úterý 15. března 2016

Eko nářadíčko aneb štětce Ecotools

Krásný den vám přeji!

Protože štětce se mi ve sbírce rozrůstají závratnou rychlostí, je čas vám zase některé z nich představit. A dneska to budou jedny, které patří opravdu mezi moje oblíbence. Mrkneme se na štětce Ecotools, které jsou vyrobeny co nejšetrněji k životnímu prostředí. Tahle značka je mi svojí filozofií moc sympatická a když se k tomu přidají kvalitní a příjemné vlastnosti štětců, tak jsou z nás velcí přátelé. Mám možnost vlastnit hned tři kousky z jejich nabídky, takže nějaká ta menší zkušenost tam je :D

Začalo to štětcem na tvářenku, který jsem dostala před necelým rokem na eventu s Essence. Udělal mi ohromnou radost, protože střihem to je přesně ten štětec, který mi chyběl :) Oproti jiným tvářenkovým nemá štětiny tak "pevně sepnuté", má podstatně širší záběr než ostatní, které mám, což je super, protože se mi díky tomu daří používaný produkt (tvářenku, bronzer) rozetřít luxusně do ztracena. Ten konečný nalíčený efekt se mi s tímhle štětcem líbí snad ze všech nejvíc, takže jde o opravdu velkého oblíbence :)



Oficiální popis: Štětec je vyroben z jemných štětinek, má recyklované hliníkové kování a hladkou bambusovou rukojeť. Pouzdro je znovu použitelné a je vyrobeno z přírodních materiálů a látky EVA (etylen vinyl acetát) - neobsahuje ftaláty ani PVC.




 Štětiny jsou tuším, stejně jako u štětců na oči, syntetické, což mi nijak nevadí, protože mi jsou štětiny umělé daleko příjemnější než ty přírodní, které mě často na dotek škrábaly a píchaly. Tohle je případ přesně opačný - štětiny jsou jemné a měkké bez nějakých doprovodných nepříjemných pocitů při aplikaci. Možná má štětiny trochu zbytečně ohebné a dlouhé, ale zase když si to tak člověk vezme, tak i to je možná jeden z těch důvodů, proč štětec dělá svoji práci tak dobře. Líbí se mi i bambusová rukojeť, která má celkem neobvyklý tvar. Směrem ke štětinám se rukojeť pomalu rozšiřuje. Mně se díky tomu štětec parádně drží a produkt se tak nanáší hrozně lehce. Díky tomu je pak výsledek krásně jemný a přirozený. Fakt se mi snad s tímhle štětcem nestalo, že bych nanesla tvářenky moc nebo dosáhla nějakého nepřirozeného efektu.. Ve výsledku je to prostě jako skládačka, kdy každý kousek se podílí na tom, že výsledný efekt je luxusní :) Praní zvládá štětec bez újmy a změn, je pořád stejně skvělý jako na začátku. Chlup nevypadl za celou dobu ani jeden jediný a tvar štětec drží též stále stejný.

Za mě prostě jeden z nejlepších štětců, které mám! Najdete ho tady, cena je 205 Kč.





Další štětec, který jsem testovala a celkem si oblíbila je štětec na oční stíny Full Eye Shadow. Oficiální popis má obdobný jako štětec na tvářenku, takže to nebudu znovu opisovat. Stejně jako on má syntetické jemné štětiny, bambusovou rukojeť a hliníkové kování. Štětec je velmi hustý a celkem veliký. Nanášení stínů se povede během jedné-dvou aplikací, pro malé oči se se štětcem nedaří tvořit nějaké složitosti, takže já ho používám na aplikaci základního očního stínu. Přijde mi, že díky velikosti a hustotě při hrábnutí do stínu a přenesení na oko práší stíny trochu víc, než bych chtěla. Zase ale zbožňuji jemnost štětin, při aplikaci neškrábe, na očích není ani trochu nepříjemný, naopak je to takové fajn pohlazení. Chlup je pevně připevněný, dobře seříznutý a dosud ani jeden jediný chloupek nevypadl. Praní naprosto bez potíží, takže za mě spokojenost, provedení je skvělé a využití pro něho také najdu. Jen to prostě není díky velikosti typ štětce, který bych nemohla oželet. Ale celkově musím říci ano a to i ceně, která je moc příjemná, takže doporučuji.

