středa 6. ledna 2016

Dotek přírody s Weledou

Krásný středeční večer!

Mám tu pro vás jednu obsáhlejší recenzi hned na několik zajímavých kousků, které se u mne v posledních měsících objevily a často mi pomáhaly. Mrkneme se na zoubek přírodní značce Weleda. Prozradím vám, že ji mám čím dál tím raději, protože některé kousky se staly opravdu nepostradatelnými. Celkově jsem už tak nějak trochu "nahlodaná" přírodní kosmetikou a v určitých oblastech mě podobné věci opravdu baví! Zejména v péči o tělo. A o té to dnes bude, protože jsem testovala hned čtyři kousky z této kategorie..


Regenerační tělové mléko s granátovým jablkem





Oficiální popis: Podporuje obnovu buněk a má antioxidační účinek. Vhodný i pro náročnou pokožku. Aktivně působí proti předčasnému stárnutí pokožky. Hodnotné složky mléka - olej ze semen granátového jablka v bio kvalitě, olej z meruňkových jader a bambucké máslo - stimulují obnovu buněk a chrání pokožku před škodlivými vlivy prostředí. Zralá pokožka se vyhlazuje a zpevňuje. Smyslně ženská vůně inspiruje.





Je to již druhé tělové mléko, které od této značky mám a stejně jako u předešlého mandlového (recenze zde), ani tady nemám víceméně co vytýkat. Balení má povedené, přišla krabička, v ní lahvička a na lahvičce pumpička.. :) To je značka ideál, pro mě jsou pumpičky nejlepší. Nemáte nikde nic nakydáno, nejste umatlaní od hlavy až k patě a lehce se to dávkuje. Konzistencí je mléko hustší než mandlová varianta, tohle je spíše krémové až trochu máslové složení. Ničemu to však nevadí, jelikož se roztírá do ztracena bez nejmenších potíží. Vstřebává se velmi rychle, nechává sice na povrchu takovou těžší vrstvu, ale není nijak extrémně mastná, lepivá ani jiným způsobem nepříjemná. Spíš je to takový ten "pocit" namazání, kdy prostě cítíte a víte, že jste nebyli leniví a namazali jste se :) Jinak výživa a hydratace pokožky je skvělá, i po ránu vidím, že je pokožka spokojená a nevysušuje se. Vůně je hodně přírodní, přiznám se, že až u přírodních produktů si začínám uvědomovat, že vlastně nedokážu spoustu vůní definovat a rozpoznat.. Mně totiž přijde, že všechny přírodní výrobky voní stejně.. a zároveň tak strašně jinak :) Upřímně granátové jablko tam téměř necítím, spíš mi to přijde jako nějaké bylinky stylu heřmánek, měsíček, atp.. Ale vůbec mi to nevadí a používám ho ráda. Za mě tedy tenhle kousek ano. Jsem s ním nadmíru spokojená a zdá se mi ještě o level výše než mandlová varianta.

Více o něm zde, cena je 479 Kč za 200 ml.


Měsíčkový dětský krém



Oficiální popis: Denní péče o pokožku těla i obličeje. Je vhodný pro každodenní běžnou péči o pokožku těla i obličeje. Čistý mandlový a sezamový olej vyživují pokožku a podporují její přirozené funkce, včelí vosk a tuk z ovčí vlny podporují hydrataci pokožky, výtažky z měsíčku lékařského a heřmánku v bio kvalitě mají hojivé a zklidňující účinky. Dermatologické testy potvrzují dobrou snášenlivost přípravku i u dětí s vysoce citlivou pokožkou či atopickým ekzémem.





Jste už mohli několikrát vidět ve videích, protože se stal skutečně mým velkým oblíbencem. Pokud sháníte něco na opravdu mega suchou pokožku/pleť, tak se nebojte sáhnout po tomto kousku. Je velmi podobný Univerzálnímu výživnému krému, který jsem tu hodně vychvalovala v první půlce minulého roku. Úplně stejně si totiž poradí s velmi suchou pokožkou rukou/nohou nebo zbytku vašeho těla, je to univerzál použitelný snad na vše. Zabalen je stejně jako většina arsenálu této značky - papírová krabička a v ní kovová tuba. Dá se vymačkat do poslední kapky, protože tyhle tuby parádně srolujete a vyždímete. Vůně je opět přírodní (jsem borec v tom popisu parfemací, co? :D). Rozpoznávám s jistotou heřmánek, jeho vůně mi přijde v krému nejvýraznější. Konzistence je hutná, krém je opravdu hustý a upozorňuji na větší obsah oleje. Ten se může vysrážet na povrchu, viz. fotka, kdy na mě vylezl hned po otevření. I přes hutnost se roztírá velmi dobře, vstřebává se o kapku déle a počítejte s mastnotou, která zůstane. Jenže, co vám budu povídat, ve chvíli, kdy se mi nechutně loupají ruce nebo mám popraskané paty a suché lokty, tak mne nějaká trocha mastného krému netrápí. Ano, při použití přes den je to silně nepraktické, ale nechte si tuhle výživnou bombu na noc a budete spokojeni ;) Potom vám bude odměnou výživa jako hrom a rychle se zbavíte nedostatků v podobě suché pokožky. Za mě je tohle tedy top a to nejen z těchto produktů, ale celkově z objevů v roce 2015.

Najdete ho tady, množství 75ml stojí 199 Kč. Sehnat by se měl dát také v DM drogérii.


Rakytníkový krém na ruce



Oficiální popis: Výživný krém pro ochranu pokožky rukou a nehtových lůžek. Pokožce navrací hebkost a měkkost. Čisté rostlinné oleje podporují přirozenou látkovou výměnu v pokožce, pomáhají při tvorbě tělu vlastního ochranného filmu a regulují zdravou rovnováhu. Krém se rychle a beze zbytku vstřebává a nezanechává mastný film.




