sobota 30. dubna 2016

Hladké nožky na dlouhou dobu? S epilátorem Silk Épil 7.

Krásný den vám přeji!

Dneska zbystří ti, respektive asi spíše ženy, takže TY z vás, které uvažují o pořízení nějakého epilačního pomocníka. Představím vám totiž ďábelský stroj Silk Épil 7 Wet&Dry Dual, který patří mezi klasiky v nabídce značky Braun. Jistě každý o těchto strojcích už někdy slyšel, prodávají a inovují se totiž už spousty let. Pamatuji si je snad co jsem byla na základce.. Ale po celé roky až doteď, jsem se nakonec tak nějak epilátorům vyhýbala. Chvíli jsem ho chtěla, pak jsem se zase zalekla toho vytrhávání chloupků, poté jsem na to zapomněla.. a takhle pořád dokola už nějakých deset let. Posledního půl roku už jsem o něm zase začínala přemýšlet, ale Braun mne předběhl a mezitím mi nabídl spolupráci. No a tak bez mučení přiznávám, neváhala jsem a epilátor jsem si domluvila na otestování.



Oficiální popis: Dual epilátor má 40 pinzet Close-Grip a technologii Gillette Venus, která poskytuje důkladnou eplilaci a exfoliaci jedním úkonem. Získáte nejlepší epilaci krátkých chloupků od značky Braun a okamžitou, nepřekonatelnou hebkost oholení - to vše jedním tahem. Epilátor je pro větší pohodlí vybaven akumulátorem, takže ho můžete používat i ve vaně nebo ve sprše. Kombinovaná hlavice s integrovanými břity je navržena pro epilaci v teplé vodě. Voda uvolňuje a zklidňuje, teplo podporuje krevní oběh a zvyšuje komfort při epilaci, protože mírně znecitlivuje pokožku.

Další plusy epilátoru: Je vodotěsný a omyvatelný, dvě rychlosti epilace pro šetrnou a důkladnou epilaci, rychlé nabíjení (1 hodina) a dlouhá výdrž provozu (30 minut).


No a konec keců okolo, jdeme ho očíhnout z té praktické stránky a něco málo z mých vlastních zkušeností..

Když epilátor dorazil, hned jsem se na něho vrhla, protože ač je to pekelný stroj, tak vypadá prostě krásně. V krabici jsem našla strojek se dvěma nástavci (na mokrou epilaci a klasický epilační), štěteček, nabíječku, protiskluzovou krytku na strojek, krytku na břity a samozřejmě návod. Jo i ten jsem si poctivě přečetla, i když tomu obvykle moc nedám, ale na tohle bylo třeba se připravit..



Epilátor je celý bílý, ovšem součástí balení je protiskluzová tyrkysová krytka, která ho vyzdvihne a zvýrazní, takže upřímně, bez ní ho ani nenosím. Strojek je lehký, na to o jakou mašinku jde, a krásně padne do ruky. Samotné ovládání je jednoduché, otočíte kolečkem, nastavíte si rychlost (dva rychlostní stupně), současně s tím se vám rozsvítí světýlko, které vám posvítí "na cestu" a už jedete.. Upřímně, když jsem poprvé zaslechla ten chrastící zvuk, tak jsem se vážně, ale vážně, zděsila. Je to trochu nepříjemné a jo, pokud jste srábek, jako já, tak vás to vyděsí :D Já osobně jsem měla v první chvíli co dělat, abych ho přiložila k noze. Seděla jsem nejméně pět minut se strojkem zapnutým před sebou, než jsem se odhodlala ho přiložit a vytrhat tak první chloupky.. No a potom už to jelo samo.. Musíte držet strojek kolmo, aby chloupků pobíral co nejvíce a mít s tím trochu trpělivost. Určitě to chce vyhradit si tak 10 - 15 minut času a obrnit se proti bolesti. Tedy alespoň poprvé. Možná budu pro spoustu holek vypadat jako srágorka, ale mě to fakt bolelo a než jsem vytrhala komplet obě nohy, tak se mi po tvářích koulely slzy jako hrachy. Já frajerka jsem se totiž rozhodla, že si to hned na poprvé dám na sucho. Proč ne, že jo! A tak jsem si vytrpěla svoji čtvrhodinku. Ovšem vážení, výsledek za to stál, i když úplně stoprocentně jsem se všech chloupků nezbavila (sem tam nějaký zůstal na místě), odměnou mi byly hladší nohy než kdy dřív. Byly tedy dost potrápené a zarudlé, takže to chtělo namazat a trošku jsem je i promasírovala, ale po chvíli to zmizelo a na více než týden jsem měla vystaráno.




