pátek 20. května 2016

Zkrášlující péče proti nedokonalostem Normaderm Vichy

Krásný páteční den!

Mám tu pro vás dnes jednu recenzi na Zkrášlující péči proti nedokonalostem od Vichy, které jsem používala v posledním půl roce. Přišlo na řadu začátkem roku, kdy se mi začalo objevovat o něco více pupínků než obvykle, takže jsem potřebovala něco, co na ně účinně zabere a případně bude působit jako prevence pro tvorbu těch dalších..  Zelená řada Normaderm je určena přímo pro problematickou, mastnou a dospělou pleť, která trpí na začervenání, pupínky, rozšířené póry a další neduhy.. No, takže něco pro mě, že ano.


Oficiální popis: Zkrášlující péče proti nedokonalostem pleti zaručuje až 24 hodin hydratace. Určeno pro problematickou pleť dospělých. Bez parabenů. Vhodné i pro citlivou pleť. Hypoalergenní. Obsahuje termální vodu z Vichy. Formule je obohacená komplexem aktivních látek, kombinací kyseliny salicylové a LHA. Obsahuje zároveň i novou technologii (Air Licium + Phe-Resorcinol) pro účinné působení na skvrny a lesk pleti. Den po dni jsou nedokonalosti redukovány, pleť vypadá rozjasněná a krásná.


Sérum/péči jsem používala posledního půl roku denně a to každý večer, kdy jsem ho nanášela po umytí a před spaním. V prvních dvou měsících používání, tj. v zimních měsících (leden, únor), jsem měla podstatně mastnější pleť, takže jsem ho používala úplně samostatně, bez použití krému. Po cca těchto dvou měsících se pleť začala měnit a z mastné se rázem stala normální se suššími místy, takže bylo potřeba začít používat krém a pleť více hydratovat. Nanesla jsem tedy sérum, chvíli ho nechala vstřebat a poté nanášela krém.


Péči si koupíte s krabičkou, samotná lahvička obsahuje praktickou pumpičku, takže aplikace je velmi jednoduchá. Stačí dvě pumpnutí pro natření celého obličeje i krku. Textura krému je moc příjemná, lehká gelovo-krémová konzistence, krém je trochu kluzký, takže po pleti se hezky roztírá. Ale, Ti z vás, kteří se trošičku vyznají, už asi tuší, že kluzká konzistence značí obsah silikonů. Pokud jste tedy jejich odpůrci, tak doporučuji držet se od tohoto kousku raději dál. Vůně je hodně specifická a pro mě byla na dlouhou dobu dost nesnesitelná. Jestli mi nějaká řada od Vichy nevoní, tak je to právě Normaderm. Dneska už mi přijde snesitelnější, ale před několika lety jsem ji cítit fakt nemohla. Podle mě (ale to berte prosím dost s rezervou) je to hodně chemicky upravená vůně okurek a pokud máte nos citlivý na alkohol, tak ucítíte i ten. Mně to prostě nevoní a bohužel zrovna tahle parfemace je hodně intenzivní a je cítit i z pleti :( Po několika použitích jsem si zvykla, takže jsem ho prostě používala, ale ne s radostí. Po rozetření se krém ve velké míře vstřebal, na pleti zanechal jen takovou tu zvláštní ochrannou vrstvu, která tam prostě je a drží a zdá se mi, že svým způsobem brání pleti dýchat. Pokud máte otevřené ranky, tak počítejte s mírným štípáním (jojo ten alkohol..), ale není to nic tragického. Jen ty moje rozhipňané pupínky to prostě poznaly. Rozhodně sérum nedoporučuji pro suchou pleť, naopak hodně mastné sedět bude, protože má tendence trochu tu mastnotu redukovat, resp. pleť prostě vysušovat. To jsem psala už v úvodu, že se mi pleť změnila a myslím si, že to je i přičiněním tohoto séra. Z extra mastné se stala spíše normální, sérum mi na namazání nestačilo a musela jsem pleti začít dávat větší hydrataci. Takže redukce mastnoty ano, ale samozřejmě s tím přichází problém opačný - potřeba hydratovat. Ale původně jsem ho začala používat kvůli redukci akné a jeho prevenci, ovšem v tomhle ohledu mne sérum spíše zklamalo. Proč? Protože pupínků neubylo, naopak mi to teď ke konci chvílemi přišlo, že jich mám ještě daleko více, možná tím, že pleť mi přišla ucpaná. Nemám nijak velké a rozsáhlé akné, i když v poslední době ho je více než jsem měla kdy předtím (hormonální změny) a je spousta slečen, které jsou na tom stokrát hůř.. Ale i tak se chce člověk zbavit těch otravných pupínků, které sem tam vyraší, že ano. Hojení pupínků se také nijak nezrychlilo a póry se mi zdály ucpané stále stejně, ne-li víc.. Prostě žádný hezký efekt čisté a krásné pleti se nekonal.




Takže, sečteno podtrženo, u séra shledávám jediné plus v tom, že mám pleť méně mastnou než jsem mívala. Pro mě plus, ale do určité míry, protože když přišla chvíle, kdy se místa mimo mastnou t-zónu začala přesušovat, tak je to pro mě už mínus. Kdyby to byl jediný problém, tak fajn, ale ve chvíli, kdy se k tomu přidá nepříjemná parfemace a nijaký efekt spojený s akné, tak po séru už znovu pravděpodobně nesáhnu. Víte, že na složení já výrazně nehledím, ale v tomto případě jsem se podívala a upřímně, i já, naprostý ignorant podobných věcí, jsem se zděsila..

Seženete v lékárnách nebo na internetu, cena se pohybuje v rozmezí 400 - 600 Kč, záleží na každé lékárně či e-shopu. Já ho našla například za 390 Kč na Parfums.cz.

Co vy a pleťová řada Normaderm? Máte s ní zkušenosti? Vyhovuje vám?

*PR produkt poskytnutý zastoupením Vichy

4 komentáře:

  1. Tak tohle mě ani popravdě moc neláká..skoda
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. já jsem se na něho těšila, ale jsem po dlouhé době fakt vyloženě zklamaná :(

      Vymazat
  2. Hmm, nic moc... jinak jsem ti chtěla, Klári, napsat, že máš vždycky skvělé a propracované recenze. U tebe recenze čtu i v případě, že si produkt, o kterém recenze je, neplánuju kupovat, ani mě v podstatě nezajímá :-D Ale fakt mě baví, jakou si s těmi recenzemi dáváš práci ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Leni! :) Neskutečně moc si toho vážím! <3

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)