sobota 23. července 2016

Krémy na nohy: Balea vs. Indulona

Krásný sobotní den vám přeji!

Při sobotě zase jednu recenzi, co říkáte? :) Vlastně dvě, protože vám představím rovnou dva krémy na nohy, které jsem v posledních týdnech používala. Jak víte, nohy opečovávám a hlavně mažu celoročně, ale na jaře a v létě se jim snažím dopřát ještě víc, protože dostávají i díky nízkým a otevřeným botkám pořádně zabrat. Bohužel mne umí nohy pěkně potrápit a v poslední době ač se snažím sebevíc a svým patám se věnuji (o péči článek brzy), mám stále problém dostat nohy do formy. Kromě jiného mažu jako blázen, takže dnes to bude o společnících poslední doby.

Krém na nohy Indulona

Oficiální popis: Výrobky značky Indulona mají unikátní složení, které poskytuje všestrannou péči o pokožku. Indulona ochranná je bohatý krém pro každodenní péči o velmi suchou a zrohovatělou kůži na chodidlech. Pokožku do hloubky hydratuje a ošetřuje, napomáhá regeneraci, zaceluje praskliny a změkčuje. Neobsahuje parabeny.



Pokud znáte klasickou Original Indulonu, tak tohle je něco jako její dvojník. Obalem počínaje. Indulona inovovala obaly jejich produktů, krém na nohy je tubou velmi podobný klasickým krémům na ruce této značky, takže to chce jen trochu pozornosti, po kterém krému vlastně saháte. I když upřímně, asi je to ve výsledku celkem jedno :) Víčko má klasicky šroubovací, obsah jde vymáčknout bez větších potíží. Vůně krému je hodně podobná modré verzi Indulony, takže vám určitě nebude úplně cizí. Kdo by neznal vůni Indulony? Za celý život krémy této značky potkal snad každý z nás, takže vám ji asi nemusím blíže představovat. Krém je trochu hutnější, rozetřít jde dobře, ale se vstřebáváním je to trochu složitější. Složení je mastnější a nedokáže se úplně vstřebat, takže mastný film zůstává na povrchu. Pro mě to až tak velký problém není, jelikož se mažu těsně před spaním, kdy už ležím, ale není to úplně příjemné pro každého. Část krému se ale do pokožky nohou vstřebá ihned, zbytek později a určitou výživu a hydrataci nohám krém dá. Úplné jemnosti pat jsem nedosáhla, ale jak jsem psala, mám s patama dost potíže, takže jsem to úplně ani nečekala. Úplně špatné to ale taky nebylo, šlo spíš jen o jemně ztvrdlé paty, bez popraskání, což se dalo škrabkou nebo pilníkem zkrotit.




Takže špatný rozhodně není, fungoval obstojně a já jsem s ním byla celkem spokojená. Ale zase krém nebyl ani výjimečný a není to pro mě nic, u čeho bych si řekla: Jo tak ten musím mít prostě znovu!. Seženete v drogériích, cena okolo 60(?) Kč za 85 ml.

Intenzivní pečující krém na nohy s mandlovým mlékem a makadamiovým olejem Balea

Že je mým nejoblíbenějším krémem na nohy právě Balea už asi víte všichni. Ale vracím se stále k té s ureou a s jinými jejich krémy tolik zkušeností nemám, takže jsem si nedávno řekla, že zase jednou zkusím sáhnout po jiném. A říkala jsem si, Balea jako Balea, tahle bude určitě taky super..



