středa 6. července 2016

Čokoládka od Too Faced

Krásný den vám přeji!

Není už na čase dát si důkladnou recenzi o této paletce..? Já myslím, že po čtvrt roce jejího pravidelného používání asi jo :) Tahle paletka od Too Faced mi ležela v hlavě hrozně dlouho. Je fakt, že z počátku, když kolem ní byl boom, se mi nijak zvlášť nelíbila.. ale čím míň se o ní psalo, tím víc jsem na ni myslela, až jsem se rozhodla udělat si nakonec radost a koupit si ji k narozeninám.. Celou tu story, kdy kde a za kolik jsem si ji kupovala, jste už mohli vidět ve videu New in (zde), takže to tu nebudu znovu rozepisovat.

Ono celkově asi nepřinesu do světa nic nového, vzhledem k tomu, že Chocolate Bar je snad jedna z nejprofláknutějších paletek.. :D Aby ne, když vypadá nejvíc rozkošně..



Koupíte ji v růžové krabičce a když krabičku otevřete, objevíte tam plechový boxík/obal, který vypadá jako tabulka čokolády. Roztomilé. Balení bytelné, určitě se vám jen tak nerozpadne. Víčko je na magnet, takže otevřít jde bez nejmenších potíží, zavřít také. Z druhé strany víčka najdete zrcátko ozdobené názvem paletky. Prostě i když nejste běžně na kýče, tohle se vám bude líbit :D A když důkladněji prozkoumáte papírovou vrchní krabičku, objevíte na ní vyobrazené stíny i s názvy jednotlivých barev v paletce a ingredients list pro každý stín! Balení mají tedy na první pohled rozhodně vychytané. V samotné paletce pak najdete názvy přímo u stínu, takže hned víte, čím se líčíte :) Názvy jsou vychytané a hravé, přímo čokoládové :) Prostě paráda. Co se mi už líbí o něco méně je nalepení jednotlivých stínů do "přihrádek". Odpusťte mi to, ale na paletku za celkem slušnou sumu, se mi zdají nalepené dost šejdrem. Myslím, že i na fotkách jsou vidět ty širší černé škvíry, jak tam stín úplně nesedí. Naštěstí přilepené jsou pevně a drží.



Paletka obsahuje celkem čtrnáct čtverečkových stínů a dva větší obdélníkové, světlé. Převážná většina barev v paletce je se shimmerem, podle toho jsem si ji taky zvolila. Matné stíny tam najdete čtyři + jeden velký a všechny ve velmi přirozených odstínech, kterými se dají dotáhnout detaily v líčení. Já jsem hodně na třpytivé stíny, takže když jsem vybírala paletku, procházela jsem si stín po stínu ve všech paletkách TF a hodnotila využitelnost a kombinaci barev. Chtěla jsem zainvestovat do paletky, kde si budu jistá, že stíny využiji. Líbí se mi i Bon Bon paletka nebo nová Sweet Peach, ale jsem si jistá, že bych je nevyužila tolik jako právě tuhle. Tahle první verze obsahuje nejvíce přirozených hnědých odstínů se shimmerem, které já můžu používat bez problémů zas a znovu a to fakt denně.. a když už chci trochu malou změnu, hodím k tomu jeden z vínových stínů z této paletky či khaki nebo fialový a hned je zase na chvíli oživeno :) Prostě složení barev je bezva a s barevnou škálou se dá vyhrát, i když na první pohled vypadá paletka "nudně".. Bez mučení ale přiznávám, že si s ní úplně často nehraji a spíš vytahuji k líčení kvůli těm hnědým.


Abych vám nezapomněla říct o jedné z nejdůležitějších a nejzajímavějších vlastností této paletky.. po otevření vás okouzlí omamná vůně čokolády. Tahle paletka nemusí sázet na kvalitu stínů, protože vy si ji zamilujete i tak.. ta vůně.. to prostě stačí k naprosté spokojenosti.. Paletka očních stínů voní jako ČOKOLÁDA, chápete? :-O :D


Rozložení barev v paletce má tak nějak na můj vkus trochu podivný systém, asi bych byla radši kdyby byly nějak seřazeny, třeba od nejsvětlejších po nejtmavší.. nebo od matných po třpytivé.. nevím, nějak líp než takhle, protože třeba stín Gilded Ganache (v levém horním rohu) mi tam vůbec nesedí a narušuje mi takovou tu hnědou část a harmonii té paletky :D Ale dobrý, tohle je už asi otázka vkusu :) Zase dva větší světlé stíny mi vyhovují, mají být rozjasňující (píšu mají, protože tuhle funkci plní jen jeden z nich) a díky větší velikosti se proto dobře nabírají i na větší štětec.


