čtvrtek 10. září 2015

Kosmetický Miš Maš III.

Krásný čtvrteční den!

Vítám vás u dalšího kosmetického mixu, který vám představí hned několik kousků najednou. Asi to tak budu dělat častěji, protože upřímně, mám tu kosmetiky tolik, že je to zásoba na články dobře na půl roku dopředu.. :D Proto si jednou za čas dáme něco podobného, kde vám sepíši kratičké recenze na věci, které mi třeba až ta neučarovaly nebo k nim nedokážu napsat tolik, aby to vydalo na celý článek.. Je to jednodušší a pro všechny (pro vás i pro mě) možná přehlednější :) Tak to pojďme dneska omrknout, těch věcí tu mám několik.

Antiperspirant Fresh & Dry, varianta Green Tea - FA

Jsem používala posledního půl roku, ve dnech, kdy jsem nepotřebovala maximální ochranu (např. doma) jako nouzovku na cestách, na návštěvě, atd. a v neposlední řadě jako doplněk silnějších antiperspirantů. Vůni to má hrozně příjemnou, takovou jemnou a osvěžující, plnou energie. Bohužel ale nevydržela vonět nijak dlouho, po chvíli jste o ní ani nevěděli. Pro mě mínus i štípání v podpaží, u některých sprejů s tím mám potíž a u FA to bývá pravidelně. Ještě se mi nestalo, že bych narazila na nějaký FA deodorant/antiperspirant, který by mne neštípal :-/ Účinky jsou pro mě dost slabé, ani jsem nečekala, že to nahradí mé oblíbené krémové/tuhé antiperspiranty a vy se budete méně potit, ale v tomhle případě antiperspirant vyprchal tak rychle, že za chvíli jsem strašně páchla potem :-/ Potím se poměrně dost a tohle je po chvíli jako kdybych nepoužila vůbec nic. Já jsem s tímhle kouskem Fresh rozhodně nebyla. Za mě ne.





Bodyspray SommerBlume - Isana

Tohle vám je také story.. Před nějakým časem (dobře už je tomu možná rok?!) jsem pověřila mamku, aby mi koupila tělový olej Isana, který měli zrovna v letáku v akci. Asi po měsíci se ke mně "olej" konečně dostal, jenže já měla samozřejmě zásobu, takže jsem ho uložila do svých malých zásob s tím, že se k němu příště vrátím. To přišlo nedávno. Tak ho vytáhnu, kouknu na to a.. zjistím, že to není žádný tělový olej, ale tělový sprej :D :D Někde se stala chyba a já mám tak doma tělový sprej s vůní letních květin, o kterém se nedá říci, že by voněl, protože já jediné co cítím je alkohol a pak nějaká slabá sladká vůně. Takže jsem ho v létě párkrát použila, abych měla ze sebe lepší pocit a nyní ho zase uložila na další rok ke spánku :D Nevoní mi to, vůně je dost slabá a po chvíli o ní nevíte.. Tohle není nic, co by někdo musel doma mít. Existuje strašná spousta daleko lepších tělových sprejů :)






Travel Kit Frutti - Frais Monde

Tohle byl dáreček od e-shopu Parfémy Elnino.cz, abych mohla vyzkoušet nějaký sortiment značky Frais Monde. Dlouho se tu na mě tenhle malý cestovní kit se třemi miniaturkami jenom díval, ale nyní jsem se rozhodla ho konečně vyzkoušet. Bylo mi líto ty malé lahvičky patlat :D Kit obsahuje parfémovaný/tělový sprej, tělové mléko a pěnu do koupele. Pěna mi stále leží na vaně, protože jsem doteď neměla možnost si napustit plnou vanu, ale plánuji to tento víkend, kdy bych měla mít konečně volno a bude čas na zrelaxování :) Tělové mléko jsem si užila až do dna a musím říci, že to byla poměrně příjemná záležitost. Krásně vonělo, tipuji to na vůni granátového jablka :) Moc příjemná, sladká a ovocná vůně. Tělové mléko se mi líbilo, sice se muselo opravdu důkladně rozetřít (mělo tendenci dělat takovou tu bílou, nerozmazanou vrstvu), ale krásně hydratovalo a bylo cítit, že pokožce něco dává. Žádný umaštěný a těžký pocit pokožky, ale i tak jste cítili, že jste namazaní :) Navíc ta vůně poměrně dlouho vydržela, ještě asi po dvou-třech hodinkách byla slabě cítit. Jo a na to, že šlo o malinkou miniaturu, tak dlouho vydrželo, stačilo ho totiž opravdu málo. A pak tu máme ještě tělový sprej, který má samozřejmě stejnou parfemaci, opět sladká a ovocná vůně, která mi ale překvapivě sedí. Ještě jsem vyletněná a všechno sladké a ovocné a květinové mi nevadí :D Sprej je i v tom maličkém balení s rozstřikovačem, což je bomba. Je naprosto parádní do kabelky a má tam už pár týdnů své čestné místo :) Vůně je poměrně intenzivní, stačí na sebe stříknout tak 2 - 3x. Ale trochu mě mrzí, že vůně nevydrží tak dlouho, jak bych chtěla :( Po hodince už o ní skoro vůbec nevím. No co no, prostě letní sprej na osvěžení :) Set samotný se mi moc líbí, je to roztomilé a takhle na cesty ideální.