Pokud hledáte nějakou účinnou variantu pro výživu vašich rukou, ale nechcete nést na rukou x hodin umaštěný pocit, zkuste tenhle kousek obsahující rakytník. Ten je totiž zlatá střední cesta, kdy ruce dostatečně vyživí a zároveň není tak moc mastný, aby vám to mohlo vadit. Teď přes zimu je to to pravé ořechové pro vaše ruce. Já ho střídám s několika dalšími oblíbenými krémy, ale vracím se k němu stále častěji. V tomhle případě se mi totiž opravdu líbí jeho parfemace. Pro mě to je doposud asi nejsympatičtější vůně ze všech, které jsem od Weledy očichala. Rakytník tam je cítit v první linii, samozřejmě opět vše přírodně šmrncnuto, ale ta vůně se mi líbí. Konzistence je hustá, rozetřete však bez potíží. Vstřebává se déle, na chvíli na rukou zanechává takovou lepivější vrstvu, která tam přetrvává pár minutek než zanechá ruce jemné. Ručičky vám za tu péči poděkují svoji jemností a dobrým stavem. Ale pokud máte extra suché ruce, sáhněte raději po tom extra mastném kousku výše, to je o chlup větší bomba ve výživě. Balení asi nemusím nijak důkladně rozebírat, protože je obdobné jako u krému výživného i měsíčkového - klasická tuba.

Najdete ho tady, množství je 50 ml a cena 199 Kč.


Coldcream




Oficiální popis: Ochranný krém pro suchou pokožku. Čisté rostlinné oleje a včelí vosk tvoří na pokožce dobře přilnavý ochranný film, aniž by omezovaly její dýchání. Přírodní éterické oleje s růžovým olejem propůjčují přípravku jemnou vůni. Je vhodný k péči o unavenou pokožku rukou, drsnou pokožku loktů či kolen nebo o pokožku namáhanou chladem či klimatizovaným prostředím kanceláří.





Ideální pomocník v tomto mrazivém čase. Já ho používám pro své ruce pravidelně než vycházím ven do té zimy, protože jestli mým ručičkám něco vadí, tak ten ošklivý vlezlý mráz. Tenhle krém je chrání a ony se tak nevysušují. Krém je v menším balení, takže si ho trochu více šetřím a používám opravdu jen tehdy, když jim hrozí vystavení nějakým extrémním podmínkám. Zase kovová tubička, ze které si vymáčknete krému kolik potřebujete. Krémová konzistence, rychle se vstřebává a vytvoří velmi zajímavý konečný efekt. Tenhle krém totiž ve finále tvoří ochrannou vrstvu, která je mastná a zároveň taková krásně sametová. Mně se to hrozně líbí a tuhle kombinaci jsem ještě u žádného krému nezažila :) Krém na rukou přežije i jedno umytí, což je taky super, alespoň si ho můžete hezky šetřit. Vůně je zase typicky přírodní pro tuto kosmetiku, ale určitě tam ucítíte růži. Jde tedy o velmi příjemný kousek, který si šetřím, jak to jen jde, je mi totiž jasný, že zima teprve začíná, takže se určitě bude hodit! :)

Seženete ho tady, cena je 259 Kč za 30 ml. Což je vyšší cena vzhledem k množství, ale pokud mi vydrží celou zimu (stačí ho opravdu maličko, takže věřím že bude stačit), tak bych si ho na příští rok zase pořídila, protože je to vážně fajn kousek, který mě baví.

Co vy a Weleda? Máte s některým výrobkem zkušenosti?


9 komentářů:

  1. milujem weledu :) a najviac ich kosatcový krém a potom taký detský s ibišom :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, ten kosatcový krém zní skvěle, to musím omrknout! :)

      Vymazat
  2. Já weledu ještě moc nezkoušela, jenom pár vzorečku a to samponu na vlasy a ten byl bozsky, takže ho budu muset najít a koupit si plné balení :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě zase šampon na vlasy, který jsem měla také ze vzorečky, neoslovil :D :) Ale chtělo by to asi zkusit plné balení, já z těch jednorázových vzorečků prd poznám :( :D

      Vymazat
  3. Já měla od Weledy tu jejich slanou pastu a ... asi je to zdravé a správné, ale byla táák hrozně hnusná a ještě ke všemu nedělala pěnu, že nám ještě půlka doma leží už asi rok a půl :D
    Ale myslím si, že krémy a takové tyhle věci ostatní budou super! :)

    Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fuj! :D Káťo, tak to úplně chápu, já bych asi po přírodní pastě pro jistotu ani nesahala :D Já nesnáším, když pasta nedělá pěnu a nejradši mám takové ty bylinkové (herbal), ty mají nejlepší chuť :D

      Vymazat
  4. To je super recenze, Klári. Je vidět, že sis s ní dala práci :-) Zaujal mě nejvíc asi ten měsíčkový krém a pak hned ten první tělový. O tom měsíčkovém uvažuji, že bych si ho pořídila, na nohy musí být fakt super.

    OdpovědětVymazat
  5. Leni, článek mi zabral víc času, než jsem čekala, ale co bych pro blog neudělala 0:-) Jinak měsíčkový je super, stejně jako výživný (zelený obal), jsou si podobné a oba na nohy fakt super! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Od Weledy mám mandlový pleťový krém a je fajn, ale štve mně, že je to jen minibalení:-D, Jinak na měsíčkový krém a krém na ruce bych se docela nechala nalákat, protože zima pokožce dává zabrat a chtělo by to nějakou účinnou zbraň:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)