neděle 14. února 2016

Blogerský seminář se Sparitual

Krásný nedělní den, moji nejdražší přátelé!

Článek, který pro vás dnes mám, bude asi trochu delší, protože vám chci předat informace ze včerejšího dne, který jsem strávila na školení/eventu pro blogerky se značkou Sparitual. Téměř po roce se datum konání nějakého blogerského setkání trefilo do mého volna, takže jsem neváhala a rozhodla jsem se na akci zamířit. Nejen proto, že jsem se chtěla potkat po dlouhé době se svými kolegyněmi blogerkami, ale také proto, abych se něco dozvěděla jak o značce samotné, tak o správné péči o nehty. A že jsem se toho dozvěděla opravdu spoustu!



Setkání se konalo v nově otevřeném Showroomu značky Sparitual, který sídlí v Praze na Barrandově, ulice Geologická 2a. Zde se můžete osobně přijít se značkou seznámit, vyzvednout si svoji objednávku nebo se jen pokochat velkou spoustou laků. Otevřeno je každé pondělí od 8:30 do 14:30. Místo je klidné a prostory ač malé, tak moc příjemné, takže doporučuji tam zaskočit. Já jsem se tam měla možnost potkat s dalšími devíti kolegyněmi z blogového světa. S některými už jsme staré známé, jiné jsem viděla poprvé, ale rozhodně šlo o moc fajn a šikovné holky. Až jsem si vedle všech těch šikovných nehtařek přišla jako solidní nemehlo a tele :D Čekalo nás menší pohoštění, poté seznámení se značkou Sparitual a jejich filozofií, následovala ukázka profi manikúry. Po obědě, na který jsme si všichni zaběhli do sousedícího hotelu, přišly na řadu naše nehty a zkouška toho, jak si zvládneme správně udělat manikúru samy. Řeknu vám, že nalakovat si nehty správně je složitější, než si myslíte a fakt jsem naprosto mimo s tím svým lakováním, které běžně provádím.. :D Kolem čtvrté jsme oficiálně skončili a pak už následovala cesta domů ve společnosti některých holek.. Bylo to super a rozhodně hodně obohacující. A abych něčím obohatila i vás, mám tu pro vás krátké informační shrnutí.


Nevím, zda jste už o značce Sparitual něco slyšeli, takže jen na úvod pár slov k ní. Jedná se o veganskou kosmetiku, která uspokojí snad i ty nejnáročnější spotřebitele. Věnuje se především manikúře a pedikúře, ale v nabídce najdete už i produkty tělové kosmetiky, ve čtyřech řadách rozdělených dle základní ingredience - Pelargonie, Kadidlo, Jasmín a Zázvor. Tuto značku má na svědomí Shel Pink, snacha Jeffa Pinka, který před více než čtyřiceti lety vymyslel francouzskou manikúru a stojí v čele jedné z nejslavnějších značek laků na nehty - Orly. Jednoduše je to jedna velká rodina, s tím, že Sparitual se věnuje přírodní cestě a razí heslo "Slow Beauty for a Fast World". To jen tak na úvod. Více informací naleznete na jejich oficiálních stránkách Sparitual.eu.







Nejvýznamnější část celého školení pro mě však byla ta týkající se praktické ukázky doplněná o spoustu informací o nehtech a poté samotné zkoušení manikúry pod dohledem. Já jsem byla opravdu překvapená tím, kolik věcí dělám špatně a jak je celá má technika lakování úplně marná :D Samozřejmě ze mě nebude profík a upřímně, kdybych měla dělat a dodržovat vše, co profíci dělají, tak nad tím strávím asi půlku dne, který prostě k dispozici nemám, ale určitě se našlo pár věcí, které změnit musím, aby se mé nehty dostaly zpátky do formy a chtěla bych se o informace s vámi podělit:

- pozor na pilníky! Zejména špatné pro vaše nehty jsou ty skleněné nebo špičaté a různé levné pilníky. Lepší investovat do kvalitnějšího filtrovaného, který má hladkou stopu, protože nenarušuje váš nehet. Zatímco skleněné pilníky a různé papírové levné kousky (poznáte podle toho, že se lesknou a třpytí) vašim nehtům ubližují. Narušují strukturu nehtu a ty se poté třepí.