Podkladová báze pod makeup - Bodyography

A teď něco i z dekorativky. Tento primer tu mám asi nejdéle. Je to miniaturka, která je ale snad úplně bezedná. Používala jsem ji jeden čas pravidelně, ale jelikož mi přišla pleť horší a výdrž make-upu bez/s bází bez rozdílu, začala jsem bázi ze své rutiny opět vynechávat. Je to hodně podobný kousek Satin base od Dermacolu, také průhledná kluzká (silikonová) hmota. Stačí ji málo, dá se snadno rozmazat a dělá velmi jemný, hladký finiš. Máte potom takovou tu vyhlazenou, jemnou tvář. Údajně obsahuje silikony, které nejsou pleti škodlivé. Já mám ale vyzkoušeno, že se mi časem po bázích začnou zhoršovat černé tečky a pleť je taková "přidušená", takže to nepoužívám nijak dlouhodobě. Spíše pro lepší pocit tehdy, když chci, aby mi make-up vážně vydržel. Ovšem s touto bází nemám ten pocit, že by tomu tak bylo, takže neshledávám žádný důvod ji používat, za mě ne. Najdete ji tady, plné balení 30 g za 930 Kč.






Multifunkční líčidlo Shine Ritual, odstín Golden - Dermacol

Multi kousek od Dermacolu přišel na začátku léta jako novinka, která má zvládnout hned několik funkcí najednou. Použít ho můžete jako tvářenku/rozjasňovač, oční stíny nebo balzám/rtěnku. Přiznávám se, že těmto multifunkčním věcem moc nevěřím a zrovna dvakrát je nemiluji. Většinou pro mě totiž neplní ani jednu funkci stoprocentně a to já požaduji. No a tohle je ten případ, bohužel. Produkt mám ve zlatém odstínu, takže na rty to moc použitelně nevidím, spíše na tváře, případně oči. Je krémový, což je víceméně záruka jednoho - nevydrží. Ne, na očích se mi to během chvíle slije a peklo je už jen to, nanést tento kousek rovnoměrně. Na tvářích jako rozjasňovač to sice chvíli vydrží, ale také to po nějakých dvou třech hodinkách zmizí a zůstane tam jen taková lesklá/třpytivá vrstva. Pro mě prostě není. Navíc to má poměrně intenzivní parfemaci, takovou umělou, sladkou, která se mi moc nezamlouvá. Takže tohle není můj oblíbený kousek a nevím, zda pro něho budu mít do budoucna využití.. Najdete ho tady a stojí 99 Kč.






XXL Nude lesk na rty, odstín 03 Taste the Sweets - Essence

Na to, že lesky na rty moc často nepoužívám, tak tenhle se u mě zapsal moc dobře a sahám po něm poměrně často. Nečekejte žádný zázrak, je to klasický lesk na rty. Ale mě k němu stejně pořád něco táhne. Líbí se mi jeho přirozený odstín, který na rtech vypadá moc pěkně. Má teplý podtón, takže i když je nude, nevypadá nijak mrtvolně. Na rty se usadí poměrně pohodlně, takže vydrží i třeba hodinku (na obyčejný lesk na rty je to u mě nevídané). Sice zalézá do vrásek (viz. fotka), ale to je vidět skutečně jenom zblízka a takhle si mě předpokládám asi nikdo moc neprohlíží :D Má jemnou, nevtíravou parfemaci a poměrně fajn aplikátor, kterým jednou přetřu rty a je to. Jo a nijak zvlášť nelepí, má samozřejmě lesklý a mokrý efekt, ale nemám pocit, že by hrozilo, že se mi rty k sobě přilepí. Takže jo, ten mám celkem ráda a pokud hledáte něco na rychlé přetření rtů, tak je můžete omrknout. Stojí 59, 90 Kč za 5 ml.







