čtvrtek 12. listopadu 2015

Nová kosmetická značka: Freedom

Krásný středeční večer vám přeji!

Tak je libo ještě jednu recenzi? Je jich teď víc, já vím, ale tohle je poslední, příště už na vás přijdu s něčím jiným, nebojte! :) Tentokrát vám představím tři kousky od nové značky na našem trhu - Freedom. Není to tak dávno, co mi přišel nečekaný balíček od e-shopu Pinkpanda.cz, který obsahoval kousky právě této kosmetiky, kterou snad jako první u nás tento e-shop distribuuje. V balíčku jsem našla čtyři kousky - lesk/lak na rty, tekuté oční linky a dvě paletky očních stínů. Jednu paletku jsem věnovala své kamarádce, aby měla také možnost vyzkoušet si něco nového, zbytek jsem pro vás otestovala, takže dnes se podíváme na zoubek právě této kosmetice.

Pro Melts Lipgloss 

Tenhle lesk mne zaujal na první pohled asi ze všech věcí nejvíce. Proč? Dokonalý výrazný růžový odstín, pro které mám v poslední době opravdu slabost a očekávání v podobě něčeho držícího. Tohle totiž není lesk, na jaké jste zvyklí, ale spíše něco na způsob lip laqueru, který má na rtech nějakou chvíli vydržet.



Lesk vám přijde zabalený ve stříbrné krabičce, samotný obal je jednoduchý, plastový. Bílé víčko a spodní část v barvě, kterou obsahuje. Má klasický pěnový aplikátor na tyčince, jaký najdete u většiny lesků. Odstín se ke mně dostal Pro Melts Smooth, což je fialovo-růžová, respektive fuchsiová, možná trochu více do růžova. Ale opravdu krásná, intenzivní a dobře pigmentovaná barva. Stačí jednou přetřít rty pro intenzivní odstín. Jediné, co to chce, je promnout rty, aby nebyly vidět šmouhy po aplikaci a barva byla jednolitá.



Po nanesení je výsledný efekt lesklý, ale zase ne žádný nepřirozený lesk, který by oslepoval.. Spíš jde o takový jemný a přirozený efekt, který mě moc baví. Z počátku barva drží na povrchu rtů, ale po chvíli k nim přilne a částečně se vsákne, barva na povrchu rtů ubývá. Po nalíčení má mírně lepivou konzistenci, což by mohlo někomu vadit. Netrvá to ale dlouho, po chvilce se to změní, dle mého to souvisí s tím vstřebáním do rtů. Do vrásek zalézá, ale ne natolik, aby to bylo vidět, všimnete si toho spíše jen vy. Výdrž je celkem dobrá a pro mne minimálně uspokojivá. Jak víte, s tou vždy bojuji, proto mne překvapí, když mám na rtech něco déle než hodinu. A to tento kousek mám. V dokonalém stavu mi na rtech vydrží cca 2 - 3 hodinky, poté už je barvu třeba aspoň jedním tahem trochu obnovit. Ale díky tomu, že působí trochu jako lip stain, tak vám zůstane minimálně jemné zbarvení vaší přirozené barvy rtů. Zároveň s tímto kouskem ale nemám pocit, že by na rtech nějak nepříjemně tvrdl a tvořil "krustu" jako to dělají jiné dlouhodržící kousky, naopak je na rtech pořád jemný a celkem příjemný.




Za mě tedy tenhle kousek určitě ano, je moc příjemný a líbil by se mi i další odstín. Nebudu tvrdit, že mne nelákají :) Seženete ho tady, cena je 109 Kč za 7,5 ml.

Pro Line Ultra Black tekutá linka

Tekuté oční linky byly další věc, která mne zaujala a to z toho důvodu, že by se mi zrovna nějaké dobré náramně hodily, jelikož aktuální mi pomalu dosluhují. Tenhle kousek však tím zázrakem rozhodně nebude..



Z počátku se linky zdály být zajímavé, ovšem to pouze do té doby, než jsem otevřela krabičku a odšroubovala víčko. Mimochodem balení jednoduché, umělohmotné, ale není na něm navenek nic špatného. Ale zpět k tomu ALE celého tohoto produktu. Ten háček je v tom, že tyto linky není možné jednoduše a hezky nanést. Aplikátor je totiž tak příšerný, jak si jen dovedete představit. Hrot je ohnutý a šíleným způsobem tvrdý. Jo, fakt dost tvrdý, div si jím nevyškrábete na víčku díru. Ani nemluvím o tom, že se barva nanáší nerovnoměrně a prostě.. to s ním opravdu nejde. Jako jo, občas se mi povedlo udělat přijatelnou linku, ale na úkor mých víček, jelikož to při aplikaci bolelo a bylo to krajně nepříjemné.



