sobota 19. září 2015

Jak (ne)uspěly krémové oční stíny - Oriflame, Jordana

Krásný sobotní den!

V dnešní recenzi vám představím rovnou dva kousky z kategorie krémových očních stínů, které nedávno doplnili mezeru v této kategorii u mě doma. Musím se přiznat, že nejsem velký fanoušek krémových produktů na oči a nemám s nimi dobré zkušenosti, protože snad nic s výjimkou Color Tattoo mi na očích nedrželo. Ale nějak jsem měla v poslední době chuť to probádat a objevit nějaké zajímavé krémovky, takže jsem se jich přestala bát.. Aspoň na chvíli.

Jednoho dne jsem uviděla v katalogu Oriflame v akci kolekci The One a jejich Colour Impact krémové oční stíny v několika zajímavých odstínech. Nakonec jsem si vybrala odstín Petroleum Shine, což byla podle fotky tmavě zeleno-modrá s nádechem šedé, vlastně název sám napovídá, že by mohlo jít o petrolejovou :) A jelikož jsem podobnou barvu postrádala, objednala jsem si ji.



Oficiální popis: Inovativní oční stíny s vynikající barevnou intenzitou. Krémové složení se po nanesení změní v pudr s hebkým, sametovým leskem. Pro výraznější efekt lze nanést více vrstev. Složení odolné proti slévání, vydrží dlouho dokonalé.



Že barva tak úplně neodpovídala skutečnosti vám je asi trochu jasné. Asi nikdy neodpovídají oficiální fotky skutečnosti a vždy je to tak trochu vabank, s tím už jsem se asi smířila. Ve skutečnosti je tohle poměrně temná zelená v kombinaci se šedou a výrazným stříbrným shimmerem. Ale tak dobře, počáteční zklamání odeznělo a nakonec jsem si řekla proč ne, podobnou barvu nemám. Stíny jsou v malém, úplně obyčejném umělohmotném kalíšku. Nic zajímavého, nic na čem by bylo co zkazit nebo zničit. Stíny mají krémovou konzistenci při nanášení, která se opravdu tak nějak mění částečně na pudrovou. Ovšem do té podoby, že na očích stíny jakoby "ztvrdnou" a vy s nimi už jen těžce pracujete. Poměrně blbě se mi stíny blendí nebo kombinují s jinými. Vrstva drží na místě a pokud zkoušíte blendit, tak rozmažete akorát tu vrchní třpytivou vrstvu a uděláte si díry do té spodní. Takže používat doporučuji spíše samostatně, pro různé barevné pokusy s dalšími kousky to moc není. Pigmentace samotná se mi zdá celkem pěkná, ale ta práce s tím je prostě na nic a díky tomu je pigmentace celkem nedoceněná záležitost. Nejlíp se mi stíny nanáší prstem, to už v jedné vrstvě dosáhnu krásného sytého odstínu a jsou aplikované tak nějak rovnoměrně. Pokud si na to beru štětec (zpravidla sahám po plochém a tvrdším), tak je to práce na několik minut a moc mě to nebaví. Stíny na očích drží nějakou tu chvíli, ale po pár hodinách se stejně dočkávám toho, co se mi stává u většiny krémovek a tím je slévání. Po cca třech-čtyřech hodinách se začnou tvořit rýhy, ve kterých jsou slité ty třpytky a vypadá to docela nehezky.



No, takže nakonec jsem došla k závěru, že tohle není kousek pro mě. Pokud máte suchá víčka, tak vám na očích třeba vydrží, ale obrňte se pořádnou dávkou trpělivosti. Používat je doporučuji samostatně, já je můžu mít opravdu jen na takové ty "rychlovky", kdy jdu někam jenom na chvíli a nechce se mi s ničím dlouho crcat. Zase je ale fakt, že jsou poměrně výrazné a tmavé a samotné na očích vypadají tak nějak.. smutně, pustě.. Takže to nejsou stíny po kterých bych asi sahala často. Nevím, jak na tom jsou ostatní odstíny, ale tyhle prostě nedoporučuji. Seženete u Oriflame dealerů nebo tady, momentálně v akci za 139 Kč / 4 g (já je měla snad dokonce za 124 Kč).

