pátek 23. října 2015

Šampony Balea - Sensitive, Volumen, Balea Professional

Krásný den!

Mám tu pro vás jednu hromadnou recenzi hned na několik šamponů značky Balea. V poslední době jedu jenom na jejich šamponech, takže bych vám o nich ráda něco málo napsala.. Kdysi už tu o nich řeč byla, není to rozhodně první (a ani poslední) šampon, který jsem doma měla, ale více než rok jsem si jich moc nevšímala. Ony mezitím prošly několika změnami a inovacemi (ať už obalů nebo obsahu) a já je znovu zaznamenala až nedávno, kdy jsem potřebovala nějaký levný šampon na cesty. Sáhla jsem po modré variantě Sensitive a ač jsem to nečekala, moc se mi osvědčil. Nedlouho poté jsem byla v DM znovu, tak jsem se šla podívat, jakou další variantu bych mohla vyzkoušet, protože v nabídce jich mají celkem dost. Nakonec to vyhrála varianta Volumen, čili objemová řada s pačuli a jasmínem. Která taky nebyla úplně špatná, i když Sensitive se mi osvědčil víc. No a nyní mi v koupelně dělá společnost duo šampon-balzám od Balea Professional, které jsem našla před nějakým časem v DM boxu.

Balea Sensitive s aloe vera


Byl po dlouhé době prvním vyzkoušeným a zatím asi tím nejlepším. Vůně byla velmi jemná, nevtíravá a přesto na vlasech ulpěla a provoněla na hodnou chvíli. Konzistence trochu tekutější, barva perleťová, ale krásně napěnil, což já ráda. Po vypláchnutí byly vlasy za mokra tak nějak zacuchané, ale já rozčesávám až po uschnutí a to už jsem takové potíže neměla. A výsledky? Vlasy provoněné až do dalšího dne, krásně jemné a lesklé, plné života. K mým jemným vlasům se choval skvěle, takže jsem s ním byla spokojená. Navíc se nijak rychle nemastily a bez umytí vydržely i tři dny, což je u mne opravdu hodně (většinou si musím mýt hlavu obden). Za mě tedy ano a tohle byl můj velký miláček!

Balea Volumen s pačuli a jasmínem



Nahradil výše zmíněného oblíbence. Tenhle růžový adept voněl ještě více než ten předchozí, krásná květinová sladká parfemace. Šampon vypadal úplně stejně opět perleťová barva a tekutější konzistence. Na hlavě napěnil, vypláchnout šel dobře a poté stejně jako kolega uměl zacuchat vlasy. Takže jako vždy jsem nechávala proschnout a rozčesávala tanglem teezerem až za sucha. Ovšem u tohoto se mi vlasy rozčesávaly hůř i vysušené, udělal je takové nadýchanější, spíše stylem chmýří a takový zvláštní chemlon a to se špatně rozčesávalo. Provoněné vlasy se dostavily také, ale problém, díky kterému jsem si šampon tolik neoblíbila, byly rychleji se mastící vlasy. Musela jsem si je opravdu obden umýt, protože třetí den už jsem mohla ždímat a na oleji smažit řízky :D Takže tenhle už si asi nekoupím a když už půjdu znovu do těchto Baleáckých, zvolím raději ten modrý :)




Balea Professional Šampon na zhuštění vlasů



Je můj aktuální šampon, který používám v kombinaci s balzámem níže. Tenhle šampon už je z té lepší, "profesionálnější" řady, která také stojí o pár kaček více. Já jsem tohle kombo našla kdysi v DM boxu a chvíli tu na mě oba kousky čekaly. Šampon je trochu hustší než ty předchozí, opět má perleťovou barvu a celkem hezky napění. Vůně je hrozně příjemná a velmi, ale opravdu velmi mi připomíná tělovou kosmetiku od Garnier Beauty Oil, což jak jistě víte, je moje mooooc oblíbená vůně! Už jen proto jsem si tenhle šampon oblíbila :) Po opláchnutí používám ještě balzám na vlasy, ale je fakt, že občas ho vynechám a vystačím si jen se šamponem. Naprosto bez problémů, vlasy jdou krásně rozčesat a jsou nádherně lesklé, pevné a vypadají zdravě. Jsou do druhého dne i voňavé a hezky jemné. Bohužel ale i tady je ten problém, že se mi vlasy celkem rychle mastí, musím obden umýt nebo použít suchý šampon, abych nevypadala jako mastňák :D Takže z počátku efekt super, ale bohužel rychle vyprchá :( Pokud tedy trpíte na rychle mastící se vlasy, tohle asi nebude to pravé.