Barva samotná už špatná není, mít k aplikaci jiný štěteček, tak si myslím, že si s ní hravě poradím, protože rychle schne a je černočerná. Na oční víčka přilne a opravdu krásně drží. Linky se nerozmazávají ani se neobtiskávají. Jednoduše jsou tam, kde být mají a to po celý den, bez jakékoliv změny.

Tady je názorná ukázka toho, jak těžce se s linkami kreslí kvůli tvrdému aplikátoru. Linky pruhují a smývají již předtím nanesenou barvu, atd. A teď si představte tu aplikaci na vrásčitá, citlivá a pohyblivá víčka..




Takže tenhle kousek má ode mne pro změnu ne. Nemůže za to ani tak barva samotná, ale ten příšerný aplikátor, přes který se opravdu nepřenesu, protože díru si do víček fakt udělat nechci. Existují v podobné cenové relaci i lepší výrobky. Kdyby vás přeci jen linky zaujaly, tak je najdete zde, cena 79 Kč za 3,1 ml.

Paleta očních stínů Pro 12 Le Fabuleux

Upřímně, paletka mne na první dojem uchvátila ze všech nejméně, i když jsem z paletek obvykle u vytržení. Ani nevím proč.. I když trochu z těch vlažných pocitů obviňuji vzhled paletek a nápadnou podobnost dalším značkám. Nevím, zda se mi to jen zdá nebo se opravdu objevují značky jako houby po dešti? S tím, že jedna je podobná druhé a všechny jsou na jedno brdo? Mluvím například o MUA, VIVO, Makeup Revolution, I♥makeup, Beauty UK, Famous, atp.. A tohle je další z nich. Paletka je vzhledově velmi podobná té, kterou mám právě od I♥makeup (článek zde) a odstíny zase podobná té, kterou mám od MUA a VIVO. Nakonec se mi ale zalíbila víc než jsem čekala..



Balením je to dupe dalších dupeů jiných značek :D Jednoduchý, černý, umělohmotný obal.. Tyhle jsou prostě všechny na jedno brdo, jediné, co se na nich liší, jsou ty nápisy. Paletka obsahuje 12 očních stínů + oboustranný silikonový aplikátor. Z druhé strany paletky najdete ingredience list, gramáž, název paletky, místo výroby a všechny tyhle velmi důležité informace.



Složení stínů je 9 : 3. Tři matné stíny, zbylých devět je třpytivých se shimmerem. Ideální paletka pro mne jako milovníka lesklých a třpytivých stínů. Ještě větší plus má paletka za převážnou většinu stínů se studeným podtónem, který se ke mně hodí více než teplý. Paletka je plná neutrálních odstínů v přirozených barvách, převážně béžové a hnědé tóny. Jo, tohle složení mne vážně baví! Na druhý pohled jsem tedy byla paletkou okouzlená.




Složením paletky její plusy nekončí. Další ohromení přišlo při prvním použití, naprosto mne totiž dostala svojí pigmentací. Ta je u většiny stínů na velmi dobré úrovni, jak se můžete přesvědčit na fotkách. Na nich je u každého stínu 1x přetřeno. U třpytivých stínů je vážně skvělá, jsou máslové, krásně se s nimi pracuje a na oko se přenáší jedna báseň. Jsou intenzivní a syté a to po dlouhou dobu. Matné stíny jsou pigmentované trochu hůře, ale ani mne to nepřekvapuje, bývá to tak naneštěstí skoro se všemi. Možná proto matné stíny neupřednostňuji. Ale stačí nanést o jednu-dvě vrstvy víc a je to fajn. Prášení je plně pod kontrolou, není to nic tragického, sem tam něco ulítne při aplikaci na štětec, ale tím to vesměs končí. Pod oči neopadávají.

1. řada:


2. řada:


3. řada:


Stínování je na jedničku, krásně spolupracují i s jinými značkami, takže v tomhle ohledu paráda. A tak aby to nebylo úplně dokonalé, musím jim i něco vytknout, že ano. No a jsme u výdrže, která není stoprocentní. Stíny jsou krásně intenzivní a to i po x hodinách, nemít mastná víčka a záhyby na očních víčkách, tak mi drží po celý den víceméně perfektní. Jenže, já víčka perfektní nemám a proto mi vydrží cca 8 hodin a poté se mi slévají do záhybů, které na víčkách mám. Použiji-li bázi, tak mám na celý den vystaráno, samozřejmě, jenže to bych nemohla být flákač a lenoch ji denně používat. A tak se pak nesmím divit. Takže pokud máte mastnější víčka, chce to buď bázi nebo počítejte se sléváním, pokud máte víčka sušší, tak se nemusíte bát, tohle vydrží.




