středa 10. srpna 2016

Jílové masky na obličej - Dermokil

Krásný den vám přeji!

Víte, co miluji v poslední době z pleťové kosmetiky nejvíce? Masky na obličej! Mívám období, kdy si jich ani nevšimnu.. a pak mívám období, kdy je shromážďuji ve velkém a používám pravidelně.. Právě se nacházím v té druhé etapě, takže vás budu zase chvíli spamovat samýma maskama. Dnes vám představím dvě jednorázové Jílové pleťové masky od turecké značky Dermokil. Tahle značka má přímo zabijácký název a bojuje svojí kosmetikou především pomocí obsahu jílu v ní. Jinak tomu není ani u těchto masek. Zkoušela jsem dvě, jednu pro normální a jednu pro mastnou pleť.



Jílová pleťová maska pro mastnou pleť

Oficiální popis: Speciální maska pro mastnou pleť s obsahem přírodního jílu, je plná minerálních látek a vitamínů. Maska čistí póry a vyrovnává vylučování tuku. Vzhledem k obsahu vitamínů a minerálních látek pomáhá k posílení a obnovení pokožky, která tak získá zdravější a mladší vzhled. Kromě bohatého složení (železo, hořčík, vápník, měď, fosfor) obsahuje maska také bylinné extrakty jako je mandlový olej, růžovou vodu, zelený čaj a vitamíny A,B a E. Jílová maska je efektivním řešením proti pupínkům, černým tečkám, akné, skvrnám a odumřelým kožním buňkám hned při prvním použití.



Jílová pleťová maska pro normální pleť

Oficiální popis: Speciální maska pro normální pleť s obsahem přírodního jílu je plná minerálních látek a vitamínů. Maska čistí póry, hydratuje pokožku a poskytuje tak přirozený a zdravý vzhled. Kromě obsahu železa, hořčíku, vápníku, mědi a fosforu obsahuje také bylinné extrakty jako je jako je sezamový olej, růžová voda, zelený čaj a vitamíny A, B a E. Jílová maska je fektivním řešením proti pupínkům, černým tečkám, akné, skvrnám a odumřelým kožním buňkám hned při prvním použití.

Aplikace: Aplikujte silnou vrstvu na důkladně vyčištěnou pleť a vyhněte se kontaktu očí. 15 minut po aplikaci umyjte pleť teplou vodou. Následně naneste na pleť vhodný hydratační krém pro Váš typ pleti. Používejte jednou až dvakrát týdně.



Jednorázové pleťové masky v pytlíčku jsou o obsahu 15 ml, což je pro mě na jedno použití opravdu příliš, takže bylo jasné, že si pytlíček rozdělím na dvě použití. Bohužel obsah není nijak rozdělený na menší uzavřené pytlíčky, proto jsem si tam půlku nechala, zasponkovala, aby obsah nevyschl a za pár dní si masku dala znovu. Asi víte jak vypadá jíl, takže vás nepřekvapí, že má maska šedavou barvu a trochu vypadá jako takové bahno s krémovější konzistencí. Maska je při aplikaci příjemná, možná cítíte při aplikaci trochu jemně namletý prášek, ale nic nepříjemného. Díky tomu trochu při odstraňování pleť i vypeelingujete. Po rozetření na obličej necháte masku cca 15 minutek působit, poté jednoduše smyjete. A jak maska působí, tak začíná na pleti tvrdnout. Při tom stihne i trošku štípat, ale žádná hrůza a nic, co by se nedalo přežít. Ke konci té čtvrt hodinky působení maska ztvrdne úplně a začne na pleti při pohybu mimických svalů praskat. Což je takový trochu zvláštní až nepříjemný pocit, mírně to pne. Pak ale začnete oplachovat a maska se ve chvíli rozpustí. A zůstane vám krásně vyčištěná pleť, odmaštěná, ale zároveň i taková naducaná (vyživená). Výsledný efekt se mi dost líbil. U masky pro mastnou pleť jsem měla pocit trochu lepší, pleť se mi zdála výrazně méně mastná (což bych u masky na mastnou pleť i čekala :D) a celkově to bylo prostě lepší. Maska pro normální pleť nebyla špatná, ale kromě maličko řidšího obsahu, jsem u ní měla pocit trochu méně vyčištěné pleti, takže kdybych si měla vybrat, volila bych příště určitě modrou variantu určenou přímo pro mastnou pleť :)

Maska pro mastnou pleť:


Pro normální pleť:


Celkově tedy musím říci, že jsem s maskami neměla žádný vážný problém a celkem mě to bahno i bavilo :D Líbil se mi konečný efekt vyčištěné pleti a použití 1x za cca 5 dní či týden by byl ideální. Musela bych si ale pořídit rovnou velké balení, protože tyhle naducané pytlíky jsou na domácí použití prostě nepraktické. Ale zase na cesty proč ne. Jen uznávám, že to není nejlevnější záležitost, takže to asi nebude úplně pro každého. Když bych si plánovala koupit masku znovu, tak bych rozhodně zvolila velké balení o 125 ml, které stojí 500 Kč a vydrží vám mnohonásobně déle. Masku pro normální pleť najdete zde a pro mastnou pleť zde, cena za 15 ml / pytlík je 150 Kč.

 Co vy a značka Dermokil? Máte s ní někdo zkušenosti? Jaké jsou vaše oblíbené masky?

* PR produkty zaslané zastoupením e-shopu Dermokil.cz

11 komentářů:

  1. Koukla jsem na složení, je to zajímavé, ale děsně předražené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, je to dražší, to souhlasím.. Jak jsem psala, fakt už se vyplatí to velké balení :)

      Vymazat
  2. Ahoj, super článek. Koukala jsem i jinde na recenze, masky vypadají dobře, ale ta cena mě fakt odrazuje.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Což o to, masky vypadají dobře a lákaly by mně, ale ta cena prostě ne:-( Já jsem hodně kupovala masky Planet Spa od Avonu, ale teď se chci přeorientovat na jinou značku, hlavně tedy Freeman.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuším, že Avon má také nějakou bahenní nebo jílovou masku, že? :) Freeman mě taky láká na masky stále více, potkávám jich v drogériích celou řadu :)

      Vymazat
  4. Obě masky vypadají dobře, ráda bych je zkusila, ale ta cena mě dost odrazuje.

    OdpovědětVymazat
  5. Super, tyhle masky jsem kdysi také zkoušela a byla jsem spokojená :-). Je pravda, že masky jsou dražší, ale zas lepší trošku dražší a kvalitní s účinek, než levné bez účinku. Já teď zkouším na pleť používat krém s SPF, mám ho zatím chvíli, tak je ještě brzy na nějaké závěry. Ale jsem zvědavá, jaké to bude mít na mou pleť výsledky :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)