středa 4. listopadu 2015

Pomocníci v péči o pleť - Lirene, Saloos, Vichy

Krásný středeční den vám přeji!

Konečně se dostávám k několika recenzím, o které se s vámi potřebuji podělit. V poslední době jsem vyzkoušela strašně moc věcí, takže můžete v nejbližší době čekat hlavně recenze, kterými se s vámi chci podělit o své zkušenosti. Rozhodla jsem se, že pro úsporu času a kvůli velkému množství věcí, které vám chci představit, budu psát spíše hromadné recenze, kde shrnu několik věcí najednou. Ať už typově podobnou kosmetiku nebo podle značky. Zdá se mi to tak jednodušší a pro vás možná i přehlednější a zajímavější, takže to zkusíme :) Dnes to bude o věcech péče o pleť, které používám už nějaký ten pátek.

Začneme povídáním o  Micelárním gelu, který na mne každý večer čeká v rohu mé vany, který já obývám :D Na svědomí ho má značka Lirene a je to zase něco jiného. Už jsem měla čistící gely, čistící pěny, micelární olej, ale micelární gel dosud ne. Ale všechno je jednou poprvé.


Oficiální popis: Fyziologický čistící micelární gel má nepěnivé extra jemné složení pro účinné čištění obličeje a očí odstraňuje make-up a nečistoty. Osvěžující gel s micelami pomáhá urychlit a vylepšit účinek čištění a zároveň zachovává přirozené pH pokožky. Mangový vosk zjemňuje a hydratuje. D-panthenol mírní podráždění a vyhlazuje pokožku. Lze použít s vodou i bez ní. Gel můžete nanést na vatový tampón a nebo přímo na obličej, vyčistěte tvář a zbylý gel odstraňte buď pomocí ubrousku nebo jej opláchněte vodou.



Micelární gel jsem používala klasicky každý večer jako poslední krok odličovací rutiny. Kdo mne sleduje déle, tak jistě ví, že takto používám pravidelně různé gely, pěny a podobné kousky, který odstraňuji poslední zbytky make-upu a nečistot, které se na pleti za den nashromáždily.

Balení je jednoduché v modro-bílých tónech. Moc fajn je pumpička, tu já ocením vždy, jednoduchá a čistá aplikace je pro mě důležitá. Jde o tekutější čirý gel, který má velmi nevtíravou a jemnou parfemaci. Já z ní cítím okurky. Pro celý obličej, krk a dekolt stačí tři pumpnutí. Gel se hezky rozetře, ale opravdu vám nenapění. Opláchnutím se ho velmi rychle zbavíte a zůstane vám perfektně vyčištěná pleť. Jemná, bez začervenání či jiného podráždění pleti a oči také nedráždí, takže ho můžu používat i v očním okolí. Dokonce jsem neměla ani pocit pnutí, což je u mě ze začátku běžné u většiny čistících produktů. Možná mám pleť takovou sušší, ale to bych přisoudila použití vody, ta mi vždy pleť trošku vysušší. Ovšem jelikož pak používám pleťovou vodu a poté i krém, tak je to ten nejmenší problém. Nemám mu tedy moc co vytknout, zase ale nemůžu říci, že bych viděla nějaký zázračný efekt a micelární gel by dokázal něco, co jiné výrobky ne. Na závěr jsem si vzpomněla ještě na jednu chybku a tím je velmi rychlý úbytek. A když myslím rychlý, tak myslím skutečně rychlý, jelikož celé tohle balení mi zmizelo během jednoho měsíce! To je asi rekord, protože to se mi nepovede pomalu ani u sprcháče :D



Sečteno podtrženo, výrobek samotný je moc fajn, mé pleti prospíval a neměla jsem s ním nejmenší potíže, dalšímu balení se v budoucnu bránit nebudu, ale zase to není ani nic, co by mi učarovalo natolik, že bych hned běžela do drogérie pro zásoby. Gel je k dostání v drogériích, cena se pohybuje kolem 100 Kč za 200 ml.


Po důkladném vyčištění pleti přichází na řadu další krok a tím je hydratace pleti. K tomu mi pomáhá tahle vychytávka - Květinová pleťová voda Santalové dřevo od Saloos. Ještě nedávno jsem něco takového nepotřebovala, ale poslední dobou to považuji za hodně důležitého pomocníka. Víte proč? Tenhle kousek totiž dokáže krásně prospět mé pleti v mezidobí. Asi si říkáte, co to znamená? :D To je moje odborné pojmenování pro chvíli mezi vyčištěním pleti a následným nanesením krému při večerní rutině nebo chvíle mezi ranním čištěním pleti a nanesením make-upu. Jak jsem psala u gelu, po umytí pleti vodou se dostavuje takový "suchý pocit", u některých čistících přípravků dokonce pnutí. Jednoduše cítím, že pleť není ve svém živlu. A v tu chvíli je tu pomocník v podobě pleťové vody.

