úterý 30. srpna 2016

Active Shield - bojovník proti zápachu!

Krásný den vám přeji!

Už je to pár týdnů, co se na našem trhu objevila tahle novinka v nabídce antiperspirantů. Rexona rozšířila svoji řadu o verzi Active Shield, která bojuje nejen proti potu samotnému, ale především proti zápachu. Do prodeje přišla formou sprejového a kuličkového antiperspirantu a mé oblíbené krémové verzi Maximum Protection. Dnes se mrkneme na sprej a Maximum Protection.


Oficiální popis: Verze Active Shiled chrání proti nepříjemného zápachu, který způsobují bakterie, navíc díky svému složení pomáhá jejich množství eliminovat. Antiperspirant je charakteristický svojí svěží vůní, jíž dominují jiskřivé tóny citrusových plodů, zeleného listí a bobulovitého ovoce doplněné o elegantní základ s příměsí jantaru, pižma a santalového dřeva. Pánská varianta antiperspirantu  je potom definována směsí aromatických bylin, pronikavého jehličí a levandule, oživená svěží jiskrou bergamotu a citrusů, hřejivý základ dotváří jantar, santalové dřevo a pižmo, stejně jako u dámské varianty. Poskytuje/poskytují ochranu až po dobu 48 hodin.

Češi a zápach potu

Značka Rexona se ve svém nejaktuálnějším výzkumu zaměřila na to, jak tento problém vnímají Češi. Výsledky odhalily, že 98% z nás nesnese, pokud jsme sami cítit potem a v 96% případů nám vadí, když jím zapáchá někdo v našem okolí. Nejčastěji se Češi potí při sportu (49%), ve stresu (21%), v zaměstnání či při provádění domácích prací (shodně po 11%). 41% dotazovaných ale neví, proč při tom vzniká zápach.

Proč pot zapáchá?

Pot sám o sobě cítit není, problémy způsobují bakterie, jež se v podpaží přirozeně vyskytují. Ze čtyř hlavních druhů jsou zde nejhojněji zastoupeny korynobakterie a stafylokoci, zapřičiňující svým působením obávaný a nepříjemný odér.

Omluvte tentokrát takové chytrosti, ale tyhle fakta mi přišly jako docela zajímavé :) a jsem ráda, že nejsem sama, komu vadí zápach.. Zvláštní, vlastní zápach vadí 98% lidí, ale na každém kroku potkáte někoho, kdo slušně řečeno páchne :D No nic, mrkneme se na samotné pomocníky.





Maximum Protection je u mne zajetá klasika. Teď jsem ji před touto verzí nějakou chvíli neměla, ale na léto bylo nutností se k ní vrátit. Už mi chyběla. Krémová textura je na pokožce příjemná, zanechá sice na chvíli bílý povlak, takže velmi opatrně při oblékání, jinak si otisknete na tričko všechno. Postupně ale zasychá a po nějaké chvíli je to pohoda. Trochu mě vždy potrápí balení, já nevím čím to je, ale ucpávají se mi ty dírky. Čas od času je otřu a za pár dní už je mám zase ucpané :D Ale to vždy přežiju. Vůně té krémové varianty je hodně podobná těm ostatním MP vůním. Já si nemůžu pomoct, mně přijdou všechny hodně podobné :D Tahle je možná o něco intenzivnější než třeba zelená varianta Stress Control. No ale samozřejmě nejdůležitější je její účinek.. A nevím co čekáte, ale pro mě je prostě nejlepší, jakého můžu u antiperspirantu dosáhnout. Nepotím se ani v největších teplech, stále mám podpaží v nejlepší formě. Přežiji den bez zápachu a podpaží je bez podráždění. Tentokrát jsem nemusela likvidovat ani žádné zbarvené tričko, takže naprosto v pohodě a ani tahle varianta nijak nezklamala. Samozřejmě, pokud upřednostňujete antiperspiranty bez hliníkových solí, tak se jí vyhněte, protože tahle je obsahuje. A co si budeme povídat, je to tak trochu dryák.. ;)