- nehty nepilujte za sucha, ale vždy je nejprve namažte nebo si udělejte peeling. Nehty jsou při pilování za sucha tvrdší a méně poddajné a vy jim tím dáváte opravdu hodně zabrat.

- dbejte na to, jaký typ nehtů máte, protože nehty jsou stejně jako vlasy rozdílné. Mrkněte se na své nehty a zjistěte, zda je máte TVRDÉ, MĚKKÉ nebo NORMÁLNÍ a podle toho se k nim chovejte. Jak poznáte své nehty máte na fotce. Tvrdé nehty jsou nažloutlé, nedají se ohýbat, pokud se vám ohne, hned se láme a pokud se na nehet podíváte zepředu, tak roste hodně do oblouku. Měkké jsou naopak narůžovělé, špatně rostou, třepí se, nehtové lůžko je širší a zepředu jsou nehty ploché. Normální je pro nehty zlatá střední cesta, jsou pružné, odstínově něco mezi a tvarem též. Pokud vás zajímá stavba nehtu více, mrkněte k Lence tady, kde to opravdu důkladně celé popisuje.


Samozřejmě je možné, že vaše nehty jsou něco mezi a můžou se různě měnit! Je možné dosáhnout z měkkých nehtů i tvrdých a naopak! Jde o to, že jim musíte poskytnout potřebnou péči. A co to v praxi znamená? Že musíte použít správný podlak. Výživové podlaky (kalcium, ginko biloba) a zpevňovače nepomůžou na všechno a všem, jsou vhodné pouze pro měkké nehty, tvrdé naopak potřebují vláhu a hydrataci (proteiny, okurka).

- v žádném případě původní laky nebo gelové laky či umělé nehty nesloupávejte. Narušujete si tím strukturu celého nehtu a kromě laku slupujete i část svého nehtu.. to přeci nechcete.

- krátká výdrž laků není údajně ve většině případů způsobená kvalitou laků, ale špatnou aplikací. Laky by při správné aplikaci měly vydržet kolem deseti dní. Příčinou nízké výdrže je často buď špatné zalakování špiček nebo špatné odmaštění nehtu. Bublinky také nejsou problémem laku, ale špatného nanášení.

Postup péče o nehty a lakování:

1. Desinfekce rukou.

2. Odlakování nehtů. Opravdu důkladné. Stačí nasáklý tamponek přiložit na nehet, nechat chvilku působit a poté jemně stáhnout směrem ven.

3. Můžete použít i desinfekci nehtů. Nezapomeneme ani desinfikovat pod nehty, kde se tvoří bakterií nejvíce a mohou tam nadělat pořádnou paseku (mykózy, hnisavá infekce, atp.).

2. Peeling či maska rukou. Můžete použít oplachovací i neoplachovací, to je čistě na vás.

3. Krém na kůžičku a následně olej na kůžičku. Pozor na pořadí! Nejdříve namažeme krémem, který kůžičku zjemní a hydratuje, olej používáme vždy až poté. Proč? Protože olej vytváří mastný film, který se nevstřebává, spíše se používá k tomu, aby krém a hydrataci uvnitř udržel a zafixoval.

4. Dále můžete použít i nějaké sérum na ruce. Poté nanášíme mléko/máslo a ruce promasírujeme pro rychlejší a účinnější vstřebání.

5. Pilujeme. Pozor na to JAK a ČÍM (viz. výše). Pilníkem nejezdíme tam a zpátky, ovšem pouze jedním směrem a lehce, nepoužíváme sílu.


6. Zatlačíme přebytečnou kůžičku. V žádném případě nestříháme! Použijeme "gumové" kopýtko, případně dřívko, zatlačujeme velmi jemně. Mělo by to být bezbolestné. Potvrdilo se mi to, co jsem si myslela, že méně péče o kůžičku je více! Lepší kůžičku nechat růst než ji nějakým morbidním způsobem odstraňovat. Narušujete si tím nejen okolí nehtu, ale i samotný nehet.


7. Odmastíme nehet. Pro skvělé přilnutí laku musí být nehet opravdu důkladně odmaštěný. Použijeme opět odlakovač.

8. Podkladová báze pod lak. Volíme podlak vhodný pro náš typ nehtů (pro měkké nehty výživový, pro tvrdé nehty hydratační).

