sobota 19. prosince 2015

BIO rtěnka Couleur Caramel

Krásný sobotní den!

Mám tu pro vás recenzi na jeden z dalších BIO kousků, které jsem měla možnost otestovat. A tentokrát mohu opravdu říci, že jsem našla něco, co mne z bio dekorativní kosmetiky opravdu baví. Už jste ji mohli vidět v několika videích, takže to pro vás asi není úplná novinka, ale konečně je čas vám ji představit a ukázat blíže.

Rtěnku Couleur Caramel jsem měla možnost vyzkoušet díky e-shopu Krasná každý den, který se orientuje především na přírodnější kosmetiku několika různých značek. Nabídka se výrazně rozrostla, takže fanoušci tohoto kosmetického odvětví si určitě přijdou na své. V nabídce je od všeho něco - jak tělová, pleťová, tak i dekorativní kosmetika. Já jsem si brala na vyzkoušení jeden pečující kousek od Soaphoria (recenze zde) a tuhle rtěnku.





Oficiální popis: Jemná tělovo-růžová rtěnka s jemnou krémovou konzistencí vám dodá pocit nádherně jemných a hydratovaných rtů. Díky své hedvábně jemné textuře a přírodním složkám dodává rtům jedinečnou hladkost, zaručuje snadnou aplikaci, zvláčňuje a chrání.


Odstín rtěnky jsem si vybrala Natural Pink. Víte, že přirozené a nenápadné odstíny mám nejraději, takže volba byla jasná. Název je opravdu naprosto vystihující, protože je to prostě a jednoduše přírodní růžová. Něco mezi nude, růžovou a navíc s nádechem meruňkové. Stoprocentně to není ani jedno ani druhé ani třetí. Ale jde o jeden z nejpřirozenějších odstínů, které mezi rtěnkami mám. A k tomu přidejte přirozený konečný efekt a je vymalováno. Já nevím, jak vám to jednoduše vysvětlit, ale tahle rtěnka není ani lesklá ani matná, prostě vykouzlí jemně lesklé rty, které vypadají upraveně a přesto tak přirozeně, že je to jako by jste se s tím na rtech narodili.


 Domů mi přišla krabička a v ní rtěnka v hnědém papírovém obalu. Je to takový ten tvrdý papír, který drží (podobné obaly používá na obaly paletek a setů např. Barry M nebo Benefit). Vypadá to hrozně roztomile a fakt i přírodněji než klasická umělá hmota. Rtěnka je poměrně tuhá. Trochu mi připomíná voskovku. A to nejen konzistencí, kdy je při aplikaci potřeba na ni přitlačit pro její nanesení, ale i vůní, což není zrovna pecka roku, ale není to ani nijak zvlášť nesnesitelné. Zase jsem radši, když rtěnka nevoní nijak výrazně a na rtech není cítit, než převoněnou sladkou parfemaci :D Pigmentovaná je dobře, pokud přitlačíte rtěnku ke rtům a přejedete rty, tak máte krásně intenzivní barvu na dlouhou dobu. Líbí se mi, že nezalézá do vrásek, naopak zůstává na povrchu. Výdrž je moc fajn, jak ji na rty nanesu, tak ji tam najdu i o dvě-tři hodinky později. Tedy bez jídla a pití, ale to nepřežije většina dostupných rtěnek, takže mě to nějak netrápí. Co se mi líbí je, že i přes tužší konzistenci a dobrou výdrž, se nemusíte bát vysoušení rtů, protože obsahuje oleje, které rty vyživují po celou dobu. Po celém dni na rtech ani známky po suchých rtech nebo nepříjemném pnutí, které mívám s velkým množstvím kousků ze své sbírky. Tahle rtěnka rtům skutečně po celou dobu prospívá.




Za mě tedy velmi fajn, ta tuhost vypadá nebezpečně, avšak když se ji rozhodnete poznat, zjistíte, že je opravdu moc příjemná. Já kdykoliv nevím, co na rty a nebo se mi nechce nijak experimentovat, tak vím, že tu pro mě tahle rtěnka je. Vlastně ji z kabelky ani nevyndávám, abych ji měla vždy po ruce. Rtěnku seženete tady, množství je 3,5 g za 469 Kč.

*PR produkt, děkuji Míše za zaslání produktů k recenzi.

15 komentářů:

  1. S prirodni dekorativkou zkusenost nemam, ale tahle rtenka nevypada vubec spatne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je tak roztomilá, že ji člověk musí mít rád :D :)

      Vymazat
  2. S prirodni dekorativkou zkusenost nemam, ale tahle rtenka nevypada vubec spatne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, škoda, že po karamelu i nevoní :-D Jinak vypadá velmi dobře, pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je fakt, že by to bylo asi o trošičku příjemnější :D :)

      Vymazat
  4. mňa veľmi láka takáto dekoratívka a ten odtieň je úžasný :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to také zajímá čím dál tím víc, ale ještě jsem nedospěla do fáze, že bych to chtěla vyměnit za klasickou drogérku.. :D

      Vymazat
  5. Ten obal vypadá úžasně, jen by mě zajímalo, jak je to pak s kazivostí té rtěnky, když je přírodní, rtěnky nevypotřebovávám zrovna rychle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je otázka, která mě ani nenapadla, vidíš to.. :) Uvidíme časem, třeba se k tomu taky dostaneme.. :D

      Vymazat
  6. Pro mě neznámý produkt, ale obal je krásný a barvička také :))

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem předtím neznala.. Ta barva je opravdu dokonalá, já podobné odstíny můžu a vím, že se mi doma neztratí.. :)

      Vymazat
  7. Odstin rtenky vypada skvele. Libi se mi i obal, ale ta cena je silena, vim ze je prirodni, ale vis jak no.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/12/giveaway-4.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, vím a chápu :) Já bych se taky asi dlouho rozmýšlela, jestli bych do ní šla.. Zase jako takhle, je super, ale i díky tomu, že se setkaly všechny kladné faktory (odstín, výdrž, efekt na rtech..). Kdybych třeba měla nesedící odstín, tak z ní tak odvařená nebudu.. :)

      Vymazat
  8. Teda ten obal a odstín jsou kouzelné ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo obaly jsou rozkošné :) Líbí se mi i tvářenky a další kousky.. prostě obal prodává! ;)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)