No, bohužel, z téhle varianty tak nadšená nejsem. Krém je opět v klasické umělohmotné tubě, na čemž neshledávám nic špatného. Krém má celkem zajímavou vůni. Cítím z něho oleje a hlavně mandle, čistá a nahořklá vůně. Konzistence je krémová, ovšem s obsahem většího množství olejů, takže mastný film po rozetření je zajištěn. Jak jsem psala u krému výše, to by mi až tak nevadilo, i když tady jsou ty oleje cítit ještě víc a po namazání jste mastní pomalu až za ušima. Ale jo, to si člověk zvykne a nevidím v tom problém, pokud se krém postupně vstřebá a tu účinnost se přenese do pokožky nohou, kde bude fungovat. Jenže tenhle krém má tendenci zůstávat pouze na povrchu, kde zůstává ten mastný film a "obtěžuje" po dlouhou dobu. Paty i přes tu mastnotu strádají a nejsou dostatečně vyživené a hydratované a mají tendence se vysoušet snad ještě víc. Poslední dobou, co jsem tenhle krém používala mám nohy v opravdu až katastrofálním stavu. Paty ztvrdlé, vysušené, popraskané a i když se o ně pravidelně starám a mazala jsem je krémem denně, výsledek nula nula nic.

Za mě tedy tenhle bohužel ne, vypadalo to nadějně, ale je naprosto nefunkční a mým nohám nijakým způsobem neprospěl. A příště rozhodně sázím na jistotu, moji nejoblíbenější Baleu s ureou. Seženete v drogériích DM, cena je cca 55 Kč za 100 ml.




A čím mažete své packy vy? Máte nějakého oblíbence ke kterému se vracíte?

*Indulona mi byla zaslána zastoupením této značky

18 komentářů:

  1. Pro mně je jasná jednička Baleácký krém s ureou, sem tam si koupím i nějaký krém na nohy od Avonu, ale ještě žádný nebyl a myslím, že ani nebude lepší než tento:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě Urea taky :) Teď tu mám ještě pár dalších novinek na vyzkoušení, ale poté se k ní zase vrátím :)

      Vymazat
  2. Já nohy mám zatím OK, paty mi ještě netvrdnou, takže je vždycky promažu tělovým mlékem/krémem/máslem - prostě tím, čím si zrovna mažu tělo, jen aby se neřeklo:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéééé, to závidím :D Já s tím teda ještě před pár lety potíže taky neměla, ale čím jsem starší, tím je to horší :( :D

      Vymazat
  3. Já používám na nohy krém Ozalin. Jedná se o levandulový krém vhodný na ztvrdlou kůži. A musím říct, že je to zázrak. Na noc namažu, obléknu si ponožky a ráno mám krásně jemné nožky. Stojí okolo 40Kč a kupuji ho nejčastěji v Rossmann drogerii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jsem tam na něho myslím taky koukala, tak to příště zkusím a vezmu, díky za tip! ;) :)

      Vymazat
  4. Indulonu neznám, ale balea mi seděl a také jsou super krémy na chodidla od Avonu, ty já kupuji pravidelně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Avon má také pár dobrých krémů, o tom žádná :)

      Vymazat
  5. Já nedávno objevila krém na nohy Ozalin. Sice smrdí jako pro staré babičky, ale je nejlepší co se týká hydratace. Navíc stojí okolo 20,-, takže doporučuji :)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že je to fakt zázrak, už mi o něm píše Lenka výše :) tak ho budu muset příště vyzkoušet!

      Vymazat
  6. Za mě určitě taky jednička urea od Baley, momentálně mám taky krém s ureou z Lidlu, ale nevyrovná se mu. Z Avonu je super levandulova maska na nohy, používám jí klasicky na noc jako krém.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidl už má taky svoje krémy na nohy, jo? :) Asi tam budu muset zaskočit, až nám ho znovu otevřou :D :)

      Vymazat
  7. Přiznávám, že Baleu s ureou zkouším až díky tvé velké chvále na ni a je fajn :) Pak mi díky tvé soutěži doma přistála Indulona na nohy, která není tak dobrá jako ta Balea, ale není úplně špatná :)

    OdpovědětVymazat
  8. Momentálně používám vyživující krém na nohy s včelím voskem z Oriflamu a kromě krásné vůně i chodidla skvěle hydratuje. A mám tělový krém od Indulony olivový a ten pak na chodidla budu taky používat, protože mi přijde pěkně hutný a mastný a to mi vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tělový krém od Indulony tu na mě taky čeká, tak už se těším, je fakt hutnější, takže jak říkáš, i na nožky by mohl být super :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)