Oficiální popis: Květinová pleťová voda Santalové dřevo je vhodná pro suchou a dehydratovanou pleť. Zmírňuje projevy problematické pleti. Pokožku osvěžuje a hydratuje. Usnadňuje rozčesávání vlasů. Zklidňuje po holení a depilaci. Bez konzervačních a syntetických vonných látek.


Tenhle kousek je velmi univerzální a použít se dá hned na několik způsobů, každý má možnost najít si ten svůj. Pro mě je to favorit k osvěžení a dodatečné hydrataci pleti, takže pokud máte občas podobné nepříjemné pocity jako já a pleť vám nepřijde svěží, omrkněte tohoto pomocníka. Bude se vám to líbit! Mě použití tohoto kousku vážně baví a užívám si to! Pleťová voda je ve skleněné lahvičce, která má svůj rozprašovač, takže aplikace je jednoduchá a rychlá. Voda je víceméně bez parfemace, možná když se hodně snažíte zaměřit své čichové buňky, tak ucítíte takový slabý náznak dřevitého tónu, ale to vážně jenom nepatrně. Voda pleť nedráždí, rychle se vstřebává a zanechává pleť příjemně osvěženou a hlavně hydratovanou. Během chviličky nepříjemné pnutí a pocit sucha na pleti ustává, což je to, co od tohoto kousku žádám. Použít se dá i na vlasy, pokud je máte suché. Na to já moc netrpím, mám spíš opačný problém, takže pro mě je to favorit na pleť. Navíc vůbec neubývá, stačí ho málo - dva až tři střiky na celý obličej, takže to je partner na dlouhou dobu.

Seženete buď v DM nebo tady. Cena kolem 100 Kč za 50 ml.



A na samý závěr večerní pečující rutiny je tu kouzelník v podobě nočního krému Idéalia Skin Sleep. Přibližně po roce jsem se vrátila ke společníkovi od Vichy, který se mi už kdysi osvědčil. Tentokrát je vytuněnější, protože je určen pro unavenou pleť bez života, která dostává zabrat. Jo, to ta moje v poslední době fakt dostává..



Oficiální popis: Vichy identifikovala inovativní komplex ingrediencí a vyvinulo noční péči tak, by napomohla k zářivé, hladké a odpočinuté pleti po probuzení. Mdlá a nerovn pleť, hrubá textura pleti. Idéalia Skin Sleep zajišťuje ideální kvalitu pleti, dokonce i po nekvalitním a krátkém spánku. Vhodný pro všechny typy pleti, i tu citlivou. Hypoalergenní. S termální vodou z Vichy. Svěží lehká textura přináší jedinečný zážitek.



Noční krém je pro mě poslední krok mé pečující rutiny každý den. Vlastně bych bez něho snad ani spát nešla, protože vím, že moje pleť potřebuje péči i v noci. Možná více než kdy jindy. Po nočním krému od Herbalife jsem přesedlala zpátky k tomuto kousku od lékárenské Vichy. Jestli vím, že se něco o moji pleť postará, tak jsou to krémy Idéalia. Už kdysi jsem ho měla a má pleť nezažila nic lepšího. Od té doby jsem vyzkoušela spoustu dalších krémů, našla jsem si i jiné favority, ale prostě vím, že k Idéalii se mohu vrátit a nebudu zklamaná. To samé platí i pro tuto novinku Skin Sleep, která zaručí vaši pleti krásu jako po x hodinách spánku, i když se vám ho tolik ve skutečnosti nedostává. Jo, to je i můj případ. Asi je to pro většinu dospělých normální, bohužel každého v životě čeká spousta starostí a věcí, které se musí řešit a kvalitní a dlouhý spánek musí jít občas bokem. Jenže vaše tělo odpočinek potřebuje a u pleti tomu není jinak. No a tak když už není možnost dlouhého a klidného spánku, dejte své pleti alespoň náležitou péči. Já své pleti teď dopřávám tuhle růžovou bombu a mám z toho radost.