Sečteno podtrženo, tahle paletka rozhodně není k zahození. Její stíny jsou přesně dle mého gusta, proto po ní velmi ráda sáhnu. Výdrž stínů je uspokojující, i když by mohla být lepší, ostatní vlastnosti jsou velmi dobré, takže pokud hledáte nějakou podobnou paletku, klidně tuhle omrkněte. Je to něco na způsob MUA, Vivo paletky či MUR. Cena je 179 Kč za 12 g, najdete ji tady. A nebo spoustu jejich alternativ je tu.

No, takže až na to, že je to vlastně pořád to samé, co nabízí i několik dalších značek, tak dobré. Musíte asi odhlédnout od toho, že se to opakuje pořád dokola a spíše nárazově nakoupit co potřebujete.. Najdou se tu fajn kousky a určitě i některé, které už jsou na tom hůř, je to asi se jako se vším. Já zvažuji omrknutí ještě rtěnek a dalších odstínů Lipglossu, protože ten je moc příjemný a nějaký přirozenější odstín by stál za hřích.

A vás se ptám: znáte tuto značku? Máte s ní někdo osobní zkušenosti? Zaujala vás nebo vás nechává chladnou? 

29 komentářů:

  1. Už jsem o této značce zaslechla Klári :). Mně se teda moc líbí paletka i produkt na rty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to jsou dva celkem povedené kousky :) Já musím omrknout i další odstíny těch lesků/barev na rty, ono je to vážně dobré! :D Paletky jsou také krásné a věřím, že i dost kvalitně dobré, ale já si nemůžu pomoci, přijdou mi všechny hrozně na jedno brdo :(

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Souhlas, barva je dokonalá a v tomto případě i vlastnosti jsou dobré :)

      Vymazat
  3. Hodně mě zaujala ta paletka. Už po ní nějakou dobu koukám a yvpadá naprosto skvěle
    Double Infinity

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jo, ta je fakt povedená! Takže pokud váháš, klidně do ní jdi! ;)

      Vymazat
  4. Ty stíny vypadají hodně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jako milovníka stínů na oči mě zaujala moc paletka, mám v plánu některou zkusit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je vážně moc fajn a myslím si, že další na tom budou podobně, takže asi nákupem člověk neprohloupí :)

      Vymazat
  6. Jojo, londýnské značky se nějak množí. Já na nich nijak neujíždím =o)
    ale lesk moc pěknej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je jich už fakt hodně.. kdyby aspoň každá nabízela něco extra a originálního.. ale já mám prostě pocit, že všechny ty paletky jsou na jedno brdo.. :( i když kvalitní, to se musí nechat..

      Vymazat
  7. Barva té rtěnky je naprosto dokonalá! :)

    www.lettertomywardrobe.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Vždycky mně udivuje, co existuje kosmetických značek, o kterých nemám vůbec tušení:-) Ale lesk na rty má úžasnou barvu a paletka pro změnu úžasnou pigmentaci, určitě prozkoumám sortiment:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? :) Já se taky vždy divím, kolik těch značek a věcí je.. to je prostě "práce" do konce života! :D ;)

      Vymazat
  9. Ta paletka vypadá moc dobře!! Já s touto značkou zatím žádné zkušenosti nemám..

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  10. Značku poznám, tiež som vyskušala tri produkty, tuto paletu mam tiez a som celkom spokojna s nou.Určite odporučam aj ruže, tie su skvele vzhladom na cenu ! :-)

    Patty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty budu muset taky omrknout :) zase mě teď nějak chytly výrazné rty... :D

      Vymazat
  11. Nejvice me zajala ta paletka, ma skvelou pigmentaci.:))
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  12. Od značky Freedom mám paletku Pro 12 Audacious 3 a průhledný zakončující pudr. S oběma produkty jsem moc spokojená, paletka je velmi povedeným dupem Naked 3, psala jsem na ni i recenzi a srovnala s Nakedkou, tak se kdyžtak mrkni sem http://simply-pleasures.blogspot.cz/search/label/Freedom%20London.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Leni, za odkaz, určitě se mrknu! :) Jestli je tak dobrá jako Nakedka, tak to klobouk dolů! :)

      Vymazat
  13. Ta barva lesko-rtěnky je fakt skvělá ! Ještě aby výdrž byla stejně tak super :)
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jako ona tak špatná není :) mně na rtech nevydrží nic nějak extra dlouho.. takže pokud nemíváš s výdrží problémy jako já, tak si připočti ještě tak hoďku-dvě :)

      Vymazat
  14. mně se líbí hlavně jejich paletky, už jsem na ně koukala :) za tu cenu podle mého skvělý výkon!

    OdpovědětVymazat
  15. Značku nepoznám, ale lesk má krásny odtieň. Kiež by mali taký aj rúž :)
    Owl Heaven

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)