neděle 20. prosince 2015

Quick tip: Jak si koupelí zpříjemnit zimní večer..

Krásný večer přeji!

Dnes to bude krátké, opět jsem tu a to s rychlým tipem na kousky, které mi v poslední době zpříjemňují relaxační večery ve vaně. Bude řeč o Tetesept solích do koupele, které mi nedávno přišly na vyzkoušení od e-shopu Kupkosmetiku.cz. V obálce byly tři provoněné pytlíčky, které mi učarovaly na první pohled a já jsem od první chvíle věděla, že si je fakt užiji!


V drogérii najdete hned tři varianty těchto "solí", které svými vůněmi ohromí snad každého. Růžová varianta voní po mandlích, modrá po kokosu a žlutá je medová. Na e-shopu jsem objevila v nabídce ještě variantu mango, ale tu jsem nezkoušela, takže ji s dovolením vynechám.

Oficiální popis: Ošetřující krémová mléčná koupel s hýčkající pěnou, která dlouho vydrží s teplou vůní medu/kokosu/mandle s medem/kokosovým olejem/mandlovým olejem a mořskou solí.


Nejde tedy o sůl jako takovou, je to něco mezi solí x krémem x pěnou a to doslova. Do vody nasypete obsah pytlíčku, sůl se začne ihned rozpouštět. Tak hezky zašumí a hned se začne tvořit pěna (pokud tedy točíte vodu, chce to určitě sypat za napouštění). Rozpouštění je tedy proces na trochu delší dobu a chce to vodu promíchat, pak se rozpustí úplně, pokud to podceníte, tak si budete sedět na zrníčkách :D Pěna se tvoří, ale tedy nečekejte vanu plnou husté pěny, zase taková síla to není, spíše taková pěna ve stylu "aby se neřeklo". Nejlepší vlastností těchto pytlíčků je ale stejně ta vůně. Prostě to provoní a to už v sáčcích, kdy v nich je úmyslně udělaná dírka, abyste si je mohli očuchat už v drogérii. To mi přijde moc fajn, protože alespoň od začátku víte, do čeho jdete a můžete si vybrat vůni přesně sobě na míru. Pokud máte rádi kokos/med/mandle, jakože já můžu všechny tři ingredience, tak se vám to bude líbit už jen kvůli tomu. Faktem je, že ve výsledku si jsou všechny vůně celkem podobné, protože jsou všechny hodně sladké a je tam pozměněn jenom ten voňavý "dojezd". Jakože všechny jsou intenzivně sladké a pak ke konci, když se rozvoní, ucítíte danou variantu. Provoní to koupelnu a na chvíli i vaše tělo. Na těle to tedy nevydrží věčně, ale víte, jak to mám.. U mne po umytí následuje ihned mazání, takže mě tolik nebolí, že to po chvíli z těla necítíte. Ale samozřejmě chápu, že někdo chce vonět hodiny, takže upozornit vás na to musím :) Na závěr ještě řeknu, že mám pocit, že v nich opravdu je i trochu toho oleje, protože pokožka není po umytí vysušená ani napnutá, naopak vypadá spokojeně.


Mým naprostým favoritem je asi žlutá medová varianta. Vůně se mi zdá nejvíce intenzivní, ale je tedy fakt, že i nejvíce sladká. Nečekaně že. Prostě med. U této varianty mi přijde, že je tam množství té vonné esence větší než u ostatních, prostě to voní po dané ingredienci více než ty další dvě varianty.



Vůně mandle je však neméně zajímavá. Jen už mám pocit, že ta složka mandle je v menším zastoupení, protože není cítit stoprocentně, je tam nějaká sladká složka, která tu čistou vůni mandle narušuje a celkově vůně (ať už jakákoliv) mi nepřišla tak intenzivní.



Kokos. Naprosto zbožňuji, ale tady je ta vůně asi nejméně čistá, takže mi kokos připomíná jen zlehka. Když si čichnete, tak je tam až někde v pozadí.. Voní i tak, o tom žádná, ale prostě to není kokos s velkým K.



Takže, sečteno podtrženo. Nebudu tvrdit, že soli jsou něco nepostradatelného a musíte je za každou cenu mít. Věřím, že ne každého to ohromí, ono na nich vlastně nic mega ohromujícího není, mají prostě svoje chyby. Na druhou stranu je to příjemné zpestření koupele. Vůně jsou okouzlující, ať už přes jakékoliv podtóny, ingredience a výdrž, mě to prostě baví. Miluji ty chvíle, kdy si zalezu do horké vany s příjemně vonící vodou a užívám si klidu. Prostě o nich do budoucna vím a vím, že mne nezklamou a vana s nimi bude fajn. V budoucnu se jim tedy určitě bránit nebudu. Nepoběžím pro ně hned, ale až mi dojdou aktuální zásoby (jakože teď na podobných serepetičkách do vany ujíždím), tak po nich klidně sáhnu. Ani jako dáreček bych se je nebála dát :)

Seženete je buď tady za 45 Kč nebo v DM drogériích za podobné peníze (nejsem si jistá, buď 40 nebo 45 Kč). Množství je 80 g, což by možná dalo i na dvě koupele, i když pak by to asi nebyla taková intenzivní záležitost.

Co vy a tyto soli? Máte je vyzkoušené? Čím si koupel zpříjemňujete vy?

*PR produkt, děkuji zastoupení Tetesept za zaslání a možnost vyzkoušení

8 komentářů:

  1. Se solemi od Tetesept zkusenost nemam, ale nevypadaji spatne :) Ja nejradsi kupuji ovocnou sul z Tesca (tusim Spa Salt), stoji asi 40 Kc a je ji tam opravdu hodne na nekolik pouziti, penu sice neudela, ale hezky voni a vodu zabarvi na ruzovo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Se solemi od Tetesept zkusenost nemam, ale nevypadaji spatne :) Ja nejradsi kupuji ovocnou sul z Tesca (tusim Spa Salt), stoji asi 40 Kc a je ji tam opravdu hodne na nekolik pouziti, penu sice neudela, ale hezky voni a vodu zabarvi na ruzovo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kokosovou a mandlovou jsem měla, myslím, že jsem je našla jednou v DM boxu a koupel jsem si teda užila :) Nádherně koupel voněla a vůbec jsem nebyla vysušená

    OdpovědětVymazat
  4. Ja bych rada nejakou sul do koupele poridila, ale tuhle v uk nesezenu no, musim pohledat jinaci.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/12/giveaway-4.html

    OdpovědětVymazat
  5. Kokosovou jsem měla a byla jsem z ní nadšená! Krásně mléčná voda, pokožka nebyla vůbec vysušená, ba naopak, a vůně moc fajn, ale jak píšeš, kokos jsem cítila až někde v pozadí. Po tvém článku určitě mrknu na tu medovou variantu. Já si předtím docela kupovala ty soli od Balei, mají pořád nějaké super vůně, ale je pravda, že pak ve vaně to max. zabarví vodu a voní to jenom z pytlíčku, pak ve vodě už moc ne :/ Momentálně zkouším bylinné koupele od Herbaspa a taky jsem si vyráběla domácí šumivé bomby, v zimě si prostě dávám vanu cca 1x týdně a uživám si to moc :)

    OdpovědětVymazat
  6. Vyzkoušené je nemám, ale až budu v dm, tak si je pořídím, zbožňuji všechny možné vychytávky do koupele, které ji provoní a zpříjemní:-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)