Balea Professional Balzám na zhuštění a lesk




No a na závěr tu zmíním i balzám, jak jsem psala výše, tak ho používám v kombinaci se šamponem, jehož výsledky ještě podpoří. Mám pocit, že vlasy se s ním rozčesávají ještě snadněji, necuchají se mi ani konečky, u kterých občas bojuji (znáte to, od kořínků vlasy rozčesané a zacuchané konečky? fuj, to nesnáším! :D). Nanáším většinou do délek, aby zacelil konečky a ty se netřepily, abych dodala nejrizikovější části vlasů trochu péči a abych těm vlasům jednoduše něco dala. A funguje to. Lesk jako blesk, vlasy nijak nezatěžuje, nemám pocit, že by se mastily s tímhle kouskem více než bez něho se šamponem samotným, takže hádám, že přičinění na rychlejší maštění nemá. Za mě tedy lehký a celkem příjemný balzám, sice nemám pocit, že by to třeba mělo nějaký extra ozdravující efekt, ale pro lepší pocit mi to stačí a stav vlasů se mi nezhoršuje. Já tak nemůžu říci křivého slova.





Takže jo, můžu říci, že Balea péče o vlasy není vůbec špatná, vzhledem k tomu, že ji koupíte za opravdu lidové peníze. Neříkám, že by šlo o úplně top šampóny, které seženete, ale nemůžu si ani zvlášť stěžovat. Navíc pro některé může být plusem, že ani jeden neobsahuje silikony. Seženete v DM drogériích, klasické bílé stojí cca 35 Kč, řada Balea Professional je o chlup dražší, nechci tu kecat, ale mám tušení že stojí kolem 50 Kč? Vážně nevím, přiznám se, že jsem ceny moc neokukovala :)

Co vy a Balea vlasová péče? Máte s ní zkušenosti? Používáte je?

20 komentářů:

  1. Od Baley jsem měla mango kondicionér a byl v pohodě, neměla jsem s ním žádný problém. A jak mi dojde šampon, tak si chci koupit právě od Baley z té řady Professional, už jsem četla hodně chvály i u ostatních :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také přemýšlím, co bude další :) určitě to nejsou moje poslední zkušenosti :)

      Vymazat
  2. Mě Balea šampony moc nevyhovují, měla jsem takový růžový proffesional na dlouhé vlasy a podráždil mi pokožku hlavy , a pak ještě ten klasický volume ale myslím , že byl s vůní třešní a taky za mě ne, ale mám citlivou pokožku hlavy a občas trpím na seborhoickou dermatitidu, ale dělají mi to i dražší šampony, třeba Shauma, tu vůbec nemůžu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to je špatný :-/ Tak to naprosto chápu, to bych se jim také vyhýbala!

      Vymazat
  3. Já mám zase opačný problém.Mám suchý vlnitý vlasy a taky hledám ten správný šampon.Teď zkouším Baleu kofeinový,zatím vypadají vlasy dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tom jsem také hodně četla, údajně fakt pomáhá, tak ho chci také omrknout :) Na suché vlasy bych zkusila nějakou hodně výživnou řadu, třeba by pomohla teď ta nová od Dove - Regenerate Nourishment..? :)

      Vymazat
  4. Ten šampon s pačuli a jasmínem teď zrovna používám a mám stejný problém, taky se mi zdá, že se mi po něm až mooc rychle mastí vlasy..takže pro příště nic, ale krásně voní, to zase jo. Teď jsem si v dm pořídila nějaký nový z jejich zimní limitky s vůní pomerančových květů, ta vůně je naprosto parádní, snad s ním budu spokojenější:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm, to zní zajímavě, dneska se do DM chystám, tak že bych ho očíhla..? :)

      Vymazat
  5. Já od Baley čas od času kupuju tmavě červenou řadu s kofeinem proti vypadávání vlasů. Je super a funguje :) Pokaždé, když mi začnou padat víc vlasy, letím rychle koupit tenhle šampon a kondicionér.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musím očíhnout, už jsem o nich také myslím četla, takže děkuji za připomenutí, píši si! :)

      Vymazat
  6. mám taky to kombo z DM boxu, šampon používám na mytí kartáčů, ale ten kondicionér semtam použiju a není to žádná tragédie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není :) Já mám po nich vážně krásně lesklé a jemné vlasy! :)

      Vymazat
  7. Zkoušela jsem akorát nějaký kokosový v modrém obalu, zezačátku mi vyhovoval, pak ke konci používání už to byl děs a dost rychle se mi mastily vlasy. Nejvíc bych od nich chtěla zkusit asi ten Med, co kdysi hodně vychválila Kája (Plum Foolery ještě tehdy).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ten mám také v merku, ale myslím, že jsem koukala, že není úplně pro můj typ vlasů, tak jsem ho tam zatím nechala :)

      Vymazat
  8. Taky jsem se tak nějak bála a ochodila obloukem kolem Balea šamponů, jednou jsem si řekla, proč je teda nevyzkoušet stojí jen 25,- a když mi nesedne tak ho někomu dám. Koupila jsem si ten fialový s jasmínem a pačuli a byla jsem z něj nadšená! Dělal mi krásné vlasy a za tu cenu se vážně vyplati:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to za zkoušku stojí.. a když prostě nesedne, tak to člověka za těch pár korun nebolí :)

      Vymazat
  9. Ja take zkousela jeden uz nevim jakou prichut, ale sampon mi teda hodne vyhovoval. :)) urcite si poridim i dalsi.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  10. Co jsem viděla, tak se hodně lidem osvědčila řada s kofeinem, tak si na něj brousím zuby. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem koukala a mám ji v merku též, trocha nových vlasů by neškodila :) :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)