Druhá záležitost je novější, krémové oční stíny Jordana jsem si objednávala na e-shopu dekorativka.cz, kde je měli v létě jako novinku. Líbily se mi na první pohled už podle té fotky a musím říci, že tady se ty fotky celkem podobaly, ba ne, v reálu dorazil produkt ještě hezčí než byl na fotkách! :) Takže příjemné překvapení. Na zkoušku jsem sáhla po odstínu 06 Purple Twinkle. Proč zrovna fialová, když ji nemám ráda? Protože jsem si říkala, že na nějaké pokusy a výrazné líčení bude ideální! Jo, to jsem si myslela.



Oficiální popis: Krémové oční stíny Jordana se třpytem. Plně kryjící, vytvoří krásný třpytivý efekt. Jednoduchá aplikace. Vyrobeno v USA.



Ale vážně musím říci, že jak jsem je uviděla, tak jsem se zamilovala. Ač obal naprosto jednoduchý, umělohmotný, průhledný, bez špetky zajímavosti a nápadu a navíc ještě s těžko otevíratelným uzávěrem, obsah to vše vynahradil. Tedy na první pohled. Povrch stínu je plný kopečků a hrbolů, různých odstínů a metalických tónů fialové a ještě na vrch poseté flitry.. No vypadá to všelijak, někomu to možná přijde chaotické, mně se to prostě líbí :D Připomíná mi to měsíční krajinu :D (mé asociace občas stojí za to :)). Prostě a jednoduše opravdu to hezky vypadá. Bohužel, to je jeho jediné plus. Barva samotná by byla pěkná, je fajn, že si ji vlastně mícháte sami a vždy bude trochu jiná, alespoň se vám to neomrzí. Stín obsahuje několik odstínů metalické fialové a růžové. Ty třpytky nejsou nic moc, ale zase v nějakém dramatickém líčení jsem si je dovedla představit. Prostě stíny barevně krásné a bavilo by mě to s nimi. Kdyby nebyly tak příšerně krémové, resp. tak hrozně divné konzistence, že stín nedokážete nanést rovnoměrně a v dostatečně pigmentované vrstvě. Prostě ne. Nikdy. Ani na ruku se mi nepodařilo nanést pěknou vrstvu bez pruhů a hrudek, natož na oko. Ať s bází či bez báze, nejde to. Ty stíny se rozmazávají, když zkusíte dát další vrstvu, tak si rozmažete tu první a jak můžete vidět na oku, ani po pěti minutách běsnění a zkoušení všeho možného jsem to prostě na oko nenanesla. Zkoušela jsem to s bází, bez báze, na korektoru a pudrovém stínu a ne. To má prostě tak šílenou konzistenci, že vám to na oku hezkou, jednolitou a intenzivní vrstvu nevytvoří. Pigmentace slabá, ale to samozřejmě ovlivňuje ta konzistence. Výdrž.. No asi vás nepřekvapí, když vám řeknu, že jsem neměla možnost ji samostatně ani otestovat, protože to muselo z očí hned dolů nebo minimálně jsem to překrývala pudrovými stíny, abych mohla vyjít ven (a to taky nebyl dobrý nápad, protože se mi pak i pudrové stíny slévaly, takže to nejde použít ani jako podklad).




Takže ne, tohle vážně ne. Je to pro mne obrovské zklamání, protože na první pohled vypadaly tak nadějně! Však kdo viděl rozbalovací video, tak ví, jak jsem jásala, když jsem je uviděla.. No jo, tak tohle nevyšlo. Líbily se mi i další odstíny, na dekorativce mají ještě zelenou a modrou - tady, ale je to škoda peněz. Sice to nestojí jmění, já je kupovala za 59 Kč / 3,4 g. Zde, na oficiálním českém e-shopu Jordana je mají nyní dokonce za 37 Kč a ve spoustě dalších odstínů, ale já už bych do toho tedy nešla.

No, takže tento výběr nebyl ani v jednom případě šťastný. Tak jako krémový stín od Oriflame se ještě použít dá a řeknu vám, že aplikace je proti Purple Twinkle procházka růžovou zahradou, ale ani tak to prostě nemá na moje oblíbené Color Tattoo. Jsem zase na dlouhou chvíli z krémových očních stínů vyléčená :D

Co vy a krémové stíny? Používáte? Jaké jsou vaše oblíbené? Máte někdo zkušenosti s výše zmíněnými?