I Love Nude mono oční stíny, odstín 02 Cake Pop - Essence

A ještě jeden kousek od Essence, opět nude, ale tentokrát oční stíny. Mají je v šesti přirozených tónech a jsou poměrně oblíbené. Já jsem si vybrala tenhle světloučký Cake Pop, což je fajn světlá bílo-růžová barvička s fialovým leskem, ideální na rozjasnění a do vnitřního koutku. Pigmentace je průměrná. Jako není úplně tragická, ale už jsem zažila i o mnoho lepší (na Sleek nebo aktuálně ani E-style to nemá). Jde o hodně světlý odstín, takže to na má mastná víčka chce třeba ty dvě/tři vrstvy, ale není žádná potíž ho nabrat víckrát. Stín je pudrové konzistence a opravdu hodně jemně namletý a tvrdě slisovaný, takže když do něho pořádně hrábnete štětcem, umí i prášit. Ale pouze při aplikaci stín-štětec, poté při nánosu na oko už to je bez opadávání. Akorát díky té sušší konzistenci jsou zvýrazněné ty malé vrásky a záhyby na oku. Stín do vrásek nezalézá, právě naopak, celkem se jim vyhýbá, takže jsou potom vrásky nezabarvené a viditelné. Tedy takhle, vidím je já zblízka, pokud to nikdo nezkoumá z pěti centimetrů tak to vidět není, ale víte jak.. chceme mít make-up dokonalý, že jo :) No a pak je tu výdrž, která není nijak ohromující ba co víc, pro mě je dost mizerná. Po nějaké chvíli a to celkem krátké (cca hodina) začnou ztrácet na intenzitě a k večeru už jsou na oku dost vybledlé, resp. skoro žádné stíny na oku nezbývají, jak hodně vyblednou. Pro mě to tedy hit není, spíše po nich sáhnu v rychlosti jen "na lítačku", když vyrážím na otočku do krámu/do města, atp. a nechce se mi s ničím mordovat. Vím, že Essence umí lepší, takže tohle vynechte a omrkněte třeba jejich nové paletky, které jsou podstatně lepší. Seženete v drogériích, stojí 74,90 Kč za 1,8 g.






No a to bude pro tentokrát asi vše. Nakonec je toho hodně, tak doufám, že jste tenhle obsáhlejší článek ustáli :) A já už jdu pomalu chystat další, ono se toho najde ještě dost.. :D

Dejte mi vědět, jestli máte s něčím ze zmíněného zkušenosti a zda to vidíte stejně nebo máte jiný názor :)

*PR produkty: FA, Frais Monde, Bodyograpy, Essence, Dermacol

18 komentářů:

  1. To cestovní balení se mi hodně líbí :) Asi pořídím :) Díky za tip :)

    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když oni ho asi nemají v prodeji, co jsem koukala :( byl to dárek, ale doufám, že se brzy v prodeji objeví, protože takhle na cesty by to bylo hezký! :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak to mě ne, s Rexonou nebo Dove jsem nikdy problémy neměla.. vážně většinou jenom s FA :-/

      Vymazat
  3. Mně se tak strašně líbí ten mini kit, má roztomilé obaly, aaaa :3

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy má, proto vážně třeba pěkný dáreček od někoho nebo někomu :) jen aby je dali do prodeje! :D

      Vymazat
  4. Ten deodorant od FA jsem mela a me vsechny jejich spreje vyhovuji.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. S těmi deodoranty Fa musím souhlasit, taky mě štípou v podpaží, už jsem měla více deodorantů od téhle značky a bez štípání se to nikdy neobešlo..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky a přesně jak říkáš.. Vždycky putovaly k ségře, ta je používá ráda.. Já raději jiné, tyhle ač mají hezké vůně, tak mi vůbec nevyhovují :-/

      Vymazat
  6. mne dezodoranty fa nevadia, mám rada ich vône a najviac také obaly majú fialové, také orientálne vône :)) a najväčší miláčik je pre mňa aj tak nivea taká bledoružová s perlami :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně mají pěkné, to jo :) ségra je používá a je s nimi taky spokojená, já nevím proč, FA mému podpaží prostě vadí :D

      Vymazat
  7. Nemám zkušenost ani s jedním produktem, na ten olej už jsem párkrát koukala, ale teď vím, že ho kupovat nemam :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jaký olej myslíš, žádný tu nemám, asi myslíš ten tělový sprej? :) Jo ten za to nestojí, bohužel :-/ Jsou o mnoho lepší, třeba Victoria's Secret nebo Diamond Collection, ty jsou báječné! :) A ty od Avonu na osvěžení také nejsou špatné..

      Vymazat
  8. Neznám ani jedno a popravdě bych si koupila tak maximálně ten cestovní kit Frais Monde, ten vypadá fakt dobře, ale hádám, že ta značka bude docela drahá... Zbytek mě nezaujal :) A jednou za čas je takový delší článek s více produkty fajn, je to jak spotřebováno, víc recenzí v jednom, a to lidi rádi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to máš pravdu Frais Monde je trochu dražší no :) Je to fajn to jednou za čas takhle shrnout, ale zase to zabere strašnýho času, tedy aspoň mně :D

      Vymazat
  9. Fa je antiperspirant,nie deodorant:))Aj ked je pravda ze tak nefunguje ale to na mna ziadny antiperspirant.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, dokonce, tak v tom případě naprosto na nic antiperspirant a vlastně i deodorant :D

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)