neděle 8. května 2016

Šup do sprchy II. - Dermacol, Dove, Balea,

Krásný nedělní večer vám přeji!

Doufám, že jste si ten nádherný slunečný víkend užili na maximum! Já ještě musela doléčit nějakou chřipajznu, která na mě v týdnu vlezla, ale sluníčka jsem se úplně nevzdala a několikrát se vyběhla alespoň protáhnout a užít si sluníčka :) A řeknu vám, že to sluníčko léčí snad samo, hned je mi fajn. Zpět ale k dnešnímu článku, chci vám představit hned čtyři kousky, které vám mohou zpříjemnit vaši denní rutinu - sprchování. Podobný článek už tu byl, takže dnes si ho dáme po delší době znovu a to pořádně nadupaný! Mám tady totiž rovnou čtyři sprchové gely, které mi v posledních týdnech dělají/dělaly společnost.


Začnu těmi, které mi dělaly společnost na sklonku zimy a z počátku jara. Hodily se k tomu svými vůněmi i vlastnostmi. Kdo mě zná a chvíli sleduje, tak ví, o kterých sprcháčích je řeč. Sprchové gely z kolekce Purely Pampering jsou moji favorité po celou zimu. Na svědomí je má Dove a vyzkoušela jsem už několik variant. Poslední dvě z nich jsou Pistácie s magnólií a Smetana s pivoňkou.

Pistácie s magnólií pro mě byla dosud asi ta nejslabší záležitost. Ač vůni pistácie (a pistácie celkově) miluji, tak kombinace se sladkou magnólií, pro mě byla nesnesitelná nálož. Na mě až moc sladká a vlezlá vůně, která mi ke konci lezla krkem. Bohužel. Takže pokud nejste na úplně sladké a silné vůně, buď se jí rovnou vyhněte nebo si ji v drogérii raději předem očichejte.





Smetana s pivoňkou byla z počátku to samé. Vůně hodně sladká a intenzivní až vlezlá. Ovšem překvapivě jsem si ji celkem brzy oblíbila a používala ji moc ráda. Bude to tedy asi i tím, že jsem ji měla ještě začátkem roku v chladných měsících, kdy mi ty těžší sladké vůně tolik nevadí. Dovedu si ji ale představit i nyní na jaře, protože přeci jenom ty květinovky se hodí :) Upřímně chvíli jsem přemýšlela nad tím, jak voní smetana.. ale.. ta vůně vám ji prostě fakt trochu evokuje. Líbí se mi to a doporučuji tenhle nejnovější přírůstek této řady omrknout, pokud jste na podobné těžší a sladké vůně.

Oba sprchové gely mají ostatní vlastnosti stejné. Jde o hutnější gelové až krémové sprcháče, které nestékají, ale spíše se musí rozetřít jako krém. Sprchový gel zůstane na těle, pokud se pořádně neopřete do jeho opláchnutí. Trochu připomíná všechny ty tělová mléka do sprchy, akorát s tím rozdílem, že tohle vás rovnou i umyje. Výsledkem je krásně hebká a poměrně hezky vyživená pokožka po každém umytí s nimi. Určitě víte, že já tyhle gely prostě můžu a neuvěřitelně mě baví. Přes zimu se k nim určitě zase s chutí vrátím, i když budu volit spíše jiné vůně. Třeba vanilku nebo vyživující modrou klasiku.

Seženete je běžně v drogériích i obchoďácích, cena je kolem 75 Kč za 250 ml.