Co mě ale příjemně překvapilo víc, jsou sprejové antiperspiranty. Ten pánský tu nebudu nijak podrobně rozebírat. Jen podotknu, že voní velmi pěkně a přítel si ho zamiloval. A víte co dokonce dělá? Voní se s ním i do postele :D Navíc se mi líbí vychytané pánské balení, nejen, že působí "chlapsky", ale navíc má lepší uzávěr. Zdá se mi o něco lépe vyřešený než u dámské verze. :) Zpět ale k dámskému antiperspirantu. Co mě hodně překvapilo je vůně! Čekala jsem nějakou hodně fresh nebo nějakou "čistou" pudrovou vůni a ona místo toho voní dost sladce, květinově. Je to fakt dost slaďárna, ale překvapivě se mi líbí a dost mě baví. Je i poměrně intenzivní a tak alespoň případný zápach přebije :D Jak ale víte, spreje samostatně nepoužívám a převážně jimi doplňuji různé tuhé/krémové antiperspiranty. V tomto případě kombinace MP výše a tohoto spreje byla mojí obvyklou rutinou v posledních měsících. A spolu fungovaly naprosto skvěle. Sem tam, když vím, že se nikam daleko nechystám, jsem použila sprej samostatně a v nenáročných dnech bohatě stačil, ale lepší pocit a jistotu mám spíše v kombinaci :) Jinak sprej nijak nedráždí podpaží a to ani po oholení. Takže za mě jedině palec nahoru, já už jsem několikrát říkala, že i spreje od Rexony můžu a cítím se s nimi jistěji. Je to pro mne taková pojistka :)

A víc není potřeba. Prostě Rexona antiperspiranty jsou moje srdcovka. Doporučená cena Maximum Protection Active Shield 159,90 Kč za 45 ml. U sprejového je to 150 ml za 77,90 Kč a u tuhého též 77,90 Kč. Seženete v drogériích DM, Rossmann, Teta, Tescu a dalších marketech..

A co vy a Rexona? Používáte? Také tak zbožňujete?

*PR produkty zaslané zastoupením Rexony

15 komentářů:

  1. Rexonu jsem si dost oblibila, ty kremove jsou na leto dokonale. Tuhle variantu jsem ale jeste nemela.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Rexona se u mně objevuje hodně často, ať už ve verzi MP nebo klasické. Bez antiperpirantu si nedovedu představit život, ať je léto nebo zima a to i když jsem doma, prostě bych nesnesla, kdybych byla cítit, brrr. Tuhle Rexonu jsem ještě neměla, ale určitě vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já taky ne, používám pořád a je to denodenní nepřeskočitelná rutina :D Ale přeci jenom přes léto, když se fakt potím jako vrata od chlíva, tomu dávám o chlup víc :D

      Vymazat
  3. Rexona je jednoznacne topka co sa tyka antikov v akejkolvek forme. Mala som maxximum protection-ten ale po tristvrte balenia som mala pocit ze mi prestal fungivat, ale mam gulicku aloe vera ta je fantasticka a takisto mam rada aj tie ich spreje motion sense. 😊 mohli by ale zapracovat na vonach lebo nie vsetky mi vinaju, vlastne paci sa mi iba ta bouquet sexi kvetinova, inak vonave radsej playboy alebo dokonca Balea 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mně voní skoro všechny :D Nejméně myslím fialová, ale jinak Stress Control i tahle Active Shield mají hezké vůně :)

      Vymazat
  4. Já většinou rexonu si kupuji jen ve spreji v tuhém deodorantu jsem ji ještě nezkoušela :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji můžu na všechny způsoby! :D Prostě klasika, ke které se vracím :)

      Vymazat
  5. Jojo Rexona je má oblíbená, teď jsem si pořídila verzi stress control :). A můžu za sebe i hodně doporučit Garnier ve fialové verzi

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za tip, určitě ho omrknu :) Stress Control je pro mě zatím asi nejlepší! Ta se mi fakt líbila :)

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za tip, určitě ho omrknu :) Stress Control je pro mě zatím asi nejlepší! Ta se mi fakt líbila :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vím, že jsou tyhle produkty hodně oblíbené, ale já se hliníkovým solím spíš vyhýbám. Mám doma ještě pár antiperspirantů z dřívějška, které je obsahují, tak ty dodělám, ale nové si už kupovat nebudu. Většinou používám jen spreje (deodoranty), které mi stačí. Chci vyzkoušet i nějaké přírodní deo/anti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To naprosto chápu, Leni :) Každý to s deodoranty má jinak.. Já zatím pořád jedu v těchto dryácích, ale už jsem taky popřemýšlela o "zdravější" variantě, ne že ne.. :)

      Vymazat
  9. Jednu kremovou Rexonu MP doma mam a je vazne super, ale v posledni dobe se antiperspirantum i klasickym deodorantum snazim vyhybat a pouzivat nejake prirodnejsi varianty. Chapu, ze nekdo ty antiperspiranty potrebuje, ja se taky potim v lete dost, ale snazim se to omezovat, poceni je prece jen fyziologicka vec, telo se cisti a neni zrovna dobre ho potlacovat antiperspiranty :)
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš naprosto pravdu :) Každý to má s touhle otázkou jinak, já už také přemýšlela o přírodnější variantě.. ale ještě jsem k tomu nedozrála :D Jaké přírodnější používáš? :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)