takže je potřeba po aplikaci pořádně pročísnout kartáčem, abyste se zbarvení zbavili. Mám ale pocit, že vlasy trošičku bělejší zůstanou i po vyčesání, ale nic, co by bylo nějak extrémně viditelné. Především ale dokáže z vlasů stáhnout mastnotu a zanechat je na celý den ve velmi pěkném a přijatelném stavu. Jsem ráda, že suché šampony máme, protože mi kolikrát vytrhnou trn z paty :D A ještě radši jsem, že existují takhle super suché šampony, které zmáknou pomalu nemožné - během minuty změnit zplihlé a mastné vlasy na stokrát lepší stav, dokonce i s pěkným objemem. Vlasy jsou sice na dotek trochu hrubší a cítíte z nich pudr, ale na oko vypadají vážně dobře. Jsou i nadýchané, takže není ani nutností svazovat je do culíku, můžu si v klidu vyrazit s rozpuštěnými. Efekt navíc vydrží po celý den, takže se nemusím bát vylézt ven na celý den. Za mě rozhodně dobrý výsledek, i když musím uznat, že verze Original má pořád něco navíc (nezesvětluje vlasy a vlasy se více lesknou).








Marrakech

Oficiální popis: Probuďte své smysly s limitovanou edicí Batiste Marrakech, inspirovanou atmosférou marockých bazarů. Lehce dekadentní vůně okoření váš styl i vaší náladu.



Tohle je pro změnu vůně pro mě, protože podobné kořeněné a orientální kousky já můžu. Pokud jste na tom podobně, tak tuhle verzi musíte mít! :D  V této variantě najdete tóny cedrového dřeva, pižma, jedle, baslamu, čaje, bergamotu či růže a nechybí ani borovice, eukalyptus či bylinný čaj! Líbí se mi a ještě když ve vlasech vydrží.. to je prostě výhra. Vlastnostmi je to naprosto totožná záležitost s variantou Sweetie, takže to tu nebudu znovu celé opisovat. Prostě velmi povedené, stejně jako varianta výše.



Sečteno podtrženo: I tyhle verze, stejně jako jakákoliv jiná od Batiste, stojí za vyzkoušení. Já bez sucháčů nedám ani ránu, což víte. Hodně často mi vytrhnou trn z paty, takže alespoň jeden musím mít doma pořád. Tyhle ochucené verze (Tropical, Marrakech, Sweetie, Floral Blush) jsou si všechny hodně podobné, svoji funkci splní, vlasy zanechají fresh a k tomu krásně voní a proto mě baví. Pořád jim maličko chybí a žádný stále nepřekonal verzi Original, ale i tak jsou velmi povedené a s přehledem strčí do kapsy většinu sucháčů :) Seženete je v drogériích DM za 129 Kč.

A co vy a Batiste sucháče? Také je milujete? Máte vyzkoušenou některou z těchto variant?

*Marrakech mi byl zaslán zastoupením Batiste

12 komentářů:

  1. Já jsme celkem ostuda, ale nikdy jsem tyto suché šampony od Batiste nevyzkoušela.. Mám pouze zkušenosti se suchým šamponem od Balei a potom od Klorane :) Ale ten od Batiste musím někdy určitě vyzkoušet :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však to nevadí, teď jsou parádně dostupné, tak třeba i u tebe jednou přijde jejich chvíle ;) Klorane jsem zase nezkoušela já, tak uvidíme, jestli se k němu někdy dohrabu :D

      Vymazat
  2. Pořád jsem asi konzerva, co dává přednost klasickému mytí, ale když už musí být sucháč, tak jedině od Batiste, tyhle nové jsem ještě nezkoušela a ani jsem nezkoumala, jestli už u nás v dm jsou, ale určitě to napravím:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je v DM najdeš :) Jako já si taky radši umyju hlavu, ale kolikrát si večer říkám: jo dobrý, to bez mytí ještě jeden den přežiju a pak.. ráno zjistím, že jsem se spletla :D :D

      Vymazat
  3. Tyhle jsem neměla, ale mám ráda tyhle typy suchých samponu :) Jsou fajn
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle suchace jsem objevila ještě dřív než byly u nas v Anglii, kde byl výběr obrovský i různé velikosti. Funguji nejlépe, ted budu brzy testovat i suchý šampon od Aussie. Jo a maji je uz i v Tetě, což je super, DM u nás bohužel zrušili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je super, že už jsou i v Tetě, aspoň se to dostane ještě víc do podvědomí :) A budu doufat, že tu bude jednou výběr jako v UK :D :D

      Vymazat
  5. Já používám verzi pro hnědé vlasy a jsem spokojená...ale příště sáhnu po Original!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta mi zrovna přišla nejmíň zajímavá :D ale je fakt, že se člověk naprosto vyhl čemukoliv bílému na hlavě :)

      Vymazat
  6. Vyzkoušela jsem dost suchých šamponů až jsem konečně narazila na Batiste konkrétně Sweetie a jsem fakt nadšená,můj muž říkal že mi vlasy voní jako Pedro :-D .Vyzkouším určitě i verzi Original ale už teď vím že u Batiste zůstanu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem u nich zaparkovala, Batiste jsou fakt nej! :) Občas ještě ze zvědavosti vyzkouším něco dalšího, ale vždycky se k nim stejně vrátím.. :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)