Další kousky už navodily trochu vyjarněnou až vyletněnou atmošku. Prvně jsem sáhla po sprcháči Balea, který jsem dostala od kamarádky. Jde o vůni maliny v kombinaci s citrónovou trávou. Tahle dvojka byla velmi příjemná, ovocná a zároveň osvěžující. Sladká, ale nikoliv těžká. Vcelku mě bavila a užívala jsem si ji. Na jaro pro mě naprosto ideální, jen škoda, že vůně nevydržela i po umytí. Líbilo se mi, že měl sprcháč dokonce i růžovou barvu, takže to podtrhlo ten výsledný dojem. Konzistencí to byl klasický gelový sprcháč, už nešlo o nijak hutný gel. Umyl dobře, bez potíží se spláchnul. Pokožku nevysušil, ale na druhou stranu to není ani žádná hydratační bomba. Prostě sprcháč, který funguje ve sprše, nikoliv i PO sprše. Pro mě tedy taková ta klasika, svůj účel splní, jen vám nedá nic navíc. Za jejich nízkou cenu jim to však odpustím a jo, proč ne.. klidně si je znovu koupím.

Seženete v drogériích DM, cena je cca 25 Kč za 300 ml.





Posledním kouskem je další klasika, která se u mě v koupelně objevuje pravidelně. Myslím, že ani ten vás nepřekvapí :) Sprcháče nebo spíše celkově kosmetika z řady Aroma Ritual od Dermacolu je u mne jako doma. Ale možná vás překvapí, že jsem sáhla i po variantě Rozpustilý citrón, která mne, jak víte, zrovna dvakrát nelákala.. Ovšem, objevilo se mi doma už asi druhé nebo třetí balení, tak jsem si řekla, že ho konečně také zkusím a nebudu se těm citrónům už bránit. Já je moc nemusím, v tomhle případě mi na první přičichnutí přišla vůně taková hodně "ostrá" a silně mi připomínala záchodové vůně :D Ale musím říci, že mě ve finále až tak nevadí a ve sprše mě docela i baví. Je silně osvěžující a ve sprše mě vždycky probudí. Gel je čirý, konzistencí opět taková ta běžná klasika. Hezky se rozetře, umyje, vůně provoní během mytí tělo i koupelnu. Po opláchnutí jste do sytosti osvěženi, ale tím opět ta péče končí. Nejsem ze sprchy vysušená, ale nekoná se ani žádná hydratace či výživa. Vůně bohužel po umytí také rychle zmizí. Prostě sprchový gel, který stejně jako malinový výše umyje, ale tím jeho veškerá péče končí. Jak ale dobře víte, to mi stejně nezabrání tyhle voňavé kousky používat, i když citrón prostě asi nikdy nebude patřit zrovna mezi ty varianty, které si budu opakovaně kupovat..

Seženete v drogériích, běžných obchodních řetězcích nebo i tady, běžná cena kolem 60 Kč za 250 ml.





Tak a už teď přemýšlím, na jaký sprcháč se vrhnu, až spotřebuji Citrónka.. :D

Jaký sprcháč je nyní ve sprše s vámi? Máte zkušenosti s některým z těch výše?

24 komentářů:

  1. Ja ted pouzivam fialovy sprchac z Lidl, byla to nejaka limitka a je docela fajn, akorat ta vune je doat sladka a vyrazna. Uz jsem na konci a vrhnu se asi na ruzovy sprchac od Weledy :-) Jinak sprchace od Dove miluju, zvlast na zimni obdobi :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O sprcháčích z Lidlu už jsem také slyšela.. Ráda bych nějaký ulovila, ale to bych musela mít Lidl blíž.. :D Mám ho až na druhé straně města, tak se mi tam moc necce :D Weleda sprcháče jsou moc fajn, snad ti bude vyhovovat! :) Dove = ideál na zimu! ;)

      Vymazat
  2. Sprchové gely Dove budou u mě asi už navždycky ty nejlepší (no možná spolu s krémovým sprcháčem Nivea). Když se seženou v akci za 40 Kč tak jsou naprosto bezkonkurenční! :) Baleu a Dermacol mám ráda na léto, kdy potřebuju osvěžit a nepotřebuju pokožku až tak vyživovat. Ještě za zmínku stojí i sprcháče Yves Rocher :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedním slovem - souhlas! :) Nivea sprcháče jsem tedy dlouho neměla, tak ten musím očíhnout, ale jinak to mám stejně :) Dove na zimu, Balea + Dermacol super na léto, Yves Rocher jsou taky super! Zrovna včera jsem po nich pokukovala, ale počkám asi na akci.. :) Zatím jsem vzala jen nějaký Peelingový sprcháč s vůni malin :D

