pondělí 22. srpna 2016

Colorburst a Colorstay - Revlon

Krásný pondělní den vám přeji!

Je na čase zase pohnout s nějakou recenzí, protože ať dělám, co dělám, ty zásoby připravených článků se vůbec nemenší :D :) Víte, co tu ještě nikdy nebylo? Značka Revlon. Taky patří, díky návratu na náš trh, mezi hodně propírané a tak když byla možnost, vybrat si nějaké produkty na e-shopu Parfémy Elnino.cz, neváhala jsem a zaměřila se na tuto značku. A nevolila jsem nic jiného, než nejprodávanější a nejslavnější kousky této značky - make-up Colorstay a rtěnku Colorburst Lip Butter. S chutí jsem se tedy pustila do testování a dneska vám po pár týdnech podám hlášení.


Make-up Colorstay 24 Hrs pro smíšenou až mastnou pleť

Oficiální popis: Make-up je vhodný pro smíšenou i mastnou pleť. Perfektní krytí s lehkou texturou. Neucpává póry, pleť zanechává matnou. Chrání před škodlivým slunečním záření. S vitamíny A a E. Vytváří hladký povrch, pleť vypadá bezchybně.



Na ten jsem se obzvlášť těšila, protože jsem dosud slyšela jen samou chválu a pro mnohé je to nepostradatelný pomocník.. Velké plus je určitě možnost výběru make-upu podle vašeho typu pleti. Já jsem se svojí mastnou t-zónou volila samozřejmě variantu pro smíšenou až mastnou pleť. Co se týče odstínu, tak to vás asi též nepřekvapí, co jsem volila.. Samozřejmě nejsvětlejší variantu 110 Ivory. Celkem máte na výběr z 11 odstínů, takže škála barev je docela široká a vybere si snad každý. Odstín Ivory je pro mě naprosto ideální. Je světlounký, na většinu roku pro mě ideální, nyní když už jsem trochu ztmavla i já, tak zase potřebuji na chvíli sáhnout po něčem jiném, ale nebude to mít dlouhého trvání, to je mi jasné :D



Lahvička je skleněná, neobsahuje pumpičku, takže používám tak, že si vždy trochu naliji na hřbet ruky a poté aplikuji štětcem nebo houbičkou. Make-up je tekutější konzistence, takže vám steče k hrdlu lahvičky bez potíží. Make-up má střední krytí, možná to trochu táhne až k vyššímu. Roztírá se jednoduše, ale zapracování je trochu složitější. Mám pocit, že si nedokáže na té pleti nijak hezky sednout a vypadat přirozeně, ale pořád je hrozně vidět, zalézá do pórů a do vrásek a zviditelňuje je. Jednoduše neudělá přirozený vzhled typu "jsem namalovaná a všichni to víte, ale nikdo to nevidíte".. :D Rozhodně mohu potvrdit, že na mastnou pleť je ideální, protože konečný efekt je trochu pudrovější a pokud máte na obličeji nějaké sušší místo, tak vám ho určitě vytáhne. Na druhou stranu, pokud máte hodně mastnou pleť, tak vám ji zmatní. Určitě tedy volte make-up s rozvahou podle typu pleti. Výdrž je potom celkem dobrá. Až na to zalézání do vrásek, s ním nemám větší problém. Po několika hodinách je lesklejší t-zóna, ale to se mi nezdá až tak neobvyklé. Proti otěrům úplně odolný není, ale pokud si vyloženě nebudete šmatlat po obličeji tak to vydrží.



Sečteno podtrženo, výdrž a krytí jsou obstojné a přesně takové, jaké by mi u make-upu vyhovovalo. Bohužel mi přijde konečný efekt make-upu nepřirozený a necítím se v něm úplně stoprocentně. Jsem schopná ho používat a nemůžu říct, že by se nosit nedal, ale rozhodně jsou make-upy, ve kterých se cítím lépe a hlavně tak na oko i vypadají. Za mě tedy mírné zklamání a nejsem úplně přesvědčená o jeho skvělých schopnostech. Seženete ho tady za 186 Kč za 30 ml.


Rtěnka Colorburst Lip Butter

Není o nic méně známá a jelikož odstínů je hned několik, nemohla jsem se rozhodnout, který na zkoušku zvolit. Nakonec jsem vybrala krémovou tmavší růžovou, která nese název 053 Sorbet.



Lip Butter má barevný obal, který na první pohled napovídá, jaký odstín se uvnitř skrývá. To je pro mě praktická záležitost a celkem ji vítám, alespoň nemusím rtěnky zdlouhavě prohrabovat, prostě kouknu a vidím. Rtěnka je klasicky šroubovací a samotný obal vcelku bytelný, takže zatím úspěšně přežívá i cestování. Název poukazuje na máslovou konzistenci, která tam opravdu je. Rtěnka je krémovější, krásně se na rtech roztírá a při doteku skoro jako by tála. Má vcelku obstojnou pigmentaci, což mne trochu překvapilo. Jako není to taková ta barva, kterou si přejedete jednou slabě rty a máte barvu, která vás uhodí do očí. Ale stačí dvakrát přejet touto rtěnkou a barva je pěkně sytá a intenzivní, jak bych u podobné máslovější rtěnky asi úplně nečekala. Nezalézá do vrásek a nezvýrazňuje nedokonalosti. Díky krémovějšímu složení neočekávejte celodenní výdrž, ale spíše záležitost hodinky-dvou, alespoň v mém případě. Je hodně lehoučká, takže po nějaké hodince začíná od středu rtů nenápadně mizet. Jídlo a pití bohužel nezvládne vůbec. Zase na druhou stranu stačí jednou přetáhnout pro doplnění a na chvíli zase máte rty v pořádku. A ještě lepší je hlavně ten příjemný hydratační pocit na rtech. Zase je to běžná záležitost - hydratace vs. výdrž, což asi už nikoho nepřekvapí.