Další trhání jsem podnikla po osmi dnech, kdy začínaly chloupky postupně dorůstat. A můžu říci, že už to bylo daleko pohodovější.. Četla jsem, že údajně si na to tělo zvykne a časem už mu to ani nepřijde. Stejně tak by měly i chloupky růst pomaleji a méně. Takže už se těším až přijde ta chvíle, kdy budu mít vystaráno na tři týdny až měsíc, jak to podobné strojky slibují. Prozatím po čtyřech použitích mám o chloupky postaráno na cca 10 dní. Z toho hladké jsou nějaké čtyři-pět dní, poté začínám chloupky pomalu cítit. Druhé holení jsem podnikla za mokra, abych si to teda vyzkoušela taky a i když vím, že to většina žen upřednostňuje, mne to vůbec neoslovilo. Přijde mi to zdlouhavější a i když to opravdu bolí o poznání míň a k té pokožce je to jemnější, tak to dá prostě víc práce. Musíte použít pěnu na holení, strojek postupně omývat, poté ho nechat sušit a ještě si dávat pozor, abyste se břity neřízly.. a je to takový.. mokrý :D Takže ze mě se stal fanoušek spíše suché epilace. Ale pokud máte obavy z podrážděné pokožky, tak tohle pro vás bude určitě zajímavé.


Co se týče výdrže strojku, tak jsem nabíjela prozatím pouze jednou a to po třetím použití. Zdá se mi, že je postupně vidět úbytek baterky na kvalitě epilace, takže třetí epilace trvala chvilku déle a strojek prostě tolik "netáhl". Na nabíječce jsem poté měla strojek fakt asi jen hodinku do úplného nabití, takže na další tři epilace mám vystaráno.

Takže, sečteno podtrženo. Tohle je žihadýlko. Zásadní problém se strojkem nemám, je plně funkční, v rámci možností šetrný a ještě máte na výběr, jaký způsob epilace si zvolíte. Jediné, co mi vadí je ta hlučnost strojku, protože ta je prostě děsivá, ale věřím, že časem se objeví strojek, který bude naprosto nehlučný :D A občas mě naštve i zapínání, protože třeba ve sprše s mokrýma rukama se tím těžce otáčí.. Jsem ale ráda, že jsem se konečně odhodlala k tomu vyzkoušet tenhle způsob odstranění chloupků, protože co si budeme povídat.. je to lepší než žiletky, které musíte použít každý druhý/třetí den. O šetrnosti tedy nemůže být řeč, protože to bolí, ale pohodlnější to určitě je a jsem ráda, že mám na chvíli o chloupky postaráno a nemusím je víc jak týden řešit. Podle mě Braun patří v epilátorech mezi elitu, takže jím určitě nic nezkazíte. Já jsem o něm uvažovala už předtím. Z řady Silk Epil máte určitě z čeho vybírat, variant mají několik včetně nové SkinSpa, která má jako bonus i exfoliační kartáček a čistící kartáček na obličej. Pořádně si koupi epilátoru rozmyslete, protože to není zrovna nejlevnější záležitost. Ale určitě to taky není častá nákupní položka a jeden takový strojek vám může dělat společnost spousty let (například moje mamka má svůj Braun strojek už snad 10 let a stále plně funkční). Já věřím, že s tímhle budeme přátelé hodně dlouho. Akorát si jsem jistá, že zůstane u epilace nohou, protože si opravdu nedovedu představit, že něco takového použiji i na jiné partie :D Jako smekám před těmi z vás, které jste schopné si epilátorem vytrhávat chloupky například i v podpaží či tříslech, protože to by byla moje smrt! To bych musela být vážně masochista, abych strojek vůbec k těmto partiím přiblížila :D Ale to už jsem se rozpovídala...

Více o tomto strojku najdete zde, cena je různá podle obchodu. Pohybuje se okolo 3.000 Kč. Po strojku jsem na internetu chvíli pátrala, nakonec jsem ho našla na stránkách Euronics zde za 3.500 Kč, sehnat nebo omrknout ho můžete i v kamenných prodejnách.

Co vy a epilátory? Máte? Používáte?