      Vymazat
    2. Jooo ten malinový peeling z YR jsem si včera taky pořídila a božeee to je vůně! :D

      Vymazat
    3. Já ho ještě ani neočuchala! :D :-/ Leží mi na stolku a vždy na něj zapomenu.. :D

      Vymazat
  3. Dove je moje oblibena znacka, pouzivam od nich hodne ruznych sprchaci nadherne voni..:-)

    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ty vůně mají většinou vychytané.. tahle pistácie je výjimka :D

      Vymazat
  4. Sprchové gely Balea a Dermacol mám moc ráda. Teď zrovna používám mandarinkový sorbet a jak ho dodělám, chci konečně vyzkoušet i nějaký Dove. A ještě mě hodně lákají sprchové gely Palmolive.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš to, Palmolive jsem taky dlouho neměla, musím očíhnout :)

      Vymazat
  5. Momentálně mám ve sprše sprchovou pěnu od Baley, kterou jsem ulovila ve výprodeji za 15 Kč a je to bomba. Tak nádherně sladce, exoticky voní, že si tu sprchu užívám. A pak jsem si ještě do fitka koupila z nové kolekce Baley sprcháč sport, kterej voní taky úžasně :) Variantu pistácii s magnólií jsem měla v tělové mléku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, já bych tu vůni pistácie v tělovém mléku už asi nedala :-/ :D Jinak jsem koukala, že Balea přišla na léto s novými vůněmi sprchových pěn, takže očíhni ;) musím je omrknout taky :D

      Vymazat
  6. Ten citronový Dermacol jsem měla, ale ničím mně neoslovil, vůně mi silně připomínala čistič na WC, prostě jsme se neskamarádili. Ale Dove s pivoňkou a smetanou mám ve sprše teď a voní mi příjemně, sladké vůně ve sprše úplně nevyhledávám, ale takhle je prostě příjemná:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máme stejně :) Já jsem si teda na ten citronový nakonec i zvykla.. ale jako není to úplně moje oblíbená vůně :D

      Vymazat
  7. Nejradši mám Dove (modrý nebo okurkový) nebo Niveu creme soft, ve vedrech zase Radox nebo Adiddas, energizing varianty. Chce to hlídat akce a nakoupit do zásoby, protože spotřeba sprcháčů je holt šílená, známe to všechny... Baleu si na delší dobu odpustím, cena dobrá, to bez debat, ale naposledy jsem od Balei měla sprcháč Luxury golden glamour a děs běs, vyrazily mi po něm na ramenou červené pupínky. :-( Takže teď je se mnou ve sprše modrý Dove.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo od Dove mám taky nejraději modrý :) Fakt až tak? no tak aspoň vím, jakému sprcháči Balea se vyhnout.. :-/

      Vymazat
  8. Já jsem si ovoněla momentálně u kamarádky jeden od Fa, božsky voněl, ale nemohu ho nikde sehnat, asi to byla nějaká limitka, což mě štve. Jinak já momentálně mám ve sprše Levanduli Yves Rocher :)

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YR sprcháče jsou taky klasa :) Zrovna včera jsem na ně koukala, ale musím vychytat nějakou akcičku :D

      Vymazat
  9. Momentálně používám Hrušku Williams od Dermacolu a naprosto ji miluju <3 Plus střídám se sprcháčem od L'Occitanu s vůní irisů, nádherná květinovka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm, L'Occitan zní super :) Pro mě teda trochu mimo finanční možnosti a špatně dostupný, ale musí to být pecka! :)

      Vymazat
  10. Ten sprcháč od Balei mám, ale nadšená z něj nejsem :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já z něho úplně odvařená taky nejsem, ale přijde mi to taková normálka, se kterou nemám potíže.. :)

      Vymazat
  11. Já mám ten rozpustilý citron moc ráda hlavně na léto :)


    Soutěž o balíček Weleda

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)