pondělí 22. února 2016

Avon novinky - rtěnka, lak na nehty, oční stíny

Krásný den, moji milí!

Čeká vás další recenze, mrkneme se na tři novější dekorativní kousky v mé sbírce, které má na svědomí Avon. Dlouho jsem tu od nich nic neměla, takže to musíme napravit. K Vánocům jsem od této značky dostala krásný balíček, kde jsem objevila tyhle dekorativce, takže jsem měla zase co zkoušet. Jak tedy testování dopadlo?



Začneme tím nejlepším, ať nejsem negativní hned na úvod. Rtěnka Ultra Colour mi došla v odstínu Golden Nude, což se na první pohled zdálo jako taková zvláštní středně hnědá. Zvažovala jsem, zda ji vůbec zkoušet, ale nakonec jsem neodolala. A jsem za to ráda, protože ač je odstínově rtěnka dost neobvyklá, tak jsem si ji moc oblíbila. Ve skutečnosti je to oranžovo-hnědá se zlatým shimmerem. Shimmer, díky lesklému finiši, není do oka bijící, takže se dá s klidem nosit a vypadá i celkem hezky. Je to něco neobvyklého a jelikož já k podobným tónům tíhnu, je to něco pro mě. Rtěnka je krémové textury, její pigmentace je velmi slušná, ve dvou vrstvách máte intenzivní a přesto nijak křiklavou barvu. Na rtech vytváří lesklý finiš, je velmi příjemná a silně hydratační. Samozřejmě díky krémovosti mi asi po hodince začíná slézat ze rtů. Není to tedy alespoň v mém případě nic dlouhodržícího a cca každou druhou hodinu potřebují rty jednou přejet. Nadšená z ní ale přeci jenom jsem, když mám rty sušší, tak po ní sáhnu moc ráda a odstínově je to něco, co jsem doma ještě neměla.

Takže pokud máte rádi krémovější a hydratačnější rtěnky, určitě tuhle řadu omrkněte. Ať jsem se tedy snažila, jak jsem chtěla, tak tento odstín jsem v nabídce nenašla, ale disponují spoustou dalších odstínů, mrkněte sem.





Lak na nehty je někde na pomezí. Hned vám vysvětlím proč. Lak je z kolekce Magic Effects - Molten Metal, což mluví za vše. Odstín Blue Steel je hodně zajímavý kousek. Stříbrná metalická s pískovým (zrnitým) efektem. Luxus. Vážně vypadá strašně krásně a rozhodně stojí za pozornost. Lakuje se jedna báseň. Krásně, čistě, bez přetahů. Plně kryje ve dvou vrstvách. Schne opravdu pekelně rychle. Pokud chcete vyhladit pískový efekt stačí použít vrstvu top coatu nebo spíš dvě. Potom jde teprve o luxusní, lesknoucí se efekt, doslova wow! Ale jednu obrovskou nevýhodu tenhle lak má. A bohužel neskutečně velkou, protože ta je pro mě hodně rozhodující. Tím je nečekaně výdrž. Tenhle lak totiž na nehtech opravdu hodně ztvrdne, ale nehtu se nedokáže přizpůsobit, aby se pořádně "přichytl". Co se tedy už od druhého dne děje? Lak se začíná odštipovat z různých míst, z boku, od špičky a nebo od lůžka.. prostě ze všech stran a do pár dnů je úplně odrbaný. Odpadávají opravdu kusy, párkrát se mi stalo i to, že mi upadla půlka nehtu najednou! Tohle tedy dokáže naštvat. Bohužel odrbávání nezabránilo ani zalakování a zafixování top coaty, takže během druhého, maximálně třetího dne musel jít lak z nehtů dolů.. A ani ho to nestálo moc námahy :-/

Sečteno podtrženo, ač je efekt božský a lakování je v největší pohodě, ta výdrž je hodně zrádná a neuvěřitelně mě zklamala.. Seženete ho tady za 149 Kč. Množství je obří - 10 ml.




No.. a pak je tu poslední kousek. Já ani nevím proč jsem se rozhodla tyhle stíny Super Shock Vivid otevírat a vůbec používat.. fakt :D Už kdysi jsem s nimi měla celkem mizernou zkušenost (historická recenze zde), ale prostě mi to nedalo a říkala jsem si, že za ty roky se to třeba nějak změnilo k lepšímu.. Tak jsem do toho šla..

Odstín Sparkling Platinum dokonale doplní lak na nehty výše. Vlastně celkově tohle trio výrobků tvoří skvělou kombinaci. Jde o stříbrné stíny s nádechem modré. Respektive jsou to spíš stříbrné a modré miniaturní třpytky, které stejně jako kdysi doplňuje do půlky balení čirá tekutina. Pro aplikaci se musí obsah protřepat a důkladně propojit, abyste nějakou barvu na oči vůbec nanesli. A ani tak to není jednoduché. Stíny jsou tekuté, takže se obrňte trpělivostí, protože rovnoměrný nános a zaschnutí stínů není žádná legrace. Vlastně pokud máte víčka mastnějšího rázu, tak se vám to pravděpodobně nepodaří nanést vůbec. Jak můžete vidět na fotce, mně se nepovedlo nanést rovnoměrnou, silnou vrstvu stínů ani ve čtyřech nánosech. Ač jsem mezitím čekala než to zaschne, tak jsem druhou vrstvou smazala tu první a tak dále a tak dále.. pak to začalo dělat cucky a prostě.. výsledek je dost fuj sám o sobě, natož když se už asi po deseti minutách začaly stíny slévat do vrásek.