Sečteno podtrženo, se rtěnkou jsem spokojená. Nemůžu říct, že by mne v nějakém ohledu zklamala. Čekala jsem hydratačnější kousek, což se potvrdilo. Pigmentace je překvapující, výdrž jsem podobnou čekala, takže nejsem nijak zklamaná. Je to fajn rtěnka do letních dní, když nevíte, po čem sáhnout. Případně po ní sáhnete tehdy, když vaše rty nejsou úplně ve formě a potřebujete jim dodat hydrataci. Takže pokud máte rádi podobné hravější kousky, proč ne. Dost mi připomíná Color Whisper od Maybelline akorát jsou odstíny trochu jemnější a přirozenější a výdrž o něco delší, takže pokud jste ujížděli na nich, mohly by se vám tyhle rtěnky líbit. Rtěnku i v dalších odstínech najdete například zde, cena je 130 Kč za 2,55 g.



Tady jsou v akci oba kousky:


Co vy a Revlon? Máte s touto kosmetikou zkušenosti? Zaujala vás?

*PR produkty zaslané e-shopem Parfémy Elnino.cz

25 komentářů:

  1. Rtěnka vypadá moc dobře, hezký odstín sis vybrala. Make-up by nebyl pro mě, jelikož pleť mám suchou. Od Revlonu jsem ještě nic neměla, tak snad časem..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Make-up jedině pro tu sušší pleť :) Jinak od Revlonu jsou chválené ještě jejich "čubiny" a laky na nehty, takže určitě je dál co prozkoumávat :) :D

      Vymazat
    2. Make-up jedině pro tu sušší pleť :) Jinak od Revlonu jsou chválené ještě jejich "čubiny" a laky na nehty, takže určitě je dál co prozkoumávat :) :D

      Vymazat
  2. Měla jsem oba kousky (akorát v jiných odstínech) a s oběma jsem byla velmi spokojená. Make-up měl pro mě až moc vysoké krytí, tak jsem ho používala samostatně jen při zvláštních příležitostech, nebo jsem ho míchala s lehčím make-upem. Odstín jsem měla 150 Buff a byl tak akorát. Lip butter jsem měla v červeném odstínu a přišel mi jednoduše jako hydratační rtěnka. Perfektní pigmentace, výdrž - když jsem nejedla nic mastného - taky skvělá, nevysušoval, příjemně se nanášel... oba kousky bych si klidně pořídila znovu :-)
    Pěkná recenze, Klári :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krytí má vyšší, což je super, ale stejně mi vůbec nepřijde tak přirozený jako jiné make-upy.. :( Ale to hodně záleží na pleti, já mám docela rozšířené póry a viditelné vrásky, tak to prostě nevypadá dobře, když to tam zaleze :D

      Vymazat
  3. Makeup nepoužívám, ale ta rtěnka vypadá dobře. :)
    Mimochodem si mě trošku zmátla v tom, co je za den a nejdříve jsem opravdu začala přemýšlet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, už je to opravené :D Takhle to dopadá, když si to píšu dopředu :D

      Vymazat
  4. Od Revlonu jsem nic neměla, ale láká mně make-up Colorstay, rozjasňovač a pár dalších výrobků, plus z téhle recenze se mi hodně zalíbila i rtěnka, má krásný odstín:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky jsou fajn hydratační, za ty peníze dobré! :)

      Vymazat
  5. Od Revlonu nic nemám,ale ta rtěnka je hezká.

    OdpovědětVymazat
  6. Ajajaj.. tak na té fotce zblízka je vidět, že Ti dělá to samé, co mně - lososový nános, který vytáhne a zvýrazní každý pór, chloupek i vrásečku.
    Zkusila jsem jednou, měla jsem ten samý odstín - mám na mastné pleti suchá místa, takže to navíc bylo jak mapa měsíčního povrchu - a putoval dál, snad dělá nové majitelce lepší službu (někomu snad musí, když je to tak chválené, ne:)?)
    Ale Colorburst je fajn - zabarví, pomazlí, moc nedrží, ale vytrácí se rozumně..
    Lea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, všechno je vidět.. a že těch vrásek mám dost, tak to nevypadá hezky :-/ :D Rtěnka je fajn pomocník, díky odstínu letní oblíbenec :)

      Vymazat
  7. Pekna recenze, od Revlonu jsem jeste nic nezkousela, ale urcite si planuji poridit prinejmensim makeup, akorat ve verzi pro suchou plet :)
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat
  8. Odstín rtěnky je dokonalý :) Ten makeup bych také ráda vyzkoušela, ale co by mi asi vadilo je to, že to nemá pumpičku :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S pumpičkou je to o něco jednodušší, ale dá se to i bez ní.. :D :)

      Vymazat
  9. presne tento typ makeupu, myslím tekutejší bez pumpičky, by som hrozne rada vyskúšala :) a rúž vyzerá krásne :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tekutější má kdyžtak i L'oréal Eau de Teint, ale to už je fakt voda :) :D

      Vymazat
  10. Take jsem cekala vetsi nadseni...nepouzivam ho. Jinak od Revlonu mam rada ty rtenky v tuzce a vonave laky. Maji dobrou vydrz. Leskortenky nejsou take spatne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnky v tužce a laky jsou další dvě věci, co mne lákají :D Tak snad se k nim časem také dostanu :)

      Vymazat
  11. Make-upy nepoužívám, vystačím si s konektorem, ale ta rtenka vypadá fajnově☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnka je fajn, hodně mi připomíná Color Whisper rtěnky, které tenkrát byly velkým boomem :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)