Těchto spodních šest hnědých odstínů patří zaručeně mezi ty nejpoužívanější. Za mě rozhodně patří i mezi nejlepší v paletce. Top je pro mě rozhodně Marzipan, Hazelnut, Créme Brulee a Haute Chocolate. Nejen, že jsou třpytivé, v pěkných odstínech, pro mě ideál pro běžné denní líčení, ale jsou za mě i nejvíce pigmentované a na oku bez potíží drží celý den. Gilded Ganachi (vlevo nahoře) se jim podobá a též po něm ráda sáhnu. Salted Caramel a Semi-Sweet jsou matné stíny, které jsou pigmentované už o něco méně. Nemůžu říct, že by byly vyloženě špatné, ale pro mě je to spíše průměrná záležitost. Dá se s nimi bez potíží konturovat oční víčko, ale znám i kvalitnější stíny o pětinu levnější.. Bílý podlouhlý stín White Chocolate je hodně jemně namletý, trochu práší, ale co mi na něm přijde nejhorší, je slabá pigmentace. Za mě asi úplně nejslabší článek celé paletky.. protože když ho na oko nanesu, ani o něm pomalu nevím. Ten tedy téměř nepoužívám a klidně bych ho v paletce oželela.


V téhle části jsou matné dva stíny - Milk Chocolate a Strawberry Bon Bon. Pro mě další dva slabé články paletky. Bon Bon je skoro to samé co stín White Chocolate, nanesete a ani o něm nevíte, velmi jemné namletí a mizerná pigmentace.. Milk Chocolate je pigmentací slabší průměr a možná stejně tak i výdrží.. Když jím víčko vykonturuji, tak po půl dni o něm nevím.. Žádná výhra tedy. Black Forest Truffle je krásný stín, ale pro změnu zase trochu prášivější. Obsahuje totiž o něco větší zlaté třpytky, takže při líčení opadává pod oči trochu více než ostatní stíny. Pigmentovaný je obstojně a po zapracování na víčko vydrží. Triple Fudge a Cherry Cordial vypadají na první pohled matně, ale po důkladném prohlédnutí zjistíte, že tam jsou nějaké ty třpytky též. Avšak poměrně nenápadné, takže se jich nemusíte bát. Z této osmičky je pro mě top určitě Candied Violet, což je nádherná fialová s modrým shimmerem, takže se na víčku dočkáte nevšedních odlesků a Amaretto, který je krásně máslový, třpytivý a pigmentovaný. Champagne Truffle je potom super rozjasňující se stříbrným shimmerem a dobrou pigmentací. Je tedy na vás, jestli ho použijete jako stín nebo rozjasňovač, ale v paletce je bezva ho mít.




Jak můžete tedy vidět, pigmentace je odlišná stín od stínu.. Jsou tam dobře pigmentované barvy, ale i hodně špatně pigmentované. Upřímně nejsem vyloženě ohromená snad ani jedním stínem a vím, že existují i mnohem lépe pigmentované stíny za desetinu ceny.. Takže na tohle úplně u paletky nesázejte nebo budete zklamaní. Práce se stíny je poměrně dobrá, když opomenu ty výjimky jmenované výše, tak neopadávají, dobře se blendí a na oku dlouho vydrží. Třpytivé a pigmentované barvy nemají problém na oku vydržet po většinu dne, pokud pod ně použiji ještě bázi, tak celý den sedí nehnutě. Matné stíny ztrácí po celém dni na intenzitě, to je pravda, ale jak jsem psala, to pro mě nejsou prio stíny této paletky.. Dva stíny (Strawberry Bon Bon a White Chocolate) jsou na tom s výdrží opravdu mizerně, protože se úplně po pár hodinách na očích vytratí..

Stíny v akci:



Stíny (Semi-Sweet, Haute Chocolate a Amaretto) po cca deseti hodinách na oku:


Sečteno podtrženo, kvalitou stínů je paletka hodně velké harakiri. Každý stín je jiný, ale není v ní snad ani jeden, který by vás doslova ohromil svými vlastnostmi. Paletku bych hodnotila kvalitou jako hodně průměrnou. Nebýt tam těch extra vlastností jako je vůně a roztomilého balení, tak si paletky asi polovina lidí ani nevšimne.. A už vůbec ne za tu cenu.. :)

Nechápejte mě špatně, já mám tu paletku ráda, používám ji skoro pořád a nelituji její koupě. Jsem ráda, že jsem se rozhodla si tuhle krásku pořídit! Ale myslím si, že kdo ji nemá, nemusí se bez ní cítit méněcenně.. Pokud vám jde o kvalitní stíny, tak tímhle si úplně nepomůžete. A věřte mi, že i za třetinu ceny seženete kvalitou podobné, ne-li lepší stíny..