Najdete ho tady za 155 Kč.





Na závěr tu mám ještě štětec na oční linky Flat Eyeliner. To úplně není štětec podle mých představ, protože u očních linek momentálně frčím na fixách a i kdybych používala gelovky a štětečky, tenhle by to nejspíš nebyl. Na klasické linky je pro mě plocha pro jejich líčení poměrně široká a navíc rovně střižený tvar štětce se mi na ně zdá dosti nepraktický (zkosený je dle mého lepší). Štětec má o něco tvrdší štětinky, což samozřejmě vychází z podstaty využití, asi úplně nechceme, aby se nám při nanášení linek štětec v půlce zlomil. I přes trošku tvrdší chlup je však štětec jemný a na oku hebký a příjemný, oční víčko nijak nedře ani oko nedráždí. Použití je tedy moc fajn, takže bylo jasné, že i pro něho najdu využití. Nevyužívám ho na oční linky, ale moc ráda po něm sáhnu pro vykreslení spodních linek/víčka, kde chci stíny aplikovat trochu přesněji. V klidu se tím dají stíny nanášet a to opravdu precizně, takže výsledek je moc fajn. Stíny i na tento štětec chytají velmi dobře, hned se přenesou na oko, takže spokojenost největší. Střižení štětce je suprové a štětiny drží na svém místě i po praní, takže super. Za mě tedy ano vzhledem k mému využití, ovšem jako štětec na linky mi bohužel nic moc neříká. Asi bych se dokázala obejít i bez něho, není to nic, co bych nutně potřebovala a myslím si, že do základní výbavy štětců patří jiné :)

Najdete ho tady, cena je 149 Kč.

Takže sečteno podtrženo, za mě štětce Ecotools můžu hodnotit vesměs kladně. Jsou příjemné s fajn vlastnostmi a za příjemný peníze, takže rozhodně stojí za prozkoumání. Mám v merku ještě jejich sadu pěti štětců na oční stíny, tak uvidíme, jestli se nakonec dokopu ke koupi.

A co vy a Ecotools? Máte s nimi někdo zkušenosti?

12 komentářů:

  1. Ještě jsem je nezkoušela, vypadají ale suprově!

    Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ten na oční stíny a jsem docela spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jako celkově taky, jen je na mě větší než bych potřebovala :)

      Vymazat
  3. Mám ten na tvářenku a používám ho na pudr, na ten mi moc vyhovuje. Líbí se mi jejich rukojeti i filosofie, jak píšeš. Ale vidím, že ty dva maličké by nebyly nic pro mne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten tvářenkový je prostě super, na pudr by byl taky super, lepší než většina těch mých "košťátek" :D :)

      Vymazat
  4. Ten Ecotool na stíny také mám, ale mé nejoblíbenější štětce jsou sada z Claire´s. Vypadají podobně jako Ecotools, akorát mají ty kovové obruby duhové. Jsou skvělé, zbožňuju je a štvě mě, že to byla jen limitovaná kolekce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to se nedivím, to by u mě duha taky asi vyhrála.. :) :D

      Vymazat
  5. Já s nimi zkušenost nemám, ale okukovala jsem je v drogerii už několikrát. Hledám nějaký dobrý štětec na pudr a na oční stíny. Tak se po nějakém možná poohlédnu, když jsou super :)

    MONNICA ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš Moničko, ony jsou vlastně asi i v DM, že? :) Já jak tam moc neokukuju tenhle druh arsenálu, tak mi to úplně vypadlo :D :)

      Vymazat
  6. Já mám od nich štetce na oči a teda některé z nich jsou dost hrubé a jeden na oční stíny jsem musela i vyhodit - úplně k ničemu jinak ty další se dají použít, ale musím se přiznat, že je používám málokrát :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? :-O Ty jo, tak to už je nechci :D Na tu sadu jsem si dělala zálusk.. tyhle jednotlivé jsou fakt moc fajn.. tak je možný že ty další už nemají tak promakané no :(

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)