neděle 6. září 2015

Devět kvítků od Saloos

Krásný nedělní den!

Pojďme si říct něco k jednomu fajn přírodnímu kousku značky Saloos. Určitě znáte balzámy bioKarité této značky. Jsou to skoro legendy a nepostradatelní multifunkční pomocníci. Já jsem měla kdysi tuším granátové jablko a používala jsem ho na vše možné, od suchých míst, přes rty nebo párkrát i na obličej či celé tělo jako náhradu krému.. Je to prostě kousek, který se vám doma neztratí. No a přesně to jsem si říkala, když jsem si vybírala tohoto krasavce - Bio balzám devatero kvítí. Když jsem si vybírala, nevěděla jsem, po kterém sáhnout. Mají jich v nabídce tolik! Nakonec jsem si vybrala tento, který mne zaujal jednou svojí schopností - pomáhá prokrvovat a regenerovat namáhané části těla. To prostě chcete!


Oficiální popis: Nepostradatelný a mimořádně účinný balzám. Vyvážená kombinace bio bambuckého másla, vzácných vosků, rostlinných a esenciálních olejů vhodná k masáži kůže namáhaných částí celého těla, prokrvuje a prohřívá pokožku před a po fyzické zátěži. Napomáhá regeneraci kůže po zhojených výronech a otocích po námaze. Vhodný k ošetření nohou a při nachlazení, nejen pro sportovce. Čistý přírodní bioprodukt. Určený k použití na tělo.




Bio balzám má balení jako všechny pověstné balzámy této značky - kulatý kelímek, klasicky na šroubování. Po otevření tam najdete ještě kryt, aby vůně nevyprchala a balzám se nevysušil. Určitě vás do nosu uhodí jeho vůně. To asi není nic pro ty z vás, kteří nemají rádi takové ty typické přírodní, bylinkové vůně. Mně to nijak nevadí, ale třeba přítelovi tenhle balzám vůbec nevoní :D Já z něho cítím snad heřmánek v kombinaci s mentolem? A samozřejmě i další příměsi, ale ty vážně identifikovat nedokážu :) Každopádně je vůně hodně intenzivní a příroda z ní přímo zavání. Konzistencí to je nejpodobnější máslu, na pohled a při prvním doteku je to tuhý balzám, ale postupně se rozpouští pod tělesným teplem. Prostě jako máslo. A zároveň něco na způsob vazelíny, akorát tohle se mi zdá svým způsobem takové jemnější a asi i mastnější, ale lépe vstřebatelnější. Balzám se chvíli po rozetření plně vstřebá, ale i tak cítíte, že pokožce něco dává, je znát, že jste namazaní a balzám pokožku hloubkově vyživuje. Ale nemusíte se bát, že byste byli umaštění. Líbí se mi ten efekt. Klidně se dá používat místo krému, i když je to samozřejmě dost neúsporné. Já si ho raději šetřím na suchá místa a nohy, které jeho péči potřebují. Protože s těmi umí divy! Je to jeden z nejúčinnějších pomocníků, které jsem kdy používala na svá unavená, odřená a suchá chodidla. Každý večer mé nohy zažívají horor. Jsou bolavé, unavené, suché, odřené, oteklé.. Proto potřebují kromě odpočinku i masáže a něco, co je trochu vzpruží. A to něco, je tento balzám. On má kromě toho, že mi nohy promaže, také tu schopnost, že je jakoby hodí do pohody. Těžko se to vysvětluje, může za to asi ten mentol, ale je to příjemný pocit si jím nohy namazat, trochu namasírovat a uložit je ke spánku. Po chvíli jsou na tom o něco lépe a ráno jsou ve formě. Jakmile ho použiji, tak mám záruku, že mi paty nebudou praskat a vysušovat se, takže ho používám vážně s chutí. A ještě více fajn je, že kromě chodidel umí povzbudit i další unavené části těla. Jako jsou třeba moje oteklá a bolavá lýtka. Stačí je trochou balzámu promazat a rozmasírovat a on je dokáže zklidnit. Samozřejmě to není efekt, že vás najednou veškerá bolest a únava přejde, ale má prostě něco povzbuzujícího v sobě.. Po chvíli cítím, že mě ty nohy tolik nebolí :) Za mě je to fajn pomocník a něco takového potřebuji prostě mít.




 Množství balzámu je 50 ml, seženete ho buď v drogériích DM, menších obchůdcích (zjistila jsem, že tady v Pardubicích mají značku Saloos v několika menších zapadlých obchůdcích, takže stojí za to koukat kolem sebe :)) nebo na e-shopech, např. Biooo.czSaloos-Shop.cz. Cena za 50 ml se pohybuje mezi 120 - 150 Kč.