Seženete v Sephoře, běžná cena paletky je 1350 Kč, ale vyplatí se počkat na nějakou výhodnou akci, kdy ji můžete sehnat i o pár stovek levněji ;)

Co vy a tahle megaslavná paletka? Máte s ní zkušenosti? Líbí se vám? Chtěli byste ji?

26 komentářů:

  1. Vypadá fakt krásně :) Já mám doma tu Nakedku, ale mám úplně strach do ní hrábnout, jak je krásná!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, já jsem se taky chvíli odhodlávala do téhle sáhnout :D :)

      Vymazat
  2. Skladba odstínů se mi líbí, ale že bych po ní nějak toužila to ne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Paletka vypadá pěkně, ale jak píše Veru, taky by mě asi ani nenapadlo si ji koupit. Mám doma levné nebo středně drahé stíny a vyhovují mi skoro všechny. Nepoužívám bázi a i tak mi i stín za dvacku drží na oku celý den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako já mám taky kupu levnějších a lepších paletek.. ale po téhle jsem jednou zatoužila, tak jsem říkala, že si to zkusím a půjdu do ní no :D Zůstanu ale věrná Sleeku a dalším :)

      Vymazat
  4. Ja tuhle paletku mam hrozne rada :) White chocolate asi nejvic, diky minimalni pigmentaci, pouzivam jako pudr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já ten stín používám taky jako pudr pod obočí.. Ale přeci jen je to paletka stínů a jako stín mi to přijde hodně špatný počin :D :)

      Vymazat
  5. Až do přečtení recenze jsem po paletce toužila😊😊😊 tak zas ušetřím💶💶💶

    Přírodní giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Zkušenost nemám, ale toužím po ní už hodně dlouho, teď se mé touhy zase nasměrovaly spíš k novější Sweet Peach, ale ta zase u nás nebyla k mání..takže asi nic. Ale nesmutním, doma mám dost velké množství jiných, hlavně tedy podstatně levnějších paletek, takže se budu věnovat jim:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sweet Peach se mi líbí taky a podle recenzí by měla být i kvalitou lepší než tahle.. takže o ní přemýšlím taky :D ale zatím asi počkám.. :)

      Vymazat
  7. Paletka vypada moc hezky, urcite patri na seznam drazsich paletek, ktere bych rada vlastnila, ale neni to uplne "must-have", i kdyz ta cokoladova vune a roztomily obal je urcite lakavy aspekt :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, chceme ji! Několikrát mě s ní líčila vizážistka a ty barvy mi dokonale sedly, ale teď se mi do toho zamotala ta broskvová, tak nevím...

    OdpovědětVymazat
  9. paletka vyzerá naozaj pekne, hlavne niekoľko hnedých tieňov :) a tá vôňa musí byť naozaj bomba :D

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně je fakt boží :D Chci aby takhle voněla všechna kosmetika! :D

      Vymazat
  10. Škoda škoda, ma dokonalý obal i ta vuně by mě lakala :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  11. Potřebovala bych spíše studenější odstíny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je docela teplá, to je fakt.. jako taky se cítím líp ve studenějších :D proto je nejlepší střídat tuhle s paletkou Gabriella Salvete, která má ty studené :)

      Vymazat
  12. A já vím, že do paletky jednou půjdu :) Je to investice, tak je třeba vyčkat vhodné chvíle, ale mám ji na seznamu a prostě ji chci zkusit :) Kromě toho vlastním dvě paletky očních stínů od Urban Decay (Naked 2, Naked Smoky), tak si zatím stačím s těmito :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já to s ní měla stejně a třeba to samé si teď říkám s Peach paletkou.. :D a vlastně i Nakedkou.. :)

      Vymazat
  13. To teda je! :) Já si myslím, že nevonět a nemít takový obal tak po ní nikdo ani neštěkne :D

    OdpovědětVymazat
  14. Mám ji taky.. Ze začátku se mi vůbec nelíbila, totiž ten obal mi přišel hrozně dětský. Potom jsem si na to balení nějak zvykla a přála si ji k Vánocům a byla to láska na první vyzkoušení. POužívala jsem ji pořád, stala se moji nejoblíbenější paletkou. Ale podle mě se více hodí spíše na podzim/zimu, přece jenom obsahuje dost tmavých stínů. Ted ji tolik nepoužívám, líčím se ted minimálně. Ale na podzim ji zase určitě vytáhnu, protože podle mě je prostě skvělá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já ji využívám pořád i teď v létě :D :) Zase má ty odstíny teplejší, takže ty se mi hodí i k létu :) Jinak jsem to s ní měla stejně.. nejdřív mi to přišel děsný kýč, ale prostě.. má svoje kouzlo :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)