Krém je součástí řady Idéalia, opět tedy růžový design kelímku i krabičky. Pro tuto řadu je to specifické a líbí se mi to. Je to takové.. ženské, smyslné a přesto dívčí a hravé. Krém je lehké gelovo-krémové konzistence. Má i růžovou barvu, takže krásně koresponduje s obalem. Vůně této řady je velmi specifická, taková sladká, intenzivní, ale přesto ne nijak vtíravá, že by vám vadila. Krém se krásně roztírá a ihned se do pleti vstřebává. Zanechává ji jemnou, hladkou, svěží a spokojenou. Není na pleti nijak nepříjemně těžký, nedělá masku a není ani mastný. Naopak je lehoučký a příjemný, ale to neznamená, že pleti nedodá dostatečnou výživu. Ač mi na noc nevadí mastnější a výživnější krémy, protože mám větší pocit hydratace, nebráním se ani těm lehčím kouskům. Jenom musím mít ten pocit, že krém pleti něco dává. A to v tomto případě ano, protože vidím, že pleť je hydratovaná a ve velmi dobrém stavu. Vypadá naprosto svěže a zdravě a to je to nejdůležitější. I bez make-upu se mi zdá pleť hezká, protože je jakoby plná života, rozzářená a svěží. A co mi učarovalo asi nejvíc jsou po ránu menší kruhy pod očima, otoky a známky únavy. Jo, to mě hodně baví. Prostě vím, že jeden krém mi stačí k tomu, aby se má pleť cítila dobře a pokud dávám pleti dostatečnou hydrataci a pravidelně ji mažu tímhle "zázrakem", tak se má dobře.



Takže jak jste jistě pochopili z předchozího odstavce, miluji tenhle krém. Už předchozí klasická Idélia byla můj poklad, ale tohle posunulo celou péči ještě o level výš. Víte, že ráda zkouším nové věci a díky tomu si ho asi nekoupím hned po spotřebě tohoto balení, ale vím, že se k němu v budoucnu zase vrátím. Stoprocentně! Baví mě a vyhovuje mi ze všech používaných krémů nejvíc. Ta pleť je.. tak dokonalá i přes ty stresy a únavu a všechno, co v poslední době musí zvládnout. Říkám si, že kdyby bylo všechno tak ideální jako tenhle krém, mám se božsky :) Seženete ho v lékárnách, množství je 50 ml a maloobchodní cena je 715 Kč. Je to poměrně dost, ale v tomto případě si na to s radostí našetřím, protože vím, že to mé pleti vážně prospěje.

Takže, poměrně vyčerpávající článek je u konce. Víceméně jsem vám popsala celou svoji rutinu, ve které mi tihle pomocníci každý večer pomáhají. Snažím se držet pravidla "méně je více", což v překladu u mne znamená, že nepoužívám nic než nezbytně nutnou péči - odličovací prostředky (o těch zase jindy), čistící produkty, krém na noc a něco na osvěžení (momentálně pleťová voda nebo termální voda).

A jaká péče momentálně prospívá vaši pleti? 

* PR produkty

14 komentářů:

  1. Tak teď nevím, jestli víc potřebuji květinovou pleťovou vodu nebo pleťový krém od Vichy:-) Byl by to určitě nejdražší pleťový krém, který jsem kdy měla, ale doopravdy jsi mně na něj nalákala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je vážně super, já mám prostě tuhle řadu od Vichy moc ráda! Zase mi třeba ale vůbec neseděla dřívější Normaderm.. teď je inovovaná, ale ta původní pro mě byla hrozná :D

      Vymazat
  2. Ja ten gel od Lirene pouzivam ke kompletnimu odliceni a je naprosto dokonaly. A zaujal me krem od Vichy, ten bych brala :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně nejsou podobné přípravky k očím příjemné, na ty používám jedině dvojfázové odličovače a v případě nouze micelárku, jinak nic :D ale věřím, že se použít dá, v očním okolí mě nepálí, takže si to dovedu představit :)

      Vymazat
  3. Ten čistící gel vypadá dobře, asi se po něm kouknu :) Jinak mé pleti teď prospívá sérum od Uriage. Ještě potřebuji nový noční krém, ale stále hledám a vymýšlím který si pořídit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už musím Uriage také konečně prozkoumat! :) Mluví se o této značce čím dál tím více, takže to je potřeba obhlídnout! :D

      Vymazat
  4. Saloos taky používám,Hlavně obličejový olej a odličovač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají super produkty, i když je fakt, že hydrofilní odličovač mi úplně nesedl :-/

      Vymazat
  5. Ideália a Saloosácké vody jsou boží věc! <3

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  6. Krem od vichy bych rada vyzkousela.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si asi další balení nechám koupit k Vánocům, když už budou :D :)

      Vymazat
  7. Květinové vody mám také ráda, micelární gel může být také fajn ale Vichy idealia je pro mě co do složení nevhodný. Nevím proč noční krém obsahuje silikony - ty mi bohužel ucpávají póry. Navíc u Vichy bych čekala lepší složení než - první místo voda, druhé místo glycerin (v takovém zastoupení má spíše tendenci při delším užívání dehydrovat a ucpávat póry) a třetí místo alkohol :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za rozbor! :) Já to nestuduji, spíš koukám na ten konečný výsledek a ten je pro moji pleť zatím pozitivní, tak uvidíme, jestli se to třeba časem nezmění.. doufám, že ne.

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)