*PR produkt

14 komentářů:

  1. S epilatorem zatim zadnou zkusenost nemam, na jednu stranu se toho taky trochu obavam a zatim si takovou drahou srandu bohuzel ani nemuzu dovolit :-D

    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já jsem o něm také dlouho váhala právě kvůli té ceně.. :) Ale určitě se najdou na trhu i levnější kousky.. a pak když jsem si sečetla, kolik dávám za žiletky a pěny na holení, tak jsem si říkala, že to zase není o tolik horší, protože počítám, že mi tak deset let vydrží :) :D

      Vymazat
  2. Epilátor mám a používám, protože by mně nebavilo každých pár dní se holit žiletkou, takhle skousnu tu trochu bolesti a nepohodlí (jo, i po několika letech epilování jsem si na to nedovedla zvyknout a bolest pořád vnímám, i když ne nijak extra silnou, jako to bylo, když jsem s epilováním začínala) a mám na nějakou dobu vystaráno:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že se proti té troše bolesti obrním úplně :D ale jako už to není tak hrozný, ono to je spíš asi o psychice, protože člověk napoprvé fakt neví, co čekat.. :D Jinak jo, tohle je prostě pohoda, jednou týdně (zatím) a víc se o to nestarám :) navíc mi přijde, že ty chloupky už nerostou tak tmavé a prostě je jich míň.. je to parádička a teď nechápu, proč jsem tak dlouho váhala! :)

      Vymazat
  3. Já právěže pořád používám jen žiletky, ale občas už mě fakt vadí holit si nohy co druhý, třetí den, aby byly hladký, tak právě malinko o epilátoru přemýšlím :). Spíš u mě bude ten problém překonat strach, že to možná bude ze začátku bolet, ale zase je to investice a myslím, že si na to pak nohy zvyknou. Nejspíš použít to na jiné partie, bych neměla odvahu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, to chápu, jako já na jiné partie ani nepomýšlím, to bych fakt nedala! :D Jedna slečna mi psala na YT, že tím bere podpaží už asi deset let :-O ježiši, to bych nepřežila, fakt :D Jinak strach se překoná a pak už je to pohoda :) je to fakt více o psychice.. jako zase to není taková bolest, která by se nedala překonat :D

      Vymazat
  4. O epilátoru už nějakou dobu přemýšlím, protože žiletky musím používat prakticky obden a stejně nemám nohy hladké, jak bych chtěla. Na druhou stranu mě odrazuje, že na holení strojkem je většinou potřeba víc času.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, o chviličku déle na to potřeba je, ale zase když si vezmeš, že si člověk nožky epiluje asi 3x méně než holí ve sprše, tak to časově nevyjde o moc hůř :) Jinak můj problém u holení žiletkou - spěchám, spěchám a pak když se umyju a usuším, zjistím, že někde mám nějaké místo, kde jsem jela žiletkou mimo, takže zbýval třeba pruh neoholený :D :D

      Vymazat
  5. používám ho už několik let a přes sezonu ho použiju tak jednou za cca 3 týdny, víc ne. chloupky jsou podstaně jemnější a bolest minimální. dopouručuji po dlouhé horké koupeli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, po koupeli jsem ještě nezkoušela, zatím vždy jen po sprše a i to je trochu lepší :) 3 týdny jsou super, si myslím.. lepší než žiletka každý třetí den :D

      Vymazat
  6. Kdyby si to člověk mohl vyzkoušet...:-D Já se prostě bojím toho, že "vyhodím" skoro 4 tisíce za něco, co použiju jednou, protože to třeba prostě nedám, jsem na bolest srab, i když je to hlavně v hlavě! Jasně, právě to, aby to nebyly vyhozené peníze, by mě mohlo dokopat překonat tu bolest (čili zvyknout si na ni) a fakt epilátor používat, taky mě nebaví si každý třetí den holit nohy žiletkou a ano, jsou na trhu i levnější kousky, ale stejně... Asi to chce se vyhecovat, nicméně už je to třetí rok, co vždy touhle dobou přemýšlím o koupi, tak to třeba letos konečně vyjde! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se Ti nedivím a chápu! Já se k tomu dokopávala deset let a kdyby mi ho Braun nenabídl, tak se asi dokopávám ještě dnes :D :D Ale je to vážně fajn, ta bolest, za to "pohodlí" několika dní bez potíží navíc, stojí! :)

      Vymazat
  7. To bych ráda vyzkoušela... mám epilátor ale ten je jen na suché použití a to mi bohužel nevyhovuje. Mám po tom zarudlé nohy a štípou mě. Už jsem o koupi uvažovala ale nemohu se rozhoupat;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle na mokré by mohl být lepší.. :) Já ho teda používám taky za sucha, ale jak namažu nohy krémem, tak je to po chvíli ok :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)