Co vy a bioKarité balzámy? Máte s nimi zkušenosti? Co používáte na unavené nohy vy?

26 komentářů:

  1. Saloos produkty mám moc ráda, vlastním balzám na rty a olej na pleť a jsem moc spokojená :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tu toho mám teď hodně, tak poctivě testuji :D právě jsem dodělala odličovací olej a to je zatím asi jediný kousek, který mi až tak úplně nesedl, jinak jsem spokojená :)

      Vymazat
  2. Taky mám od nich několik esenciálních olejů a z balzámů atopikderm a jsem moc spokojená. Rozhodně se chystám rozšířit sbírku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si plánuji pořídit další tyhle balzámy, jejich nabídka je úžasná :)

      Vymazat
  3. vyzerá super, tento balzam by sa mi asi zišiel :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem hrozná, ale od Saloos mám doma zatím jen balzám na nos, když je rýma ;), tak snad se polepším a konečně si něco pořídím :)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba časem tě to bude lákat vyzkoušet :) Já jsem teď pěkně nahlodaná na další balzámy a chci další a další :D

      Vymazat
  5. Od Saloos mam najradšej kvetové vody a k narodeninam mi pribudne aj balzam granatove jablko a odličovacie oleje tak som zvedavá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pleťovou květovou vodu tu mám teď taky, musím se do ní konečně pustit :) :D odličovací olej mi moc nesedl, asi jako jediný kousek této značky :D

      Vymazat
  6. Miluji tuhle značku, měla jsem sprchový olej a peeling na tělo a zrovna používám tu jejich vychvalovanou pleťovou vodu a odličovací olej a musím říct, že jsem se vším maximálně spokojená a je to něco navíc pro tělo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peelingy jsou nejdokonalejší! Pleťovou vodu tu mám teď též, odličovací olej mi (zatím) jako jediný nesedl :-/

      Vymazat
  7. Od Saloos mám bambucké máslo a pak takovýmini balzámek na nehty a kůžičku. Mám ráda také oleje a skvělý byl olej Levandule a nebo teď konopný. :)

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasické bambucké máslo mám také na seznamu :D :) a o balzámku na nehty jsem přemýšlela, ale jsem na tohle strašný lajdák, takže bych ho asi nevyužila :-/ i když bych ho používat měla! :D

      Vymazat
  8. Saloos mám moc ráda! Z karité vlastním balzám na nehty, který je úžasný a potom ještě obyčejné bambucké máslo, které používám hlavně v zimním období :)

    20 Knižních Faktů

    OdpovědětVymazat
  9. Cokoliv jsem od téhle značky doposud měla mně jedním slovem nadchlo:-) Balzám mně zaujal, má takové řekněme univerzálnější využití a tyhle výrobky já ráda:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to jsou pomocníci, co se doma neztratí :) Já to mám se Saloos stejně, až tedy na odličovací olej, s tím jsem se nesžila až do konce :D

      Vymazat
  10. To zní jako sen. Potřebuju to, kupuju :D!

    OdpovědětVymazat
  11. Saloos mam rada. Jejich masla jsou uzasna.
    Jinak mentol pomaha hodne na unavene nohy. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na ty moje bolesti a únavu nohou už nepomáhá ani mentol :D ale příjemně to osvěží, když nic jiného :)

      Vymazat
  12. Tak ten rozhodně vyzkouším.Jsem celý den na nohou a mám podobné problémy jako ty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omrkni :) Já ho mám fakt ráda a budu pořizovat znovu :)

      Vymazat
  13. Kláro, máš pravdu, tohle nutně potřebuju. V práci jsem od rána do večera na nohou, což je peklo, zvlášť když dělám pár dní v kuse :( ... tak věřím, že tohle mým nohám aspoň trochu uleví. Moc díky za super tip, přišel jako na zavolanou. Protože v posledních dvou týdnech jsem právě přemýšlela o tom, co bych si na nohy pořídila a nějak jsem se nemohla ničeho dopátrat. takže teď už mám jasno :)

    Essence novinky: Podzim 2015 + GIVEAWAY!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, třeba ti to trochu pomůže :) Já po pár dnech v práci nohy skoro necítím a tohle mi je zase na chvilku hodí mírně do pohody (i když zázraky to samozřejmě neumí :D) :)

      Vymazat

Každý komentář mi udělá obrovskou radost! Děkuji! :)