9. Lakování. Doporučují se dvě vrstvy laku, přičemž při každé vrstvě můžete s klidem udělat až 8 tahů! Nebojte se toho, není třeba to zvládnout třemi tahy za každou cenu :) Začínáme tak, že si kapku laku naneseme doprostřed nehtu do horní části ke kůžičce, poté kapku rozmazáváme do stran a poslední tahy patří středu a hlavně zalakování špiček. Barvu táhneme od vrchu nehtu (od kůžičku) ke špičce tak, aby nám barva nezatékala ke kůžičce. Zalakování špiček věnujte náležitou péči, protože bez důkladného zalakování se vám budou špičky nehtů brzy olupovat. Následně zafixujeme top coatem.


10. Postupně začišťujeme nehty od přebytečné barvy. Děláme tak pomocí dřívka namočeného do odlakovače.

11. Nakonec opět aplikujeme olejíček ke kůžičce a rozetřeme.


Voilá! Máte ruce jako ze žurnálu :D Dozvěděla jsem se spoustu věcí a opravdu mám v péči o nehty velké mezery. Budu tedy muset hodně zapracovat, nejen na samotné technice lakování, ale hodně na úpravě kůžičky se kterou dlouhodobě bojuji. Nyní vím, jak na ni, tak uvidíme, jestli budu natolik zodpovědná, abych se jí pravidelně věnovala. Je fakt, že když jsem viděla ty krásné nehty holek, docela jsem záviděla, ten výsledek kvalitní péče byl nádherný! Na druhou stranu se znám a vím, že prostě nebudu schopná věnovat se péči o nehty do takové míry, jak popisuji. Takže jsem si vytáhla několik bodů, které se mi zdají důležité a ty se budu snažit dodržovat a uvidíme, zda to přinese nějaké výsledky.

A teď se snažím já! :D



Výsledná manikúra:


Závěrem chci hrozně moc poděkovat Lence za pozvání a paní Veronice za skvělou a přínosnou přednášku, ze které jsem si toho opravdu hodně odnesla. Ač to pro mě bylo chvílemi úplně frustrující, protože jsem do hloubky poznala, jak šílené jsem nemehlo a že vlastně úplně všechno dělám blbě, tak to bylo moc fajn a užitečné. Doufám, že se ještě někdy setkáme a třeba bude možnost prohloubit své znalosti :) No a mé díky patří také zúčastněným blogerkám, protože tam byla moc příjemná atmosféra a i díky nim, jsem si to moc užívala! :) Poznala jsem spoustu nových tváří, které znám z blogů i několik let, takže jsem moc ráda, že jsme se konečně potkaly osobně!

Jmenovitě: Romča z Malý koutek krásy, Ann z Propadlo do života, Alice z Lacquered Obsession, Alicí z Alice in Wonderland, Markéta z Zmrzlá i v létě, Tess z Loveliness By Tess, Mončou z Mona's Nails, Klárka z Můj svět kosmetiky a stará známá Kristýnka z In your face!.

A vás se ptám: Jak jste na tom se svými nehty vy? Dáváte jim dostatečnou péči? Našli jste se v některých výše popsaných chybách nebo o své nehty parádně dbáte?

*Fotky jsou z části moje, z části od zastoupení Sparitual.

16 komentářů:

  1. No po precteni Tveho clanku Klari mam taky co dohanet :) jak jsem se docetla rak nehry tedy piluju spatne to napravim ze budu pilovat jen v jednon smeru a nepouzivam teda ale olejicek. Tak aspon ze ruce pirad hydratuju kremama :) a taky teda urcite neprejedu lakem 8x jednu vrstvu. Dekuju za prinosne informace :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, věř mi, nejsi sama ;) Olejíček podle mě není nutnost, spíš používat nějaký ten hydratační krém, který budeš používat nejen na ruce, ale promasíruješ s ním třeba i to okolí nehtu (kolem kůžičky, ze strany nehtu, atd.) :) Existují i speciální krémy na okolí nehtů, ale myslím si, že by mohl stačit i ten klasický na ruce :) Jednoduše, musím si i já dát večer větší práci a ty ruce promasírovat pořádně :D :)