26 komentářů:

  1. Když krémové oční stíny, tak jedině CT, žádné další nevyhledávám:-) Velká škoda těch stínů od Jordany, na první pohled vypadaly víc než lákavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty stíny Jordana umí lákat na vzhled :) Já asi taky zůstanu věrná CT a dál už krémové stíny shánět nebudu :D i když je fakt, že od CT mi taky nesedí všechny :) mám ráda růžovou a tyrkysovou, ale taková ta mauve mi na očích taky moc nedržela :-/

      Vymazat
  2. Mám ráda krémové stíny od Dermacolu, protože aplikace je vážně rychlá a z práškových stínů jsem na prášky. (Color Tattoo stíny mám stále zavřené, ještě na ně nenadešel... čas.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že od DC tu jedny krémové taky mám.. no ale z těch taky nejsem na větvi :( prostě u mě jenom CT a to ani ne všechny barvy :D

      Vymazat
  3. Já moc krémové oční stíny nepoužívám a když už ano, tak použiji fialové od dermacolu a to si většinou s nimi udělám linku :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na linky jsou dobré, to se musí nechat :) asi tak budu využívat ty Oriflame, to je celkem dobrý nápad! :) ale na co použiji ty fialové Jordana, to fakt nevím.. :D

      Vymazat
  4. Stín od Jordany je tak nádherný v obalu. Škoda, že je tak strašný. Stín od Oriflamu se mi líbí, ale taky mám zkušenost, že se slívají do linek.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže nejsem sama, komu se i "pudrová konzistence po nanesení" slévá..? :D No ta Jordana.. škoda :(

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Jojo.. nedá se nic dělat, tak třeba příště budu mít šťastnou ruku.. :)

      Vymazat
  6. Skodulka :) ak krémové očné tiene... tak potom od elf - smudge pot ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm, to zní zajímavě..! :) Omrknu, děkuji za tip! ;)

      Vymazat
  7. Barvy jsou to teda nádherné, škoda té výdrže nebo spíš nevýdrže :) Color Tattoo jsou záchranou :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo CT to jistí :) i když taky tam mám odstín, který není nic moc.. :D

      Vymazat
  8. Ano, i mně ty stíny jordana zklamaly, chci je nechat vyschnout, jestli třeba pak, ale jinak přesně jak píšeš, nejdou použít žádným způsobem, také jsem to zkoušela jako ty :) Už po 5 minutách to vypadá příšerně. A to jsem si koupila 4 barvy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejej, tak mít je ve čtyřech barvách, tak už jsem asi dost naštvaná! :D No taky mě napadlo, že je nechám proschnout, protože na první čárnutí, když jsem na ně hrábla z vrchu, kde to bylo sušší, se mi zdály dobré :D

      Vymazat
  9. Ahoj :) já mám také ty od Oriflame, ale světlý, krémový odstín.. a katastrofa.. divná konzistence, no, trefa vedle! A to jsem jinak s Oriflame většinou spokojená... očekávala jsem něco ve stylu Color Tattoo.. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mně to hodně připomíná Bourjois stíny, to bylo něco podobného.. nejdříve krémové, potom spíše pudrové, ale blbě se s nimi pracovalo a pak se slévaly.. možná by se daly použít jako podklad, ovšem zase je to na to strašně tmavý stín :-/ škoda no..

      Vymazat
  10. Tyhle katalogové značky nejsou moje gusto a něco takového bych i očekávala.
    Ten Jordana stín je ovšem překrásný-úplná mlhovina-škoda, že není moc dobrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já mám Oriflame vcelku ráda, ale tohle se moc nepovedlo :(

      Vymazat
  11. Tak to je škoda, že jsou ty stíny takovéhle. Ty Jordana, no to je fakt hrůza. Koukni kdyžtak ke mně na článek, objevila jsem parádní krémové stíny v Avonu ;)
    http://simply-pleasures.blogspot.cz/2015/09/muj-objev-dlouhotrvajici-stiny-od-avonu.html

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrknu, děkuji :) že bych příště zkusila objednat tyhle..? Hm, uvidíme. Ale popravdě se teď trochu bojím všeho krémového :D

      Vymazat
  12. Krémové stíny jsem ještě nikdy nezkoušela, ale ty z Oriflamu se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě moc ne, i když může být hůř, viz Jordana :D

      Vymazat
  13. Ty stíny Jordana vypadají skvěle v balení, ale na oku už moc ne. Mám jedny doma, tak jsem zvědavá na to, až je vyzkouším..

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dej potom, Mončo, vědět ;) Jako za mě fakt tragické.. ale jestli máš sušší víčka, tak to třeba bude lepší :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)