Za mě se tedy naprosto nic od dřívějška nezměnilo, ba naopak, tyhle mi přijdou ještě horší než ty bronzové před lety! Za mě nejhorší věc na oči, jakou jsem snad doma kdy měla a to víte, že jsem jich tu měla celkem dost..  Pokud by někoho přece jenom zaujaly, najdete je zde, aktuálně v akci za 129 Kč, 4 ml.





Sečteno podtrženo, něco je fajn, něco méně. Radím vám ale jediné, vyhnout se tekutým očním stínům, protože ty jsou teda obří propadák.

Co vy a tyto produkty? Máte s nimi někdo zkušenosti? Zaujaly vás?

*PR produkty, děkuji zastoupení Avon za zaslání novinek

22 komentářů:

  1. Stíny mám hnědé a zatím jsm nadšená, sice hůř se nanášejí, ale krásně drží, tak uvidím ještě po delším zkoušení.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně prostě ani nejdou aplikovat ani nevydrží :-/ na mastná víčka vůbec!

      Vymazat
  2. S Avonem moc zkušeností nemám, ale hodně se mi líbí lak, jen je škoda, že vůbec nevydrží.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u toho mě to mrzí taky, protože odstín je fakt skvělý.. :( Ale i tak po něm asi občas sáhnu, prostě barvě neodolám :D :)

      Vymazat
  3. Doma mám celkem dost laku od Avonu, ale ty klasicke a jeden matný. Klasické jsou svou výdrží moc dobré vydrží mi i týden bez odloupaní, ale ten matný je take do druhého dne skoro pryč:-( Mám objednanou tu jejich novou matnou rtěnku tak jsem zvědavá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasické mám taky a ty mi drží též celkem obstojně, ale ty efektové laky jsou výdrží dost slabé :( :-/

      Vymazat
  4. Doma mám celkem dost laku od Avonu, ale ty klasicke a jeden matný. Klasické jsou svou výdrží moc dobré vydrží mi i týden bez odloupaní, ale ten matný je take do druhého dne skoro pryč:-( Mám objednanou tu jejich novou matnou rtěnku tak jsem zvědavá:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten odstín rtěnky je krásný! Já jsem na takové teď úplně ulítlá! ❤️

    Petra Bartáková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, já jsem na tom stejně.. čím "podivnější" odstín, tím pro mě líp :D :)

      Vymazat
  6. Odstin rtenky je zajimavy, ale i presto vypada fajn. A lak to same vypada pekne takovy odstin mam od miss sporty, skoda te vydrze no.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta výdrž je fakt na prdlačku, jinak bych ho lakovala pořád, na nehtech vypadá fakt hezky! :)

      Vymazat
  7. No vidíš, a já ty stíny mám doma dvoje a miluju je :-) Mám taky dost mastný víčka, takže musím použít bázi, jako u všeho. Bázi potom ale ještě zapudruju buď pudrem nebo tělovým stínem. Víc jak jedna vrstva stínů nanést nejde, to je pravda, ale vůbec mi to nevadí, nosím je v dnech, kdy nechci nic extra výraznýho. A vzhledem k tomu, že mi na očích vydrží i 14 hodin (dýl jsem to zatím netestovala), tak mi ty "komplikace" s nanášením báze a zapudrováním stojí za to ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ja som si požičala od mamky ten tekutý tieň, ale v ružovej farbe, a vrstviť sa mi dá a aj vydrží, ale zase je pravda, že ja ho dávam vždy na bázu a ani nemám veľmi mastné viečka. Kúpila som si teda aj bronzový odtieň, tuším sa teraz volá Soft Bronze, na ruku sa mi naniesol pekne rovnomerne, tak som fakt zvedavá, aký bude na oku. :) Ale tento strieborný vyzerá fakt zle...
    Avon mám inak rada, keďže s ním robí rodinná známa, tak je pre nás s mamkou tá objednávka celkom pohodlná a dosť sme toho vyskúšali... nájdu sa tam aj dobré kúsky, napríklad Big&Daring špirála a z lakov na nechty určite odporúčam tú gélovú radu, ak si ešte neskúšala. :) Obyčajné "nail pro +" či ako sa volajú nestoja za nič, ale z gélových mám niekoľko odtieňov a držia mi o dosť lepšie, aj krytie majú super. Napríklad na biely mi stačí jedna vrstva. :) A aj báza pod tiene je úplne super, aj keď po nejakom roku mi vždy uschne, ale kým nenájdem niečo lepšie, ostanem pri nej. Inak ospravedlňujem sa, ak si už niečo z toho aj recenzovala, čítam si tvoj blog už celkom dlho, ale fakt si nespomeniem. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho zkoušela i na bázi, právě na tu od Avonu a na té mi to dělalo takové nevzhledné hrudky :-/ Jinak mě se stín na ruku nanáší taky dobře, jen na očích dělá prostě zle.. Jinak Avon taky můžu, některé věci jsou fakt super :) Big&Daring je pro mě také pecka!

      Vymazat
  9. Ten lak i stíny vypadají moc dobře. Jen bych asi brala trochu jiný odstín stínů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla kdysi ještě ty bronzové a ty se mi líbily odstínově víc, ale kvalitou také nic moc no :-/ Já prostě tyhle tekuté mít fakt nemůžu!

      Vymazat
  10. tahle řada je na mě až příliš metalická, ty nehty bych možná ještě zvládla :D :)) ale na druhou stranu mají fakt pěkné obaly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jo není to pro každého.. Ale já mám ten efekt ráda, takže s barvama spokojenost :D

      Vymazat
  11. Ja mam ten lak v ruzove variante a zatim si na vydrz nemuzu stezovat, mam ho ctvrty den a zatim v pohode :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)