      Vymazat
  2. Klárko, to zní všechno báječně! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý článek :-) Líbí se mi, že jste se takhle pěkně sešly i "menší" blogerky a že pořád nekoukáme na ty stejné profláknuté tváře nejznámějších blogerek :-)
    Jinak já se přiznám, že se nehtům moc nevěnuji a ony mi to oplácí tak, že jsou téměř perfektní :-D Občas mám období, kdy si nakoupím různé olejíčky a další věci s tím, že je začnu pravidelně používat, ale vždycky mě to po pár dnech přestane bavit. Ruce si jen každý večer krémuji a krém vmasírovávám i do nehtů a kůžičky kolem nehtů. Občas tedy použiji nějaký ten olej, ale je to jen párkrát za měsíc. Přesto mi rostou nehty pevné, netřepí se a rostou i poměrně rychle. Myslím si, že na kvalitu mých nehtů má vliv i to, že jsem nikdy neměla umělé nehty (a ani je mít nikdy nebudu) a neprováděla jsem s nimi jiné skopičiny :-) Prostě je jen nechávám růst a věnuji jim jen základní péči. Když se mi zdají až moc dlouhé, tak je ostříhám nakrátko a nechám je pár dní bez laku odpočinout. Pilníky používám jen k začištění ostrých okrajů po stříhání. Kůžičku nechávám být, ale když je až moc tvrdá nebo viditelná, odstraňuji ji.
    Kosmetika Sparitual mě docela zaujala, hlavně se mi líbí, že je veganská.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, já to měla ještě před pár lety úplně stejně a taky to i na fotkách bylo dost vidět, jak jsem měla krásný nehty..! To se mě každý ptal, jestli jsou vážně moje :D Mám pocit, že pokud je má člověk v dobrém stavu, tak prostě platí "méně je více" a žádná extra péče není nutná :) Já jsem pak ale blbla s gel-laky a přidala se do toho i manuální práce, kdy jdou do háje jak krásné dlouhé nehty, tak se to dost odrazilo i na rukou samotných (přesušené, záděrky, atp.) a je to fuč.. Takže teď trochu víc pečovat musím, abych je zase hodila do pohody. Uvidíme, jestli se ta lepší péče na nehtech časem odrazí :) Jinak nehty by se prý neměly moc stříhat, spíš právě pilovat.. :)

      Vymazat
    2. Já vím, Klári, ale pilování mě nebaví :-D Navíc při té délce nehtů bych se asi upilovala k smrti :-D Jinak si vzpomínám, že jsem tvoje nehty vždycky na fotkách obdivovala a ani jsem si nevšimla, že teď bys měla ruce ve špatném stavu :-)

      Vymazat
    3. V klidu, Leni, já taky zastřihávám.. ;) :D Ani mě nenapadlo, že by na tom bylo něco špatnýho.. :-/ No poslední dobou to není to, co to bývalo.. Dlouhé nehty jsou jen sen :( :D

      Vymazat
  4. Dobře jsi to sepsala.;) S tím, že jsem zjistila, co vše dělám špatně, jsme na tom úplně stejně. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že si mě v tom nenechala! :) :D

      Vymazat
  5. Díky za informace :) Já používám občas skleněný pilník a při lakování v jedné vrstvě rozhodně neudělám 8 tahů. Tak to zkusím napravit. Jinak olej se snažím používat co nejčastěji, mám od Alverde a jsem s ním spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, to nemusíš dělat zákonitě osm ;) ale třeba šest je podle mě ideální, není prostě potřeba to zvládnout v jednom ve dvou, jak to mají kolikrát značky na obalech.. :)

      Vymazat
  6. Nejvíc mě zaujala ta informace o pilníku. mně se odjakživa nehty třepí. začínala jsem s kovovým pilníkem, přešla na skleněné a v poslední doby jsou to pěnové od Essence.Takže tady by mohl být zakopaný pes. asi zkusím pro jednou pořídit dražší pilník a uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, mě tahle informace taky překvapila, stejně jako třeba stříhání nehtů, které se taky nepoužívá.. člověk dělá takové věci automaticky, má to zažité a ani neví..

      Vymazat
  7. Klárko, mockrát děkujeme za krásně sepsaný článek, jsme rádi, že jste se akce zúčastnila a doufáme, že Vám naše předané informace pomohou získat zpět vaše krásné dlouhé nehty, které si pamatujeme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji mnohokrát za pozvání :) Určitě to bylo jedno z nejpoučnějších sezení a budu se snažit vést své nehty k nápravě ;) Zrovna se do toho jdu pustit, tak uvidíme, jak si povedu sama doma :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)